Doorgeslagen Hillary Clinton: “Ik kan vrouwen die niet op me gestemd hebben niet vergeven”

Blijkbaar is Hillary Clinton het zusje van Jezus Christus. Nee dat wist ik ook niet, maar mevrouw is daar toch vrij duidelijk over in haar nieuwe boek “What Happened.”

Als je je afvraagt hoe het toch komt dat Donald Trump Hillary Clinton vorig jaar verslagen heeft hoef je alleen maar een paar citaten te lezen uit Clintons nieuwe memoires, “What Happened.” In dat boek deelt mevrouw Clinton haar verhaal over de campagne van 2016 en legt ze uit wat er, in haar ogen tenminste, misging.

Zoals altijd bij de echtgenote van Bill is haar belangrijkste boodschap dat het allemaal de schuld is van anderen. Van de media. Van extreem-rechts. Van Republikeinen. Van Democraten. Van Bernie Sanders. Van vrouwen. Van mannen. Van de media. Van… nou ja, van iedereen. De enige die geen blaam treft is mevrouw zelf. Zij is namelijk heilig.

Dat is al erg genoeg, maar Clinton maakt het zo mogelijk nóg bonter. Lees deze paragraaf maar eens over een moeder die volgens Clinton met het schaamrood op haar kaken bij d’r kwam, met d’r dochter, omdat die niet op haar gestemd had:

Screen Shot 2017-09-13 at 10.48.42

Daar staat dus:

“Op een gegeven moment sleurde een andere vrouw haar volwassen dochter bij de arm bij me om met te praten en vertelde haar dat ze haar excuses moest aanbieden omdat ze niet gestemd had — wat ze deed, haar hoofd gebogen in berouw. Ik wilde haar recht in haar ogen kijken en zeggen: “Je hebt niet gestemd? Hoe kon je niet stemmen?! Je hebt je verantwoordelijkheid niet genomen als een burger, en dat ook nog eens op het slechtst mogelijke moment! En nu wil je dat ik jou een beter gevoel geef?” Natuurlijk zei ik dat niet. Deze mensen vroegen om een vergeving die ik ze niet kon geven. We moeten allemaal leven met de gevolgen van onze beslissingen.”

IK BEN EEN WRAAKZUCHTIGE GOD — Hillary Clinton, 2017.

Er wordt vaak gezegd dat Donald Trump een sociopaat is, maar Hillary is echt geen haar beter. Sterker nog, volgens mij is deze vrouw nog een graadje erger, wat meteen verklaart waarom Trump vorig jaar won, en zij niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. DolleDries

  IK BEN EEN WRAAKZUCHTIGE GOD — Hillary Clinton

  Dat gaat er wel in bij Guus. Eindelijk is zijn langverwachte verschijning gekomen.

 2. Ben Zine

  Trump is een gladde oplichter, maar altijd nog beter dan die BITCH met het grootste ego in de menselijke geschiedenis, de vrouw die vond dat ze het Goddelijke recht had om President te worden, Hitlery Clinton.

 3. trampoline

  Ze wilde de macht om haar corrupte praktijken te kunnen voort zetten onder het mom van sociaal beleid. Wat een loser, net als haar vent trouwens

  1. corfo

   @ trampoline.
   Haar vent was toch die goochelaar die diverse trucjes deed met een sigaar ?
   Fraai duo ! Maar wél de favorieten van veel linkse gluiperds als : Guus G, Doppertje, Neworder enz.

   1. K.Dopper

    Ik zou niet zo hysterisch schelden, corfo, dat komt erg dom over.

    1. corfo

     @ Kind Dopper.
     Sorry, ik wist niet dat je zó fijn besnaard was, terwijl je toch zelf óók niet vies bent van een scheldpartijtje, nietwaar Doppertje ? Typisch gluiperig links gedrag.

    2. swetsnek

     nee jij trekt volle zalen homo

 4. Tinneke

  Misschien omdat uw man z’n viespeuk is? de meeste vrouwen houden hier niet van. Sigaartje uit eigen doos zullen we maar zeggen!

 5. Frulen

  Ik zag van de week Twan Huys het boek van Hillary promoten en bij een ander praatprogramma de een of andere BNer de Clinton Foundation ophemelen. Schaamteloos, en arrogant die NPO. Ze denken daar echt dat het volk dom is.

  1. Ritter

   Over de Clinton Foundation gesproken:

   “Veel Amerikanen zijn inmiddels goed op de hoogte. Hoe de Clintons rijk werden door corruptie, werd uiteen gezet in een bestseller die vorig jaar verscheen: Clinton Cash.
   https://www.amazon.com/Clinton-Cash-Foreign-Governments-Businesses/dp/0062369288

   Het patroon is heel simpel: Internationals met goede connecties met de Clintons betalen het echtpaar en krijgen in ruil daarvoor opdrachten. Die opdrachten kunnen regelrecht ingaan tegen het met veel bombast uitgedragen Gutmensch beleid van de Clintons. Bedrijven die corrupte regimes in Afrika steunen. Bedrijven die voor de VS vijandige landen steunen, zoals Iran en Rusland. Bedrijven die het milieu kapot maken, door het kappen van oerwoud voor mijnen, of het aanleggen van pijlijnen voor olie. De met de Clintons bevriende CEO’s van die bedrijven storten af en toe wat op het goede doelen fonds van de Clinton Foundation, of ze geven miljoenen voor de bombastische flutlezingen van Bill Clinton door de hele wereld. Als de miljoenen waren over gemaakt, wijzigde minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton het beleid in hun voordeel.”

 6. K.Dopper

  “Deze mensen vroegen om een vergeving die ik ze niet kon geven.”

  Clinton geeft slechts aan dat ze niet in de positie is om mensen iets te vergeven, ze moeten zelf de consequenties dragen van verkeerde beslissingen in het leven.

  De uitleg in het artikel is kwaadaardig.

  1. corfo

   @ Kind Dopper.
   Bron ?
   Jij bent weer aan ’t draaien en liegen Dopper.
   Kleutertje, luister, sommige mensen denken iets verder dan hun neus lang is, andere mensen kunnen daar niet tegen en menen te moeten gaan “uitleggen” wat de één of andere “dame” in Amerika met haar gezegde heeft bedoeld; mensen die die “uitleg” geven weten absoluut niet waarover zij praten, jij bent zo’n papegaai.

  2. trampoline

   Clinton heeft niemand iets te vergeven; burgers van de USA zou gevraagd moeten worden om haar en haar sigarenboer te vergeven voor alle corruptie.

  3. swetsnek

   hahahaha dombo homo doppertje weet het precies get a life

 7. Guus Geluk

  De enige verklaring voor de winst van Trump is het populisme. Met populisme in de hand kan zelfs de grootste mafklapper president worden.

  Let en passant dat Hillary Clinton een meerderheid van de stemmen kreeg en de Russen zich in de verkiezingen moeiden.

  1. DolleDries

   Wat is dan populisme Guus.

    1. DolleDries

     Gevestigde politieke partijen bestempelen soms nieuwkomers als populistisch. Gewoonlijk begonnen die partijen ook als “een stem” uit “het volk

  2. Feit

   Lang leve het populisme! Weg met het partijkartel!

   1. Guus Geluk

    Het populisme is in Nederland zels zevenmaal erger ontwikkeld als in de Verenigde Staten. Het is mijn hoop dat Nederland nuchtere kaaskoppen blijft bevatten, anders wordt dit land louter onleefbaar.

    1. Feit

     Ik hoop ook dat de grenzen dicht gaan Guus en dat we het partijkartel aanpakken. Maar dat komt goed Guus, er is genoeg nuchterheid in Nederland.

     Eerst even uit de EU.

     1. K.Dopper

      Het partijkartel wankelt. Het FvD heeft al twee zetels.

      🙂

     2. Feit

      Hahaha… Het is een begin en ik heb hoop. Go Thierry! Sloop het criminele zakkenvullende liegende wegkijkende slappe partijkartel. We doen met je mee!

    2. DolleDries

     Guus wat is er fout aan populisme.

     1. Guus Geluk

      Donald Trump bijvoorbeeld, iedereen begreep dat hij incompetent was. En toch werd hij president.

     2. IJscoman

      Guus, over 3,5 jaar wordt Trump met overweldigende meerderheid voor een tweede termijn herkozen. Reken daar maar vast op.

