Jeugdjournaal wordt steeds antisemitischer: leert dat Israël héél gemeen is tegen Palestijnse kinderen

Wie had dat gedacht: de publieke omroep die kinderen weer volpropt met allerlei Palestijnse propaganda!

Het Jeugdjournaal laat zichzelf weer eens van haar beste kant zien. Er is de afgelopen dagen niets nieuwswaardigs gebeurd in Gaza of in andere gebieden die ze daar graag ‘Palestina’ noemen, maar toch vinden ze het de moeite waard om onze kinderen nog even een reportage voor te schotelen over Gaza. Dat gaat dan vanzelfsprekend niet over het wrede Hamas dat kinderen op terreurzomerkamp stuurt (zie foto boven dit artikel) maar over hoe hard kinderen het daar wel niet hebben.

De eerste feiten heeft men daar zowaar juist: het is inderdaad erg behelpen voor scholieren daar. Slechts twee uur per dag is er elektriciteit (“niet handig als je huiswerk wilt maken ’s avonds”) en de armoede spat er simpelweg vanaf. Conclusie: dat is nou niet een fijne omgeving voor een kind om op te groeien, nee.

Het probleem komt daarna: zoals we dat wel gewend zijn, wordt Israël hier al schuldige aangewezen. Je moet wel van héél wegkijkende huize komen om te serieus te kunnen beamen, want dat is een verdraaing van de werkelijkheid. Sterker nog: Israël is ervoor verantwoordelijk dat er überhaupt nog iets kan leven in Gaza.

Een korte geschiedenis van het gebied: tot 2005 stond het gebied onder Israëlisch bestuur, waarna men – met alle rampzalige gevolgen vandien – om de Palestijnse nation building daar een kans te geven en alles wat Israëlisch was, inclusief het leger, terugtrok uit de Gazastrook. Vanaf dat moment waren ze daar de facto onafhankelijk, wat ze – zo hoopte Israël – zouden aangrijpen als kans om de zo gewenste Palestijnse staat dan op te bouwen. Helaas liep dat anders: terreurgroep Hamas greep de macht al snel en had nul interesse in het opbouwen van infrastructuur, scholen of ziekenhuizen. Aan geldgebrek lag het zeker niet: ze kregen – en krijgen – van landen als Qatar nog steeds bakken met geld waarmee een prachtig gebied opgebouwd had kunnen worden.

Daar had Hamas echter weinig interesse in: elke cent die ze krijgen wordt gestoken in het maken van wapens en raketten om zoveel mogelijk doden onder de Israëlische bevolking te maken. Niet zo gek dan ook dat Israël er genoeg van had en een muur om dat terreurbolwerk heen bouwde. Tot op de dag van vandaag wordt de bevolking daar gegijzeld door een elite die enkel investeert in terreur, en niets in haar mensen.

Dus zeg het maar: wie is er nou schuld aan dat die kinderen daar geen toekomst hebben? Hoewel het heerlijk makkelijk is om alles op ‘die gemene joden’ af te schuiven, is dat simpelweg je reinste geschiedsvervalsing, waar het Jeugdjournaal zich dan ook zwaar schuldig aan maakt. Het moet dan ook maar eens afgelopen zijn met die Arabische propaganda richting onze kinderen: de financiering van de omroepen moet stevig onder de loep!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  ’t dagelijks kinderhersenspoel programma van het Jeugdjournaal stond ook vooraan om de heer Fortuyn te lynchen.
  De makers van het jeugdjournaal kregen hun zin.
  De door hen zo gehate monster werd neergeknald op het Mediapark.

  1. swetsnek

   tis hier prachtig weer ga zo een terrasje pikken doeiiiiiiiiiii

 2. K.Dopper

  ‘Heel gemeen’ lijkt me wel een understatement voor de ellende die het Palestijnse volk, in strijd met alle wetten van het internationale recht wordt aangedaan.

  1. IJscoman

   Het Palestijnse volk bestaat niet.

   1. K.Dopper

    Natuurlijk niet, IJscootje, daar wonen ook geen mensen. En de mensen die er wonen zijn geen mensen maar moslims.

    Duidelijk toch?

    1. sjun

     Zwerfarabieren uit Egypte, Jordanie en Syrie en wat Bosniers. Het kwam Yasser Arafat financieel en promotioneel wel uit om halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw het Palestijnse volk uit te vinden.

