Het nut van grenscontroles: mensensmokkelaars, drugs, 100.000 euro bij grenscontrole

politiebovenij
Foto: De politie Amsterdam Boven IJ aan het werk bij een actie in april. Bron: Politie Amsterdam Boven IJ / Facebook.

Elke keer is het toch weer raak. Bij de sporadische grenscontroles komt elke keer weer naar boven wat voor vruchtbare aangelegenheid dat is. Een wapen, twee mensensmokkelaars, drugs, en meer dan 100.000 euro aan belastingschuld. Dat is een greep uit de ballenbak van de resultaten van de grenscontrole.

Aan de grens bij Eijsden was er een grenscontrole in samenwerking met onder andere de Belgische politie en Europol. De mensensmokkelaars zijn hierbij natuurlijk de grootste vondst, want in de grenzeloze EU is mensensmokkel nogal een lucratieve bezigheid. Met de migratiecrisis uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn er niet alleen binnen de EU kwesties van mensensmokkel, maar ook van buiten de EU.

Dan kom je ineens erachter dat zo een grenscontrole nogal uit kan maken. Zeker met dit soort resultaten. Moeten we dan anders niet sowieso de controle over onze grenzen weer terugpakken? Nee dat kan niet natuurlijk, want Schengen. Stel je voor dat we eens goed kijken naar de functie en output van grenzen en grenscontroles. Dat zou natuurlijk goed beleid vergen, dat kunnen we in dit opzicht niet verwachten.

Alle gekheid op een stokje, dit laat goed zien wat een Europa met grenzen kan zijn. Samenwerkende landen binnen de EU die de internationale misdaad gezamenlijk aanpakken. Het kan en het moet. Niet alleen grenscontroles uitvoeren bij verwachting, of sporadisch hier en daar. Daar is niemand bij gebaat, hoe de economie daar ook aan ‘wint’.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Misschien is het nuttig de controles over heel het land op te voeren in dit verband?

  1.   

   Goed idee, alleen niet buiten kantoortijden ivm geen bezetting !

 2.   

  Onze voorouders waren nog niet eens zo gek om zomaar het idee te hebben om de grenzen maar eens te gaan bewaken.

 3.   

  Als je grenzen opheft vraag je om problemen. Europa zonder grenzen is utopie.

  1.   

   @ Ni28.
   Europa zónder grenzen hebben we momenteel, maar ziet wat een enorme chaos dat heeft veroorzaakt ! Kennelijk tot genoegen van een stelletje bezopen figuren in Brussel, want ze laten het gewoon gebeuren !

   1.   

    Toen er nog een slagboom bij de grens stond was er veel minder verkeer dan nu. Als je dat weer in zou voeren creëer je nog veel meer files dan we nu al hebben. Dat kost kapitalen.

    Het is gewoon een kwestie van de buitengrenzen van Europa sluiten. Maar ja, dat willen die idioten in Brussel niet.

 4.   

  Grenscontrole is niet overbodig, kijk maar eens hoe die islam terrorist in Berlijn het halve Europa doorkruisen kon,voordat ze hem in Italie doodgeschoten hadden.

 5.   

  Kan iemand mij uitleggen hoe je over een open grens kunt smokkelen? Of een open deur kunt intrappen? Ik kan me voorstellen dat je iemand een lift geeft naar een ander land terwijl deze persoon daar niet mag komen. En ook nog een wapen ontdekt! Wow, nu zal het wel een stuk veiliger worden. En honderdduizend belastingschuld. Dat is een geweldige vangst maar is deze belastingschuld dan gelijk afgelost? Zo niet dan is dit ook weer nep nieuws en alleen bedoeld om hard BOE te roepen in de hoop dat anderen daarvan schrikken. Het bericht heeft een hoog pief paf poef gehalte maar als je er verder op inzoomt blijft er niets van over.

  1.   

   dombo

 6.   

  “Dan kom je ineens erachter dat zo een grenscontrole nogal uit kan maken. ”

  :)

 7.   

  Grensmuur Hongarije dringt illegale immigratie met 99% terug http://dlvr.it/PnmymF

 8.   

  Als we de Islamitische haathutten nou eens hetzelfde gaan behandelen als de clubhuizen van criminele motorbendes doen we denk ik ook nog wel goede vangsten. En dan kunnen er ook heel wat slotjes op de deuren.

 9.   

  Donker Marokkaans fruit in de muur.
  Het deed me, ineens, ergens zomaar aan denken.

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!