Geert Wilders veegt vloer aan met ISIS-bruid Aisha: ze mag Nederland nooit meer in!

De PVV heeft Kamervragen ingediend over de Nederlandse jihadbruid die momenteel in een Syrisch vluchtelingenkamp verblijft. De fanatieke moslima vertrok in 2013 naar het ISIS-kalifaat, maar wil nu terugkeren naar Nederland. Wat de PVV betreft zet de nikabdraagster nooit meer voet op Nederlandse bodem. 

De Nederlandse ISIS-bruid Ilham Borjani, beter bekend als Aisha, werd eerder deze week in een vluchtelingenkamp bij Raqqa geïnterviewd door de Vlaamse journalist Rudi Vranckx. In het interview vertelt de 23-jarige jihadbruid dat ze veel geleerd heeft in het kalifaat van ISIS. Ze was er vrij, vertelt ze, want ze kon er een nikab dragen. Toch wil ze graag met haar kinderen naar Nederland terugkeren.

Eergisteren schreven we bij DDS al dat de ISIS-bruid lekker in Syrië moest blijven. Iemand die beweert dat ze veel geleerd heeft van ISIS en dat het leven in het kalifaat heel mooi en ‘vrij’ was, hoort niet thuis in Nederland. Sterker nog, zo iemand is potentieel een groot gevaar. Ook Geert Wilders en zijn collega-Kamerlid Machiel de Graaf zijn van mening dat de jihadbruid nooit meer naar Nederland mag komen. Vandaag stelden ze Kamervragen over de “jankende jihadbruid”.

Ilham kan het beste naar Saoedi-Arabië, Yemen of Iran verhuizen. In zo’n islamitische staat past zij veel beter dan in Nederland. Als ze zo graag volgens de meest strikte interpretatie van de islam wil leven, dan heeft ze hier immers niets te zoeken. Ook eisen Wilders en De Graaf dat de minister van veiligheid en justitie zorg draagt voor het feit dat de jihadbruid “nooit, nooit meer een voet op Nederlandse bodem kan zetten”.

Het is te hopen dat deze Kamervragen gehoor krijgen, want je moet er toch niet aan denken dat zo’n terreursupporter weer gezellig in Nederland komt wonen. Overigens lijkt er geen sprake van dat de ISIS-bruid snel deze kant op zal komen: de commandant van het vluchtelingenkamp laat haar alleen gaan als er een officieel uitleveringsverzoek van Nederland komt. Omdat Nederland geen beleid heeft om ISIS-strijders actief terug te halen, is de kans bijzonder klein dat zo’n uitleveringsverzoek er komt. Mooi zo!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Rust

  Misschien wilt Dopper haar wel in huis nemen samen met de kids. Wat denk je ervan Dopper? Kan je is een keer daad bij woord voegen.

  1. DolleDries

   Ik weet niet of het verstandig is om kindertjes bij Dopper in huis te doen. Hij had nog al veel op met de vereniging Martijn in het verleden.

 2. K.Dopper

  De tragiek van dit verhaal is het lot van haar kinderen. Die zijn hier altijd slachtoffer, welke beslissing ook wordt genomen.

  1. Rust

   Ik denk dat deze kinderen beter bij een blank pleeggezin terecht kunnen komen.

  2. DolleDries

   Zijn alle moslim kindertjes dan ongelukkig Dopper. Tijd dat we er wat aan gaan doen toch

  3. Bloem

   Beste heer Dopper, meent u dan dat deze mevrouw slecht voor haar kinderen zorgt, en dat het kalifaat of eender welke islamitische samenleving dan ook een slechte omgeving is voor kinderen om op te groeien? Volgens mij is er niets op tegen dat mevrouw zich met haar kinderen in Saoedi Arabië zou vestigen, een land waar het compleet aanvaard (zelfs verplicht) is om een nikab te dragen. Of bent u van mening dat de kinderen in dat land slechter af zijn dan in Nederland?

   1. K.Dopper

    Ik laat de definitieve beslissing, waarin ook het belang van de kinderen zorgvuldig wordt afgewogen graag aan de onafhankelijke rechter over maar in zijn algemeenheid acht ik de scheiding van moeder en kinderen zeer ongewenst.

    1. Bloem

     Beste heer Dopper,
     Volgens mij heeft u mijn vraag niet goed begrepen. Mogelijk kunt u hem nog eens lezen en dan opnieuw antwoorden. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw moeite

  4. Bloem

   Beste heer Dopper, Zou u de moeite kunnen nemen om mijn vragen aan u te beantwoorden?

   1. IJscoman

    Beste Bloem, als Dopper het niet meer weet en hij zich in het nauw gedreven voelt, verdwijnt hij altijd met de staart tussen de benen van het toneel. Om in een andere draad met dezelfde agitprop weer op te duiken natuurlijk.

    De ‘heer Dopper’ is een patient; daarover is iedereen het hier wel eens.

   2. Nasrani

    Ik wacht ook nog op een antwoord, over Saudi-Arabie. Zal ook wel niet komen ha ha.

    1. K.Dopper

     De vraag van Bloem heb ik beantwoord. op welke vraag over SA kreeg je nog geen antwoord?

     1. marco1

      Topic over de vrouw van de veroordeelde saoudier die ergens toespraak hield. Zoek zelf maar bij buitenland zal het wel staan.

     2. Bloem

      Beste heer Dopper, uw antwoord beantwoorde helaas niet mijn vragen. Mogelijk was u in verwarring met de vraag van iemand anders. Kunt u mijn vraag s.v.p. nog eens lezen en dan een nieuw antwoord formuleren?

 3. Two Ravens Black Kettle

  Deze oorlogsmisdadiger dient uitgeleverd en berecht te worden door het wetmatig Syrisch regime, de Yezedi’s of de Koerden.

  Maar de Deugmensen zullen deze oorlogsmisdadiger ongetwijfeld weer met open armen willen ontvangen.
  Zoals de Argentijnen Eichmann en Mengele onderdak boden
  &
  Zoals de nieuwe tomboy van de VVD Klaas Dijkhoff ook kinderverkrachters, s.exslavinnen en kindbruidjes met open armen ontving.
  Immers de cultuur-marxistische Deugmensen waren vroeger gecharmeerd van het communisme, gecharmeerd van het Maoisme dus dat ze hedentendage gecharmeerd zijn van het islamisme mag bij niemand meer verwondering wekken.
  Ongetwijfeld zal de activistische Gedanken-Gestapo van de NPO binnenkort een actie voor haar starten.

  Zie ook
  De kindbruidjes van de nieuwe VVD-top-dog Klaas
  (Geenstijl)

  1. buitenbeentje

   Ik heb niets tegen het opvangen van kindbruidjes en / of slavinnen, waarom jij wel? Hun mannen mogen ze ophangen en vooral niet mee laten komen, maar die kinderen en vrouwen verdienen wel degelijk een goed en veilig verblijf.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Ik zal het herschrijven

    “Zoals de nieuwe tomboy van de VVD Klaas Dijkhoff ook kinderverkrachters en hun bezit, – minderjarige s.exslavinnen en serie-verkrachtte kindbruidjes- met open armen ontvangt”

    Ik ben het met U eens
    Deze kinderverkrachters zouden ze direct mogen ophangen.
    In Nederland worden ze echter beschermd, gesubsidieert en vertroeteld.
    Net als ouders die kleine meisjes genitaal verminken.
    Met roestige messen
    Vaak door ‘vluchtelingen’ die daarvoor speciaal op vakantie gaan naar hun thuisland waaruit ze ‘gevlucht’ zijn, veelal gesteund door gedegenereerde boeven genaamd ‘mensenrechten’advocaten.

    Dat mag allemaal in disfunctionerend fop rechtsstaat Nederland.
    Nog nooit is iemand veroordeeld voor het verkrachten of verminken van kleine meisjes vanuit religieuze/culturele motieven.
    Dat noemen de deugende kinderhatende cultuurrelativisten ze; tolerantie en progressie.

 4. DolleDries

  De vrouw die gehuld in niqab een interview gaf in het Belgische tv-programma Terzake, blijkt zelf heel wat op haar kerfstok te hebben. Ilham Borjani ronselde zelf actief nieuwe Syriëgangers en behoorde tot de fanatiekste Nederlandse jihadisten. Nu wil ze terugkomen.
  Woensdag gaf Borjani een interview op de Belgische tv-zender VRT. Borjani vertrok in 2013 als jihadiste naar Syrië, maar was voor haar vertrek al sterk geradicaliseerd. Ze sprak openlijk haar sympathie uit voor terroristische organisatie Islamitische Staat. Ook behoorde ze tot de harde kern van een groep jihadisten uit de omgeving van Zoetermeer en Den Haag. Dat meldt De Telegraaf. ‘Ik verlang naar het kalifaat,’ schreef Borjani op in 2013 al op Twitter

 5. Ritter

  Ze wil naar Nederland vanwege de ruime voorzieningen en andere materiële voordelen…….niet omdat ze onze levenswijze/normen/waarden steunt.

  En dat is is precies het geval met veel moslims die naar Noord/West Europa reizen (vaak onder het mom van “vluchteling”)

  Eenmaal in Noord/West Europa houden ze vast aan hun islam en bijbehorend gedrag terwijl ze profiteren van de materiële voordelen.

 6. Ni28

  Dopper, de kinderen zijn al op weg goede jihadstrijders te worden. Dat wordt ze vanaf fe geboorte ingepompt. Nee, geen medeleven voor dit soort mensen, dat is ongepast. Met een beetje geluk vallen zij jou nog een keer aan. Mag je bij hun uithuilen.

 7. C.oitus

  Nou dat figuur komt Nederland echt wel weer in, gewoon omdat het kan, ze heeft een kind en een tweede opkomst en dat mag natuurlijk daar niet opgroeien is zielig.
  Kan ik mij al ergens aanmelden bij een actie groep red Aisha.

 8. C.oitus

  Zag dat Dopper dat al opperde, haar kindertjes ach ach zijn de slachtoffers, dus deze snol gewoon ophalen en van een huis en riante uitkering voorzien, dopper is zo voorspelbaar. PS Dopper ik heb heerlijk geslapen beetje kort want mijn kinderen moeten weer naar school.
  Misschien was ik wat grof in mijn taal gebruik maar mijn mening blijft tav van jou.

  1. K.Dopper

   “Misschien was ik wat grof in mijn taal gebruik”

   Ja, Coitus, maar ik betwijfel of je op dat punt wel een vrije keuze hebt: de onderbuik moet leeg en dan moet je wat. Toch?

   1. Blue monday

    Ben rechtser in mijn pink dan dat zooitje ongeregeld dat zich op DDS anoniem de meest vreselijke uitspraken denkt te kunnen permitteren.

    Schaam me kapot voor bepaalde pseudo-nazi’s die het woord rechts in de mond durven te gebruiken en anderen het niet gunnen een afwijkende mening te hebben.

    1. swetsnek

     Heb even in het bevolkingsregister gezocht naar jou naam, maar bleu monday staat negens in het register uw echte naam was ook al weer

     ?????????/??????????
     Nee dat dacht ik al

 9. Blue monday

  Niks meer te zoeken in Nederland.

  Iemand die de keuze heeft uit goed onderwijs, een dak boven je hoofd, welvaart en vrijheid enerzijds en Angst, terreur, armoede en haat anderzijds en kiest voor dat laatste hoort niet meer in ons land thuis.

  weg!

  1. marco1

   U zegt soms verstandige dingen. Complimenten van een rechtse DDS schreeuwer die zich anoniem permiteerd de meest vreselijke uitspraken te doen maar een ander wel een afwijkende mening gunt.

 10. Nasrani

  Duidelijk verhaal van Geert! Mee eens natuurlijken gezien het onderzoek waar het hier gisteren over ging vinden de meeste Nederlanders dat. Nu nog even omzetten in stemmen en dan is het klaar.

 11. marco1

  Gewoon moeder en kids mooi daar laten. Wat zou het fijn zijn als Wilders iets meer te vertellen had en wat wetgevinkjes bij kon schaven.

 12. Rosasolis

  Nee! Deze gehersenspoelde vrouw mag nooit terugkomen. Zij zou nooit meer deel
  kunnen maken van ons samenleving. Ik vrees dat nu het slecht gaat met Isis, en zij
  territorium verliezen, steeds meer van die Jihadi bruidjes belanden in primitieve
  opvangkampen. Met alleen slechte zorg, en geen toekomst. Ik vrees dat er vele
  van deze ex-Europese vrouwen zullen proberen terug te keren naar hun vroegere
  thuislanden, omdat zij nu zien dat hun doelen zijn vernield. Willen zij ook hun Jihadi
  mannen verlaten? Inmiddels hebben zij kinderen die alleen Arabisch spreken. Moet
  Europa (inclusief Nederland) al deze zielige vrouwen gaan accepteren? Met ook hun
  Jihadi kinderen? Hoe zou Aisha gedragen als terugkeerde ex-westerse vrouw in
  Nederland. Zou zij bereid zijn haar primitieve Islamitisch kleding weg te doen, en
  haar oorspronkelijke Nederlandse naam te gaan gebruiken? Zal zij in staat zijn om
  een gewone Nederlandse vrouw te kunnen worden…Ik denk niet dat dit is mogelijk!
  En ik denk niet dat onze zorgwerkers moeten gedwongen worden om ook hulp aan deze
  landverraders te geven. Laat Aisha blijven waar ze is. Misschien als en wanneer Isis
  is eindelijk verslagen, zij een nieuwe leven daar zou kunnen opbouwen. Maar dit kan niet meer in Nederland. Vele ex-buitenlanders, mij inclusief, weten dat de tijd
  niet stil staat. Wij krijgen vaak heimwee, maar we weten dat wij de wetten en normen moeten volgen TESAMEN met alle Nederlandse burgers. Ik vond het hoofdpunt van
  de huwelijk van Willem-Alexander en Maxima, de bijbel lezing en de eigen woorden van de pastoor over het geweldige verhaal van Ruth. Ruth, die niet Joods was, kwam
  met haar zeer geliefde schoonmoeder Naomi terug naar Jerusalem, nadat haar man was overleden, en die twee geweldige vrouwen hebben daarna een geweldige bijdrage gegeven aan het voortzetten van onze westerse samenleving.

 13. Ecoshaarlem

  Wat mij opvalt, dat ik van geen enkele parlementslid, de zelfde geluiden heb gehoord die nu door de PVV wordt gedaan!
  Is het dan toch een sop nat?

 14. Ecoshaarlem

  Wie van de andere parlementsleden heeft ook al zo,n duidelijk standpunt ingenomen?
  Ik heb het niet gelezen, en denk het blijft een pot nat, en er zal wel weer zielig over die kinderen worden geschreven worden, maar met zo,n moeder zijn zij beter af in in een land waar zij zo gelukkig, was komt alleen voor de centen terug!

 15. Peter Loosduinen

  van mij mag ze alleen in een kist met 6 plankjes terug indien dit op kosten van haar nabestaanden gebeurd.

  1. K.Dopper

   Stoer hoor, Peter.

   Slaap lekker, maar dat zal niet meevallen. Haat veroorzaakt altijd slapeloosheid, hoewel degene die er van wakker ligt meestal denkt dat daarvoor andere oorzaken de aanleiding waren.

 16. brabantguy

  Moeten mensen die aanhangers zijn van Kim Jung Un ook Nederland uit?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.