    2. IJscoman

     Dat kutvolk op de Gazastrook gebruikte de miljarden van Israel en de internationale gemeenschap om de dictatuur van Hamas te financieren en in wapentuig te steken. Medelijden is wel het laatste dat je met dit tuig moet hebben.

     1. K.Dopper

      “Kutvolk”

      Zo klinkt racisme.

      Smerig.

  2. Laaghlandt

   K.Dopper.
   Ik geef je niet snel gelijk, maar hier moet ik je toch gelijk geven.

 3. Neworder

  Mwah die pijpenkrullers zijn ook geen lievertjes…

  1. A3aan

   Neen, dat moet je ook wel zijn als je naast het belijden van je geloof ook nog eens de onderdelen van een door hamas/palestijn aan flarden geschoten Israelische militair bij elkaar wilt schrapen.

   1. Neworder

    Pijpekrullers zijn idioten die zich onttrekken aan de dienstplicht en gaan niet de rotzooi van een ander opruimen

    1. A3aan

     Zitten snurken tijdens de voorlichting zeker

     1. A3aan

      https://christenenvoorisrael.nl/2015/11/bloed-van-de-straten-vegen/ Hoezo “gaan niet de rotzooi van een ander opruimen” sukkel.

      Uit respect en naar hun religie vegen zij letterlijk zo veel mogelijk van een slachtoffer bij elkaar.

    2. Seneca

     @newworldorder
     voordat je een reactie schrijft, je eventjes inlezen! informatie inwinnen helpt om niet zo dom over te komen. je praat nu vanuit je haat voor joden, mag best maar niet verbaasd zijn als je straks een dreun – niet van mij, ik dreig niet – voor je kop krijgt.

  2. IJscoman

   In de SP viert antisemitisme hoogtij: Sarko is dan ook een groot bewonderaar van ‘Hamas, Hamas, Harrie van Bommel aan het gas’.

   1. Neworder

    Kijk gewoon kritisch naar Israel en dat ais al voldoende om op DDS afgeschilderd te worden als antisimiet.

    1. IJscoman

     Dat roep je over jezelf af Neworder als je het over ‘pijpekrullers’ hebt. Veelgebruikt in bruine, antisemitische kringen om de Joden mee aan te duiden.

     1. DolleDries

      Hier geilt Neworder op.

      https://www.google.nl/search?biw=1093&bih=494&tbm=isch&sa=1&q=ss+joden&oq=ss+joden&gs_l=psy-ab.12…37325.40416.0.42166.6.6.0.0.0.0.124.558.3j3.6.0….0…1.1.64.psy-ab..0.3.341…0j0i67k1j0i30k1.kqkebV1Rm_c#imgrc=DdvXN5acSdUEpM:

 4. Fred Schuit

  Waarom kunnen de Israëli wel iets van een stuk woestijn maken, en de Palestijnen niet??? Misschien iets met “de handen uit de mouwen steken” of in een slachtofferrol zwelgen? Waarom is het bij de Israëli wel georganiseerd? En waarom kunnen de Palestijnen nog niet hun rotzooi(puin, vuilnis, enz) opruimen, of iets van stroom voorziening maken? Maar nee ze kopen liever wapens voor de miljoenen die ze van uit, waaronder ook Nederland, het buitenland krijgen. Kwestie van mentaliteit, en ideologie. Ik heb GEEN medelijden met die Palestijnen, schop onder hun kont en aan het werk het land opbouwen! Ja ja, zo vergiftigen hersenspoelen de MSM onze jeugd met dit soort verslaggeving.

  1. HaZ

   Omdat de zich palestijn noemende moslims op de wereld worden gezet voor een ding:
   vernietig de jood en het land waar die in woont. Dat is je taak en verder je bek houden .

  2. Nasrani

   Omdat Joden intelligent zijn en de gedegenereerde arabieren( die zichzelf palestijnen noemen) niet. Als je nu eens gewoon kijkt naar wat de Israëlische bevolking heeft bereikt en wat de arabieren hebben bereikt is dat toch lachen! Dus die onnozele prutsers zullen nooit wat bereiken, daar helpt geen Dries of Gretta wat aan. Persoonlijk zie ik het als de hand van God ( Degene die wel bestaat!), maar daar mag iedereen natuurlijk het zijnne denken.

 5. Floris

  Links weet dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met indictrineren. Ergo: in de kleuterschool en via het Jeugdjournaal.

