‘Als we niet snel van Syrië leren, dan verandert ook Myanmar in een jihadistische hel!’

Voormalig jihadist Maajid Nawaz waarschuwt dat er dreigt een nieuw “Syrië” te ontstaan als de wereld niet snel ingrijpt. In Myanmar is momenteel een etnische zuivering van de Rohingya-moslims gaande. Dat is natuurlijk al vreselijk genoeg, maar als dat doorgaat zullen ISIS en al-Qaeda al snel op het toneel verschijnen om de boel helemaal naar de verdoemenis te helpen.

In zijn jeugd was hij een jihadist bij de islamistische terreurbeweging Hizb ut-Tahrir, maar in de gevangenis tegenwoordig strijdt Maajid Nawaz hoofdzakelijk tégen de radicale islam. Hij is een radiopresentator bij de Britse praatzender LBC, en gebruikte dat platform gisteren om te waarschuwen voor een escalatie van het conflict in Myanmar.

Dat zit zo: het land is een boeddistische republiek, maar er is een islamitische minderheid genaamd de Rohingya’s. Via een afschuwelijke en brandschattende verkrachtings- en verdrijvingscampagne van de Birmese overheid in het gebied Rakhine is het conflict volledig geëscaleerd, zeker sinds extremistische Rohingya’s zichzelf hebben verenigd in het ARSA – de Arakan Rohingya Salvation Army. Via guerilla-tactieken slaat de groep nu terug met aanslagen richting het leger van Myanmar.

Levensgevaarlijk, aldus Maajid Nawaz. De voormalige jihadist uit het Verenigd Koninkrijk is tegenwoordig een seculiere actievoerder, en waarschuwt voor wat er in Myanmar wel eens zou kunnen gebeuren op korte termijn. Volgens hem ligt een nieuw Syrië op de loer als de internationale gemeenschap niet snel ingrijpt:

“The Syria uprising against President Assad began as a firmly secular uprising, for democratic rights and free speech. It began with youths in cities like Homs spray painting graffiti on the wall, slogans of freedom and democracy.

What it mutated into was a jihadist hell hole. What I fear is that, in a self-fulfilling prophecy, if the UN’s Responsibility To Protect is not invoked and implemented, the ARSA [Arakan Rohingya Salvation Army] will become eclipsed by groups like Al Qaeda and ISIS. Groups who are merely waiting for the opportunity to capitalise on and suck out any nationalist struggle and turn into the hell hole they turned Syria into.”

Iets om over na te denken, dus. Of de wereld moet weer aan het wachten zijn op een bloederige burgeroorlog, een golf van onthoofdingsvideo’s en de grootscheepse vernietiging van volkeren én hun cultureel erfgoed. Dan moet men vooral niet ingrijpen in Myanmar, en mensen – zowel het leger als de ARSA – er hun genocidale en terroristische plannetjes gewoon ongehinderd laten uitvoeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. DolleDries

  Waar islam is, is rotzooi.

 2. sjun

  Onze gevangen activist mist de ointe dt de Rohinga’s hun manieren en hun geloof ongewenst zijn in Myanmar. Men wil daar geen islamisering en lpeurt het volk dat tracht binnen te dringen er uit om de iegen burgers, eigen cultuur eigen wetten en eigen leefwijze te beschermen. Er moet veel meer licht op het gecultiveerde slachtoffershap van islamiseerders.

  Chantage door dreiging met geweld van IS kan beantwoord worden met bewapening van de bevolking, opwerping van een verdedigbare muur en stringente grensbewaking. Laat ze maar komen om te sneuvelen. Kennelijk is dat de enige taal die zulke mentaal vergiftigde lieden verstaan.

  1. K.Dopper

   Sjun dronk, gelet op het kreupele taalgebruik, kennelijk een borrel en laat ons even het achterste van zijn tong zien.
   Dit is moslimhaat in zijn bruinste vorm.
   Akelig om te lezen.

   1. sjun

    K.Dopper laat weer eens een framend digitaal geurspoortje achter. Zo jammer dat het gebruikte repertoire zo oud is als de weg naar Rome. Trefwoorden: moslimhaat en bruin om de argeloze lezer via associatie met een Godwin toch maar vooral ruim afstand te laten nemen.

