Column Jan Roos: Eigen eigenrichting eerst

Met bivakmutsen een schoolgebouw bezetten en jezelf “het verzet” noemen. “Triest en gevaarlijk gedweep met eigenrichting”, luidde de reactie van minister Asscher om 6 uur in de ochtend op de actie van Identitair Verzet. Bij dit protest stonden twee mannen met bivakmutsen bovenop het Cornelius Haga Lyceum, een islamitische school. Volgens de activisten zou de school er niet moeten zijn “vanwege de sympathie van bestuursleden voor het salafisme in het recente verleden”.

Ik begrijp heel goed de zorgen om de steeds verder oprukkende islamisering van ons land. En islamitische scholing is wel het laatste dat goed is voor de toch al mislukte integratie van moslims in Nederland, dus kan ik me de kwaadheid van deze actiegroep heel goed voorstellen. Met bivakmutsen op je kop op een school staan demonstreren, en dus ook kinderen daarmee confronteren, vind ik niet kies en dus ook wel een beetje triest. Dus mijn reactie: geen net protest, maar wel goed dat er ook eens van die kant wordt gedemonstreerd.

Dat de PvdA-leider dit “gevaarlijk gedweep met eigenrichting” noemt is belachelijk en hypocriet tegelijk. Ik dacht dat de sociaal-democraten zo gek waren op mensen die op een vreedzame manier hun ongenoegen uiten? Daarom steunen ze toch ook werkelijk iedere protestactie van de vakbonden. Of heeft dat dan weer niets met gedweep met eigenrichting te maken bij de PvdA? Om nog maar over hun voorliefde voor krakers en ander links-anarchistisch tuig te zwijgen.

Gisteren werd de voordeur van Thierry Baudet beklad door zo’n linkse club. Dit keer heetten de verzetshelden Radicaal Anarchistisch Feministisch Front, een boze, zure gleuvenbrigade dus. Naast de deur werd ook de stoep van de fractievoorzitter van het Forum voor Democratie besmeurd met een dikke laag witte verf. Als extraatje lieten de dames in de brievenbus een mix van braaksel en stront achter. Een regelrechte vorm van eigenrichting, namelijk vandalisme, vernieling en misselijkmakende binnentreding van de woning met poep en kots via de de interne brievenbus van het huis. En waar het Identitair Verzet kiest voor bivakmutsen, edoch aanwezigheid, wordt deze actie in de holst van de nacht uitgevoerd zodat er niemand verantwoordelijk kan worden gehouden.

Alle reden voor Lodewijk Asscher om weer via Twitter zijn afschuw te laten horen, zou je zeggen. Een collega-Kamerlid wordt door middel van verf en uitwerpsel op en in zijn woning duidelijk geïntimideerd. Terreur noemt men dat. En eigenrichting. En triest. En gevaarlijk. Om 17 uur kwam er eindelijk een reactie op Twitter: “Schandelijk dit. Handen thuis, ook als je het vurig met iemand oneens bent.” Geen woord over gevaarlijk gedweep met eigenrichting. Nergens de term gevaarlijk. Lodewijk vond blijkbaar deze “verzetsdaad” een stuk meer op het echte verzet lijken dan een stel kerels op het dak van een islamitische school. En ook dat is dan weer treurig, triest en gevaarlijk tegeijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Blue monday

  Ik moet niks van de bivakmutsjes hebben en van poepsmerende dames al evenmin.

  De reactie van Asscher is voorspelbaar en het zou hem sieren om beide partijen van gelijke repliek te dienen.

  Toch begrijp ik het wel….achter de bivakmutjes gaat veelal een zeer kwaadaardig sentiment schuil. PVV en FVD-volgers zijn blijkbaar niet in staat, of zien in de verte toch een bondgenoot….om dat kwaadaardig sentiment te duidden en wijzen dan vooral veel en graag naar een paar poepsmerende dames en wereldverbeteraars, die godbeter tegen nazi-aanhangers met wapens en vlag erbij betogen. (ja maar die hadden ook wapens…blabalabla, sorry hoor….een gek met een nazi-vlag verdiend gewoon een klap voor z’n bek)

  Toch is hier merkwaardig genoeg, sympathie voor de bivakmutjes, dan wijs je even naar een paar gekke wijven en alles is goed….intussen met instemming toestaan dat een stel halve nazi’s en ander randvolk op deze site openlijk hun walgelijke idealen mag verkondigen.Verschil is dat ze in hun clubhuis en zuipkeet hun idealen nog wat verder opkloppen en de grenzen nog iets verder oprekken.

  Hoe dan ook, links of rechts, er zit altijd wel een eenzame Volkert of Breivik te broeden…daar doen we niets aan.

