Show voor de bühne: kabinetscrisis door lerarensalaris

Geen categorieaug 10 2017, 13:00
De VVD wil niet meegaan in de eis van de PvdA om hogere lerarensalarissen op te nemen in de begroting van volgend jaar. Daarmee gaat de VVD in tegen het dreigement dat de PvdA niet haar handtekening zal zetten onder de begroting als het niet gebeurt.
Halbe Zijlstra heeft gezegd dat het feit dat Lodewijk Asscher zulke dreigende taal gebruikte ervoor heeft gezorgd dat hij niets inziet in het plan van de PvdA. Asscher had het volgens de VVD'er best voor elkaar kunnen krijgen, maar dan had hij gewoon normaal moeten doen en niet moeten proberen het gras voor de voeten van andere partijen proberen weg te halen:

Maar dan moet je dat niet meteen gaan claimen waarbij je eigenlijk zegt: dat gaat gebeuren dankzij mij. Wat Asscher probeert te doen is de bloemen van anderen wegjatten. Daarmee heeft hij het op scherp gezet.

Het is mij toch ook een poppenkast af en toe in de Tweede Kamer. Kijk gewoon naar de inhoud en ga niet gelijk zitten pesten, omdat de toon je niet aanstaat. We weten allemaal dat Asscher dit deed om als gemarginaliseerde PvdA nog wat pit te laten zien. Ook weten we dat de VVD dit doet, omdat ze weten dat de PvdA buiten spel staat.
De VVD zal niets accepteren dat al te inhoudelijke veranderingen zijn, omdat ze aan het formeren zijn met het CDA, D66, en ChristenUnie. Deze zogenaamde ruzie is dus niets meer dan een show voor de bühne. Voorspelbaar natuurlijk, maar het blijft vermoeiend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten