Walgelijk NRC jankt om censuur: ‘Laat nou toch eens veel minder zien van aanslageeen!’

Het NRC speelt tegenwoordig onder één hoedje met islamistische terroristen, zo lijkt het, en roept precies op tot dát wat die bloeddorstige extremisten willen.

“Dieptriest”, was het woord dat het eerste bij mij opkwam bij het lezen van dit artikel op de website van het NRC, een krant die al langere tijd niet meer serieus te nemen valt. Ondanks al hun vorige stunts, had ik echter niet gedacht dat ze bij de redactie daar zó laag konden zinken. Nou, wel dus.

In het stuk richten ze zich voornamelijk tot een medelid van het Nederlandse mediakartel, onze fijne staatsomroep de NOS. Volgens het NRC kan hun journaal namelijk wel eens een voorbeeld nemen aan hoe de Duitse journaals aandacht besteden aan aanslagen. Objectief, zonder enige emotie, afstandelijk en afwachtend dus. Niets getuigen die worden geïnterviewd om te weten hoe zij het bloedbad van dichtbij meemaakten, of beelden van de terreur of haar slachtoffers. Gewoon droge berichtgeving, alsof het om het normaalste nieuws ter wereld gaat.

Zo zouden Nederlandse media het ook moeten doen, is de boodschap van het NRC: zo weinig mogelijk aandacht aan terreur besteden en berichtgeving erover afdoen met de droge feiten. Je kunt waarschijnlijk wel raden waarom de krant dat vindt. Dat wordt in ieder geval wel duidelijk uit deze quote van een Duitse presentator die wordt aangehaald:

„We berichten erover, want het is onze plicht u te informeren,” zei presentator Claus Kleber. „Maar we kiezen ervoor alleen de belangrijkste feiten te tonen, omdat we niet willen speculeren en ook niet aan de wens van de daders willen voldoen.” Iets van deze reflectie zou in de Nederlandse televisieverslaggeving niet misstaan.

Ja hoor, daar is ze weer: de eeuwige linkse wegkijkdrogrede dat we ‘terroristen niet hun zin moeten geven’. Mee eens, maar waarom roepen jullie dan op tot zoiets? Hoe helpt je kop in het zand steken bij het bestrijden van moslimextremisten? Nou, niet dus. Sterker nog, het zorgt er alleen maar voor dat ze hun volgende aanslag nog makkelijker kunnen plegen. Het gaat die lui immers niet om het ‘verstoren van onze manier van leven’, zoals links maar al te graag zegt als mensen boos willen worden op andere aanhangers van deze ideologie: het gaat om het totaal uitroeien van iedereen die niet precies zo leeft zoals zij willen. Elke ongelovige de kop eraf, voor minder doen ze het niet.

‘Laat je niet bang maken’ is er nog zo een. Ik zou daarop zeggen: wees juist bang, want er zijn mensen op uit jou, je familie en elke niet strenggelovige moslim om te leggen, en zoals we al tig keer gezien hebben zijn ze daar aardig succesvol in. Zolang we doen alsof er niets aan de hand is, zal er ook nooit wat veranderen en zullen we het die gekken nooit beletten een volgend bloedbad aan te richten.

Onderken dus dat er een enorm gevaar is, en ga er nou eindelijk eens wat aan doen, Den Haag en Brussel! En laat vooral zoveel mogelijk beelden zien van die aanslagen, want alleen door te laten zien waartoe die barbaren in staat zijn zal het besef groeien dat de tijd nu echt dringt als we Europa nog willen redden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Rust

  Ach.. je ziet wel wat het echt terreur is.. Linkse idioten die denken dat alles op te lossen is met een goed gesprek en heel veel stoepkrijt om zonnetjes mee te krijten.

 2. meijer61200

  Wat kun je anders verwachten van deze NSB krant? Wie leest dit vod nog? Zelfs als schijtpapier is het niet te gebruiken want je zit direct onder de uitslag.

 3. Yato

  Het is helaas een doordachte tactiek van links. De rede is simpel: Als je al dat bloed en die lijken ziet dan komt het allemaal veel erger over, wat vervolgens mensen aan het denken zet “wow, dat is toch echt erg, misschien heeft de PVV toch gelijk”. Dat weet links, en dat willen ze natuurlijk niet. Ik zou daarom juist wel zoveel mogelijk foto’s en video’s delen, laat de wereld maar zien wat voor bloederige barbaarsheid er is aangericht zodat we eindelijk eens actie kunnen ondernemen om dit voor eens en altijd te stoppen.

 4. Ritter

  Wat een hypocrieten.

  Bij de beelden van de rechts extremist die inreed op mensen werd er voluit getwitterd dat de beelden moesten worden gedeeld en was er geen oproep van de media om de beelden te censureren.

  Maar de beelden van een islamitische aanslag moeten worden gecensureerd omdat wij het “gezicht” (de gevolgen van een aanslag door moslims) van islamitische terreur niet mogen zien.

  1. K.Dopper

   Het verschil is dat de moslimterroristen er belang bij hebben dat deze beelden eindeloos worden uitgezonden en herhaald: met wil terreur zaaien en de mensen de stuipen op het lijf jagen. De vraag is of de pers ze op dat punt moet helpen.

   Om dezelfde reden had ik er ook altijd moeite mee dat op DDS eindeloos gruwelijkheden van de IS-barbaren werden afgebeeld en benadrukt. IS voert een bewust PR-beleid gericht op het verspreiden van dit soort informatie. DDS deed dus precies wat ze wilden.

   De vergelijking met het nazituig dat geweld gebruikt in de V.S. lijkt me dus niet op te gaan. Die hebben geen belang bij het melden van hun geweldsdaden. Ik denk dat ze de beelden over hun fakkeloptochten met nazislogans en nazivlaggen inmiddels ook betreuren: de pijnlijke duidelijkheid over ware aard van die beweging begint nu duidelijk tegen hen te werken.