  1. Ben Zine

   Wat een onsamenhangend verhaal, er valt werkelijk geen touw aan vast te knopen… Zit u soms rond lunchtijd al aan de witte wijn, of bent u gewoon een beetje in de war ?

   1. swetsnek

    net als guuske en doppertje totaal los geslagen van deze wereld niet op reageren

    1. corfo

     @ swetsnek.
     Guuske en doppertje zijn al nét als Korsakov Juncker : gooi er een beetje drank in en ze zijn totaal van slag, slaan wartaal uit en weten van voren niet meer dat ze van achteren óók leven ! Een paar sukkeltjes die snakken naar een beetje aandacht, dat missen ze al hun leven lang, eerst van hun ouders want die liepen met rode vlaggetjes mee in de optochten van SDAP, hadden geen tijd voor hun kinderen, daarna moesten de kinderen zonodig naar diverse “donkerrode” jeugdbendes, waar ze leerden om rechts-denkenden te bedreigen en beledigen, maar ze kregen nergens enige aandacht, vandaar hun stille roep !

  2. K.Dopper

   Het sociaal-psychologische mechanisme waar Blue monday naar verwijst is op dit blog goed waar te nemen. Ik noem dat altijd het schoolpleinpatroon: als iemand aan jouw kant van het schoolplein staat is hij jouw vriend, wat voor smeerlapperij hij ook uitkraamt. De vijand van jouw vijand is jouw vriend.
   Ik heb er vaak op gewezen dat op dit blog wordt opgeroepen alle moslims op te sluiten in concentratiekampen, gedwongen te steriliseren, de keel af te snijden en op straffe van deportatie te dwingen hun geloof af te zweren. Voorts wordt bepleit de nieren van de opponent tot gort te trappen en mensen op hun huisadres op te zoeken om ze af te tuigen.

   Op zichzelf is dat niet zo verontrustend; zwakzinnige idioten houd je altijd maar erger is dat hiertegen zelden bezwaar wordt gemaakt. De reden is dat ze aan jouw kant van het schoolplein staan.

   1. corfo

    @ Dopper.
    Schoolpleinpatroon ?
    Volgens mij heb jij alleen B.L.K.O. gevolgd; dus klets alsjeblieft niet zo uit je nek, dwaas !

   2. Punt50

    Och jeetje de pilletjes zijn blijkbaar op. Rap naar de apotheek dopper… Ze zijn nog open!

   3. Ben Zine

    @Dopper
    Fijn dat jij zo’n goed mens bent, dat compenseert de zaak dan weer. Met jouw rechtschapenheid, integriteit, hoogstaande zuivere moraal en onbaatzuchtigheid kom je gegarandeerd in de hemel, daar kan geen twijfel over bestaan. Eigenlijk ben je gewoon te goed voor deze wereld. Zonden zijn aan jou niet besteed, je geweten is lelieblank en je hart is van goud. Maar serieus: In de Bijbel worden zulke mensen dus Farizeeërs genoemd (https://nl.wikipedia.org/wiki/Farizeeën). En over de Bijbel gesproken: Ken je het gezegde “Wie zonder zonde is werpe de eerste steen”? Nogmaals fijn dat jij je het lot van anderen zo aantrekt. Heel oprecht, eerlijk en geloofwaardig ook, al die empathie en medelevendheid. Maar genoeg gekheid… Het waren de zelfverklaarde moreel deugende zelfpijpers die door Jezus met een zweep de Tempel werden uitgeslagen. Types zoals jij dus.

  3. trampoline

   Heb je zelf nou enig idee wat je zegt? Geen touw aan vast te knopen. Onsamenhangend gebral zonder lijn of logica.

 2. Punt50

  En daarom hoort de PvdA thuis in het afvoerputje van de geschiedenis.

 3. K.Dopper

  Jan Roos zou wat meer de media moeten raadplegen:

  “Minister Asscher van Sociale Zaken noemt de actie schandelijk. “Handen thuis, ook als je het vurig met iemand oneens bent”, laat hij via Twitter weten.”
  https://nos.nl/artikel/2191798-huis-thierry-baudet-beklad-met-verf-en-anarchistisch-teken.html

  1. Ni28

   Zo te zien noemt hij niemand bij naam, een algemene opmerking is wel het minste wat hij kon doen.

  2. Blue monday

   Niet zo flauw,

   Jan Roos kan het ook allemaal niet overzien…..laat hem nou.
   Al mislukt als programma-maker, politicus, er moet toch wel iets zijn wat hij kan?

