Pieter Omtzigt kan het niet meer aanzien: ‘Erken nu eindelijk eens dat ISIS genocide pleegt op christenen!’

Pieter Omtzigt heeft het er helemaal mee gehad dat de echte slachtoffers van ISIS nog steeds letterlijk en figuurlijk doodgezwegen worden.

De gruwelen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in Syrië en Irak zijn met geen woorden te beschrijven. Talloze mensen zijn vermoord, verdreven en hebben vrijwel alles verloren, vooral door toedoen van ISIS. Vanzelfsprekend is daar iedereen in die landen slachtoffer van geworden, maar voor bepaalde groepen is het nog allemaal veel erger: christenen, yezidi’s en alle niet-moslims in het algemeen. Als moslim heb je nog een kans met je leven te ontsnappen, maar anders ziet het er erg treurig voor je uit: mannen worden meteen vermoord, vrouwen als seksslavin verkocht en kinderen die jong genoeg zijn opgeleid tot de volgende generatie jihadisten.

Deze mensen worden stelselmatig uitgeroeid, en daar bestaat een woord voor: genocide.

Toch durft geen enkele wereldleider dat in de mond te nemen. Gelukkig durven sommige politici dat wel: Pieter Omtzigt liet woensdag in een interview met het Katholiek Nieuwsblad duidelijk weten dat wat hem betreft de genocide op christenen – en andere minderheden – in het Midden-Oosten zo snel mogelijk bij naam genoemd moet worden:

Door zijn (Syrische, red.) vrouw en de Syrisch-orthodoxe kerkgemeenschap beseft Omtzigt steeds beter hoe dramatisch het voor christenen in het Midden-Oosten is. “Ik had het eerlijk gezegd onderschat. Maar het christendom verdwijnt razendsnel uit zijn bakermat, en iedereen kijkt onverschillig toe. De afgelopen jaren heeft IS genocide gepleegd op christenen. Sommigen denken weleens dat christenen in IS-gebied via een belasting, de yizja, gewoon konden doorleven, maar dan als vierderangs burger. Maar uit wat ik steeds opnieuw hoor, blijkt dat helemaal niet het geval. IS perst de christenen eerst af, en als ze helemaal uitgeknepen zijn, worden ze alsnog afgevoerd en afgemaakt.”

De afgelopen jaren is het Omtzigt duidelijk geworden dat delen van de regio christen-vrij worden gemaakt. “Hoe meer ik met die mensen in contact kom, hoe meer ik besef hoe heftig de vervolging is.”

Extra triest is dat dit zo ongeveer de oudste christelijke gemeenschap ter wereld betreft, en één van de weinigen die er nog waren in dit deel van de wereld. ISIS heeft hier in luttele jaren een einde aan gemaakt, en wij laten dat maar gebeuren. Het stuk vervolgt:

En dus vecht Pieter Omtzigt tegen het grote onrecht. Hij wil dat landen erkennen dat IS genocide pleegt op Yezidi’s, christenen en niet-soenitische moslims. De juridische commissie van de Raad van Europa heeft net zijn rapport aangenomen. Een nieuwe doorbraak.

Een jaar geleden erkende de VN-onderzoekscommissie al dat IS genocide pleegt op Yezidi’s. Maar minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken wil niet zo ver gaan en noemt de IS-terreur geen genocide. Volgens de PvdA-minister is het niet aan hem, maar aan de rechter om uit te maken of IS genocide pleegt.

Juist ja: een rechter. En hoe wil Koenders dat precies doen? Gaat hij een groepje waarnemers naar het fopkalifaat sturen om daar te controleren of extremisten zich niet schuldig maken aan genocide? Kom op man. Toon nou eens lef, en zie het onder ogen: hoewel wij hier altijd graag janken over hoe zielig moslims zijn, zijn het toch echt de niet-moslims die hier aan het kortste eind trekken. De harde waarheid spreekt Omtzigt zelf al uit: “Het beschermen van Yezidi’s of christenen is nooit een echt doel geweest van de politieke gemeenschap.”

