Wildplassend tuig slaat kaak en oogkas van beveiliger kapot. Hij vroeg alleen maar ‘Is dat normaal jongens?’

Beveiliger Leo Uffels moet geopereerd worden nadat hij de euvele moed had om zes wildplassers te vragen eens even ergens anders te urineren. Het kostte hem praktisch zijn hele gezicht: kaak, neus en ogen. Schokkend en verbijsterend!

Wildplassers zijn de plaag van elk openluchtevenement, maar doorgaans maakt dit plassende tuig het niet zo bont als zes ontspoorde vechtersbazen bij het Deventer Stadsfestival afgelopen weekend. Daar besloot een half dozijn agressieve randdebielen namelijk om een beveiliger helemaal kort en klein te slaan, nadat laatstgenoemde één van de hekbesproeiers op de schouders had getikt en had gevraagd of die jongens het zelf normaal vonden wat ze aan het doen waren.

Het is wat Leo Uffels dit weekeinde overkwam, en waarvan hij nog altijd fysiek moet herstellen. De zes wildplassers stelden de correctie van de security-man namelijk niet zo op prijs:

“Een driedubbele kaakbreuk en meerdere botbreuken in zijn gezicht. Beveiliger Leo Uffels werd zaterdagavond zwaar toegetakeld op het Deventer Stadsfestival. ,,Ik heb nog geluk dat ik een kunstgebit heb, anders was ik vast ook tanden kwijt.”

Zes man belaagden beveiliger Leo Uffels even voor elf uur. Kort daarvoor had hij een van de mannen aangesproken. ,,Ik tikte hem op zijn schouder en zei: ‘is dit normaal jongens?’. Meteen daarna begonnen ze met provoceren: ‘Wat denk je wel niet, met je V-tje’. Ik zei ‘ga wieberen, joh’, draaide me om en liep de tent in.””

Na de provocatie doken de zes man op Uffels en sloegen hem helemaal aan gort. Na afloop kon de beveiliger naar de EHBO-post waggelen, waar ze ter plekke een tampon in z’n neus moesten stoppen omdat zijn hele gezicht vreselijk bloedde. Uffels is pas net weer ontslagen uit het ziekenhuis, en vraagt nu aandacht voor het feit dat beveiligers met enige regelmaat het slachtoffer worden van enorme en afschuwelijke mishandelingen: “Je hoort bij dit soort verhalen altijd alleen maar over beveiligers die zich misdragen, maar deze kant van het verhaal wordt te vaak onderbelicht.

Nou Leo, waarvan akte! En nu maar hopen dat dit laaghartige kopschoptuig kan worden opgepakt en veroordeeld wegens zware mishandeling. Zodat ze binnenkort niet meer hoeven te urineren tegen een hek, maar mogen plaatsnemen op de wc van hun gevangeniscel. Wat een malloten…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. George van de linden

  Beveiligers van tegenwoordig…daar worden ze niet bang van en worden net zo serieus genomen als onze politie…niet dus.
  En wees nou eerlijk, 9 van de 10 zien er toch als watjes uit…te mager / te dik brildragend enz .

  1. nogmaals

   Hij had ook nog een kunstgebit.

   1. nogmaals

    Helaas kun je bij DDS geen reacties intrekken. Als dds een reageerder hiervoor slechts enkele minuten na plaatsing de gelegenheid geeft, dan had ik mijn foute reactie (beschamend slechte poging om grappig te zijn) ingetrokken of aangepast.
    Bij deze mijn excuses !!!!
    Ik hoop dat de politie veel moeite gaat doen om dit rapalje op te pakken!

    1. Hetzalwelweer

     Bij het gebrek aan echte politieagenten, want ze zitten alleen maar op kantoor papiertjes in te vullen, ze komen niet meer op straat. Helaas door de bezuinigingen in Den Haag, het sluiten van de vele gevangenissen in NL. Maar het gaat goed in NL…Vooral met onze economie….tot prinsjesdag….dat dan weer wel.

  2. Christina

   En dus……dan mag je ze in elkaar slaan??
   In mijn kennissenkring zitten ook beveiligers en inderdaad die zijn niet allemaal 1.90 lang en zijn geen lopende klerenkasten maar doen gewoon hun werk net als deze man!!
   Ik denk dat die wildplassers gewoon het uitschot zijn en dat die beveiliger gewoon zijn werk deed en niemand zit erop te wachten dat als jij je werk doet dat je in elkaar gerost mag worden, toch?