     3. Feit

      Helemaal niks. Leve de liefde voor het vaderland. We willen een charismatische leider die het partijkartel sloopt. Leve het volk.

      Weg met enge liegende kwalletje die rukkend bij zijn moeder zijn opgewarmde kliekje eten komt halen dagelijks.

     4. Guus Geluk

      De inschatting kun je niet maken, IJscoman. Zover zijn we nog niet.

     5. Guus Geluk

      De charismatische popuklazen slaan nog geen deuk in een pakje boter, Feit. Geert ziet er de laatste tijd uitgeblust uit. Thierry kan niet eens in diens schaduw staan, want Thierry duikt als hij aan de tand wordt gevoeld wat zijn complottheoriën betreft.

      Donald Trump lijkt vooralsnog succesvoller dan, om met de linkse komiek Shapiro te spreken, de Eurotrumps.

     6. IJscoman

      Guus, mijn inschattingen komen doorgaans uit. In weerwil van Dopper’s (toen nog Ceteris Paribus) hoon voorspelde ik de verkiezing van Trump al (lang van tevoren) goed. En ook de uitslag van het Oekraine referendum alsmede de Brexit. Ik ben geen orakel of waarzegger, maar heb een intuitie die beter werkt dan bij de gemiddelde grijze muis. Zoals jij.

     7. K.Dopper

      IJsco hoopt tegen beter weten in dat Trump over vier jaar zal worden herkozen. De kans dat hij eerder moet aftreden is echter aanmerkelijk groter.

     8. Guus Geluk

      Ik baseer me op feiten, IJscoman. Er is nog geen enkele mogelijkheid een inschatting te maken over de komende verkiezingen. Bij de verkiezingen vsn 2016 wezen de peilingen op een klinkende overwinning voor Clinton en was het anderzijds onwaarschijnlijk dat een ontwikkelde natie als de VS het Witte Huis zou bemannen met een clown.

      Voorspelde jij overigens ook niet dat Wilders premier van Nederland zou worden?

     9. IJscoman

      Dat zeg ik Guus, mijn intuitie is een stuk beter ontwikkeld dan jouw aangetaste, gehersenspoelde brein. Daarom had ik Trump goed en kon jij het je niet voorstellen.

      En nee, ik heb nooit voorspeld of er aan gedacht dat Wilders premier zou worden. Ook dit is wellicht een symptoom van beginnende Alzheimer.

     10. Guus Geluk

      Aan intuïtie en gevoel heb ik nu eenmaal niets, IJscoman. Feiten en argumenten, daar kunnen we mee verder. Ik neem aan dat K.Dopper zijn inschattingen deed op basis van argumenten?

     11. IJscoman

      Argumenten? Aan m’n zolen. Verkiezingen zijn emotie. Dus had onze huis-autist Dopper (die emoties fout interpreteert) het helemaal mis. En mijn onderbuikgevoelens het helemaal goed. Grappig he?

     12. Guus Geluk

      IJscoman, ik ken K.Dopper als iemand die zijn reacties voldoende onderbouwt en ik vermoed dat hij dat toen ook heeft gedaan. Los daarvan: zo’n beetje iedereen dacht dat Trump zou afgaan als een gieter. Met inbegrip van dit blog, het nochthans rechtse Dagelijkse Standaard. Ten laatste bleven alleen de harde Trumpianen vasthouden aan de hoop dat Donald Trump uiteindelijk zou winnen.

      Verkiezingen is deels emotie en dat is direct een probleem. Er zijn namelijk danig veel emotie-stemmers. Ik vraag me af hoeveel emotie-stemmers er op de SP of PVV hebben gestemd.

   2. glazenbol

    Hersendode Dopper probeert ook scherp over te komen met zijn opmerking dat FvD al 2 zetels heeft, dat klopt maar dat zijn wel 2 winstzetels is iets anders dan een stuk of tig verlieszetels zoals de PVDA gelukkig is overkomen. en de volgende verkiezingen is FvD groter dan de PVDA

  3. DolleDries

   Ik heb toch twijfels over jou Guus sinds jij een president fatsoenlijk noemt die in zijn machtpositie zich door een stagiaire laat pijpen. Waarbij zijn vrouw er overheen stapt of het een glaasje cola teveel was.
   Ik weet natuurlijk niet wat met name in jou geloofskringen onder fatsoenlijk wordt verstaan of bij jou zelf natuurlijk of je partij de SGP.

   1. Guus Geluk

    Wanneer heb ik Clinton in ’s hemelsnaam fatsoenlijk genoemd?

    1. DolleDries

     Guus@
     Dat heb ik al eens beaamd. Jarenlang leverde de VS intelligente en fatsoenlijke presidenten

     1. Guus Geluk

      Ik zie de naam Clinton niet staan.

     2. DolleDries

      Wie bedoel je dan Guus. Want je schrijft op een manier dat dit met Tump beëindigd is.
      Of wel ,over welke jaren heb je het nu.

     3. Guus Geluk

      DolleDries, niet alle presidenten in de Verenigde Staten zijn fatsoenlijk, integer of intelligent geweest. Op elke president valt wat aan te merken. Er is echter een kardinaal verschil tussen Trump en diens voorgangers: het populisme.

      In 2016 ging het amper meer over de feiten en argumenten, zoals het dat hier in Nederland ook niet meer om ging. Het gaat erom wie het hardst kan schreeuwen dat de elite ons pijn doet of dat marokkanen moeten opsodemieteren. Wat dat betreft heeft Trump de test glansrijk doorstaan, iedereen was “de elite” zat, dus zocht haar heil bij Trump.

     4. DolleDries

      Guus

      Over welke feiten en argumenten gaat het dan.

     5. DolleDries

      Het is handig populistisch om een ander populist te noemen.

     6. Guus Geluk

      DolleDries, ik neem het woord niet in de mond als een scheldwoord. Ik bedoel ermee te zeggen dat mensen als Trump, Baudet en Wilders continu op “elite” afsturen. Of het “establishment”. Wat is eigenlijk jouw mening over de verkiezingscampagne van de presidentsverkiezingen 2016?

     7. DolleDries

      Volgens de daar geldende democratie verlopen. Met een slechte verliezer.

     8. Guus Geluk

      Over dat eerste zijn we het in elk geval eens, DolleDries: er is geen aanwijzing dat de democratie is vertrappeld.

    2. Feit

     Guus vindt Clinton onfatsoenlijk maar je moet wel op haar stemmen anders ben je een populist!

  4. Scaldis

   Dat is grote onzin meneer Geluk.

 8. EllyD18

  Ze had beter niet mee kunnen doen aan de presidentsverkiezingen.
  Er was te weinig vertrouwen in haar.

  1. Kodi

   Ze is ook helemaal niet geschikt voor het presidentschap van Amerika. Ze is wel geschift.

 9. Ritter

  Terwijl Hillary iedereen de schuld geeft van haar verlies tijdens de verkiezingen woekert een van de vele schandalen waarbij ze is betrokken gewoon voort.

  Nu weer het Benghazi schandaal waarbij Hillary direct verantwoordelijke was.

  U weet wel. Het schandaal waarbij de Obama administratie een video de schuld gaf van de aanval op de diplomatieke post maar waaruit later bleek dat de Obama administratie al binnen 24 uur wist dat het een terroristische aanval was maar dat dus verzweeg uit politieke overwegingen. ( het was verkiezingstijd en Obama had de wereld meegedeeld dat de strijd tegen Al Qaida was gewonnen)

  Clinton State Department silenced them on Benghazi security lapses, contractors say
  http://www.foxnews.com/politics/2017/09/13/clinton-state-department-silenced-them-on-benghazi-security-lapses-contractors-say.html

 10. Two Ravens Black Kettle

  Dit soort waanzin is het product van identity Politicis
  Vrouwen moeten op vrouwen stemmen
  Zwarte vrouwen moeten op zwarte vrouwen stemmen
  Lesbische zwarte vrouwen moeten op lesbische zwarte vrouwen stemmen
  Lesbische zwarte vrouwen met 1 been moeten op lesbische zwarte vrouwen met 1 been stemmen
  Omgebouwde lesbische zwarte vrouwen met 1 been moeten op Omgebouwde lesbische zwarte vrouwen met 1 been stemmen
  Omgebouwde lesbische zwarte vrouwen met 1 been van wie een van de moeders in de Dominicaanse republiek is geboren moet op Omgebouwde lesbische zwarte vrouwen met 1 been van wie een van de moeders in de Dominicaanse republiek is geboren stemmen
  Ad infinitum
  En alle kleuren, geslachten, wel-of-geen-handicaps et cetera kunnen tot in het eindige uit- en verwisseld worden.
  Iedereen in een mal
  Iedereen in een hokje
  Kleinmaken

  Vandaar de virulente haat van de elite en hun lakeien in de media jegens natie-staten want een volk, eensgezind, van welk gezindte, geslacht, geaardheid, kleur dan ook; kan niet uiteen gespeeld worden.
  Hence hun wapen: identity politics.