    Openbaren van de islamiserende tactiek van migratie en landjepik op verschillende plekken in de wereld is helaas noodzakelijk geworden om dat velen de historische en actuele kennis van zaken ontbreekt. Men krijgt het niet meer mee in onderwijs en media die eerst en vooral horig zijn geworden aan de linkse kerk, haar mantra’s en haar maakbaarheidsgeloof.

    Nog wel.

    Een alternatieve media-organisatie is al in de maak. Daarnaast kan nu al in verschillende gemeenschappen de mensen zelfredzaamheid van kennisverzameling via het wereldwijde web en de beoordeling daarvan aan de hand vn kwaliteitscriteria worden bijgebracht. Op termijn levert dat de benodigde verandering van narratief op die voorkomt dat de Europese beschaving en daarbij meekomende individuele vrijheden verdwijnen.

    1. tomygun

     Sjun , ik geef je gelijk en ook Myanmar en dopper is een lul .
     Geef ze een andere naam maar het blijven moslims dus islam .
     Ze zijn niet gevraagd daar tekomen maar er is ze wel gevraagd
     op tezouten niet doen ? de beuk er in en dan krijg je de mossel
     truck wij zijn het slacht offer wij zijn zielig .

     1. K.Dopper

      Let een beetje op je taal, tomygun, dit gebrabbel komt dom over.

     2. Rosasolis

      @ tomygun. Inderdaad Dopper is waarschijnlijk een moslim. Jammer.
      Maar je hoeft niet zijn commentaar te lezen. Want hoe meer dat je
      ons doperwtje gaan aanvallen, hoe meer hij geniet ervan! Kijk uit voor
      je hoge bloeddruk, man! En gebruik geen slechte taal. Hier is waarom:
      als toenmalige studente uit Canada, ben ik in Nederland gebleven. Maar ik heb altijd een zeer speciale site voor ons toenmalige Engelsen gewaardeerd: Dutch News. Met comments na de dagelijkse artikelen.
      Maar omdat die comments steeds agressiever werden, met vreselijke
      hatelijke trolling, heeft de redaktie van Dutch News besloten om wel
      door te gaan met hun dagelijkse artikelen, maar alleen af en toe comments toe te laten over belangrijke Nederlandse onderwerpen zoals
      ov kaarten, en medische zorg.

    2. K.Dopper

     Sjun vestigt zijn hoop op een geleidelijke verschuiving naar een ‘narratief’ naar meer islamofobe snit. Daartoe hebben we echter wel alternatieve media nodig die de werkelijkheid in dier voege kunnen manipuleren omdat de serieuze professionele media zich hinderlijk op de feiten blijven baseren.

     1. IJscoman

      Alle “serieuze professionele media” zijn omgekocht en worden aangestuurd door de CIA. Lees het boek Gekaufte Journalisten van Udo Ulfkotte, ex-redacteur van de Frankfurter Algemeine. In de MSM lees je alleen geregisseerd nieuws en propaganda.

     2. sjun

      Het narratief verschuift naar meer berichtend en minder geagendeerd en verpolitiekt nieuws. Oude media-organisaties zien niet voor niets steeds meer abonnementen opgezegd worden. Mensen weigeren nog langer voor Eurofiele en islamwitwassende propaganda te betalen en oriënteren zich heel verstandig elders.

      Ook in Duitsland hebben maandenlange inspanningen al wat resultaten nu de bevolking in de gaten krijgt dat ze wordt belogen in de media en dat zij het zijn die de cumulerende rekeningen van andermans idealen krijgen doorgeschoven. Het moet mogelijk zijn om AFD deze verkiezingen tot de derde partij van Duitsland te laten uitgroeien.

   2. Punt50

    Want jij bent een moslim.. There we have it!

   3. Rosasolis

    Afgelopen zaterdag was er een zeer ontroerende verhaal in Trouw, over een
    Egyptische vrouw, oorspronkelijk uit een moslim familie in Egypte, die naar
    Nederland kwam om te studeren op een van onze universiteiten. Tijdens haar studie kreeg zij een Kinderbijbel, in het Nederlands. Zij was zeer ontroerd over vele verhalen en de psalmen, en vooral het verhaal over Yeshua (Jesus). Zij is nu een Christen geworden.
    Maar zij vindt het jammer dat haar hele familie haar niet meer willen accepteren.

   4. marco1

    Zo akelig was het toch niet, ik las het met plezier.

 3. Ni28

  Waar moslims zijn is het nooit rustig. En zij zijn overal en worden zelfs geïmporteerd door blinde politici.

 4. Ruud562

  Hierbij een quote van ikweetniet met een kleine aanvulling mijnerzijds:

  “Waar de moslim verblijft is het de vrede, veiligheid en vrijheid die verdwijnt!”

  En dat is een onomstotelijk keihard gegeven!

 5. Floris

  “Via een afschuwelijke en brandschattende verkrachtings- en verdrijvingscampagne van de Birmese overheid in het gebied Rakhine is het conflict volledig geëscaleerd”
  ————————————————————————————–
  Tim weet precies hoe het zit. De boeddhisten zijn begonnen.

  Zucht.

  1. K.Dopper

   Floris heeft politieke conflicten inmiddels teruggebracht tot godsdienstoorlogen naar middeleeuwse snit en in die visie is het onmogelijk dat Boeddhisten hier de genocide hebben gestart.

   Zucht!

   1. corfo

    @ Dopper.
    Bron ??
    Géén bron ? Ophoepelen dombo.

 6. Floris

  Churchill noteerde meer dan een eeuw geleden het volgende over moslims:

  ““How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the FANATICAL FRENZY, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property – either as a child, a wife, or a concubine – must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men. Thousands become the brave and loyal soldiers of the faith: all know how to die but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, MOHAMMEDANISM IS A MILITANT AND PROSELYTIZING FAITH. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilisation of modern Europe might fall, as fell the civilisation of ancient Rome.”

  ― Winston S. Churchill, The River War

  https://www.goodreads.com/work/quotes/3092281-the-river-war

  Elk woord klopt vandaag de dag nog steeds. Islam was niks, is niks en wordt nooit wat. It is the pain in the ass of the rest of the world.

  1. Ben Zine

   @Floris
   Churchill was een wijze man, een politicus van grote klasse en statuur. Vergeleken bij hem is Rutte een intellectuele dwerg, een te verwaarlozen onbenul.

   1. Blue monday

    Dat klopt, alles was groter aan Churchill, ook zijn blunders.

    1. K.Dopper

     En niet te vergeten zijn kolonialistische opportunisme en zijn oorlogsmisdaden.

     1. corfo

      @ Dopper.
      blablabla!!!

 7. Nasrani

  Myanmar heeft gewoon groot gelijk! Je kunt kiezen als land voor voorlopige relatieve rust door die enorme aantallen moslims in je land toe te laten. Je doet er als land verstandig aan de islam, desnoods met geweld, je land uit te bonjouren! Ik geef ze groot gelijk dat ze weerstand bieden aan de islam. Ik hoop dat het in Europa ook zover zal komen. Voor de rust van ons en onze kinderen.

  1. Rosasolis

   @ Nasrani. “Je land uit te bonjouren”…Gedurende de laatste weken zijn eer meer dan 400,000 moslims vanuit Burma naar Bangladesh gevlucht. Maar Bangladesh is een
   zeer arme, overbevolkte land, met ook een grote hindoe gemeenschap. Er zijn bewijzen van genocide in Burma. Ook tegen kinderen. Binnenkort zal er geen vrede meer in
   dit gehele gebied van Azie. Ik denk dat wij binnenkort WW 3 tegemoet zullen komen.
   Ik hou niet van de Islam en hun primitief wrede leer in de koran. Maar genocide of
   verbanning hen naar een zeer arme buurland, is niet verantwoord om eigen problemen
   op te lossen!. Opgeruimd staat netjes, maar ga niet gaan je “afval” dumpen op je
   buurland!

 8. Ritter

  “maar als dat doorgaat zullen ISIS en al-Qaeda ”

  Die zijn al jaren aanwezig en ook in Thailand zijn de moslims aanslagen aan het plegen.

  Waar islam is , is er rotzooi.

  Boeddhisten en moslims in Myanmar
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6863

  1. Nasrani

   Ha ha, ik ben voor de boeddhisten.

 9. henk vintage

  Mayanmar wil voorkomen wat er zich in het zuiden van Thailand afspeelt.
  Daar eisen de moslims ook een eigen staat met terreur.

 10. Ngatimoto

  Zal niet gebeuren. Moslims zijn daar zwaar in de minderheid. Het regime in Myanmar is een tikkie minder fijngevoelig dan wij hier in Europa. Voor de moslims daar is het veiliger om het hazenpad te kiezen. Bij de Chinezen gaat het al dezelfde kant op. Die pikken het ook niet langer. Men heeft geleerd van een land als de Filipijnen. Als moslims vaste grond onder de voet krijgen dan is het eigenlijk al te laat en moet je zeer drastische maatregelen nemen. Gebeurde hier in de middeleeuwen ook in Europa.
  When will they ever learn, when will they ever learn?
  https://www.youtube.com/watch?v=8KLNwPppKTM

 11. Guus Geluk

  Ik constateer dat men weer worden tekort komt om de etnische zuivering op moslims goed te praten. Het is keiharde moslimhaat.

  Ik word hier eigenlijk een beetje misselijk van.

  1. Nasrani

   Ik haat de islam. Een kwaadaardige ideologie. Er zijn landen die het gevaar zien. En die handelen op tijd. Een regering is er voor haar bevolking.

   1. Guus Geluk

    In Myanmar is momenteel een etnische zuivering gaande waar zelfs de Verenigde Naties schande van sprak. Louter als je een enorme haat hebt ten opzichte van moslims kun je zulks goedpraten.

    Het masker van velen is hier afgevallen.

    1. K.Dopper

     Net zoals nazi’s Joden als ratten beschouwden zien veel reaguurders hier moslims niet als mensen en wordt een genocide op moslims per definitie goedgekeurd
     Men zegt hier de islam te haten maar de haat richt zich feitelijk op moslims die vervolgd moeten worden.

     1. Guus Geluk

      Daar lijkt het inderdaad sterk op.

     2. DolleDries

      Over welke genocide heb jij het nu eigenlijk.

     3. Kodi

      Derde Rijk is inmiddels bijna drie kwart eeuw passé, dus voltooid ver verleden tijd. Islam helaas niet. En net zoals de Nazi’s destijds koesteren de Moslims allen al 1400 jaar een ziekelijke obsessieve haat jegens de Joodse populatie.

      Zomaar door het raam naar binnen gewaaid:

      Greece: American Jewish volunteers harassed and expelled from refugee camp because “Jews are all murderers”

      A group of American Jewish women were unceremoniously expelled from a refugee camp on the Greek island of Lesbos last week after suffering anti-Semitic verbal abuse from volunteers with other aid organizations.

      The camp is one of many set up by the UN to assist the flood of refugees from Syria, Iraq, Afghanistan and Iran. A number of aid organizations are active there, including the Israeli humanitarian group IsraAID.

      The young Jewish women in question had traveled from the United States to volunteer with IsraAID, and were wearing the Israeli group’s shirts at the time of the incident.

      It started when fellow volunteers working with other organizations began to hurl anti-Semitic and anti-Israel slurs at the Jewish women. At that point, a UN security guard arrived and, instead of quieting the antagonists, joined in the verbal assault of the Jewish women, demanding they leave the camp.

      “The situation quickly deteriorated. The guard…yelled at me and said there was no place here for people like me,” said one of the women. “‘Like me?’ I asked. ‘You mean Israeli? But I’m an American Jew.’ The guard replied by insisting that we [Jews] are all the same – murderers. He then threatened to arrest us if we didn’t leave the camp.”