  3. nogmaals

   Onze pathologische leugenaar de doppertrol reageert met beledigende kritiek op de tekst van Roos. Maar als je ziet wat hij zegt, en je kijkt wat Roos heeft geschreven, dan wordt duidelijk dat doppertrol weer lekker kwaadaardig bezig is. Zijn vele, vele reacties, hoe onzinnig ook, leveren hem kennelijk inkomsten op !!

 4. Ritter

  De politieke elite , samen met hun vriendjes in de media, plegen demografische en culturele zelfmoord door illegale massa immigratie toe te laten en door de islam ruim baan te geven.

  En mensen die dit , vreedzaam, willen tegengaan worden gedemoniseerd. Die islamitische school is een beruchte plaatst waar haat word gekweekt tegen de westerse samenleving. Waarom laat de regering dit toe?
  —————————

  Europe Is Killing Itself
  https://youtu.be/ydPZRoLzu-E

 5. Tinneke

  Waar kiest u voor…………een stel kerels op het dak van een islamitische school? of liever een terroristische aanslag?

 6. poldi

  In de tijd van Fortuyn was Pim Fortuyn de nagel in de doodskist van het CDA en had die partij geen antwoord op zijn realisme.

  Nu is het het de VVD die Baudet als grote bedreiging ziet en geen antwoord heeft op het realisme van FvdD.
  De politiek zal weer wegkijken en niets doen tegen deze demonisering door extreem links. Voor de VVD zijn dat nuttige idioten die zullen afrekenen met de vijand die hun elitaire partijtje electoraal dreigt leeg te vreten.

  Ze zullen blijven wegkijken en zodra is afgerekend met Baudet zullen er krokodillentranen vloeien en zullen ze zeggen Wir haben es nicht gewust.

 7. poldi

  Plagiaat
  ———
  Extreem links is hersenloos die leren nergens van.
  Vandaag is Witte de With aan de beurt, schijnt in zijn tijd foute dingen te hebben gedaan volgens links ,
  mariniers die met gevaar voor eigen leven een gekaapte trein hebben bestormd staan voor de rechter,
  dubbele nationaliteit wordt niet geregistreerd,
  zwarte piet moet verdwijnen
  en justitie is vergeven van rechters die menen politiek te moeten bedrijven ipv van recht spreken.
  Duyvendak, een oud inbreker adviseert Klaver, die in dit pro-linkse klimaat geschapen en gepushed door de MSM. als idealistische narcistische snotneus naar boven is gevallen en nb 14 zetels haalt bij verkiezingen.
  Zeg niet dat dit tuig geen invloed heeft .
  De bestrijding wordt met de dag moeilijker, ook internationaal.

  1. Marija

   Ben het helemaal met u eens.
   Dat zo’n Duyvendak bij GL zoveel invloed heeft is een reden NOOIT maar dan ook NOOIT op die partij te gaan stemmen.
   Tuig is het.
   Thierry Baudet zou direct ook beveiligd moeten worden.
   De kogel van links kan er zomaar komen.
   Wij worden niet geregeerd maar volkomen genegeerd, zelfs als het al te laat is het tij te keren.

   1. Blue monday

    Daar is gelukkig geen enkel aanleiding toe.

    Dan kunnen we alle politici wel beveiligen…en tegen een eenling als Volkert of Breivik is nu eenmaal niets te doen.

    Zelfs met die extreem-rechtse frontclubjes die her en der aan het ontstaan zijn en het geweld niet uit de weg gaan is gelukkig ook nog geen reden bv. om Jesse Klaver te beschermen.

 8. Ni28

  GG, hier een antwoord op jouw spiegel over selectief veroordelen in de persoon van Asscher. Het zijn altijd de linkse mensen die het over selectief winkelen hebben. Mensen met bivakmutsen laat ik links liggen maar het betekent niet dat ik er mee eens bent. Mogelijk met het protest niet met de middel. En dat geldt vooral voor mensen die personen dreigen, het begint met verf en eindigt met een kogel. Zie hier uw spiegel!

  1. Guus Geluk

   Ni28, ik begrijp dat je het geweld jegens een moskee of een islamitische school ten stelligste afkeurt. Een bezetting van de islamitische school zou immers ook kunnen leiden tot een voertuig op een moskee (Engeland) of een kogelregen (Canada). Andersom keur ik uiteraard links geweld af, het is tuig van de richel. Volkomen de weg kwijt.

   Hoe het ook zij, je geeft er blijk van over een moreel kompas te beschikken. Bij bepaalde mensen is deze aan verloedering onderhevig.

   1. Blue monday

    Tsja het is niet mijn ding, maar wat is er nou zo vreselijk dat de deur van Baudet een likje verf heeft gekregen?
    Die plaagstoot is alles wat die vieze dames uit kunnen delen, het is hysterisch om te verachten dat de volgende stap een kogel zou zijn.

    Intussen zie we Baudet (en Wilders in zijn spoor) alles doen om er politieke munt uit te slaan en gaan redelijke mensen ook nog eens “zoveel onrecht” tegen Baudet verdedigen.

    Zelfs lokale politici, waar we nooit iets van horen zijn al harder aangepakt.

    Verder nog nieuws?

    1. Guus Geluk

     Allicht zijn het een paar domme tokkie-vrouwtjes, Blue Monday. Vast niet al te snugger. Maar Asscher slaat de spijker op de kop: je blijft met je handen van andermans spullen af.

   2. Ni28

    Ik keur alle geweld af maar niet het protest zelf tegen iets wat in mijn ogen helemaal verkeerd gaat. Ik geloof niet in politieke sprookjes en heb geleerd om niet altijd van het goede af te gaan. Daar is te veel kwaad voor. Af en toe van het kwade uitgaan bespaart u veel ellende. Het is helaas minder leuk.

 9. Ni28

  Dopper wilt iedereen vergelijken met Blue Monday, dat is een (s)linkse methode om iedereen die met hem niet eens is op een hoop te gooien en liefst iemand die zich niet heel handig uitdrukt. Zo is iedereen tegelijk gekleineerd en dat doet hem goed. Dat getuigd van bevooroordeeldheid van linkse propagandisten met hun beperkte tunnelvisie. Bij Dopper zijn de oogkleppen wel erg groot uitgevallen.

  1. Punt50

   @ Ni28

   Doppie is erg ziek in zijn koppie en weigert medische hulp te zoeken. En nu zijn z’n pilletjes ook nog op. Een beetje medelijden met hem?

 10. Bertje1234

  Het is duidelijk dat links een andere rangorde heeft om getriggerd/geschokt te zijn.

  Bovenaan staat voor hen: 1.kritiek op de islam, wat dat betreft is alleen een verkeerde mening al genoeg. (Zie Wilders-veroordeling), zodra het iets meer dan een mening is, maar nog steeds vrij onschuldig (een broodje ham naar een moskee gooien, dan komen de gevangenisstraffen al in beeld.
  2. Daadwerkelijk echt rascisme. Maar dan alleen van blanken afkomstig. (hierop wordt nog minder fel gereageerd dan op islam-kritiek) Dit is voornamelijk handig om gespeeld boos te worden op rechtse politici en om als munitie te gebruiken om alles wat rechts is weer een tijdlang fascist, rascist enz. te noemen.
  3. Islamitische aanslagen. (hier is het vooral boosheid, omdat dit slecht afstraalt op het denkbeeldige linkse ideaal.) Boosheid op het ontbreken van maatregelen is het niet, want die willen ze allemaal liever niet nemen.
  4. Geweld vanuit linkse hoek.
  Zolang er nog geen doden zijn, maar alleen gewonden, zijn er velen bereidt om openlijk dit geweld te verdedigen. (CNN over de beeldenstormen: “ze strijden tegen fascisme, ze gebruiken misschien niet de beste methoden, maar ze strijden tegen fascisme”)

  1. Hetzalwelweer

   Bertje, follow the money….wie financiert wat…..Soros betaald ervoor om migranten binnen te harken, Soros betaald ervoor om links tegen rechts op te zetten. Een zieke man met veel te veel geld bepaald wat er gaande is in deze wereld. En de media, slikken alles als zoete koek. De MSM….grotendeels betaald door Soros…..Soros is de nieuwe Hitler op onze kloot…de aarde. Hij is de grootste haatzaaier van ons allemaal, het gevaarlijke is echter dat deze man veel vrindjes heeft in de hoge, elite, kringen. En als ik morgen niet meer leef om de uitspraken die ik maak…..Soros…..Hij is de vijand van ons allemaal.

   1. K.Dopper

    Ik betaal
    jij, hij, betaalt
    Wij, zij, betalen

    1. Hetzalwelweer

     jij betaald niets C. Doppertje…..met de bijbel in mijn hand neuk ik m’n hele vaderland. Dank daarvoor…

     Slaap lekker…….

     1. K.Dopper

      Proost, beste kerel, en als je je roes hebt uitgeslapen spreken we elkander ongetwijfeld weder.

     2. Hetzalwelweer

      Dat zou goed kunnen….maar weder…klinkt een beetje Duits…dus denk het niet…of beter nooit. Slaaf zacht Dopper….

     3. Hetzalwelweer

      de band met Oranje, er wordt echt wel om ons gegeven. We kunnen best plassen maar Plassterk is een nietsnut….Nederland moet z’n eigen ding doen….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.