Geert Wilders veegt vloer aan met ISIS-bruid Aisha: ze mag Nederland nooit meer in!

Geen categoriesep 22 2017, 12:18
De PVV heeft Kamervragen ingediend over de Nederlandse jihadbruid die momenteel in een Syrisch vluchtelingenkamp verblijft. De fanatieke moslima vertrok in 2013 naar het ISIS-kalifaat, maar wil nu terugkeren naar Nederland. Wat de PVV betreft zet de nikabdraagster nooit meer voet op Nederlandse bodem.
De Nederlandse ISIS-bruid Ilham Borjani, beter bekend als Aisha, werd eerder deze week in een vluchtelingenkamp bij Raqqa geïnterviewd door de Vlaamse journalist Rudi Vranckx. In het interview vertelt de 23-jarige jihadbruid dat ze veel geleerd heeft in het kalifaat van ISIS. Ze was er vrij, vertelt ze, want ze kon er een nikab dragen. Toch wil ze graag met haar kinderen naar Nederland terugkeren.
Eergisteren schreven we bij DDS al dat de ISIS-bruid lekker in Syrië moest blijven. Iemand die beweert dat ze veel geleerd heeft van ISIS en dat het leven in het kalifaat heel mooi en 'vrij' was, hoort niet thuis in Nederland. Sterker nog, zo iemand is potentieel een groot gevaar. Ook Geert Wilders en zijn collega-Kamerlid Machiel de Graaf zijn van mening dat de jihadbruid nooit meer naar Nederland mag komen. Vandaag stelden ze Kamervragen over de "jankende jihadbruid".
https://twitter.com/GraafdeMachiel/status/911134753469890560
Ilham kan het beste naar Saoedi-Arabië, Yemen of Iran verhuizen. In zo'n islamitische staat past zij veel beter dan in Nederland. Als ze zo graag volgens de meest strikte interpretatie van de islam wil leven, dan heeft ze hier immers niets te zoeken. Ook eisen Wilders en De Graaf dat de minister van veiligheid en justitie zorg draagt voor het feit dat de jihadbruid "nooit, nooit meer een voet op Nederlandse bodem kan zetten".
Het is te hopen dat deze Kamervragen gehoor krijgen, want je moet er toch niet aan denken dat zo'n terreursupporter weer gezellig in Nederland komt wonen. Overigens lijkt er geen sprake van dat de ISIS-bruid snel deze kant op zal komen: de commandant van het vluchtelingenkamp laat haar alleen gaan als er een officieel uitleveringsverzoek van Nederland komt. Omdat Nederland geen beleid heeft om ISIS-strijders actief terug te halen, is de kans bijzonder klein dat zo'n uitleveringsverzoek er komt. Mooi zo!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten