Afvoeren! OM eist cel en tbs voor Marokkaan die Geert Wilders met de dood bedreigde

Eenieder die denkt zomaar onze politici te kunnen bedreigen, mag wat mij betreft héél veel jaren het gevang van binnen gaan bekijken.

Het bewijst maar weer eens dat PVV-voorman Geert Wilders, hoe triest het ook is, écht niet meer zonder beveiliging door het leven kan gaan. Waarschijnlijk op dagelijkse basis krijgt hij doodsbedreigingen aan zijn adres uit alle hoeken van het anti-PVV-spectrum. De meesten zullen daarbij zo ‘slim’ zijn om dat anoniem te doen.. de meesten.

Niet deze 26-jarige Marokkaan uit Venlo dus: hij was zo dom – of waarschijnlijk eerder zo ‘dapper’ – om zijn naam én adres te vermelden in mails en smsjes met de gruwelijkste verwensingen aan Wilders en zijn partij. Dit soort vriendelijke dingen zei meneer bijvoorbeeld:

“Ik slacht je”

En dit:

“Ik haal je hoofd eraf”

Of wat dacht je van deze lieve wens:

“Vieze Geertje Wilders en Tweede Kamer, jullie gaan eraan jongens”

Dat zijn hoe je het ook wendt of keert ernstige uitspraken, en het is dan ook niet zo gek dat Wilders aangifte tegen deze gek gedaan – zeker als hij het justitie zo makkelijk maakte door zijn contactgegevens te vermelden. Donderdagochtend ging de zaak tegen Naïm B. dan van start, en het OM heeft de eis al klaar liggen: cel én tbs voor deze malloot.

Dat klinkt stevig, maar in de praktijk valt dat tegen: men wil namelijk dat hij slechts één jaartje achter de tralies zal doorbrengen. De reden kun je waarschijnlijk wel raden: het gaat hier volgens de verdediging om een ‘verwarde jongen’ die eigenlijk niet helemaal wist waar hij mee bezig was. Dat hij perfect in staat was om aan het emailadres én telefoonnummer van Wilders te komen en ook nog eens opgepakt werd toen hij op weg was naar Den Haag, sluiten ze natuurlijk de ogen voor.

Het is prijzenswaardig dat het OM voet bij stuk hield en alsnog met een strafeis kwam, maar laten we eerlijk zijn: dit is alsnog veels te soft. Precies zoals we dat altijd gewend zijn in dit land – wanneer het rechtse politici betreft, natuurlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. van Urk

  Vriendelijke taal voor een jongen dat volgens EU onderzoek discrimineert wordt in onze samenleving. 😉

 2. HaZ

  “en Tweede Kamer”. Het is maar goed dat de rukker dit erbij heeft gezet in zijn berichten aan Geert, want anders was het geheid bij een maandje blad harken gebleven. Zelfs hier kon de D666 rechter niet omheen.

 3. Neworder

  1 jaar cel en TBS vindt ik als eis redelijk en mag hopen op eventueel een kleine verhoging.
  Dat TBS geeft aan dat ie niet spoort.
  Redelijke straf voor het bedreigen van de grootste politieke charlatan van deze eeuw, hoewel Baudet kan hem hierin nog overtreffen….

  1. Neworder

   Hhahaha – T-

   1. penis aqua di rosa

    neworder:
    gij zijt één van de grote charlatans die hier reageren.
    Ik zal mijn Nederlandse beschaving in acht nemen. U weet wel, kerktoren, hoofd naar beneden en daar gaat u! door uw beledigende uitspraak over een gekozen nederlands politicus. Mijn zegen zal dit hebben.

  2. corfo

   @ Neworder.
   Je begint je maatje Dopje al aardig te imiteren. Jullie houding is ’t trieste gevolg van het verlies ter linker zijde in de politiek. Dat is voor ratten als jullie bijna niet te verwerken, ik begrijp dat ook wel, maar probeer het als een échte vent te verwerken, of moet ik je misschien “genderneutraal” noemen ?

   1. Neworder

    Je lult maar wat.
    Het populistisch rechts (hangend tegen extreem rechts) heeft nog een hele lange weg te gaan maar zal NOOIT de finish halen.

    1. van Urk

     Neworder@ Voor rechts is het gewoon even geduld hebben dat ook bij de Linkse struisvogels wat in hun hoofd begint te knappen. Er komt tenslotte iedere dag een moslim erbij op ons continent.

     1. Neworder

      Wat een mazzel voor de Doornbos aanhanger, beetje meeliften op dit forum en daardoor je ei kunnen leggen zonder dat je wordt aangevallen op je geloof. 🙂 🙂
      Schoppen tegen de islam (en terecht) dan zit je altijd in de veilige zone..

    2. Bloem

     Beste heer Neworder,
     Dat klopt, echter neemt de gevestigde politiek (ook aan de linkerzijde) steeds meer ideeën over van de door u als charlatan geclassificeerde leider van het migratie debat.

 4. Duckday

  Zou de EU onderzoeker dat ook nog lezen naar aan leiding dat wij deze zg lieve mensen zouden discrimineren

 5. DolleDries

  Bij de SP zitten ook veel zwakzinnige die vaak Wilders bedreigen.

  1. van Urk

   Sterker nog: De SP was heel kort de PVV in de jaren tachtig. https://gerard1945.wordpress.com/2016/02/11/de-sp-over-moslims-in-de-jaren-80/

   1. DolleDries

    Nou Urk dan zijn ze de laatste jaren flink zwakzinnig geworden.
    Zou dat in de tomatensap zitten.

    1. Ni28

     De SP heeft het tomaat verziekt want tomaat is heel gezond.

 6. Ali Yas

  Een strafeis is nog geen straf. Maar wat mij betreft maakt de rechter er 100% TBS van, voor onbepaalde tijd, tot de jongen van zijn zieke denkbeelden en neigingen is genezen.

  1. Vit

   Levenslang dus?

 7. Vit

  Sommige ratten zijn niet gevaarlijk.

 8. Ni28

  Die uitspraken van deze Marokkaan lijken mij erger dan het minder, minder van Wilders. Ben benieuwd waar de rechter mee aankomt.

 9. K.Dopper

  Ik vind het onverstandig een stellig standpunt te uiten over een vonnis als je het dossier niet kent

  1. Punt50

   Jij uit je hier elke dag over dingen waar je geen zak vanaf weet.

 10. marco1

  Tja als het OM zulke belachelijk zware straffen eist alleen maar omdat de man moslim is , zou ik me kunnen voorstellen een groot deel van de moslims zich gediscrimineerd voelen in Nederland. Eigenlijk zouden ze daar eens onderzoek naar moeten doen.

  1. sjun

   Maar als dat niet het geval is alleen maar omdat de man moslim zou zijn zoals jij afleidend beweert maar gewoon vanwege diens criminele handeling, vastgesteld uit onderzoek en dit nu eens niet goedgepraat wordt omdat de man moslim is dan is er natuurlijk gewoon sprake van gelijke behandeling. Wat kan daar op tegen zijn?

   1. marco1

    Dat weet ik niet. Ik heb hier weleens gelezen dat je voor downplayen geld van soros of joop krijgt, ik was benieuwd hoeveel dat was dus dacht ik probeer het ook eens. Nu maar wachten tot ze storten.

    1. sjun

     Ik denk dat je daarvoor wat meer aanwezig moet zijn. Oefen vast om de frequentie van K.Dopper te evenaren.

     1. Bertje1234

      Alsjeblieft niet zeg. Er komen steeds meer linkse trollen. Dopper en Beuk zijn al bijna 24/7 aanwezig. Waarom gaan ze niet gewoon naar de Joop. Daar wordt je reactie gewoon standaard geblokt zodra je zegt dat de veroordeling van Wilders voornamelijk een politieke veroordeling was, of dat de media niet helemaal eerlijk zijn over Trump.

      Anyway, natuurlijk wordt niemand achteraf betaald. Maar feit is wel dat er een miljoenenbudget is vanuit de EU voor het propageren van de plannen van de zittende macht (Ideologisch gezien groenlinks t/m VVD, ook wel onofficeel bekend als het partijkartel.) Ervanuitgaande dat ze geen half miljoen per trol betalen zullen er ook in NL een paar gesponserde linkse schreeuwers rondlopen.

      Als je gewoon gratis sharia/islam gaat verdedigen, dan ben je geen betaalde trol maar gewoon een nuttige idioot of iemand die oprecht graag het politiek systeem van de USSR/de Saoedi’s als utopia ziet.

 11. Parestado4

  1.Wilde ezel!
  2Misschien heeft hij slagers in de familie?Of komt hij uit een slagersfamilie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.