 6. Ritter

  Ondertussen groeit het aantal “Hamas miljonairs” in Gaza. Maar daar zal je de publieke omroep niet over horen.
  —————————

  Villa’s met fitnesscentra: zo rijk zijn de Hamas-leiders
  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/news/2014/08/villas-met-fitnesscentra-zo-rijk-zijn-de-hamas-leiders-1581458W/

  1. Floris

   Links heeft massa’s boter op het hoofd. Ze kiezen steevast voor de verkeerde partij. Uiteindelijk komt dat uit en moeten ze gaan liegen en bedriegen. Weglating van dit soort feiten is ook een vorm van liegen.

 7. Ritter

  “De Israëliërs hebben de Gazastrook helemáál niet “helemaal” afgesloten. Er is alleen een verbod op het invoeren van spullen *** waarmee wapentuig kan worden gemaakt en tunnels kunnen worden gebouwd die tot in Israël reiken en waardoorheen terroristen plotseling in Israël kunnen opduiken om te moorden.

  Israël wil ook voorkomen dat er ook nog andere tunnels mee gebouwd worden, namelijk smokkeltunnels naar Egypte waarmee de Palmaffia’s, in casu Hamas, miljoenen verdienen. Het zijn helemaal niet de Israëliërs die de normale levensbehoeften tegenhouden, maar die aanvoer wordt juist door de Hamas-miljonairs gesaboteerd om kunstmatig tekorten te kweken zodat zij een des te betere markt hebben voor hun smokkelwaar.

  Als er tekort is aan drinkwater en stroom komt dat uitsluitend door de corruptie van Hamas, die het maar wat fijn vinden dat Save the Children en het Nederlandse jeugdjournaal hun propaganda voor hen verzorgen.

  Die Hamas-miljonairs zijn overigens niet alleen rijk geworden door de smokkelindustrie, maar ook door de miljarden die jaarlijks naar de Palmaffia’s in Gaza en “op de Westbank” stromen vanuit Europa en de Verenigde Nazi’s (geen spelfout).

  Die besteden ze niet aan water en elektriciteit en huizen voor de bevolking, maar aan luxe voor zichzelf, aan wapentuig en raketten, aan beloningen voor terroristen en hun families en wat ze over hebben zetten ze op bankrekeningen in Zwitserland. Nederland geeft ook ruim aan deze moordende en corrupte moslim-gangsters.”

  https://brabosh.com/2017/09/10/pqpct-eal/#more-156013

 8. Likoednl

  Volstrekt schandalig! Likoed Nederland heeft om rectificatie gevraagd:
  https://likud.nl/2017/09/nos-jeugdjournaal-voedt-kinderen-op-met-leugens-over-israeliers/

  1. K.Dopper

   Likoed.nl is de extreem-rechtse organisatie die de misdadige politiek van Israel hier moet goedpraten.

    1. Ritter

     K.Dopper

     In plaats van onzinnige beschuldigingen aan het adres van Likoed ( dat deze “extreem rechts” zou zijn) kunt u beter het onderstaande boek lezen. Daar kunt u nog veel van leren.

     150 Palestijnse fabels
     http://likud.nl/2015/12/lovende-recensies-voor-150-palestijnse-fabels/

     1. Floris

      Hij leest liever de fabels van Karen Armstrong.

     2. K.Dopper

      Ritter onderbouwt zijn bezwaren tegen de stelling dat Likoed een extreem-rechtse organisatie is met een bron van Likoed.

      In zijn rechtspopulistische koker leest hij alleen maar bronnen die zijn bedenkelijke denkbeelden ondersteunen. Zo heeft hij de voortdurende brutaliteit het smerige extreem-rechtse haatblog Breitbart als bron op te voeren.

      Triest en dom.

     3. Floris

      Dopperman vervalt in z’n repeterende fout: hij valt de boodschapper aan maar niet de inhoud.

      Mogelijk kan hij aangeven wat er niet klopt in de door Likoed.nl gegeven link: https://likud.nl/2017/09/nos-jeugdjournaal-voedt-kinderen-op-met-leugens-over-israeliers/

    2. Nasrani

     Doppertje leest liever Trouw! Ha ha ha, da’s pas dom en bedenkelijk. Verder zal ik maar zeggen zoals altijd: vanavond ga ik naar huis en jij niet. Slaap lekker.