   1. Ritter

    K.Dopper

    Waarom plegen moslims deze aanslagen?
    ——-

    “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

    Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd.”

    https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

   2. Roughwood

    Wat een absoluut kulverhaal weer. Het gaat maar om één ding, namelijk de realiteit laten zien, hoe hard, confronterend en/of gruwelijk ook en dat zonder censuur. De rest doet er niet toe. Dat schijnt u niet te willen begrijpen. Ik wil volledig worden geïnformeerd en zien wat er gaande is, dus ongeacht ideologieën, belangen en meningen. Ik zit niet te wachten op media die de lezer en/of kijker willen indoctrineren. Ik verwacht dus objectieve berichtgeving op basis van gebeurtenissen en harde feiten, geen subjectief reutelende MSM die voor mij bepalen hoe ik een nieuwsfeit moet interpreteren. Op basis van de volledige feiten vorm ik mijn mening zelf wel, daar heb ik de MSM niet voor nodig.

 5. Ritter

  Enigszins off topic maar heeft wel met het artikel te maken.
  ———-

  “De recente uitbarsting van rechts- en links-extremistisch geweld in Charlottesville leek verdacht veel op het Berlijn van de Weimarrepubliek, waar rood- en bruinhemden elkaar begin jaren ’30 van de vorige eeuw regelmatig op straat te lijf gingen. Toen waren het nazi’s en communisten, nu zijn het nazi’s en I-nazis.
  I-nazi’s is mijn verzamelterm voor de internationale linkse, uiterst gewelddadige coalitie van Internationaal Socialisten, AFA/Antifa-aanhangers, Anarchisten, krakers en anti-globalisten. Deze agressievelingen duiken overal in de wereld op waar wat tegen “het establishment” en tegen “rechts” te rellen valt. Nazi’s en I-nazi’s zijn al decennia in een stammenstrijd verwikkeld. Een stammenstrijd omdat ze beide voorkomen uit zich socialistisch noemende bewegingen. De val van hun ideologische voorbeelden, resp. het Nationaal-socialistische Duitsland in 1945 en de Sovjet-Unie (Soyuz Sovetskikh Sotsialisticheskikh Respublik) in de meer recente geschiedenis heeft geen einde kunnen maken aan de socialistische broederstrijd.

  Een andere factor waar I-nazi’s en nazi’s elkaar blindelings vinden is in hun haat tegen Joden. Nazi’s zijn daarbij meestal heel direct en niet mis te verstaan in hun uitlatingen; I-nazi’s zijn vaker indirect en verpakken hun Jodenhaat in een doosje met een strik erom waar op staat: Antizionisme. Duidelijk is dat Joden bij beide bewegingen aan het kortste eind trekken.

  Voor mij zijn nazi’s en I-nazi’s dus één pot nat: beide groepen zijn antidemocraten, beide groepen gebruiken grof geweld om hun doelen te bereiken, beide groepen zijn antisemitisch.

  Het enige dat wij als zwijgende meerderheid kunnen doen is onze stem te laten horen tegen deze verachtelijke straatterreur. Hoe lang laten we nog toe dat onze democratische samenleving wordt geteisterd door dit soort rapaille? Blijven wij zwijgen en laten wij het afhangen van politici die de andere kant opkijken en er niets tegen doen?”

  https://opiniez.com/2017/08/18/nazis-en-antifa-een-pot-nat/

  1. Adriaan

   Een goed verwoord artikel. Kort gezegd: de geschiedenis herhaalt zich.
   En dan te bedenken dat het merendeel van de Europeanen hier achter staat. Te triestig.

 6. Ni28

  Wij horen en lezen al zoveel niet van de MSM dus dit kan nog bij. Het is waar dat de moslimterroristen blij zijn met de doden en de aandacht maar ik vraag mij af of het verzwijgen ervan hun daden stopt. Zij worden nog erger dan voorheen om het stilzwijgen te doen breken. Maar waar het echt om gaat is dat er nog steeds de nodige stappen niet genomen worden om de terrorisme te stoppen. In tegendeel, de Europese politiek ligt op de knieën voor de islamitische dictators en steunt ze met geld in de valse hoop om dit te stoppen. Islamitische geweld kan niet met zachte hand gestopt worden en dat zou Europa zo langzamerhand moeten beseffen. De grenzen moeten dicht, het loont zoals je ziet het effect van de Hongaarse muur en het blokkeren van de misdadige ngo’s in het Middellandse zee. Het voornemen van het nieuwe kabinet om de immigratie met ontwikkelingsgeld te bestrijden is een oude en naïeve veronderstelling die de slapheid van de politici laat zien. Weggegooide geld in tientallen jaren heeft niet geholpen en zal het nooit doen. Bekende bodemloze put want de stroom immigranten wordt hierdoor niet kleiner. Investeren en werk creëren in die landen is een betere optie en dat hadden zij beter doen i.p.v. het ontwikkelingsgeld aan de dictators geven. Zoals de Chinezen het doen al langere tijd. Het rijkt allemaal naar de kolonialisme maar beter dat dan wat wij nu hebben. Belangrijk is ook het bestrijden van al die terroristische groepen zoals Hamas en niet zich tegen de Israëli’s te keren. Hiervoor moeten wij wel eerst af van de linkse overheersing hier.

 7. marco1

  Dat is de nieuwe roep:geen aandacht geven want dat wil IS juist, veel aandacht om angst te zaaien. Ik denk juist nog meer aandacht zodat heel misschien ook de wegkijkers eindelijk door krijgen waar het gevaar vandaan komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.