      Coming to the aid of the American Jewish women was none other than an Israeli Arab member of IsraAID, who notified the camp administration of the incident, leading to the security guard’s dismissal.

      https://fenixx.org/2015/12/28/greece-american-jewish-volunteers-harassed-and-expelled-from-refugee-camp-because-jews-are-all-murderers/

      Hier kijk ik de Moslims en de Islamofiele trollen allen op aan.

     4. Kees

      Aldus nazi Dopper…..

     5. Nasrani

      Ik beschouw de islam als een minstens zo kwaadaardige en achterlijke ideologie als het nazisme! Maar dat weet jij toch al? Ik vind het geweldig wanneer regeringen de islam willen weren in hun land, neem de oost-blok landen en nu Myanmar. Daar hoef je het natuurlijk niet mee eens te zijn, maar ik heb het idee dat deze mening in Nederland, Europa en waarschijnlijk de gehele wereld terrein aan het winnen is. De islam is een gif wat zich langzaam in landen verspreidt en dat moet worden voorkomen.

     6. Guus Geluk

      Door mensen die vinden dat geweld gerechtvaardigd is gaat deze wereld naar de knoppen, Nasrani.

    2. Nasrani

     Waar zefs de VN schande van sprak………tja, sterk argument. Ik weet meer zaken waar de VN zich over uitspreekt, en ik weet bijna zeker dat jij je ook daar niet in kunt vinden hoor.

   2. Kodi

    Het kan niet anders. Elimineer de Islam voordat de Moslims ons uitroeien.

  2. Kodi

   Snel wegwezen van dit informatieve blog dan maar. En liever nog nooit meer terugkeren.

  3. Ngatimoto

   Noem dan eens een paar landen met gemengde populaties waar geen gedoe is met moslims? Waarom zijn nagenoeg alle ander godsdiensten de laatste 20 jaar totaal verdreven uit het Midden-Oosten? (behalve in Israël)

   1. Guus Geluk

    Ik constateer dat men hier woorden tekort komt om de etnische zuivering van moslims goed te praten.

    1. IJscoman

     Ik constateer dat Guus weer een rookgordijn optrekt en onder iedere gestelde vraag probeert weg te glibberen.

     1. Guus Geluk

      Ik zie dat je weer handig duikt, IJscoman. Maar van jou had ik dat wel verwacht.

    2. marco1

     Neehoor kan in 1 woord gezegt worden dat is:PRIMA

  4. marco1

   Kijk zo zie je maar weer hoe verschillend de mens kan zijn, ik word er wel vrolijk van

 12. fusilier

  De moslim als mens haat ik niet G.G. maar wel die verderfelijke ideologie wat zij aanhangen ,wat voor recht heb ik als christen in een moslim land, kan ik daar morgen een kerk bouwen. Kan mijn vrouw zich daar kleden zoals zij dat wil.

  1. Guus Geluk

   Ik begrijp dat je niets op hebt met de islam, fusilier. Maar dan kunnen we de etnische zuivering van Rohingya-moslims toch wel afkeuren?

     1. DolleDries

      Ik zie alleen maar media die Clinton tot winnaar verklaarde.

     2. DolleDries

      Dat er uitgooien is nodig voor eigen lijfsbehoud en overleving.
      Ik zou meer willen spreken van zelfverdediging en je eigen huis schoonvegen. Islam tolereert geen ander geloof of geen geloof daar is hun boek Mijn Islam heel duidelijk over.

     3. Guus Geluk

      Zelfverdediging met een etnische zuivering van een moslimminderheid, DolleDries?

      Dat raakt kant noch wal.

    1. DolleDries

     Zelfverdediging met een etnische zuivering van een moslimminderheid, DolleDries?
     Dat raakt kant noch wal.

     Het gedrag van de islam raakt kant nog wal Guus.

     1. Guus Geluk

      Ja, maar daar hebben we het nu even niet over, Dries.

     2. DolleDries

      Daar hebben we het wel over Het is een gevolg van Guus.

     3. Guus Geluk

      Dat is niet het geval, DolleDries. Het betreft hier een sluimerende discriminatie van de Boeddhistische meerderheid tegen een islamitische minderheid.

     4. DolleDries

      Qguus.
      Dat is niet het geval, DolleDries. Het betreft hier een sluimerende discriminatie van de Boeddhistische meerderheid tegen een islamitische minderheid

      Dat is niet het geval Guus het was duidelijk dat de minderheid de meerderheid hun wil willen opleggen.

    2. Kodi

     Mag ik tot de conclusie komen dat de Islam het arrest van het gezonde verstand is?

   1. sjun

    Je dat dat wel blijven framen Guus maar de werkelijkheid daar is wat weerbarstiger dan geregisseerden frasen.

    De gasten kwamen daar niet vandaan maar zijn die kant op gemigreerd zoals ene Mohammed naar Mekka kwam. Evenals hij begonnen ze zich gewelddadig jazelfs moorddadig te misdragen en trachten ze de oorspronkelijke bevolking te onderwerpen en af te persen. Logisch dus dat ze ongewenst vreemdeling zijn verklaard en indien nodig met harde hand zijn verwijderd voordat ze nog meer slachtoffers zouden maken. Dàt hadden ze destijds in Mekka ook moeten doen.

  2. K.Dopper

   Haat tegen een wereldreligie is op zichzelf geen probleem omdat het niet meer dan een ideeën-strijd kan veroorzaken. De realiteit is echter dat die haat zich per definitie op mensen richt die daar gruwelijk onder lijden.

   1. corfo

    @ Dopper.
    blablabla !!!

   2. Kodi

    Om maar een voorbeeld te noemen van mensen die hebben geleden onder de Islamitische haat:

    Rohingya moslims vermoordden 50.000 boeddhisten
    Tijdens de Japanse bezetting ontstond een machtsvacuüm met grote spanningen tussen bevolkingsgroepen. In 1942 werden naar schatting 50.000 boeddhisten vermoord door de Rohingyas in Arakan.

    http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6863

    Waar je de Islam hebt, daar heb je genocides.

    En daarom: Kick the Islam out of Europe!

   3. Nasrani

    Jij keurt waarschijnlijk ook de haat tegen het nazisme niet goed…….de SS-ers hebben daar vreselijk onder geleden.

 13. DolleDries

  De boeddhisten hebben van de geschiedenis geleerd, want ook zij werden in de loop van de afgelopen duizend jaar door de woestijnreligie teruggedrongen; maar al te graag wordt vergeten dat Afghanistan ooit een boeddhistisch land was, Pakistan en Bangladesh werden van de Hindoes afgepakt en de islam was ook niet oorspronkelijk gevestigd in Indonesië en Maleisië. In al deze landen maakten de vredelievende en tolerante hindoeïstische en boeddhistische bevolkingen dezelfde fout om zich niet vastberaden te weer te stellen tegen de uitbreiding van de islam. Het treurige hoogtepunt van deze onderwerping was vermoedelijk het opblazen van de Boeddhabeelden van Bamyan in 2001 door zich op de koran beroepende barbaren van de Taliban.

  1. Kodi

   Het is wachten totdat ook Borubordur aan gruzelementen gaat.

 14. corfo

  Dat de Myanmar door de VN veroordeeld wordt is van geen enkel belang voor dat land.
  De één of andere bejaarde praatgroep, zetelend in het veilige New York, oordeelt over het beleid van een land in een roerig deel van de aarde, van een land waarvan een gedeelte werd opgeëist door bloeddorstige islamieten. Dat zo’n land/bevolking dát niet pikt lijkt mij zeer logisch en dat ze de raddraaiers op de vlucht jagen heeft mijn goedkeuring, hetzelfde had in Europa al enige tijd geleden moeten gebeuren. Omdat het NIET gebeurd is zit Europa nu met grote terrorisme-problemen en vele doden door aanslagen, gepleegd door aanhangers van die vredelievende ideologie.
  Myanmar heeft volledig gelijk, zij wensen zich niet te laten “overstromen” door parasiterende islamieten, zoals in Europa wél is gebeurd.

  1. Kodi

   Wat als Europa geen held als Sobieski had?