    3. Beukman

     @Dopper
     Ik zou deze link nog maar even checken, als ik jou was.

   1. sonar

    K.Dopper het past zeker niet in jouw straatje.dus toch een moslim.

    1. Floris

     Nee, hij is geen moslim, maar wel een oikofoob. Oftewel een weg-met-onzer. Marcuse was ook zo iemand:

     ”The West is guilty of genocidal crimes against every civilization and culture it has encountered. American and Western Civilization are the world’s greatest repositories of racism, s*xism, nativism, xenophobia, anti-Semitism, fascism, and narcissism. American society is oppressive, evil, and undeserving of loyalty.”

     Dit soort types zijn zuivere landverraders, uitschot van het laagste soort. De enorme schade die is aangericht door de generatie van 68 en links is niet in cijfers uit te drukken.

     1. K.Dopper

      De term ‘oikofoob’ is al net zo’n ongedefinieerde term als ‘Gutmensch’, ‘cultureel marxist’ en ‘politiek correct’. Het heeft geen empirische basis en niemand stelde zich ook met die termen voor of bestaan er organisaties die zich met dit label tooien. Het is dus slechts een scheldwoord.

      Floris meent dat ik een ‘weg-met-onzer’ ben. Ook al zo’n term die nergens concreet naar verwijst, maar mogelijk meent hij dat ik ons land en onze cultuur te grabbel wens te gooien, dit land wil islamiseren en wil overleveren aan de ‘vijand’, die in de regel al net zo weinig concreet wordt gedefinieerd.

      Dat is niet juist. Ik behoor op dit blog juist tot de weinigen die trots uitspreekt over ons land, volk en cultuur en bepleit de kernwaarden die we in eeuwen hebben opgebouwd en vastgelegd in Grondwet, rechtsstaat en poldermodel te eren en te handhaven.

      Het is schrijnend dat juist mensen als Floris die kernwaarden met voeten treedt. Zo bepleitte hij hier islamitische Nederlanders op straffe van gedwongen deportatie te verbieden hun geloof publiek te belijden. Iemand die dit soort fascistische taal uitbraakt begrijpt niets van de kernwaarden van onze cultuur en is wel de laatste die mij voor een ‘weg-met-onzer’ kan uitkafferen.

     2. Floris

      “De term ‘oikofoob’ is al net zo’n ongedefinieerde term als ‘Gutmensch’, ‘cultureel marxist’ en ‘politiek correct’.”
      ————————————————————
      De aspergerman in de ontkenningsfase heeft een hekel aan deze termen omdat ze zo uitstekend de vinger op de zwakke plek leggen.

      De pavlov-reactie die erop volgt is typerend voor z’n machteloosheid.

     3. K.Dopper

      Ik denk dat Floris zelf al niet meer ziet dat zijn reactie geen enkel inhoudelijk argument bevat.

     4. Floris

      Die had ik in dit geval niet nodig, omdat jij (zoals zo vaak) onzin uitkraamde, oikofoobje.

      De genoemde termen zijn prima gedefiniëerd en dat kan je vinden via Google. Ik heb daar al zo vaak links naar gegeven om je een handje te helpen. Maar ja, als je je oogkleppen liever ophoudt heeft dat uiteraard geen effect. Dus dat doe ik niet meer.

      Weet je wat ook geen effect heeft? Jouw zinloze geploeter hier. Niemand (op een dolende enkeling na) neemt jou serieus. Kan je niet beter gaan kwartetten met je demente buurvrouw?

 9. toetssteen

  Het onverholen antisemitisme druipt weer van de site af. Brrr…

  Lui doe hier toch eens iets aan!

 10. Verlazques

  Het moge bekend zijn dat Israël alle VN resoluties naast zich neerlegt, de Arabische en Palestijnse minderheden slecht behandeld, steeds weer opnieuw hun land steelt, dus het jeugdjournaal verteld alleen maar de waarheid, Welterusten bij DDS.

 11. Homo erectus

  Zelfs de Palestijnse versie van Sesamstraat leert dat je de joden en Israël moet haten. Op scholl toneelstukjes waar joden worden vermoord met messen etc. Denk dat waar er twee vechten twee schuld hebben.
  Trouwens weten de mensen hoe de joden aan hun naam komen?
  Vroeger toen het nog niet Palestina heette, dank u Romeinen, heette het Judea. Hint het zit in de tweede naam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.