Hoppa! Rechter ontneemt ISIS-moeder Lieke S. het contact met haar dochter

Inmiddels heeft het Nederlandse strafrecht een hele traditie in het opleggen van ontoereikende straffen aan jihadisten, ISIS-lui en andere naar Syrië afgereisde malloten. Maar voor één keer hebben ze een goede beslisisng genomen door Lieke S. voorlopig het onbeschermde contact met haar tienjarige dochter te ontnemen.

 

Lieke S. (u weet wel – de geradicaliseerde Nederlandse vrouw die uitreisde naar Syrië en na haar terugkeer in Nederland gewoon weer de straat op werd gestuurd) heeft dan eindelijk haar eerste nederlaag in de rechtbank geleden. Na een eerdere zitting kwam ze nog naar buiten als de glansrijke overwinnaar: het OM had haar met andere terroristen gevangengezet in Vught, maar de rechter besloot dat ze gewoon in vrijheid haar zaak mocht afwachten.

Maar dit weekend is het lachen om haar juridische triomftocht haar hopelijk wel vergaan. Volgens de rechter hoeft Lieke S. voorlopig niet onbewaakt te worden toegelaten tot haar tienjarige dochter. Dat is wat de vader van het meisje nu succesvol geëist heeft:

“Terrorismeverdachte Lieke S. mag voorlopig geen onbegeleid contact hebben met haar tienjarige dochter. De rechter deelt de zorgen van de vader over de bedoelingen van de geradicaliseerde moeder.

Vanwege het vermoeden dat Lieke S. is geradicaliseerd en blijvende onduidelijkheid over haar intenties wil de vader van het meisje niet meewerken aan een normale omgangsregeling. De man vreest dat zijn ex een nieuwe poging zal wagen om het kalifaat te bereiken, vertelde hij in een kort geding dat zij tegen hem had aangespannen.

De rechter was het afgelopen week eens met de bezorgde vader. “Het is voorstelbaar dat de man zorgen heeft over het plotselinge en onaangekondigde vertrek van de vrouw naar het buitenland en haar intenties. Het is niet onredelijk dat hij de strafzaak wil afwachten waarin de vrouw uitleg zal geven over haar bedoelingen.”

Ik zeg: prima zo. Laat jihadisten zoals Lieke maar voelen dat ze weer in een rechtstaat wonen, waar moordlustig of onderdrukkend gedrag niet beloond wordt, maar afgestraft. En laat – zoals de rechter ook besloten heeft – deze compleet van het pad geraakte mensen alsjeblieft niet de volgende generatie besmetten met hun genocidale fantasieën. Weiter so!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. K.Dopper

  Ik vind het zelden verstandig uitspraken van de onafhankelijke rechter te becommentariëren, temeer omdat we niets weten van het strafdossier en de context.

  De rechter zal het goed hebben afgewogen en we hebben ook geen andere optie dan het respecteren en accepteren van de uitspraak.

  1. Top

   Blablabla blabla!

  2. Leolion

   Zoals al eerder gezegd: u bent geen ervaringsdeskundige, dus houd je mond.

 2. Ecoshaarlem

  Niet te snel juichen, direct beslist een D66 rechter dat zij weer gewoon bij haar moeder mag wonen, heeft u juiste beslissingen gezien van dit soort rechters, ik niet!

  1. K.Dopper

   D66-rechters bestaan niet, dat is slechts een debiel scheldwoord van onnozele figuren die het oordeel van de onafhankelijke rechter niet willen accepteren.

   1. IJscoman

    Een recente uitspraak van een onafhankelijke rechter luidde 80 uur werkstraf voor crimineel tuig voor het zwaar verwonden en kopschoppen van twee broers. Dit soort rechters behoort zelf tot een crimineel syndicaat en zou levenslang uit zijn beroep ontheven moeten worden. De door Dopper aanbeden rechtsstaat bestaat al heel lang niet meer.

    1. K.Dopper

     Dwaas.

     1. Floris

      Dopper vervalt tot schelden. Zoals zo vaak maakt hij zich schuldig aan wat hij anderen verwijt. De hypocriet.

     2. K.Dopper

      Ik diskwalificeer een niet serieus te nemen standpunt die waarschijnlijk ook als trollen is bedoeld.

     3. IJscoman

      Dopper vindt een werkstraf van 80 uur voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel een puike en afdoende straf die geheel in overeenstemming is met het gepleegde delict. Als rechtsstaat- en grondwetfetisjist is hij verblindt door de gezagsuitstraling van de door hem aanbeden en verafgoodde rechters wiens lid hij volgaarne afzuigt. Alle door hen gedane uitspraken bezorgen hem het kwijl op de lippen.

     4. Floris

      Nee, je schold IJscoman uit voor dwaas.

      De vraag dringt zich op HOE gestoord jij eigenlijk bent. Je lijkt niet eens in staat je eigen fouten te onderkennen.

     5. IJscoman

      En Dropper: het is niet een standpunt die, maar een standpunt DAT.

      Sukkel.

     6. K.Dopper

      “Dopper vindt een werkstraf van 80 uur voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel een puike en afdoende straf die geheel in overeenstemming is met het gepleegde delict. ”

      Nee, dat vind ik niet en ook niet het omgekeerde. Het is onmogelijk en onverantwoord uberhaupt een strafmaat zinnig te kunnen beoordelen zonder kennis van het strafdossier, de context en de relevante jurisprudentie. Daar hebben we de onafhankelijke rechter voor en ik wens niet mee te doen aan dit gewauwel van incompetente stuurlui aan de wal.

   2. Leolion

    D66 of niet, onafhankelijke rechters bestaan niet, want ze kiezen met hun uitspraak altijd partij! Veel rechters zijn de laatste verdedigingslinie van de, reeds sinds jaar dag het spoor bijster zijnde ivoren toren, genaamd justitie. Het is niet voor niets dat ze bijna wekelijks, negatief, in de media genoemd worden. Van de slachtoffers van deze wanpresterende bende hoor je, bijna, nooit iets. Zegt mogelijk ook iets over de media.

 3. Ni28

  Weer een verziekte kinderleven dankzij in dit geval haar moeder. Keuze is of verder zonder moeder of later jihadiste worden. Beide even waardeloos en het tweede nog gevaarlijk ook.

  1. Rosasolis

   @ Ni28 Ik hoop dat dit jonge meisje woont nog bij haar pa, die zeer bezorgd over
   haar is, houdt van haar, en wil haar beschermen. Ik hoop dat zij de kans krijgt om als een gewone Nederlandse meisje op te groeien. En ook af en toe gewend wordt.
   Een 10 jaar oude kind is oud genoeg om te weten wie werkelijk van haar houdt.

   1. Ni28

    De jihadistische moeder kan van haar ook houden dus of zij verliest de moeder of door invloed van de moeder krijgt later dezelfde neigingen als zij. Moederliefde heeft niets met jihad te maken.

    1. Rosasolis

     @Ni28 Ik heb ben nooit moeder geweest. Maar ik vraag me af hoe een moeder haar kind kan verwaarlozen, en kies voor in eerste plaats een
     vreselijke agressieve Islamitische sekte…in plaats van haar positie als
     moeder om zorg te geven voor haar jonge Nederlandse kind?

     1. Ni28

      Ik denk dat wij langs elkaar praten/schrijven. Wat u zegt, of moet het kind zonder moeder opgroeien of loopt deze kans om bij de moeder jihad te leren kennen. Beide is rot voor het kind, toch?

 4. Nasrani

  Om zo’n uitspraak terecht te vinden heb je geen universitair niveau nodig. Kortom, elke ander uitspraak was belachelijk geweest. Dus laten we nu niet gaan juichen om een gewone, normale en volstrekt logische uitspraak!

  1. Rosasolis

   @ Nasrani Inderdaad dit was een volstrekt logische uitspraak. Welke rechter
   zou een kind dwingen te gaan leven met een hersenspoelde fanatieke ex-jihadi
   moeder? Trouwens, hoe is het toegestaan dat zij mocht terugkomen naar
   Nederland?