 15. Kodi

  NCTV weet van berichten terreurverdachte Londen
  19-09-2017

  De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is op de hoogte van berichten dat een van de twee terreurverdachten van de bomaanslag afgelopen vrijdag in de Londense metro onlangs nog in Brabant was. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie maandagavond.
  Meerdere media berichten maandagavond over de tweets van Jenan Moussa, Midden-Oostenjournalist, dat ze familie van de jongen heeft gesproken, onder wie zijn broer. Deze mensen wonen in de provincie Noord-Brabant.

  http://www.terreurnieuws.com/l/nctv-weet-van-berichten-terreurverdachte-londen/

 16. Ni28

  Voor degene die het nog niet door heeft, de moslims hebben de oorlog tegen de rest van de wereld ontketend. Het zal nergens meer rustig zijn. Hun laffe oorlogsvoering maakt hun sterker dan wij denken juist omdat wij het niet serieus genoeg nemen en de politiek het goed praat door de terroristen van de moslims te onderscheiden. De oude islamitische haat is uit de fles en op weg de wereld over te nemen. Met de huidige politiek van de EU die hun in Europa toelaat en haatimams laat preken moet het vast lukken.

 17. Ni28

  8@ Haat tegen een religie is haat tegen de mensen die daar achter staan. Lijkt mij niet zo moeilijk om te bedenken. Daarom is religie de facto slecht. Het is een vrijkaartje voor haat tegen de mensen over en weer. Een politiek middel eigenlijk.

 18. Ni28

  Het is ongelooflijk hoe blind sommige mensen kunnen zijn. Dat kan alleen met opzet want bij iedereen gaan op gegeven moment de ogen open behalve mensen die zich aan hun ideologie blindstaren.

 19. Kodi

  Val van Srebrenica

  Toen Dutchbat de veiligheidstaken in de twee moslim-enclaves overnam van de Canadezen was het Bosnische gebied rond Srebrenica al drastisch gekrompen. Christelijk Servisch-Bosnische eenheden hadden zich rond de stad ingegraven.
  Daarvoor verlieten groepen moslim-bewoners onder leiding van gewapende moslim-mannen nu en dan de enclave om voedsel te vinden in de omringende christelijk-Servische dorpen.

  Aangezien de christelijk-Servische burgers hun voedsel – dat voor deze burgers evenzeer van levensbelang was – vaak met hun leven beschermden en beide groepen bovendien doodsbang waren voor elkaar, hadden ontmoetingen tussen moslim-Bosnische terroristen en christelijk-Servische burgers op deze voedseltochten vaak een dodelijke afloop voor de christelijk-Servische burgers.
  Vele christelijk-Servische dorpen in de wijde omgeving van de enclave zijn hierbij in brand gestoken en totaal vernietigd met vele slachtoffers aan christelijk-Servische kant.

  Deze plundertochten werden veelal uitgevoerd onder leiding van Naser Oric, de algemene militaire commandant van de moslimterroristen in Srebrenica.
  De afspraak met de moslim-Bosnische leiding was dat de enclave gedemilitariseerd zou worden, dat was een voorwaarde van de VN.
  Echter op bevel van de Bosnische moslim-president Alija Izetbegović werden alleen de grootste en defecte wapens ingeleverd.
  De moslimtroepen binnen de enclave voerden regelmatig aanvallen uit op omliggende christelijk-Servische posten opzettelijk vanaf posities vlakbij de waarnemingsposten van de VN. Voortvloeiende uit het zwakke mandaat van de VN, dat voorzag in waarneming in een enclave waarvan de grenzen niet afgebakend werden, had Dutchbat slechts lichte wapens ter verdediging van de moslim-bewoners van de enclaves die het bataljon geacht werd te beschermen.

  Naar algemeen oordeel waren de wapens van Dutchbat te licht voor een effectieve verdediging. De visie van de VN was echter dat alleen al de aanwezigheid van Dutchbat de Serviërs ervan zou weerhouden de enclave aan te vallen: “to deter by presence”.
  Een andere handicap was de slechte communicatie tussen de hoofdkwartieren van Srebrenica, Tuzla, Sarajevo, Den Haag en het VN-hoofdkwartier in Zagreb.

  Heeft u het bovenstaande goed gelezen ?
  Dan begrijpt u, dat er zich ongeveer 7.000 moslimterroristen bevonden in Srebrenica in 1994, 1995, onder leiding van de moslim-commandant Naser Oric, gesteund door de Bosnische moslim-President Alija Izetbegovic.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Alija_Izetbegovi%C4%87

  > Lees verder

  1. Kodi

   Vervolg >

   Zij hadden opdracht gegeven aan die 7.000 moslimterroristen de christelijk Servische dorpen rondom Srebrenica aan te vallen. Vandaar dat deze moslimterroristen ’s nachts de enclaves uitglipten en al moordend en plunderend tekeer gingen in de christelijk-Servische dorpen rondom Srebrenica.
   De christelijk-Servische generaal Ratko Mladic heeft tientallen malen de moslim-commandant Naser Oric gewaarschuwd inzake de illegale moordpartijen door zijn niet-geuniformeerde moslimterroristen.

   Toen dan ook de wel in een uniform gestoken christelijk-Servische generaal Ratko Mladic in juli 1995 de 7.000 moslimterroristen gevangen had genomen, had hij het volste recht de 7.000 moslimterroristen ter plekke te executeren.

   Oorlogsrecht schrijft voor dat niet-geuniformeerde bendes niet mogen deelnemen aan oorlogshandelingen. Doen ze het wel, dan mogen geuniformeerde legeronderdelen standrechtelijk die niet-geuniformeerde terroristen executeren.

   Dat generaal Ratko Mladic nog zo vriendelijk is geweest die 7.000 moslimterroristen eerst weg te leiden van de vrouwen en kinderen, voordat hij ze volgens het oorlogsrecht heeft laten executeren, pleit in zijn voordeel.

   Dat er moslims zijn, die na bijna twintig jaar zo hondsbrutaal zijn bij Nederland aan te kloppen voor een schadevergoeding, is de grootste gotspe, die mogelijk is.
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/22478774/__Rechtszaak_Srebrenica__.html

   De Nederlandse advocate Prof. Mr. Liesbeth Zegveld praat recht wat krom is.

   Doch gezond-denkende Nederlanders gaan zich steeds heftiger verzetten tegen dit soort liederlijke advocaten, die er op uit zijn, dat Nederlands belastinggeld, ergo door gezond-denkende Nederlanders opgebracht belastinggeld, weggegeven gaat worden aan de weduwen van de in juli 1995 terecht geëxecuteerde 7.000 moslimterroristen.

   Het lijkt erop, dat moslims doorhebben, dat ze bij Europeanen geweldig goed het schuldgevoel kunnen exploiteren. En vooral de D66-rechtertjes laten zich in al hun onbenul voor dat moslimkarretje spannen. En zeggen schadevergoedingen toe, die betaald worden door gezond-denkende Nederlanders.

   Aan iedere lezer vraag ik hierbij een reaktie hierop te geven.

   M.vr.gr.

   Hans Holtrop MSc, publicist
   Geb. te Den Haag, 28 nov.’41

   1. tomygun

    10 duimpjes omhoog .

  2. Kees

   Goed stuk, top!

 20. Rosasolis

  Het begon vorige jaar in dit deel van Asie met problemen met moslims in Thailand.
  En dan was Burma aan de buurt voor aanvallen door Rohingya moslims. Dit grote
  groep moslims kwamen oorspronkelijk uit Bangladesh. Gedurende de laatste paar weken
  vluchten meer dan 400,000 Rohingya’s naar Bangladesh, die een heel arme land is, met
  ook vele hindoe gemeenschappen, behalve die van de moslims. Het is onvermijdelijk dat
  de Jihadist groepen zoals Isis, El Qaira en anderen zullen vele Oosterse landen gaan
  aanvallen. Dit hele gebied zal binnenkort inderdaad een jihadist hell worden.

 21. nienke

  @Guus Geluk

  Door mensen die vinden dat geweld gerechtvaardigd is gaat deze wereld naar de knoppen.

  Helemaal met je eens zeg dat dan maar aan de MOSLIMS die doen niet anders dan geweld gebruiken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.