Documentaire over Geert Wilders wél te zien op NPO

In Nederland ligt hypocrisie in het publieke debat nooit ver weg. Toen afgelopen maand er veel kritiek was op het uitzenden van de documentaire over Jesse Klaver wordt er nu stilletjes gedaan over een documentaire van Geert Wilders. Op 11 oktober laat NTR een documentaire zien die anderhalfuur duurt.

Met alle respect voor Klaver, ik zie liever een docu van Wilders, dan van de voorman van GroenLinks. De bizarre omstandigheden van Geert Wilders zorgen voor een gedwongen levensstijl die je niemand wil wensen. Hij is al meer dan tien jaar van zijn vrijheid beroofd en zijn politieke visie en campagne hebben het Nederlands debat fundamenteel veranderd. Genoeg materiaal voor een goede docu, maar alsnog, het blijft de NPO.

Ook al is het niet gemaakt van publiek kapitaal of van het geld van een omroep, dan moeten dezelfde regels blijven gelden. Van zo een documentaire is een politieke boodschap niet weg te moffelen. Het is een fundamenteel onderdeel van de documentaire, direct of indirect. Er moet dan ook gemeten worden met een en dezelfde maat, niet twee. Hoe anders de situatie voor de heer Wilders ook is.

Als we ergens willen beginnen met het hervormen van de NPO, dan moeten in elk geval beginnen bij de politieke onafhankelijkheid. De documentaire toch uitzenden? Doe dan de volgende dag ook die van Jesse Klaver.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Nederlandse_Patriot

  Zolang het niet gemaakt is van belastingsgeld of subsidies van de overheid, maakt het mij geen zak uit over wie ze een documentaire uitzenden. Dit was bij de propagandafilm van Klaver niet het geval.

  1. DutchDropveter

   Zelfs al was het met belasting geld gemaakt dan nòg had het uitgezonden moeten worden. Iedereen mag weten hoe streng Wilders beveiligd moet worden in ons vrije land. En dat de VVD er dan nog imo expres een grote terring bende van maakt bij de verantwoordelijke ministerspost dat zelfs zijn beveiliging niet oke leek.

   Iedereen mag weten dat de VVD roept voor meer blauw op straat maar dit (perongelijk expres / met opzet dus) dadelijk voor een 4e!! kabinet niet gaat lukken.

   Kijk je bent als partij incompotent of je bent een meester in het plegen van kiezersbedrog, ik verklap vast ze zijn het beide!

 2. Ritter

  De docu over Wilders is niet gemaakt door vriendjes van hem of van publiek geld. Dus kan het ,naar mijn idee, gewoon uitgezonden worden.

  De inhoud van de docu over Wilders is niet bepaald propaganda voor hem. Genoeg tegenstanders van Geert Wilders komen voor in de docu die de gebruikelijke negatieve (en vaak onware) dingen over hem zeggen.

 3. DolleDries

  Ik heb hem al gezien op TV. Zeer aangrijpend om te zien hoe in Nederland een politicus zijn leven totaal ondersteboven ziet gaan door de bedreiging uit de linkse en de islam hoek. Het is goed dat dit getoond wordt waarbij Nederland zich diep moet schamen dat het zover is gekomen
  Dit is geen propaganda film zoals die van Klaver. Dit is een keiharde waarheid waarbij links en de islam met de neus gedrukt worden op hun gewelddadigheid

 4. sjun

  Gaat dit ook om een documentaire gemaakt van belastingcenten door een Parteigenosse van Wilders met persoonsverheerlijking als doel? Zo ja dan heb je wat mij betreft gelijk en kan die documentaire ook wel op YouTube, Vimeo, LiveLeak en/of andere videostreamingsites vertoond worden. Betreft het echter een verslag van wat er gelaten en geleden moet worden om je vrij te kunnen uitspreken tegen het totalitaire misogyne systeem van islam dan lijkt het me toch goed dat veel meer mensen er op primetime kennis van kunnen nemen. Zelf ben ik al lang afgehaakt van de Nederlandse omroepen om me niet dagelijks te hoeven ergeren aan de politieke vooringenomenheid of trivialiteit van het uitgezondene (waaraan ik via de belastingpremie nog verplicht moet meebetalen ook) maar als er bij wijze van uitzondering toch eens iets interessants uitgezonden is dan duik ik het materiaal later wel op.

 5. poldi

  Wilders om één ding uniek, waar Klaver één van velen is.
  Wilders is de enige politicus die op internationale dodenlijsten staat en dus in levensgevaar is. Dat maakt campagnevoeren lastiger en interessanter.

  Kortom, er worden appels met peren vergeleken.

  1. umaghetzeggen

   Nog eens lezen:
   Poldi zegt:Wilders is de enige politicus die op internationale dodenlijsten staat.
   Nu denk ik dat er talloze politici op die ronddwarrelende lijsten staan.
   Poldi concludeert: Dat maakt campagnevoeren lastiger en interessanter.
   Wat maakt het interessanter? Dat snap ik echt niet.
   Zijn slotconclusie deel ik wel.
   Wilders gooide zijn breekpunt op de avond van de verkiezingen in de prullenbak, Klaver niet. Appels en peren.

 6. Michael

  Helemaal logisch natuurlijk. Komt denk ik ook vooral omdat men van links blijkbaar minder hard roeptoeter? Bij de Jesse docu stond rechts vooraan te roepen dat dit echt niet kan, en nu hoor je idd vrijwel niemand. Precies zoals je zegt, hypocrisie ten top. Helaas vooral hypocrisie van rechts…

 7. marco1

  Ìk hoop gewoon dat afd gelijk heeft en dat de media verrechtst, wat een zege voor het land.

 8. buitenbeentje

  Het ging er niet om of er een documentaire over Klaver was, het ging er om dat er een propaganda documentaire over Klaver was. Een ongekleurde documentaire over welke politicus kan de NPO gewoon uitzenden, maar voor reclame moet men bij de STER zijn.

 9. RobertMarsman

  Het is wel een wereld van verschil als de filmmaker in dienst is van de partij waar hij vervolgens een documentaire over maakt zoals het geval was bij Jesse. Die Joey Boink was namelijk in dienst van Groen Links toen hij die film maakte. Stephen Morse was niet in dienst van de PVV.

  Dat is een internationale filmmaker die zelfs een emmy nominatie heeft gehad. Jesse was overgesubsidieerd en deze film is betaald uit eigen pocket. Jesse komt niet verder dan een film die gemaakt wordt door iemand in dienst van de partij, en Wilders krijgt een film van een internationale objectieve filmmaker wiens werk niet ongemerkt is gebleven

  Ook is de film niet echt een reclame voor Wilders .Er is meer tegengeluid te horen over Wilders als mensen die het met hem eens zijn. Dan hoor je weer vooral die eeuwige vergelijkingen met bv nazi Duitsland. Wilders praat ook voornamelijk over zijn leven en niet over zijn politieke ideeën.

  En daar is weinig propaganda in te vinden hoor. Het is realiteit namelijk. Het is diep triest te noemen dat een democratisch gekozen politicus zo moet leven als Wilders. Dat een politicus 24/7 zwaar bewaakt moet worden, dat hij een kogelvrij vest aan moet en zelfs een tijd onder vermomming naar het parlement moest. Dat zou niet moeten kunnen in Nederland. Wie je ook bent en welke ideeën je ook hebt Maar leven zoals Wilders moet doen is schandelijk.

  Ik vond het een aangrijpende film in ieder geval.

  1. Marija

   helemaal met u eens +++++++++

  2. DolleDries

   In tegenstelling met die onzin die Michael en umaghetzeggen hier neer kladderen omschrijf u precies hoe het werkelijk is. Complimenten.

   1. poldi

    Ook ik ben helemaal met RobertMarsman eens.
    Daar is door de linkofielen en anti-Wilders trollen weinig tegen in te brengen.
    Mijn complimenten.

  3. umaghetzeggen

   Op 11 oktober laat NTR een documentaire over Wilders zien die anderhalfuur duurt.
   Vandaag meent marsmannetje:Ik vond het een aangrijpende film in ieder geval.
   Beetje onduidelijk.

 10. DolleDries

  Welkom in Vlaardingen! “Gratis, oké middels uitkeringen betaalde, koopwoningen voor ‘vluchtelingen’ zonder verblijfsvergunning” 
  Posted on september 23, 2017 door Bolo in Artikelen // 0 Comments

  Ik moest gelijk kokhalzend richting toiletpot rennen op het moment dat ik dit las. Ongelooflijk de Nederlander wordt zijn koophuis uitgezet of moet het zelf opvreten op het moment dat hij of zij door ziekte of het verliezen van zijn of haar baan in de financiële problemen geraakt en het mohammedaanse koppensnellers volk mag hier op kosten van de belastingbetaler  een eigen huis bezitten. Uiteraard mogelijk gemaakt door de bijna ter ziele zijnde Partij van de Arabieren abteilung Vlaardingen.
  In Vlaardingen loopt PvdA wethouder Hans Versluijs nog steeds vrij rond ondanks het feit dat hij toch echt volgens PvdA traditie eerst aan zijn eigen denkt, dan komt er een hele tijd niet en vervolgens denkt hij ook eens aan een ander. Zo voorkwam hij met succes de vestiging van een Polenpension in zorgcentrum De Wetering omdat het ouderencomplex grenst aan zijn eigen achtertuin. Hiervoor moest wel de aanleg van een nieuw golfcomplex met restaurant wijken aangezien op deze locatie, inderdaad, het polenhotel moest komen. Verder wordt deze wethouder van de PvdA ook nog beschuldigt van financiële ronselpraktijken in kringen van een aantal uitzendbureaus, dus met afstand de meest aangewezen persoon voor de bouw van subsidie slurpende woningen voor asielparasieten.
  Dit om even te laten zien wie de man is die asieleisers, die overigens nog steeds geen verblijfsvergunning bezitten, alvast een eigen koophuis cadeau wil gaan doen.
  VLAARDINGEN- Vluchtelingen in Vlaardingen kunnen een kluswoning kopen dankzij een speciale constructie die bestaat uit een geldlening via een stichting. De lening is vergelijkbaar in hoogte met een hypotheek, die in maandelijkse termijnen terugbetaald moet worden. Het terugbetalen via de constructie voor vluchtelingen gebeurt in de vorm van ‘huur’. Met deze regeling wil het stadsbestuur drie kluswoningen reserveren exclusief voor vluchtelingen, een groep die eigenlijk niet in aanmerking komt voor een hypotheek.
  Wethouder Hans Versluijs (PvdA) wil de constructie inzetten voor de huisvesting van vluchtelingen in het schoolgebouw in de Limburg van Stirumstraat: “De stichting koopt, samen met een bank, de kluswoningen. De panden worden vervolgens opgeknapt door de statushouders (vluchtelingen, red.). Zij huren voor 5 jaar van de stichting. Na 5 jaar krijgen de statushouders een definitieve verblijfsvergunning en wordt de huur omgezet in een definitieve koop”, aldus Versluijs.

  1. Marija

   Daar zag ik eens een docu over op TV.
   De meeste vluchtelingen waren te lui om aan hun kluswoning te werken en gaven het na een paar slappe pogingen op.
   Kwamen te laat, bleven paar dagen wegen of kwamen nooit meer.
   Ja van hard werken word je wel moe.
   Wat een giller dat het in Vlaardingen weer geprobeerd wordt.

   1. Marija

    Bedoel: bleven een paar dagen weg

 11. K.Dopper

  Typische pro-PVV staatspropaganda.

  🙂

  1. van Urk

   De vluchtelingen werden dik betaald door de gemeente van Vlaardingen om niks aan hun huis te doen. 😉

   1. poldi

    Doppertje Doppertje toch…..ik dacht al, waar blijft toch jouw voorspelbare anti-Wilders reactie.

 12. jowyajax

  Ja in dit geval wel. Dit is niet gemaakt met geld van de burgers dus FDA jullie slaan duidelijk de plank mis.

 13. Ni28

  Waarom wordt het film over Wilders getoond en die over Klaver niet? Wilders kan publiek afgezeikt worden terwijl Klaver zou worden verheerlijkt. Bovendien maakt het vertonen van de film over Wilders de weg open voor de Klaver propaganda.

 14. Rex Gildo

  Er is altijd sprake van kritiek bij het voornemen tot uitzending van een dergelijke film.
  Vooral indien dat gebeurt door de publieke omroep.
  De verkiezings-docu over Klaver (GroenLinks) werd terecht niet via de NPO getoond.
  In dit geval – anderhalf uur beeld waarin politicus Wilders centraal staat – moeten naar mijn smaak dezelfde criteria in acht worden genomen als bij ‘Jesse’ om het toeval van partijdigheid te voorkomen.
  Laat het beveiligingsprogramma inzake Geert eveneens in Carré zien of ergens buiten Amsterdam, bijvoorbeeld in PVV-toplocatie Rucphen.

 15. Burgermans

  Leuke documentaire over de sympathieke Limburgse staatsman.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.