  Links (zoals de VVD) is heel rap het weefgetouw van de samenleving aan het ontrafelen.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Hup, hup Hillary !!

  Ik hoop overigens dat Hillary of vier jaar weer meedoet.

  Duelleren met de boef Debbie Wasserman Schultz en de gillende keuken-kip Elizabeth Warren (ik heb al dertien keer nieuwe oren moeten kopen na het beluisteren van de Scratch Acid stem van mevrouw Warren)

  Go for it
  Girl Power !!!

 12. Buiswater

  Laatst zei ik nog tegen K.Dopper dat hij beter kon opzouten naar Joop.nl
  Maar gelukkig heeft hij dat niet gedaan. Stel dat Guus Geluk, K.Dopper en nog een paar van die tranentrekkers echt zouden overlopen naar een ander forum dan wordt het hier heel saai. Het is toch hilarisch hoe die gasten telkens weer de feiten proberen om te buigen naar hun bekrompen ideologie. De winnaars zijn gekozen door het volk. PUNT.
  Iets met democratie, toch?

  1. K.Dopper

   Een sterke inhoudelijke bijdrage, Buiswater, jij komt er wel!

   1. Feit

    Inhoudelijk reageren aub!

   2. IJscoman

    Dopper is een absolute nul. En hij krijgt er geen genoeg van dat keer op keer te bewijzen.

    1. K.Dopper

     Troll alert !

     1. IJscoman

      Q.e.d.

   3. glazenbol

    Sprak de forumtrol zonder inhoud

 13. Michael

  Ik heb niets met Clinton, was net zo erg geweest als Trump. Maar dit artikel klopt niet. Althans, de titel niet. Er staat tussen quotes iets wat Clinton helemaal niet zegt in haar boek. Ze kan mensen niet vergeven die niet gestemd hebben, het gaat niet over vrouwen die niet op haar hebben gestemd. De titel moet dus zijn “Ik kan vrouwen die niet hebben gestemd niet vergeven”. In het artikel wordt het goed vertaald, in de titel niet.

  1. Ritter

   Hillary Clinton Slams Women Who Did Not Vote for Her, Says She Cannot Give ‘Absolution’
   http://www.breitbart.com/big-government/2017/09/12/hillary-clinton-slams-women-not-vote-cant-give-absolution/

 14. Peter Loosduinen

  IK BEN EEN WRAAKZUCHTIGE GOD — Hillary Clinton, 2017.

  Waar zegt ze dit ?
  Ik kan dit niet vinden in haar speech.

 15. fusilier

  Hoe zij uit haar ogen keek tijdens haar CAMPAGNES , zegt mij genoeg , haar boek lees ik niet. Ergens begrijp ik het wel waarom haar man buiten de pot piste. GOD zij dank dat zij geen president geworden is.

 16. Michael

  Eigenlijk best bizar dat zoveel mensen hier in de reaguurseltjes gewoon maar slikken wat de schrijver van dit artikel wil dat je slikt. Als je kritisch leest zie je dat Clinton helemaal niet heeft gezegd wat de schrijver wil dat je denkt dat ze heeft gezegd. Maar door de verdraaiingen en (bewust?) foutieve quotes slikt iedereen het alsof het de waarheid is.

  1. K.Dopper

   Ja, dat is hier meer regel dan uitzondering. Clinton moet koste wat kost worden beschadigd en daar wordt vervolgens een verhaal omheen gesponnen. Dezelfde methode wordt gehanteerd voor de ‘usual suspects’ Sylvana en Anne Fleur. Ze krijgen eerst woorden in de mond gelegd die ze nooit uitspraken om er vervolgens demagogisch tegen te keer te gaan.

   1. corfo

    @ Kind Dopper.
    Wat op dit forum “helemaal fout en vals” wordt gedaan door rechtsdenkenden, hebben zij vast geleerd van het links-draaiend rapaille.
    Er wordt gelogen én bedrogen door veelal mensen met een extreem links gedachtengoed, zodra een andersdenkende daar tegenin gaat “breekt de hel los”, en vliegen de scheldwoorden over het scherm. Als iemand negatief reageert staan : Kind Dopper, Guusje G., Neworder en meer van dat soort, op hun achterste benen. Het maakt dit forum uiterst humoristisch !

    1. K.Dopper

     Ik zie niemand op de achterste benen staan, corfo, er is sprake van een feitelijke constatering en bij mij er geen sprake van grote verontwaardiging: DDS is een uiterst rechts blog dat niet de ambitie heeft om objectief te zijn of de waarheid te vertellen. Het heeft een rechtsgekleurde politieke agenda. Daar doen ze niet geheimzinnig over en dat hebben we te accepteren.

     1. Kodi

      Het staat je geheel vrij dit informatieve blog te verlaten. Je hoort hier ook niet. Je hoort ook niet in Nederland. Rot toch op enkele reis Nederland uit naar Gaza of zo bij je Pallezwijnse Moslim imbecielen! Daar pas je prima bij.

  2. Ritter

   Michael

   Hillary Clinton Slams Women Who Did Not Vote for Her, Says She Cannot Give ‘Absolution’
   http://www.breitbart.com/big-government/2017/09/12/hillary-clinton-slams-women-not-vote-cant-give-absolution/

   1. Guus Geluk

    Ritter, Breitbart schrijft:

    “These people were looking for absolution that I just couldn’t give,””

    De kop van dit artikel is dus inderdaad een incorrecte vertaling van wat Clinton in haar boek schrijft. Wellicht is dit enkel een nalatigheid van de auteur, maar ik ga ervan uit dat men de kop van het artikel – voor publicatie – nog eens checkt.

    1. K.Dopper

     Dezelfde misleidende vertaling gaf DDS.

     1. Guus Geluk

      Precies.

 17. corfo

  @ Guus G.
  In één van jouw komische “reacties” zeg je : “Met het populisme in de hand kan iedere mafklapper president worden”.
  Ik neem aan dat je daarmede tevens Rubberen Rutte bedoelt ?

  1. Guus Geluk

   Neen, op premier Rutte doel ik niet, dat heb je foutief aangenomen.

   1. swetsnek

    hey hey corfo Rutte is voor ons guuske net jezus hoor pas op niet aan komen
    hahahahahahahahahahaha

 18. DolleDries

  Het is opvallend dat Guus alleen maar drogreden over Trump lanceert ,van enige onderbouwing is geen sprake.

 19. swetsnek

  Moet toch wel lachen om onze clowntjes guuske doppertje neworderloos en beukenootje lijkt wel of ze steeds zenuwachtiger worden hoe komt dat toch
  De wartaal van hun is niet uit de lucht te slaan

  1. DolleDries

   Als de blaadjes vallen worden de mensen die geestelijk niet in orde zijn vaak depressief.

 20. Blue monday

  Hillary is inderdaad geen haar beter.

  Ze is deelnemer geweest in een democratische wedstrijd om het presidentschap.
  Beide partijen spelen het spel even smerig en het volk accepteert dat.

  Kortom, leg je neer bij je verlies, dat heb je uiteindelijk aan jezelf te wijten en je “geweldige” campagneteam.

 21. Parestado4

  Ten eerste is Hillery Cinton niet joods en dat was/is J.C wel.
  J.C is niet zijn naam,die hebben de Grieken en de Romeinen Hem gegeven via de Sepuginta.

 22. Kodi

  Hare Gillerie is dus een hysterica. Maar dat wisten wij toch al?

 23. Babaji538

  Mevr. te India, verspreidt in navolging
  van P.C.M. Hermans alles niet voor zichzelve.
  Allerlei chique auto merken, horloges,
  interessante spannende vrouwen, schaars gekleed,
  badmode en natuurlijk alles wat met een baby
  te maken had, voeding, kleding, geboorte … en trauma.

  Edoch, ik geloof waarlijk in mezelf
  en geef door, langer dan wat jaren.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.