Ieder jaar populairder: Singles Day Sale

Nu Singles Day gelijk staat aan waanzinnig goede deals op webshops en in winkels, neemt de populariteit ervan in rasse schreden toe. Ieder jaar weer genereren deelnemende webshops recordomzetten ondanks, of eigenlijk juist dankzij de monsterdeals. Steeds meer consumenten krijgen er lucht van, en dus gaan steeds meer mensen er naar uitkijken. De Nederlandse versie van de Singles Day Sale heeft ook al voet aan de bodem gekregen. Een aantal grotere winkelketens sloten zich reeds in 2016 aan. Hierbij boden zij een speciale selectie van consumentengoederen aan die vielen onder het thema ‘singles’.

Koop het voor jezelf
Ondanks het feit dat een Singles Day deal zich vooral zou moeten of kunnen richten op vrijgezellen, wordt het assortiment waarop de korting wordt toegepast, steeds uitgebreider. Logisch ook, want in principe is het de bedoeling dat je een cadeautje voor jezelf koopt, om je vrijgezelligheid te vieren. Althans, zo begon het ooit laat jaren ’90 in China. En de gedachte om iets leuks voor jezelf te kopen neemt natuurlijk snel de overhand wanneer je zoveel kortingen aan je voorbij ziet komen. En zeker in Nederland, waar de zuinigheid ooit met de paplepel werd ingegoten. Dan denk je wel even twee keer na voordat je een goede deal laat schieten.

Oosterse wijsheid
Voor de prijs hoef je het in elk geval dus niet te laten, voor het politiek correcte product dus eigenlijk ook niet. Of je nou daadwerkelijk iets voor jezelf koopt omdat je vindt dat je het verdient, of dat je iets voor iemand anders koopt. In dat laatste geval namelijk, maak je iemand blij, waardoor je zelf ook weer blij wordt. En dat is misschien nog wel een groter cadeau. Dat je, vanuit een haast egocentrische gedachte, een gebaar maakt waardoor het egocentrisme wordt opgeheven. Als dat geen Oosterse wijsheid is. In dat opzicht is een Internationale Cadeautjes dag een dag die, ondanks mogelijke uitspattingen qua consumentisme, toch een zilveren randje heeft.

Sla tijdig je slag op 11/11
Zet de datum dus maar in je agenda, die 11 november. Je zal een harde moeten zijn om op die dag, die overigens óók echt 24 uur duurt, niet op je smartphone of laptop te kijken welke megadeals er de show stelen. Trouwens ook veel fysieke winkels liften mee op het succes van de Singles Day Sale, ook in Nederland. Hou daarom de aankondigingen goed in de gaten. We hebben nagenoeg allemaal rond die datum wel baat bij wat extra voordeel, want de maand erna staat natuurlijk bekend als een dure maand. Een slimmerik slaat daarom zijn slag al op 11 november, zodat je goed voorbereid de decemberfeesten ingaat.

Veilig winkelen
Het fijne van webshops is natuurlijk allereerst dat je deur er niet voor uit hoeft. De meeste webshops zijn zó ingesteld dat voorraadverschillen nauwelijks voorkomen, dus teleurstellingen achteraf zijn nihil. Eigenlijk alle webshops leveren een veilige betalingswijze en voldoen aan het winkelkeurmerk. In Nederland zijn de autoriteiten er terecht streng in, en verzeker je daardoor van een prettige winkelervaring. Dus vergeet op zijn minst niet even te neuzen op de website singlesdaydeal.nl.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Babaji538

  De behoefte en obsessie tot invullen van leegte
  neemt toe, met meer leegte.
  Nee, laat maar.
  Ik weet, hoe met mensen om te gaan.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.