kuzu ozturk

Bizar: misselijkmakende Öztürk vindt het heftige aan 9/11 dat Wilders en Fortuyn erdoor opkwamen

Geen categoriesep 09 2017, 12:00
Een feel good-video waarin DENK-bobo Selçuk Öztürk even fijn gaat vissen loopt uit op een ronduit smerige kleinering van het massale bloedbad van 11 september.
De boog kan niet altijd gespannen staan, maar de vislijntjes wel, als het aan Öztürk ligt. De DENK'er gaat dan ook graag in zijn vrije tijd vissen, en daar had hij tijdens het reces natuurlijk alle tijd voor. Vandaar dat hij even fijn ging vissen met Jan Hoedeman van het AD. Daar hoort echter ook een filmpje bij om even aan de achterban te laten zien dat hun vice-opperhoofd ook een 'normaal leven' heeft enzo.
Allemaal leuk en aardig om te weten wat meneer de Nederturk zoal graag in zijn vrije tijd doet, maar uiteindelijk vervalt ook dit gesprek in een politieke statement, zoals we dat wel gewend zijn van de islamiserende DENK-propagandavideo's.
Waar het normaal gesproken Kuzu is die met krankzinnige uitspraken komt en Öztürk wat rustiger is, doet hij deze keer zeker niet onder voor zijn partijgenoot wat betreft het misselijkmakende gehalte van zijn opvattingen. Hoedeman vraagt hem wat de meest heftige politieke gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis was voor de DENK'er, waarop hij "11 september" antwoordt. Prima, zou je denken - heftig is nog lichtjes uitgedrukt wat betreft de gruwelen van de aanslagen op het WTC in New York - maar de reden erachter is perverser dan pervers.
Selçuk vond het namelijk niet zo heftig vanwege de duizenden doden die in luttele uren vielen door een terreuraanslag, of het feit dat dit dé inspiratiebron was voor vele terroristen daarna. Nee, meneer vond dit vreselijk omdat het de opkomst van Pim Fortuyn en Geert Wilders mogelijk maakte. Behalve dat dit feitelijk onjuist is - Fortuyn was al lang en breed bekend op 11 september 2001, slechts een half jaar voordat hij vermoord werd - laat het ook wel zien dat deze man letterlijk over lijken gaat om zijn standpunten te verkondigen.
Na 11 september zou het gedrag van de twee islamsceptici opeens "getolereerd worden", aldus Öztürk, die weemoedig terugkijkt naar de jaren '90. U weet wel, die tijd waarin je niet eens hardop mócht zeggen dat het helemaal fout ging - en helaas nog steeds gaat - met de integratie. Hoe diep kun je zinken? Nou, zo diep dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten