Bizar: misselijkmakende Öztürk vindt het heftige aan 9/11 dat Wilders en Fortuyn erdoor opkwamen

Een feel good-video waarin DENK-bobo Selçuk Öztürk even fijn gaat vissen loopt uit op een ronduit smerige kleinering van het massale bloedbad van 11 september.

De boog kan niet altijd gespannen staan, maar de vislijntjes wel, als het aan Öztürk ligt. De DENK’er gaat dan ook graag in zijn vrije tijd vissen, en daar had hij tijdens het reces natuurlijk alle tijd voor. Vandaar dat hij even fijn ging vissen met Jan Hoedeman van het AD. Daar hoort echter ook een filmpje bij om even aan de achterban te laten zien dat hun vice-opperhoofd ook een ‘normaal leven’ heeft enzo.

Allemaal leuk en aardig om te weten wat meneer de Nederturk zoal graag in zijn vrije tijd doet, maar uiteindelijk vervalt ook dit gesprek in een politieke statement, zoals we dat wel gewend zijn van de islamiserende DENK-propagandavideo’s.

Waar het normaal gesproken Kuzu is die met krankzinnige uitspraken komt en Öztürk wat rustiger is, doet hij deze keer zeker niet onder voor zijn partijgenoot wat betreft het misselijkmakende gehalte van zijn opvattingen. Hoedeman vraagt hem wat de meest heftige politieke gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis was voor de DENK’er, waarop hij “11 september” antwoordt. Prima, zou je denken – heftig is nog lichtjes uitgedrukt wat betreft de gruwelen van de aanslagen op het WTC in New York – maar de reden erachter is perverser dan pervers.

Selçuk vond het namelijk niet zo heftig vanwege de duizenden doden die in luttele uren vielen door een terreuraanslag, of het feit dat dit dé inspiratiebron was voor vele terroristen daarna. Nee, meneer vond dit vreselijk omdat het de opkomst van Pim Fortuyn en Geert Wilders mogelijk maakte. Behalve dat dit feitelijk onjuist is – Fortuyn was al lang en breed bekend op 11 september 2001, slechts een half jaar voordat hij vermoord werd – laat het ook wel zien dat deze man letterlijk over lijken gaat om zijn standpunten te verkondigen.

Na 11 september zou het gedrag van de twee islamsceptici opeens “getolereerd worden”, aldus Öztürk, die weemoedig terugkijkt naar de jaren ’90. U weet wel, die tijd waarin je niet eens hardop mócht zeggen dat het helemaal fout ging – en helaas nog steeds gaat – met de integratie. Hoe diep kun je zinken? Nou, zo diep dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Guus Geluk

  Hahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahaha, populist. De man is zelf óók een populist. Schelden op de media, de elite en de gevestigde orde. Kijk eens in de spiegel.

  Het is een bekend politiek natuurverschijnsel. Wilders splitste zich af van de VVD en stormde als rechtspopulist de Kamer in. Jaren later brak Kuzu met de PvdA, waarop hij als rechtspopulist de Kamer indreunde. De rechtspopulisten en linkspopulisten botsen nu met elkaar en het resultaat is een parlementaire explosie.

  Ach, ze hebben allemaal het beste met dit land voor. Ieder op zijn/haar manier.

  1. Guus Geluk

   Tweede rechtspopulist = linkspopulist.

  2. hminkema

   Sorry, hier is sprake van een botsing tussen twee rechtspopulisten. Er is niets links aan Öztürk. Wie de soevereiniteit van een religie verdedigt (de islam of een andere reactionaire, conservatieve ideologie) en die boven het algemeen belang stelt en boven verlichte, westerse, seculiere waarden, wordt in ons land sedert lang gerekend tot ‘klein rechts’. Denk maar aan SGP, GPV en RPF.

   Iedereen die met meer dan één hersencel geboren is, weet dat DENK in wezen is opgericht om Nederlandse moslims te lokken, met in het kielzog andere verongelijkte allochtonen die zich graag in eigen kring opsluiten. Aan die club is werkelijk niks ‘progressiefs’ of ‘socialistisch’. Wie DENK ‘links’ noemt, is op zijn bolle ogen gevallen.

   Kortom, Öztürk en Wilders zijn twee rechtse populisten die elkaar in de haren vliegen. Past geheel bij de tijd, met in Nederland een rechtser klimaat dan ooit. Enjoy!

   1. Guus Geluk

    Hminkema, DENK heeft in haar verkiezingsprogramma allerlei progressieve standpunten staan. Verzorgingsstaat onderhouden, AOW terug naar 67, kinderen in armoede moeten allemaal een gratis fiets krijgen, het eigen risico moet worden afgeschaft. DENK heeft haar socialistische programna meegenomen vanuit de Partij van de Arbeid.