   1. toetssteen

    @Christina
    Soms verkijken ze zich, wat dan wel hilarische resultaten oplevert. Gasten die de bardame lastigvielen werden door twee zwarte banders over de bar werden geramd. Inderdaad, geen kleerkasten, in tegendeel.
    De aanwezige boeren hadden de avond der avonden. Gasten nooit weer teruggezien.

    1. K.Dopper

     Er is weer geen touw aan vast te knopen, Toets.

     1. corfo

      @
      Dopper.
      Logisch toch ?
      Jij kunt nergens een touw aan vast knopen, gezien je onvolwassen uitingen, de onbetrouwbare linkse bronnen die je aanvoert en wartaal die je uitslaat. Ik ben nog geen neuroloog maar weet wél zeker dat er in jouw hersenpan iets totaal in de war is, en dat al zeer langdurig ! Hou toch eens op met je onzin, je gezuig en gelieg.

    2. toetssteen

     Zal ik het uitkauwen en herkauwen capucijner? Nou kijk, mijn zoon en vaste stapmaat (nee, geen homo) zaten aan de bar in de plaatselijke kroeg. Politie zat gerieflijk koffie op de motorkap van hun BMW te lurken. En toen vond een boer (jaja, een lompe sukkel) het tijd om de bardame te belagen.
     Zoon en stapmaat, sippende aan een cola (ziekenhuisperikelen en zwaar letsel maakten alcohol een no go), kwamen overeind en ontzetten de bardame.
     Maar ik begrijp dat u wilt referen aan eventueel senieliteit. Ach, ik hou ervan als een sukkel zoals u zich voor spot zet.

 2. Floris

  https://psychologie.startpagina.nl/forum/topic/1291870/culturele-oorzaken-van-hufterig-gedrag/

  De linkse lamlullen die vanaf de jaren 70 alles wat naar gezag rook tot aan de grond toe hebben afgebroken zijn de oorzaak van dit soort ontsporingen.

  1. K.Dopper

   Ik dacht al, het zal toch niet zo zijn dat dit geweld niet de schuld van links is?

   🙂

   1. Floris

    Ja jochie. Héél veel van wat er mis is gegaan is de schuld van links. Zelfs de linkse socioloog Van Stokkom ziet dat inmiddels in. Uit de link (die je vast niet gaat lezen) een citaat van hem:

    “Socioloog Bas van Stokkom herkent het verhaal van Dalrymple ook in Nederland. ‘Die hele progressieve bevrijding van de moraal lijkt vooral bedoeld geweest te zijn voor de middenklasse, die heus wel beseft dat vrijheid samen moet gaan met verantwoordelijkheid. Bij marginale sociale groepen ontbreekt dat besef en dan is het effect desastreus.’ Assertiviteit zonder moreel besef kan dan volgens Van Stokkom juist leiden tot een houding van ‘ik wil alles en ik wil het nu en niemand houdt me tegen’; een recept voor een carrière in de criminaliteit.”

    1. K.Dopper

     Alles is de schuld van links, Floris, ook de opwarming van de aarde en de lage inflatie.

     🙂

     1. Floris

      Het enige dat links nog kan is proberen de boel te downplayen, te trollen en te ridiculiseren. Inhoudelijk weerwoord hebben ze allang niet meer.

      Trol Dopper bewijst dat dag in dag uit.

     2. K.Dopper

      Floris je beweert hier trollerige onzin en dat weet je zelf ook wel.

      Ik kan daar alleen met ironie op reageren, serieus nemen is onmogelijk.

     3. van Urk

      Mensen die anarchistische ideologien hanteren worden ook meestal vergeten.

 3. nienke

  @Floris.

  Helemaal met je eens!!

  1. Floris

   Dat lees ik graag, Nienke.

   De linkse schuld is ZO ontzettend groot. Of we het nu hebben over de mislukte multicul, de islamisering, de bureaucratie, de uit de hand gelopen criminaliteit of de verhuftering, het is met geen pen te beschrijven.

   Maar toegeven zullen ze het nooit. Degenen die het falen van links benoemen en waar ze inhoudelijk geen weerwoord op hebben krijgen dezelfde behandeling als Fortuyn destijds.

   Ziedaar de ware aard van links. Het zijn wolven in schaapskleding. Niet allemaal, maar velen wel.

   1. Marija

    Ik ben het ook met u eens Floris, oorzaak en gevolg heet dat ook.

 4. Guus Geluk

  Afschuwelijk.

 5. Punt50

  Ja je mag nergens meer wat van zeggen hoor, want anders slaan ze je met z’n allen naar de kloten. Lekker flink ook, 6 tegen 1.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.