VIDEO Transgender-militairen spannen rechtszaak aan tegen president Trump: het is ongrondwettelijk

Vijf militairen stappen naar de rechter om te uitspraken van Donald Trump nietig te laten verklaren en ongrondwettelijk. 

Ze vinden dat de uitspraken van Donald Trump, om niet meer te betalen voor transoperaties vanuit hetmilitair budget, een schoffering en ongrondwettelijk. Donald Trump lijkt in de uitspraken te suggereren dat transgenders helemaal niet in het leger mogen deelnemen:

Toch heeft het Pentagon aangegeven niets te zullen doorvoeren voordat er een officieel bevel is van Trump. Tot nu toe is die nog steeds niet gekomen, dus is er ook niets veranderd aan de situatie. Sommige mensen vinden het ongrondwettelijk wat er gaat gebeuren, maar er zijn ook mensen die juist vinden dat transgenders geen onderdeel kunnen uitmaken van het leger. Dat Donald Trump het dus goed zou doen om het in te voeren:

Al met al is het debat moeilijk, omdat het nog niet lang geleden is dat transgenders in het leger mogen. Barack Obama heeft daar voor gezorgd en tot nu toe lijken er geen moeilijkheden te zijn met transgenders in het leger.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ni28

  Als je hard op gezond nadenkt heb je ineens een hoop vijanden.

 2. buitenbeentje

  Volgens mij wilde Trump er een einde aan maken omdat mensen het leger ingingen om hun transmutatie door de staat te laten betalen. Behandeling duurde net zo lang als het contract (4 jaar) en dan vertrokken ze zonder dank je wel te zeggen. Als het ongrondwettelijk is dat te verbieden, dan is er veel mis met de grondwet.

  1. Ni28

   Precies, dat is een goed reden om de leger in te gaan want anders draai je zelf voor de kosten.

 3. DutchDropveter

  Je hebt wetten en regels en je hebt logica.

  Transgender is geen ras of type mens het is een aandoening. Een psychische aandoening wel te verstaan, en daar mee een te groot risico in het een vak waar dat niet zo handig is.

  Trump moet gewoon zeggen; Sorry als ik mensen kwetst maar ik moeten denken aan de betrouwbaarheid van ons leger, helemaal in deze tijden. Dat het in het verleden anders is geweest komt veelal door te soft beleid en meer pronken met het feit hoe goed we deugen terwijl er ook keerzijdes aan zitten.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Trump wil stoppen met het financieren van peperdure geslachtsoperaties vanuit het MILITAIR BUDGET !

  Wie kan daar nu in hemelsnaam op tegen zijn. Er zijn zelfs genoeg transgenders (dat overigens een piepkleine groep is die -merkwaardig genoeg en in navolging van feministen- voor een groot deel in katzwijm liggen voor islamisten (terwijl ze helden (en homo’s) als Mi*lo Yi*ann*opo*ulos en D.o.u.g.la.s. M.u.r.r.a.y haten) die vinden dat het militair apparaat hiervoor niet hoeft op te draaien.

  1. Rust

   Ja boeiend, twee raven en een zwarte ketel..

  2. RobertMarsman

   Mensen die peperdure geslachtsoperaties willen ondergaan. Die denken bij hun zelf ik kan mezelf om laten bouwen en de staat betaald.

 5. Ritter

  De reden is vooral financieel omdat het leger moet betalen voor de operatie en nazorg en de militair 5 jaar niet actief mag zijn. (dus in essentie moet de belastingbetaler opdraaien voor de kosten) Daarbij mag de militair na de operatie 4 jaar niet actief zijn. Is dus als soldaat niet inzetbaar.
  ————————

  “After consultation with my Generals and military experts, please be advised that the United States Government will not accept or allow Transgender individuals to serve in any capacity in the U.S. Military. Our military must be focused on decisive and overwhelming victory and cannot be burdened with the tremendous medical cost and disruption that transgender in the military would entail. Thank you.”

  http://www.breitbart.com/big-government/2017/07/26/trump-announces-ban-on-transgender-people-in-the-u-s-military/

 6. sjun

  Een kansloze actie. De cadeautjestijd van dronewarrior Barack Obama is voorbij. Wen maar vast aan een genormaliseerde werkelijkheid waarin niet wensdenken maar noodzakelijk kostenbewustzijn als een factor van beleidsvernieuwing binnen het leger van de Verenigde Staten geldt.

  1. K.Dopper

   Als je een gendervraagstuk vernauwt tot een kostenvraagstuk ben je pas echt ziek in je hoofd.
   Dat was overigens ook niet het motief van Trump: die wenst transgenders niet in het leger te zien vanwege hun inzetbaarheid.

 7. Bloem

  Tot voor kort was er geen normaal mens dat zich negatief uitte over transgenders of vergelijkbare minderheden. Sterker nog er was zelfs enige vorm van compassie met hen. Om onverklaarbare reden heeft deze minderheid besloten om met allerlei waanzinnige verwijten en eisen de rest van de wereld tegen zich in het harnas te jagen. Dit getuigd van een hoge mate van labiliteit en zelfoverschatting. Naast een helpende linkse hand overheerst het onbegip en afkeer bij weldenkende burgers. Gefeliciteerd ongedefinieerde wezens

  1. DutchDropveter

   Ik heb niks tegen transgenders, het gaat erom dat er een podium voor hun wordt neer gezet omdat ze een kleine groep zijn.

   Dit vind ik ook van de Gaypride, allemaal heel leuk en gezellig maar is het hele idee er niet achter geaccepteerd te worden? Door al dansend half naakt op een boot te gaan springen kweek je bij mij geen acceptatie maar denk ik eerder joh wat een gekken.

   Iedereen wil tegenwoordig een podiumpje hebben omzichzelf belangrijk te voelen (niet om geaccepteerd te worden) en daar is het werkelijke probleem.

   tevens de meeste haat tegen homo’s komt niet van etnische nederlanders maar van veelal allochtonen met een noordafrikaanse identiteit.

   Dus de mensen die negatief zijn zijn veelal tegen het feit dat we iedereen in hokjes moeten stoppen er een sticker op moeten plakken en ze zo moeten behandelen. Dit terwijl ze zelf gezien willen worden als normaal mens, dus wat is het nou?

 8. Punt50

  Wat een belachelijk gedoe rondom dit non-thema. Wat zou je in het leger aanmoeten met mensen die per definitie in de war zijn?

 9. Floris

  Het wordt steeds duidelijker dat die Odrama knettergek is. In 8 jaar tijd heeft hij de VS enorm verlinkst. Zie dat maar weer eens te repareren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.