Neprechtse VVD levert ons verder uit aan Europa: ‘Niet meteen nee zeggen tegen Europese minister’

De zwaar impopulaire Franse president Macron wil in rap tempo een Europese Minister van Financiën en doorheen jagen, en het lijkt erop dat hij in ieder geval vanuit Nederland geen tegenstand zal krijgen.

Ah, de zogenaamd ‘rechtse’ VVD is weer eens bezig. Weet u nog waar die afkorting ook alweer voor staat? Inderdaad: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Het is dan ook minstens curieus te noemen dat deze partij zo makkelijk is met het uitleveren van onze vrijheid, onze soevereiniteit.

Het idee speelt al jaren, maar bij gebrek aan voortgang in eigen land probeert president Macron nu zoveel mogelijk utopische Europese plannetjes erdoorheen te krijgen, al helemaal nu de Britten niet meer meedoen. Europees leger? Graag. Een begroting voor alle Euro-landen? Niets liever. Een Europese Minister van Financiën? Gisteren nog!

Dat laatste plan ligt nu serieus op tafel in Brussel, wat betekent dat de Europese keizer zijn uiterste best doet om bewindslieden in de lidstaten voor zijn soevereiniteitsslopende plannetje te winnen. In Nederland hoeft hij in ieder geval niet op weerstand te rekenen: de VVD gaat dat varkentje wel wassen hier. Tweede Kamer-lid voor de VVD Anne Mulder vertelde dat hij – ja, hij – niet per se tegen het voorstel van Macron is. Eigenlijk verschillen de twee heren enkel van mening over de precieze invulling van het takenpakket van zo’n minister. Zo ziet de VVD’er het niet zitten als zo’n Europese geldbons zelf ook belasting kan heffen, maar dat bezwaar zal één dezer dagen wel van tafel gaan: leden van de Brusselse elite zonder geldroofmiddelen in hun gereedschapskistje zijn immers als een tijger zonder tanden.

Het is dan ook wachten op de eerste reactie van voormalig, huidig en toekomst premier en VVD-voorman Mark Rutte: stribbelt hij ook nog even symbolisch tegen, of laat hij zich meteen vangen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. swetsnek

  knal hem af …………………kom maar zeikers ik weet het antwoord al

  1. toetssteen

   @swetsnek
   Doe eens even normaal!!
   Bestrijd elkaar met woorden, maar roep niet op tot een moord!

   1. swetsnek

    je ziet de context verkeert toetssteen ik vermoord niemand hoor ik wil de zeikerds hier gewoon even jennen zoals ze ons altijd doen er komt nooit een zinnig woord uit dat clubje

   2. corfo

    @ toetssteen.
    Ik begrijp uw reactie. Ik begrijp óók enigszins de reactie van @ swetsnek.
    Als men een figuurtje als R.Rutte op een kleinerende toon tegen burgers hoort zeggen wat HIJ wil, en dat met een honende grijns, dan kan ik mij voorstellen dat er veel mensen zijn die hem volkomen beu zijn. Nóóit heeft men de bevolking gevraagd of zij wél in de EU wilden, omdat de uitslag van te voren zou vaststaan, n.l. “NEE”, Rutte is een buitengewoon laf kereltje dat dictatoriale trekjes vertoont die steeds duidelijk worden. Afknallen hoeft niet natuurlijk, maar dat de vent een keer héél goed op z’n bek gaat is hem, door mij althans, van harte gegund.

 2. Henk-Jansen

  Alleen de belastingheffing van multinationals moet via de EU gaan lopen, want die bedrijven ontlopen de belasting veel te gemakkelijk in het huidige systeem.

 3. DutchDropveter

  Waarom wil Frankrijk een minister van financiën?

  Heel simpel Frankrijk wil niet bezuinigen want dan hebben ze boze boeren en geen snelwegen meer. Dus hoe lossen ze dat vanuit brussel op? juist door een soort jeroen dijsselbloem die overal zijn handtekening onderzet en deze minister staat boven elke lidstaat. Lekker democratisch weer 😉

  1. swetsnek

   als je geen geld hebt dutch dan moet je het stelen zo gaat

 4. trampoline

  De EU krijgt de zelfde capsones als Philips II, Napoleon en Hitler. Daar hebben we 3 oorlogen mee uitgevochten om ze uit ons land te krijgen en ons van die dictatuur te bevrijden.

  Ik sluit niet uit dat we ook nu weer oorlog moeten voeren tegen de EUSSR.

  1. Nederlandse_Patriot

   Dat zal niet gebeuren, beste vriend. Vroeger was men nog bereid voor z’n land te vechten. Nu weten ze op school niet eens meer wie Willem van Oranje was. Tevens is de Nederlandse man veel te verwijft en zielig geworden om te vechten.

