Baudet gaat los op het intrekken van jihadistenpaspoorten door Blok: ‘Véél te soft allemaal!’

Too little, too late” zoals Forum voor Democratie het zegt.

Deze week was het dan eindelijk zover. Het nieuws waarop we allemaal al jaren wachtten, kwam dan eindelijk. Veel te laat natuurlijk, maar toch. Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok wenste vier ISIS-jihadisten nog veel plezier in het fopkalifaat en nam hun paspoort af, zodat ze – in theorie natuurlijk – nooit meer een stap in Nederland zullen kunnen zetten.

Dat is natuurlijk heel erg mooi, maar wel een typisch gevalletje van mosterd na de maaltijd: er zijn al talloze jihadisten teruggekeerd naar Nederland die allemaal netjes mogen ‘reïntegreren’ en ‘deradicaliseren’ zoals dat in goed Linksspraak heet. Probleem is alleen dat dat soort trajecten nou niet bepaald werken – zie Amsterdam – en het in het geval van de cliënten van Bilal L. zelfs nog erger maakte.

Enfin: je kunt op je vingers natellen dat de beste aanpak ten aanzien van dit soort types gewoon is: laten gaarkoken in hun eigen sop in de woestijn daar. Je zoekt het daar zelf maar uit als je onze normen en waarden zó verraadt door op jihad te gaan.

Helaas is deze stap van Blok dus een uiterste uitzondering, zoals we ook kunnen lezen in de antwoorden die waar de minister mee op de proppen kwam wat betreft vragen van Forum voor Democratie-leider Baudet. Het komt erop neer dat hij er graag twintig keer op wijst dat hij bij maar liefst vier mensen – nou nou! – het paspoort heeft afgenomen, maar dat soortgelijke stappen in de toekomst lastig zijn. Samengevat: zou het ‘graag’ vaker doen, maar die zielige jihadisten moeten natuurlijk wel een eerlijk proces krijgen enzo.

Met zo’n antwoord en (gebrek aan) aanpak schiet je natuurlijk niets op, waardoor Baudet er dan ook begrijpelijkerwijs geen genoegen mee nam. Ook hij onderstreept dat deze vier gekken slechts het topje van de ijsberg zijn:

Hoewel FVD deze zet van de minister aanmoedigt, is deze maatregel too little too late. In 2016 vonden ruim 50 andere syriëgangers ongehinderd hun weg terug naar Nederland. Deze mensen lopen nu ongemoeid rond door onze straten en zijn nog steeds in het bezit van hun Nederlanderschap.
Bovendien staat een nieuwe golf terugkerende syriëgangers voor de deur. Van de 300 moslimjongeren die de afgelopen jaren vanuit Nederland vertrokken om te vechten voor de Islamitische Staat zijn circa 55 gesneuveld in hun strijd voor het Kalifaat. Dat betekent dat zo’n 200 getrainde jihadisten in Syrië en Irak op het punt staan om terug te keren naar Nederland.

En besluit:

FVD roept de minister daarom op om het Nederlanderschap te ontnemen van alle 300 uitgereisde jihadisten en niet ook maar één nog te laten terugkeren naar Nederland.

Zo, die zit. Want – alle linkse idealisten ten spijt – de enige manier om Nederland te beschermen voor dit soort types is door ze zo ver mogelijk hiervandaan te houden. Zoals Londen vandaag maar weer laat zien: better safe than sorry.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Feit

  “FVD roept de minister daarom op om het Nederlanderschap te ontnemen van alle 300 uitgereisde jihadisten en niet ook maar één nog te laten terugkeren naar Nederland.”

  Dit is het leiderschap dat we willen zien.

 2. HaZ

  Tenminste 1 rationeel denkende marokkanse. Sara snapt het………..
  http://www.telegraaf.nl/tv/29263024/___Nederland_is_geen_vrij_land____.html
  Moge de marokkanen die haar mening delen veel in aantal zijn…!

 3. Neworder

  Ach zo, de grachtengordelbewoner laat weer eens randt…

 4. Guus Geluk

  Dat kan alleen als de jihadisten allen een dubbele nationaliteit bezitten. Anders worden ze stateloos en kom je niet zo ver.

  1. sjun

   Wiens probleem is het eigenlijk dat onaanspreekbare dolle honden statenloos zouden worden? Ik zie niet in waarom ik hiervan probleemeigenaar zou moeten worden. Als Nederland vlot de soeereiniteit in eigen land terughaalt dan kan er vlotter tot verbeurdverklaring van de Nederlandse nationaliteit en uitzetting van door eigen gedrag ongewenste vreemdelingen worden overgegaan. Dat spaart alweer op de cumulerende problematiek die nu nog met rente naar de toekomst wordt doorgeschoven. Het zou toch vervelend zijn als de thuiszorg van oma op drie hoog achter nog verder teruggeschroefd moet worden omdat de centen nog meer worden besteed aan gasten die niets inlegden in het systeem en slechts onnodige maatschappelijke meerkosten bleven genereren. Of mag ik dat niet zeggen?