    Verder is me niet bekend dat DENK in parlementair opzicht de islam zou verdedigen. Buiten het parlement mikt zij wel op de achterban van personen die zich voelen achtergesteld, meestal Turken. Antillianen en Surinamers voelen zich niet thuis bij DENK. Marokkanen evenmin (dixit een onderzoek van Kantar).

    1. Ali Yas

     Links is gewoon wat voor een grote overheid gaat. Of ze die overheid graag een atheïstische kleur geeft zoals het communisme/marxisme deden, of een racistische zoals de nazi’s deden doet er verder niet zo veel toe. De mannen van denk zijn óók links, al vinden andere linksen dat natuurlijk niet zo leuk om daarmee geassocieerd te worden, maar wel met een twist: mohammedanen hebben graag een kastensysteem zodat de verzorgingsstaat ten dienste staat van de mohammedanen en ten laste komt van de rest. Eigenlijk snap ik alleen nog niet wat DENK nog denkt te bereiken.

 2. Beukman

  Er worden zoals gebruikelijk op DDS woorden in de mond gelegd van het slachtoffer. Öztürk krijgt de vraag wat voor hem een heftige gebeurtenis was in de Nederlandse politiek. Dat waren voor hem de opkomst Fortuyn en Wilders, en uiteraard niet de dood van een paar duizend Americanen vele honderden kilometers van Nederland vandaan, zoals pak hem beet de slachtpartij tussen de Hutu’s en de Tutsi’s óók geen heftige gebeurtenis was in de Nederlandse politiek.

  Verder is het filmpje natuurlijk een prachtige persiflage op een soortgelijk filmpje dat Geert liet maken, enige tijd terug. Ik hou daar wel van, een beetje humor in de Nederlandse politiek.

 3. Tinneke

  G.G. en Beukmans……ge meende de nie toch?

  1. Beukman

   Graag wat concreter, @Tinneke.

   1. Punt50

    Tinneke geeft aan dat je onzin schrijft, vrij vertaald.

    1. Beukman

     @Puntje
     Dat mag ze vinden. Als ze echter te beroerd is om erbij te vertellen waarom, blijft haar opmerking nogal in de lucht hangen, vind je niet?

 4. PMG

  Laten we nu eerst eens kijken wie wie is want de commentaren hier op de DDS roepen vraagtekens op.

  Ik ben een werkende blanke nederlandse man van 58 jaar oud met een hoog inkomen en ik heb op het FvD gestemd dit jaar.

  Nu nodig ik de harde kern hier uit om met vergelijkbare details te komen, ben benieud wie het lef heeft.

  1. Nasrani

   Ha ha. Ik ben een laach opgelijde marookaansche moslim en hep dit X op denk gestempt.

   1. EllyD19

    Zien we wel hoor dat je laaCH opgeleid bent, hoef je er niet bij te zetten.

  2. swetsnek

   ga je dit nu in elk berichtje plaatsen ?????

  3. marco1

   Ik ben een hardwerkende blanke nederlandse man met laag inkomen van tussen de 3000 en 3500 per maand. Na lang te twijfelen tussen pvv en vnl heb ik helaas op vnl gestemd.

 5. Ni28

  Propaganda filmpjes blijven niet meer en niet minder dan propaganda. Als je al kijkt neem alles met een korrel zout. Het begint altijd met de persoon zelf die zich als de normaalste mens presenteert. U en ik, wat een leuke mens. Op dat moment moet je de knop omdraaien en overschakelen iets anders. Natuurfilm op de EO waar van alles weggelaten is wat niet past. Ook niet helemaal waar maar de plaatjes zijn tenminste mooi.

  1. Nasrani

   Vertel!

 6. Ecoshaarlem

  Heb al eerder aangegeven de (heren) van Denk zijn van het zelfde soort, als toen de NSB in 40/45, zij zijn er op uit om van Nederland een islamitische staat te maken, hun leider is Erdogan dat is toch algemeen bekend, zijn wij de toestanden van de Turken in Rotterdam al vergeten?
  Sla de Koran er maar op na, en u kent hun doel waar zij naar streven, en de linkse kliek sluiten hun ogen hiervoor!

 7. swetsnek

  Heb het gelezen Floris dat is te moeilijk voor beuk hoor hahahahahahaha

 8. HdK

  SLAVERNIJ EN VEROVERINGEN
  Je moet het lef van DENK maar hebben: Turkije was tot de 20-ste eeuw de grootste slavenhandelaar in het MO. De NL bijdrage was slechts 0,1 tot 0,001% vh BNP. Het vond plaats in heel andere culturele omstandigheden, maar het blijft natuurlijk slecht. Ook NL-ers zijn (veelal door Moslims) tot slaaf gemaakt
  Turkije streefde/streeft nog steeds naar gebiedsuitbreiding. Dat heeft al veel slachtoffers in het Midden-Oosten gekost, o.a 1,6 miljard Armeniers. Ook nu nog houdt Turkije Noord-Cyprus (NAVO-land!) bezet en kijkt begerig naar andere landen, zoals Koerdistan en Syrie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.