Politie Londen zweert dat gifspuiters die gisteravond zes gewonden maakten ‘geen terroristisch motief’ hadden

Bij een aanval met gifgas in het oosten van Londen raakten gisteravond zes mensen gewonden. De politie in de Engelse hoofdstad bezweert dat het hoe dan ook niet ging om een terroristische aanval.

Londen heeft de afgelopen tijd al het nodige meegemaakt in de vorm van bloederige aanslagen. We kunnen ons allemaal de aanslagen bij de Houses of Parliament of bij London Bridge nog wel herinneren.

Gisteravond was de stad opnieuw doelwit van een noodlottig incident: rond 20.00u gisteravond besloten enkele onverlaten om een giftige stof in de lucht te spuiten bij een winkelcentrum in het oostelijke deel van de stad. Er zou uiteindelijk een half dozijn gewonden vallen dankzij deze actie:

“Een groep mannen spoot de stof iets voor 20.00 uur lokale tijd in de lucht in een winkelcentrum in de wijk Stratford, in het oosten van de metropool. Op dat moment was een opstootje tussen twee groepen mensen gaande. Na de aanval vluchtten beide groepen weg.

De politie heeft tot nu toe één verdachte aangehouden. De jongen van 15 wordt verdacht van het toebrengen van lichamelijk letsel.”

Over de afkomst van deze arrestant is verder niets bekend, maar wel ontkent de politie van Londen dat het dus gaat om een terroristische aanslag. De tijd zal leren wat hier dan wél aan de hand geweest is…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Obiwokekenobie

  Ik spuit ook altijd gif rond als ik een uurtje over heb.

 2. K.Dopper

  Het gif blijkt bij nader inzien niet meer dan een bijtende stof te zijn.

 3. marco1

  Ja DDS nu insinueren jullie wel een beetje of de kans groot is dat het wel een terroristische aanslag is. Ik ben zeer tegen Islam in het westen(veel linksdenkenden zullen mijn een nazi/fascist noemen) maar de jeugd heeft er tegenwoordig een erg rare manier van humor op dus de kans is ook ruim aanwezig dit weer zoeen geintje des jeugd is. Het is ook een rage geweest stenen van viaducten te gooien en proberen auto’s te raken of dingen op de weg te leggen. De maatschappij verhard en normen en waarden zijn al langer niet meer wat het geweest is ook bij westerlingen.

  1. van Urk

   Peper verstuiver misschien?

 4. Nasrani

  Ik neem het DDS kwalijk dat ze meteen aan terrorisme denken en dan ook nog door waarschijnlijk moslims. Belachelijk! Hoe komen jullie aan dat idee?

  1. K.Dopper

   DDS en veel reaguurders hier worden bepaald door een islamofoob paradigma: ze bezien de wereld vanuit die blik en zijn geneigd alle problemen vanuit de islam te verklaren.
   Dit is bekend, dus daar piepen we niet over.

  2. marco1

   Ik neem het ze niet kwalijk maar vind wel dat je “kleine”incidenten als deze niet zomaar op islamterreur af kunt schuiven. Er zijn grote problemen met dat k.tvolk en die moeten ook opgelost worden. Maar stemmingmakerij en heksenjachten ontketenen heb je ook niet veel aan.

  3. Jantje

   Hierdoor http://www.thereligionofpeace.com/ onder anderen.

 5. Duckday

  Slechte jeugd Wou een beetje aandacht hebben

 6. Parestado4

  Nou ja,gif of geen gif psychoten zijn het in ieder geval wel!

 7. gummybears

  Toch een opluchting dat sommigen hier spreken over “niet meer dan een bijtende stof” i.p.v. een gifgas. Zij opgemerkt dat zoutzuur ook slechts een bijtende stof is weliswaar vaak met een pH van rond de 1.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.