 5. Rosasolis

  De rechter heeft juist besloten dat Lieke mag niet haar 10 jaar oude dochter alleen zien of gaan bemoeien met haar leven. Dit arme kind heeft al meer dan genoeg ellende meegemaakt. Wat heeft ze nu aan een hersenspoelde fanatieke ex-moeder die zich kleed in primitieve middeleeuwse
  Islamietische kleding, en geen interesse meer heeft in ons gewone Nederlandse samenleving? Laat dit meisje a.u.b. gewoon genieten met haar dagelijkse leven,
  met onderwijs, een paar vriendinnen, interesses en hobby’s. Die jaren zijn zo
  belangrijk voor het verdere ontwikkeling van dit jonge meisje. Wanneer zij
  18 jaar wordt, dan kan zij zelf beslissen als zij wel of niet contact met haar moeder
  wil onderhouden. Hoe is het mogelijk dat Lieke terug mocht komen naar Nederland?
  Ik dacht dat vorige jaar er nieuwe wet aangenomen was: geradicaliseerde Islamieten
  die Isis in Syria en Iraq steunen als Jihadi’s of IS bruidjes, mogen niet terugkomen naar
  Nederland!…Of is het alweer het typische ouwe Hollandse verhaal: wij moeten hun accepteren omdat het zo zielig is!

 6. Ni28

  D66 rechters bestaan niet, wel rechters die D66 stemmen.

  1. K.Dopper

   Yep.

   🙂

  2. Rosasolis

   @ Ni28 Zijn er echt rechters die op D66 stemmen? Waarom? Om je “voltooid leven”
   te beeindigen kan je nu een afschuwelijke poedertje krijgen van een vereniging, nadat je 8 maanden lid ben geweest. Want je lidmaatschaap geld moet garantie geven dat je inderdaad dit vreselijke dodelijk spul kan krijgen. Dat is alles vrienden, om een leven
   te gaan be-eindigen!…Je vracht je af, hoe kan dit, hoe kan dit handel doorgaan van zo’n vreemde internet vereniging?
   Hoe is het MOGELIJK!!! OM NU VIA INTERNET lid te worden van een “vereniging” die je
   na 8 maanden lidmaatschap, ook via internet giftige medicijnen zouden kunnen krijgen
   om een einde aan je leven te maken! Wat een VRESELIJKE HANDEL! Deze handel
   moet onmiddellijk verboden worden! Er moet NOOIT een handel om menselijk
   levens komen via Internet! Gaarne hoor ik van een aantal vrienden aan DDS
   hoe jullie hierover denken!

   1. Ni28

    Ik heb het over rechters die D66 stemmen en u over voltooide leven. Het verband ontgaat mij.

    1. Rosasolis

     Ni28 Rechters die D66 stemmen zullen waarschijnlijk ook het “voltooide leven” programma van dit partij steunen. Dat is het verband. Ik kan me niet
     voorstellen dat iemand die op D66 stemt, de grootste wens van dit partij niet zou gaan steunen.

 7. Parestado4

  We zullen zien!

 8. corfo

  Prachtige poëzie alhier, lees de geschriftjes van Dombo Dopper en stelt u zich voor hoe ernstig je verstandelijke beperking moet zijn, alvorens je dergelijk onzin als “reactie” opstuurt.
  Zodra deze geestelijk gehandicapte figuur geen antwoord meer weet scheldt hij andere reaguurders uit, waarna hij dezelfde reaguurders beschuldigt van………schelden.
  Dan ben je pás echt niet goed in je bovenkamer !!!

  1. K.Dopper

   Troll alert !

   1. Floris

    Men heeft je door, Dopper. Wie weet is het een goed plan om weer eens op FFI als Danube of Boudewijn Abma een boom op te zetten over de islam. Dat levert altijd vermaak op.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Lieke hoort levenslang in een waterig cachot te rotten
  Het tienjarig kind hoort (zover ik kan overzien) bij haar vader.
  Elk contact tussen kind en deze psychopathische Isis ‘strijdster’ zou verboden moeten worden (iig. tot haar achttiende)

  De beslissing van deze D’66 magistraat geeft een ietsiepietsie hoop maar is natuurlijk nog steeds ruim onvoldoende. Maar ik geef Tim eveneens volkomen gelijk dat deze D’66 magistraat vergeleken met andere D’66 migistraten bijkans een revolutionaire (voorlopige) beslissing heeft genomen.
  En dat spreekt boekdelen over onze dysfunctionerende ONRechtstaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.