   1. Punt50

    +++++

   2. Guus Geluk

    “Wiens probleem is het eigenlijk dat onaanspreekbare dolle honden statenloos zouden worden?”

    Het onze. Naar de wet kan dat namelijk niet. Een paspoort kan alleen worden afgepalt als de persoon in kwestie een dubbele nationaliteit bezit en zelfs dan schuif je de hete aardappel nog door naar een andere staat.

    1. Ecoshaarlem

     Ben jij vergeten wat die bandieten hebben aangericht (moslims) deze mensen hebben geen rechten meer, zij moeten in het midden oosten blijven, je bent gehersenspoeld helaas weet je dat zelf niet om dat je geschift bent!

     1. K.Dopper

      Dat ben ik niet vergeten, Ecos, maar statenloosheid is geen oplossing en biedt ook geen juiste rechtsgang.

   3. K.Dopper

    Je mag het wel zeggen, Sjun, maar het is nogal dom gewauwel.
    De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens stelt in artikel 15:
    – Een ieder heeft het recht op een nationaliteit.
    – Aan niemand mag willekeurig zijn nationaliteit worden ontnomen, noch het recht worden ontzegd om van nationaliteit te veranderen.

    Bij enig nadenken kan men de humanistische logica van deze bepaling inzien maar ook wel de praktische logica: als je mensen statenloos maakt zijn de staten niet van het probleem af. Dat moet jij zelfs kunnen bedenken.

    1. Kodi

     Iemand die naast het Nederlandse paspoort ook nog een ander paspoort heeft maak je dus niet statenloos door van diegene het Nederlanderschap in te vorderen en hem uit te wijzen als de feiten en omstandigheden daar aanleiding toe geven.

     Next

     1. K.Dopper

      Dat is juist, Kodi, maar daar gaat het hier niet over.

  2. Chris Schoneveld

   Ze hebben toch de nationaliteit van de Islamitische Staat?

   1. K.Dopper

    Nee. Maar ik ga dat niet uitleggen.

 5. DolleDries

  Zoveelste ‘Allahu Akbar’ fanaticus door de politie tegen de grond gewerkt.
  Twee dagen nadat een moslim een gezin in Toulouse aanviel, zijn twee vrouwen op straat in Chalon-sur-Saone door een geheel in het zwart geklede moslim met een hamer aangevallen, waardoor ze ernstig gewond raakten. Volgens getuigen schreeuwde de dader ‘Allahu Akbar’. Zoals altijd verklaren de autoriteiten dat ook deze man ‘mentaal onstabiel’ was. Vanochtend was er ook een aanslag bij een metrostation in Parijs, waar een moslim eveneens onder het uiten van ‘Allahu Akbar’ kreten met een mes enkele Franse soldaten aanviel.

  Een van de vrouwen zou door de moslim van achteren met de hamer op haar hoofd zijn geslagen. Tussen de aanval op de eerste en tweede vrouw in Chalon-sur-Saone zat maar liefst een kwartier. Toch wist de dader te ontkomen. De politie heeft een helikopter ingezet om de man op te sporen.
  De zoveelste ‘Allahu Akbar’ aanslag in Parijs vond rond half 7 vanochtend bij het metrostation Chatelet plaats. De moslim viel enkele patrouillerende soldaten aan. Die wisten hem snel in bedwang te krijgen. Niemand zou gewond zijn geraakt.
  Eergisteren ging een eveneens ‘Allahu Akbar’ schreeuwende moslim een gezin van vier te lijf. De 42 jarige man sloeg en schopte hen voordat hij door agenten, die hij eveneens aanviel, werd gepakt. Drie agenten raakten daarbij gewond aan benen en schouders. Twee leden van het gezin moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen.
  Bron X nieuws

 6. Nasrani

  En weer 100% mee eens. We worden steeds rechtser met elkaar.

  1. marco1

   En dat kan mij niet te snel en rechts genoeg zijn.

 7. RWB51

  De kruik gat net zo lang te water tot hij barst….

 8. Ruud562

  Sjun:
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!

 9. Ecoshaarlem

  Regering vraag aan de doorsnee Nederlander van hoog tot laag, of deze moslim bandieten terug mogen komen, bent u de onthoofdingen vergeten, zelfs Nederlands moslims hadden daar de leiding.
  Zij hebben hiervoor gekozen, neem hun Nederlands paspoort af daardoor voorkomt u veel ellende door die schoften hier in Nederland, een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken of bent reeds alle verschrikkelijke beelden al vergeten?
  Kom niet aan dat zij nog rechten hebben, zij zijn vrijwillig in een vreemde sadistich dienst gegaan, of maakt frouw Merkel hier de dienst al uit, bent u vergeten dat Churchill direct na de oorlog van 40/45 hiervoor al gewaarschuwd heeft!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.