   1. trampoline

    Ik bedoel dat niet letterlijk maar door burgerlijke ongehoorzaamheid, voortdurend tegen alles en nog wat aangifte doen tot ze er doodziek van worden. Kortom, het systeem laten vastlopen in hun eigen regels.

 5. henk vintage

  Het failliete Frankrijk probeert op deze manier en noordelijk geld te komen, zodat het vroegpensioen en de siësta mentaliteit niet in gevaar komen.

  1. swetsnek

   goed gezien henk dat is de enige reden ons pensioengeld moet er aan geloven

  2. DolleDries

   1309 miljard

    1. swetsnek

     En dat is zo weg let op mijn woorden

 6. henk vintage

  en = aan

 7. Neworder

  KNETTERGEKKE DDS laat doodsbedreiging MP Rutte gewoon staan.
  Rechts populistisch blog zakt door de ondergrens..

  1. swetsnek

   hahahahaha jankert ga bij joop huilen

   1. corfo

    @ swetsnek.
    Laat lullen die riool-rat !
    Zo’n figuurtje als Neworder is jouw moeite niet waard; hij steekt af en toe z’n gluiperige kop boven ’t riool uit, krijst wat onzin uit en trekt zich snel terug bij zijn mede-riool-ratten om nog meer vuiligheid te bedenken. Ik vind zijn verzinseltjes wel aardig, kun je heel goed zijn niveau uit opmaken

    1. swetsnek

     Zo is het maar net kijk dwars door die gluiperd heen miezerig mannetje meer is het niet

  2. swetsnek

   Jij bent zo dom dat jij niet eens ziet dat het niet om rubberen robby gaat maar om jullie
   JIJ en de rest zijn nog te dom om voor de duvel te dansen hele dagen hier rond stoken zonder ook maar met enig fatsoenlijk commentaar te komen .Van meet of aan overal op tegen zijn ook al gaat het nergens over
   Zeiken en zeuren is het enige wat jullie kunnen

   1. Neworder

    Je bent een laffe hond die nu terug kruipt.
    Oh ja heeft je zoon met zijn ICT diploma op VMBO niveau al via het IP adres van Dopper’s het adres gevonden.
    En dan ook nog bij het inloggen via VPN, het zijn toch wizzkids nietwaar 🙂 🙂

    1. swetsnek

     Ik kruip niet en voor jou zeer zeker niet uitschot doe ik geen zaken mee de balle blaaskaak het adres weet ik allang leeghoofd

     GET A LIFE

    2. swetsnek

     Zorg jij nu maar dat jij je niveau BLO maar afmaakt dan veel meer zal het niet worden pisvlek hahahaha

    3. DolleDries

     Sarko hou eens op met je kleinzielig geklets hier. Ga lekker in je Friese kroegje zitten. Misschien nemen ze je daar nog serieus.

  3. Nederlandse_Patriot

   Wow, misschien zijn de moderatoren van deze website niet 24/7 online. Misschien moeten zij ook eten, hobby’s beoefenen en slapen. Het is net alsof…alsof het doodnormale mensen zijn die ook een leven hebben, wat een verrassing. Dat ze het niet meteen verwijderen, betekent niet dat ze het goedpraten, Joop-shill.

 8. corfo

  Al héél vaak gelezen op dit forum dat Rubberen Rutte een totaal onbetrouwbare figuur is, blijkt nu ook weer.
  Als hij een vent met enige ruggengraat zou zijn liet hij een referendum houden met de vraag of de bevolking wel in de EU wil blijven, maar de man is zo bang als een wezel voor de toorn van Korsakov Juncker en Mädchen Merkel. Zijn we mooi klaar mee, met zo’n zakkenwasser als chef de clinique. Laat hem alsjeblieft weer geschiedenisleraar worden én blijven, kan hij goed lezen hoe de bevolking in vroegere tijden met volkomen onbetrouwbare nietsnutten afrekende.
  Komt u maar : Dopje, Guusje en meer van dat soort !

  1. swetsnek

   puuuuuuu pas op wat je zegt corfo hahahahaah links nagelt je zo vast aan de schandpaal hoor
   Om bang van te worden voor je het weet komt de kogel weer van links hahahaha

 9. Roughwood

  Oud nieuws….
  https://fd.nl/economie-politiek/1207377/rutte-houders-staatsobligaties-moeten-bloeden-bij-nieuwe-problemen-eurozone
  Met de VVD naar de EU ratsmodee….
  http://www.nporadio1.nl/achtergrond/4622-neelie-kroes-geef-europese-minister-van-financien-een-kans
  Dat wordt voor ons betalen, betalen en nog eens betalen. De VVD houdt namelijk niet van de NL burger. Die moet zijn bek houden maar wel éénmaal in de vier jaar VVD stemmen. Wat is dat een arrogante, niet integere, regentenpartij geworden zeg, bah!

 10. Marija

  Vertrouw iemand met zo’n grijns NEVER NEVER NEVER………

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.