Wat iedereen al vermoedde, maar de autoriteiten te laat erkennen: terrorist in Hamburg is een IS aanhanger

Afgelopen vrijdag heeft een ‘verwarde man’ in een supermarkt in Hamburg mensen aangevallen met een mes. Hij riep daarbij volgens ooggetuigen ”Allahu Akbar”. De media berichtten over een gestoorde man waarbij het motief nog niet bekend was. In de kamer van de aanvaller is een vlag van IS aangetroffen.

Wat een schokkende ontdekking zeg, ongelooflijk. Het is bijna alsof dit niet te verwachten was. Het tegendeel is natuurlijk waar, maar het lijkt alsof het voor de autoriteiten steeds moeilijker wordt om aan te geven dat het om islamitisch terrorisme gaat. Of er nu ”Allah is groot” wordt geroepen of niet. Een terrorist wordt normaliter aangeduid als een ‘verwarde man’ waarbij de motieven nog niet bekend zijn.

Veel mensen kunnen vanaf het begin al raden, met deze informatie, wat de motivatie was, dus waarom kunnen de autoriteiten dan niet? Men zou kunnen denken dat het domheid is, of in het ergste geval, bewust ontkennen van de realiteit. De autoriteiten willen niet te snel oordelen, dat is vooral het geval.

Prijzenswaardig natuurlijk, niemand wil dat we een staat krijgen die burgers om de geringste verdenking oppakt. Aan de andere kant gaat dit levens kosten. De aanpak is te voorzichtig en dat weten IS’ers ook. Ze weten hoe het systeem in elkaar steekt en hoe er in het Westen gedacht wordt en hoe er gehandeld wordt. We zijn zo voorzichtig met betrekking tot de visie op mensenrechten en de subjectieve realiteit van elk persoon, dat we elke keer een stap achter zullen lopen.

Mensen die al bekend zijn bij de autoriteiten worden niet opgepakt vanwege het feit dat de autoriteiten niet hun boekje te buiten willen gaan. Voorzichtigheid is geboden en iemand is ‘onschuldig tot het tegendeel bewezen is’. Hele mooie waarden die in normale situaties gelden, maar we zien dat het nu tegenwerkt.

Wat de oplossing is? Ik zou liegen als ik zou weten wat de balans zou kunnen zijn in dit belangrijke vraagstuk of wat de juiste weg zou zijn. Wat in elk geval niet gaat helpen is een staat die vanwege ‘morele superioriteit’ de levens van de mensen in gevaar brengt. We moeten eerder handelen en eerder het probleem benoemen en erkennen. Alleen dan gaat er verandering komen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. poldi

  Plagiaat
  ———
  Ik ben nu het boek van Wim van Rooy aan het lezen ‘ waarover men niet spreekt’. Zeer interessant, maar geeft meteen aan wat het grote probleem van Europa is. Ik ben pas op pagina 68 maar ik heb al alle redenen gelezen waarom we heel kritisch zouden moeten zijn ook op onze eigen ‘leiders’ . Ze hebben NIET in de gaten waar ze mee bezig zijn en aan welk gevaar ze de mensen blootstellen. Mensen als Viktor Orban hebben het WEL door en getuigen daardoor van meer intelligentie dan een vrouw als Merkel. Het is zeer beangstigend dat Europa geen goede leiders heeft.

 2. poldi

  Met de Duitse verkiezingen in aantocht zal frau “wir-schaffen-das” Merkel waarschijnlijk eens even luisteren naar het volk.
  Net zoals Rutte heel, heel even haar op zijn tanden kreeg m.b.t. Turkije, daardoor extra zetels binnenhaalde en daarna weer verviel in operatie “Dubbele tong”.

 3. Pedrito

  We hebben te maken met een toenemend aantal verwarde autoriteiten en aanpalende laffe nietsnutten!

 4. Ritter

  Door de (vaak illegale) migratie van moslims naar Europa word er niet alleen islamitische terreur mee geïmporteerd maar ook andere dingen die in de regio aldaar standaard zijn zoals eerwraak; kinderhuwelijken; vrouwenbesnijdenissen; enzovoorts.

  Maar de politieke en journalistieke elite blijft ziende blind en horende doof voor deze issues.

  Men moet begrijpen dat de meeste moslims niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorende levenswijze.

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’
  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 5. fusilier

  De leiders van de landen in EUROPA ,hebben de plicht om hun ingezetene te beschermen. Doen ze dat niet ? Dan moet het leger ingrijpen en hun daartoe dwingen.

  1. sonar

   Fusilier ,met welk leger om pang pang te roepen .
   Ze hebben willens en wetens de krijgsmacht ontmanteld ,zoals het zorg stelsel.De veiligheid van de burgers is totaal niet belangrijk ,het zijn de grootste criminelen van het land,en zij zorgen er wel voor dat zij zelf buitenschoolse blijven,er komt misschien een moment dat men ter verantwoording worden geroepen door de bevolking.

   1. sonar

    Buitenschoolse=buitenschot.

 6. fusilier

  Heb geduld sonar. Amerikaanse troepen liggen vlakbij in Duitsland. Daarom willen Trump weghebben kost wat het kost.

 7. Steve Van der Vekens

  De oplossing? Van huis tot huis gaan met patriotten en elke moslim het land uitzetten. Allemaal, vroeger waren zij er ook niet, en het is dankzij hen dat het giftige IS-gedachtegoed binnen de Europese grenzen (!) blijft.

 8. hans-e-pans

  ‘Waarom zijn de gezichten van deze lui op dit soort foto’s bijna altijd geblurd? Is men bang dat ze moeten worden aanhouden als ze naar aanleiding van dit soort foto’s worden herkend?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.