Sterker nog: die gemeenschap, en dan met name in Europa, werkt dat actief tegen. Zo bood Portugal ooit aan om vrijwillig grote groepen christelijke en yezidi-vluchtelingen op te nemen, maar daar stak Brussel een stokje voor: “discriminatie”, heette het daar toen. Want onderscheid maken tussen mensen die écht nergens anders dan hierheen kunnen komen en lui die slechts hun geluk beproeven blijft daar taboe, en het benoemen van zulke echte vluchtelingen en slachtoffers al helemaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Nasrani

  Zolang er doppertjes en guusjes rondlopen zullen we deze berichten niet serieus nemen.

  1. van Urk

   Voor christenen In Irak en Syrie is het 5 voor 12. Niet alleen het geweld is hier de oorzaak van maar ook politieke en culturele veranderingen zetten de marginalisering al veel eerder in gang.

 2. Paaldanseres

  Het word hoog tijd dat deze man zijn hele hebben en houen bij mekaar pakt en per direct, vertrekt bij het CDA en daarna heel snel zijn sollicitatie stuurt naar het FvD.

  1. Ngatimoto

   En dan? Dan mag hij 4 jaar wachten tot de volgende verkiezingen.

   1. trampoline

    Helemaal niet. Hij kan uit het CDA stappen en overstappen naar FvD met behoud van zijn zetel; of als onafhankelijk kamerlid verder gaan en in alles met FvD meedoen.
    Zo is bijv. de partij DENK ook ontstaan uit de PvdA. Je hoeft je zetel niet in te leveren als je dat niet wil.

 3. Thjum

  Wie ontkent dat dan? Dit is toch algemeen bekend?

  1. van Urk

   De Turken ontkennen wel alles: “Armenian christian girls crusified” https://pbs.twimg.com/media/CDdpXaOUEAAbcNg.jpg

  2. HaZ

   Je zoekt de namen wel uit hé Doppie….

   Over de naam Thjum
   Betekenis: ‘Hij die geiten melkt’

 4. denk eens na

  Pieter erkent het inlegvelletje ook niet als fopvelletje .

  1. trampoline

   Pieter erkent het inlegvelletje WEL als fopspeen! Maar in zijn fractie mag je dat niet hardop zeggen.

 5. Guus Geluk

  Ik veronderstel dat Omtzigt over een paar weken minister is in Rutte III, een goede positie om dit af te dwingen.

  1. DolleDries

   Zoals hij om de poep heen draait kan dat maar zo en zeer geschikt.

   1. Guus Geluk

    Naar ik meen is Omtzigt sowieso een intelligent mens, de bulldog van Den Haag. Die redt het straks wel.

    1. DolleDries

     Intelligentie zegt niets over iemands werkelijke bedoelingen.

     1. Guus Geluk

      Wel over de kunde, Dries.

  2. buitenbeentje

   De beste manier om Omtzigt “kalt te stellen” is hem minister te maken. Dan moet hij de lijn van het kabinet volgen en is het voorbij met de kritische Omtzigt.

   1. Guus Geluk

    Ja, het is wel zo handig als iedereen binnen een kabinet op één lijn zit.

 6. DolleDries

  Zeg gewoon de Islam.

 7. Ni28

  Het zou uit je mond komen, moslims vermoorden christenen en niet gelovigen en daarmee plegen zij genocide. Dan mag je gelijk inpakken en wegwezen. Of je bij Wilders aansluiten. Nee, dan maar blijven verzwijgen/liegen deze feit. De moslims mag geen haar gekrenkt worden. Dus pleegt IS gewone moorden en zijn ze geen echte moslims. Als je dat maar gelooft. Wanneer zullen wij ontdaan worden van deze politiek correcte leugens?

 8. Dubbele Komma

  Hij heeft een punt. In de geschiedenis werden hierdoor de kruistochten georganiseerd. Als reactie op het uitmoorden van christenen. Zelfs Jeruzalem was bezet.

  Christenen en atheïsten moeten zich maar laten uitmoorden vind dhimmie dopper.

  Tot aan onze straten aan toe vind hij dat prima. Die paar homos die het licht uit de ogen word geslagen door zijn socialistische-islamitische vriendjes maakt allemaal niet uit.

  Eerwraakje? Vrouwen mishandelen en onderdrukken? Helemaal prima. Je dochter op dr 5e uithuwelijken? Dopper heeft er zin in….

  Want dopper is een socialistje en die hebben altijd gelijk anders moet je maar dood ofzo. Kijk Pim

  De socialistje zijn bondgenoot met moslims. Moslims vochten voor Hitler in Hitler zijn moslimmilities. Net als vandaag de dag.

  Zelfs Churchill zei na de oorlog: de nieuwe nazi’s zullen zich anti nazi noemen.

  Dopper en consorten. En we waren gewaarschuwd!

  Laat figuren als dopper meewegen in uw stemgedrag!

  En in de tussentijd:

  NIET AAN DE RAMEN LIKKEN DOPPER!!!

  1. A3aan

   ‘Tuurlijk mag hij aan de ramen likken, bij -50° C.

  2. buitenbeentje

   Ik ben het met je eens, maar Churchill heeft dat nooit gezegd!

 9. Ngatimoto

  In dezelfde lijn, een video uit de VN.
  PLO wordt te kakken gezet door Palestijn die beter weet.
  Let op ogen palestijnse dame!

  https://www.unwatch.org/u-n-shock-heads-turn-stunned-disbelief-palestinian-exposes-plo-lies/

  3

 10. Ruud562

  “Volgens de PvdA-minister is het niet aan hem, maar aan de rechter om uit te maken of IS genocide pleegt.”

  Tuurlijk, die omhoog geschoten proleet zal écht niet de waarheid erkennen, past niet in het politiek beleid van zijn partij en vice-mp! Want de moslim is heilig bij hun!

 11. Leolion

  Waarom zo druk maken over Syrië. In eigen land wordt ook de andere kant op gekeken als moslims en moslima’s hun lusten botvieren. Vooral door al die Doppertjes en slecht geinformeerden die zonder enige feitenkennis mogen roepen wat ze willen, de empathie van ‘normale’ Nederlanders manipulerend.

 12. Ikbenhetbeu

  Pieter Omtzigt heeft gelijk. Wat die lui op hun kerkstof hebben wil je niet weten, heb genoeg materiaal gezien en gelezen. ISIS zijn niet menselijk meer te noemen en plegen genocide. Dat Koenders dat aan rechters wil overlaten is mij een raadsel, genoeg bewijs ervoor evenals hun talloze media vastgelegde documentatie.

 13. Peter Selie

  Nou Pieter daar kom je redelijk laat mee naar buiten, wat dacht je safety first eerst maar bevestiging dat er een paar honderd duizend christenen over de kling zijn gejaagd, dan pas naar buiten komen. Je krikt hiermee niet het vertrouwen in je schijnheilige partij het CDA mee op. Maar in ieder geval ben je minder schijnheilig als GJ. Segers die helemaal doet of zijn neus bloedt.

  1. HaZ

   Die timing is natuurlijk niet zo vreemd, Peter. Het is minister- en staatssecretarissen verdeeltijd. Dat schat ie dan wel weer goed in.

 14. Ruth

  Omwille van de olie is men ziende blind en horende doof.
  Het lijkt allemaal ver weg,maar met het gespuis wat hiernaar toe komt zullen wij ook nog wat beleven.
  Al willen sommige het niet inzien, maar de tijd zal het leren. Want in hun ogen blijven we kafirs.
  en degenen die denken dat ze gespaard blijven door hun pro islam houding zullen van een koude kermis thuis komen.
  Ik vind het trouwens wel goed dat Omzigt dit aankaart.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.