Wildplassend tuig slaat kaak en oogkas van beveiliger kapot. Hij vroeg alleen maar 'Is dat normaal jongens?'

Geen categorieaug 21 2017, 19:00
Beveiliger Leo Uffels moet geopereerd worden nadat hij de euvele moed had om zes wildplassers te vragen eens even ergens anders te urineren. Het kostte hem praktisch zijn hele gezicht: kaak, neus en ogen. Schokkend en verbijsterend!
Wildplassers zijn de plaag van elk openluchtevenement, maar doorgaans maakt dit plassende tuig het niet zo bont als zes ontspoorde vechtersbazen bij het Deventer Stadsfestival afgelopen weekend. Daar besloot een half dozijn agressieve randdebielen namelijk om een beveiliger helemaal kort en klein te slaan, nadat laatstgenoemde één van de hekbesproeiers op de schouders had getikt en had gevraagd of die jongens het zelf normaal vonden wat ze aan het doen waren.
Het is wat Leo Uffels dit weekeinde overkwam, en waarvan hij nog altijd fysiek moet herstellen. De zes wildplassers stelden de correctie van de security-man namelijk niet zo op prijs:

"Een driedubbele kaakbreuk en meerdere botbreuken in zijn gezicht. Beveiliger Leo Uffels werd zaterdagavond zwaar toegetakeld op het Deventer Stadsfestival. ,,Ik heb nog geluk dat ik een kunstgebit heb, anders was ik vast ook tanden kwijt."

Zes man belaagden beveiliger Leo Uffels even voor elf uur. Kort daarvoor had hij een van de mannen aangesproken. ,,Ik tikte hem op zijn schouder en zei: 'is dit normaal jongens?'. Meteen daarna begonnen ze met provoceren: 'Wat denk je wel niet, met je V-tje'. Ik zei 'ga wieberen, joh', draaide me om en liep de tent in.""

Na de provocatie doken de zes man op Uffels en sloegen hem helemaal aan gort. Na afloop kon de beveiliger naar de EHBO-post waggelen, waar ze ter plekke een tampon in z'n neus moesten stoppen omdat zijn hele gezicht vreselijk bloedde. Uffels is pas net weer ontslagen uit het ziekenhuis, en vraagt nu aandacht voor het feit dat beveiligers met enige regelmaat het slachtoffer worden van enorme en afschuwelijke mishandelingen: “Je hoort bij dit soort verhalen altijd alleen maar over beveiligers die zich misdragen, maar deze kant van het verhaal wordt te vaak onderbelicht.
Nou Leo, waarvan akte! En nu maar hopen dat dit laaghartige kopschoptuig kan worden opgepakt en veroordeeld wegens zware mishandeling. Zodat ze binnenkort niet meer hoeven te urineren tegen een hek, maar mogen plaatsnemen op de wc van hun gevangeniscel. Wat een malloten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten