Bizarre D66-Europarlementariër: "Populisten maken van de islam een cultureel probleem!"

Geen categoriesep 22 2017, 13:00
Sophie in 't Veld is helemaal de weg kwijt: de problemen met de islam komen niet door de islam, maar door populisten!
In een interview met de Volkskrant stort D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld haar hart uit over "populisten". Volgens haar zijn politici zoals Wilders en Baudet "gelegenheidsfeministen", die de achtergestelde positie van vrouwen in de islam misbruiken om de islam in een kwaad daglicht te stellen:

‘De populisten maken van de islam een cultureel probleem, maar beschouwen 2.500 slachtoffers door huiselijk geweld als incidenten.’

Een joekel van een drogredenering. In 't Veld creëert een valse tegenstelling: ze doet net alsof "populisten" alleen oog hebben voor problemen met de islam, en huiselijk geweld geen prioriteit vinden. Dat is natuurlijk onzin, je kunt prima aandacht vragen voor de problemen van de islam én tegen huiselijk geweld zijn. Zo stelde PVV-raadslid Daniëlle de Winter in Den Haag raadsvragen over de gemeentelijke aanpak van huiselijk geweld.
Maar voor In 't Veld maken de feiten niets uit. Want "de populisten" zijn slecht:

‘Aan het ene kant zijn ze beste maatjes met een seksist als Trump, aan de andere kant nagelen ze moslims aan de schandpaal.’

Een paar schunnige opmerkingen van Trump zijn volgens In 't Veld dus veel erger dan de massale vrouwenonderdrukking in de islam. Wat een bizarre uitspraak! Deze D66-politica probeert populisten weg te zetten als hypocriet: ze zijn alleen voor vrouwenrechten omdat ze de islam ermee kunnen aanvallen, maar eigenlijk maken vrouwenrechten hen niets uit.
In werkelijkheid zijn het natuurlijk linkse partijen als D66 die hypocriet zijn: zij hebben het altijd over de rechten van vrouwen en homo's, maar sluiten hun ogen voor de onderdrukking van vrouwen en homo's in de islam. Want kritiek op de islam is "populistisch" en dus slecht. D66 is een voorstander van genderneutraal taalgebruik door de overheid, maar wil in Amsterdam hoofddoekjes invoeren bij de politie. D66 vindt dat op alle scholen voorlichting moet worden gegeven over homoseksualiteit, maar zal nooit haar mond opentrekken over het feit dat homo's zich steeds minder veilig voelen op straat uit angst voor islamitische homohaters.
Het is volkomen waanzinnig om populisten de schuld te geven van de problemen die de islam veroorzaakt. Het is een feit dat homo's en vrouwen binnen de islamitische gemeenschap een achtergestelde positie hebben. Maar in plaats van dáár iets aan te doen, heeft In 't Veld het liever over die nare populisten.
Overigens kraamt de D66-politica in haar interview nog veel meer onzin uit. Zo beweert ze dat er nooit een eurocrisis is geweest en dat de problemen zonder de euro nog veel groter waren geweest. De tientallen miljarden steun aan Griekenland heeft zij zeker over het hoofd gezien. Bovendien is In 't Veld boos dat nationale regeringen nog steeds een klein beetje invloed hebben op EU-beleid. Dat moet volgens haar snel afgelopen zijn: het Europees Parlement, waar zij zelf inzit, moet veel meer macht krijgen. Op die manier hoeft de EU helemaal geen rekening meer te houden met de regeringen van lidstaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten