Pegida-naarlingen doen islamitische basisschool in Leiden op slot en kliederen met doodshoofden

Geen categorieaug 21 2017, 15:00
Want als je islamcriticus bent, dan geniet je de vrijheid om kinderen te sarren met je haatdragende acties.
Voor wie zich nog afvroeg of de van oorsprong Duitse anti-islamorganisatie Pegida de 'goede strijd' strijdt, ofwel gewoon een haatzaaiende extreem-rechtse organisatie is: twijfel niet langer. Ze zijn gewoon een haatzaaiende extreem-rechtse organisatie die met zieke acties de sfeer in Nederland grondig aan het verzieken zijn. Case in point? Vandaag hebben ze in Leiden een "ludieke" acties uitgehaald: leerlingen van de islamitische basisschool IBS Er-Risèlèh stonden vanochtend namelijk voor een dicht hek. Pegida had het afgesloten met een hangslot en op een A4'tje Nederland opgeroepen om in actie te komen "tegen islamitische scholen".
Leerlingen van de school (tussen de 4 en 12 jaar oud, hè) waren daar natuurlijk erg van geschrokken:

"‘Hier zitten we natuurlijk niet op te wachten aan het begin van het schooljaar’, zegt een woordvoerster van de school. ‘We hebben geprobeerd het een beetje weg te houden bij de leerlingen, maar ze hebben natuurlijk wel gemerkt dat ze het fietsenhok niet in konden.’

De leerlingen hebben bij binnenkomst allemaal een bloem gekregen, maar de school moest noodgedwongen de achteringang gebruiken om binnen te komen. ‘We zijn hier erg van geschrokken. Het is zorgwekkend, want je weet niet wat mensen in hun hoofd halen. Veel medewerkers voelen zich nu niet veilig, en we hebben nog geen politie zien surveilleren’, aldus de woordvoerder."

Ik heb mezelf vaak ook kritisch uitgelaten over islamitisch onderwijs in Nederland, en dan met name het gure orthodoxe karakter ervan, maar als je je punt niet op een beschaafde manier kan maken... joh, ga dan toch lekker zélf in een land wonen waar dat soort normen en waarden gewoon bon ton zijn. Myanmar, bijvoorbeeld. Daar kan je naar hartelust moslims vervolgen en opjagen. Nederland is geen plek om etnische spanningen te ontketenen.
https://twitter.com/PegidaNederland/status/899476163592159232
In Nederland gaan we echter op een respectvolle manier met elkaar om. En ja, uiteraard geldt dat ook voor radicale moslims en ander gespuis, maar zeker ook voor Pegida. Pegida meent op te moeten komen voor de Nederlandse cultuur, maar overtreedt zelf één van de belangrijkste waarden daarvan: onze wereldberoemde tolerantie. Door kinderen de stuipen op het lijf te jagen ben je niet tolerant, maar gewoon een clubje van haattokkies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten