Hamza Bin Laden wil ISIS en Al Qaeda herenigen: “Het slagveld moet verplaatst worden naar Londen en Parijs”

De rotte appel valt niet ver van de boom.

Hamza Bin Laden wordt al jarenlang “de kroonprins van de jihad” genoemd. Nu staat deze zoon van Osama Bin Laden klaar om het stokje inderdaad over te nemen van de opvolger van zijn vader (Ayman Al-Zawahiri) én van Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van ISIS.

Volgens experts is Hamza Bin Laden namelijk van plan om ISIS en Al Qaeda met elkaar te verenigen. Of beter gezegd: te herenigen. ISIS is immers afkomstig uit Al Qaeda. De knettergekke Hamza wil de twee organisaties weer bij elkaar brengen om vervolgens het Westen te terroriseren. Want, zegt deze radicaal-islamistische idioot, dát is waar de strijd écht gestreden moet worden.

Gilles de Kerchove, de anti-terreurtsaar van de Europese Unie, zei gisteren in een interview met een Duitse krant dat Hamza Bin Laden een steeds prominentere plaats inneemt in de propaganda van Al Qaeda. Daarbij valt op:

“Zijn retoriek jegens IS is weinig agressief en zijn doel is vermoedelijk de toenadering tussen de twee organisaties.”

Voormalig FBI-agent Ali Soufan is het daar helemaal mee eens. Ook hij gelooft dat dit Hamza’s doel is. Het ergste? Hij is er ook van overtuigd dat als iemand het kan het Hamza is. Hij is namelijk bij uitstek geschikt “om de wereldwijde jihadbeweging te herenigen.”

Dat komt niet alleen doordat ISIS aan het verzwakken is en Al-Baghdadi mogelijk al enige tijd dood is, maar ook doordat Al Qaeda de afgelopen jaren rustig heeft gebouwd aan een behoorlijke aanwezigheid in Jemen en Afrika. In het Westen hebben wij daar zoals gebruikelijk geen aandacht voor gehad, maar Al Qaeda is ondertussen weer flink sterk. Weliswaar niet zozeer in Afghanistan, maar het maakt voor deze terreurclub natuurlijk niet uit waar ze hun hoofdkwartier hebben.

Hamza Bin Laden staat nu klaar om Ayman al-Zawahiri, die leider werd van Al Qaeda na de dood van Osama Bin Laden, op te volgen. Hamza’s jihad-strategie is duidelijk:

“Het slagveld van Kabul, Bagdad en Gaza moet verplaatst worden naar Washington, Londen, Parijs en Tel Aviv.”

In zijn meest recente boodschap is Hamza heel helder wat dat betreft. Hij spreekt ISIS-gekkies direct aan en vertelt ze dat ze verkeerd bezig zijn:

“Misschien verlangen jullie naar opoffering op het slagveld, maar het straffen van Joden en kruisvaarders waar jullie vandaan komen, berokkent de vijand meer schade.”

Als deze volidioot erin slaagt om zijn grote doel te bereiken — ISIS en Al Qaeda te herenigen — moeten we in Europa en Amerika dus ernstig rekening houden met nog meer aanslagen dan we al gezien hebben.

Aangezien het vandaag 11 september is, en het dus 16 jaar geleden is dat Al Qaeda de Twin Towers naar beneden haalde, lijkt vandaag me een uitstekend moment voor Amerika en Europa om al hun inlichtingenofficieren opdracht te geven om Hamza Bin Laden op te sporen… en vervolgens van de aardbodem te vegen. Deze idioot is net zo gek en gevaarlijk als zijn vader. Weg ermee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. C.oitus

  We wachten maar rustig af.

  1. hans-e-pans

   Zoals gewoonlijk zou ik haast zeggen.

 2. trampoline

  Wat mij betreft mogen ze hem elimineren. Daar zal ik niet minder om slapen.

  1. Bloem

   Dan staat de volgende idioot alweer klaar. De enige optie is ze allemaal omleggen de hele ideologie met wortel en tak uitroeien

   1. Kodi

    De Islam is van de schil tot in de kern kwaadaardig. Daar kan alleen maar ellende uit voortkomen. En daarom moeten de wegen tussen Europa en de Islam scheiden. De Islam moet uit Europa worden verwijderd.

   2. Punt50

    Eens!

 3. HaZ

  Zolang je ook maar een strengetje van de wortel achter laat zal het onkruid opnieuw gaan groeien. Wanneer wordt eens geleerd dat dit onkruid alleen uitgeroeid kan worden, door de enig juiste middelen te gebruiken.

 4. Guus Geluk

  Onder president Obama werd Osama Bin Laden door Amerikaanse militairen omgelegd. Kennelijk is zijn zoon de dood ontsnapt. Nu wil Hamza Al-Qaida en ISIS herenigen, zelfs vanuit zijn graf lacht Bin Laden de ganse Westerse wereld nog uit.

  Het lijkt mij een kwestie van tijd voor Hama eveneens door Amerikanen wordt omgebracht. De hele familie bestaat uit terroristen. Van vader op zoon.

  En die Baghdadi? Ik was in de veronderstelling dat hij was doodverklaard?

  1. Bloem

   Beste heer Geluk, de meeste Bin Ladens baden in welvaart. De familie is één van de rijkste in Saoedi Arabië. Overigens zijn ze streng religieus voor de buitenwereld. Desondanks rijden de mannelijke telgen in het weekend de brug naar Bahrein over, waar ze hun jurk wisselen voor westerse kledij en zich tegoed doen alles wat in de eigen religieuze heilstaat verboden is. Osama werd en wordt beschouwd als het zwarde schaap, desondanks kon hij rekenen op financiele steun van de familie. Overigens ben ik van mening dat Obama een cruciale fout heeft gemaakt door Osama niet voor een rechtbank te laten berechten voor zijn misdaden.

   1. Guus Geluk

    Sommige moslims nemen het blijkbaar niet zo nauw met de regeltjes van Mohammed.

    Bin Laden zal zich ongetwijfeld hebben verzet. Ik zie niet in wat een proces zou hebben bijgedragen. Hij kreeg zijn straf: gedood en een zeemansgraf.

    1. trampoline

     De meeste Moslims volgen de regeltjes van Mohamed alleen als ze dat goed uitkomt. Selectief shoppen heet dat.

    2. Kodi

     De martelaarsdood staat toch hoog aangeschreven in die doodscultus van de Islam?

 5. poison

  Een raket in z’n reet zou een mooie zetpil zijn voor dit ranzige figuur. De beste remedie.

  1. poison

   Kruisraket, hihihi.

 6. Kodi

  ‘De Amsterdamse radicaliseringsproblematiek staat niet op zichzelf’

  ‘Bestuurders hebben een blinde vlek voor religie’

  https://t.co/LvoMHW9Ki4

 7. Obiwokekenobie

  En niemand die zich afvraagt waarom er geen sancties zijn tegen Saoudi Arabia en de Bin Laden Group…

  1. Marija

   Zijn die niet dikke maatjes met oranje?

 8. Ni28

  De fusie van de terroristen zal vast lukken met de ruimhartige medewerking van het Westen en het Grondwet die van alles mogelijk maakt. De voorproefjes van hun activiteiten zijn al goed zichtbaar.

 9. Ni28

  Mohammed is de leider van alle moslims dus ook deze.

 10. DolleDries

  Vreemd dat mensen nog in die op gevoerde show van de z.g, actie en de dood van Osama Bin Laden in trappen.
  Nooit is er een enkel bewijs getoond. Terwijl de Amerikanen daar toch gek op zijn denk aan Sadam op zo show.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Gelukkig hebben wij Slagroom Rug Rutte die Yezedi en christen slagers met open armen ontvangt, een (hun!)media die structureel wegkijkt en politieke inquisitie rechtbanken die de boodschappers lynchen en terroristen beloont voor politieke moorden.

 12. Nasrani

  Mee eens. Zowel Londen als Parijs, met zo idioot veel tolerantie tov de islam, verdienen het om een slagveld te worden.

 13. Punt50

  Had/heeft die Bin Laden kinderen? Waarom zijn die niet ook meteen geruimd?

 14. Parestado4

  Even een tipje van de sluier opgeligd.Bin Laden>Dat klinkt helemaal niet Arabisch.
  Deze is/zijn Otoomaanse minderheid in Arabia(uit betrouwbare bron).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.