Ranzige Vindicat-ballen slaan sushi-restaurant aan gort: “Wijn gejat, personeel beledigd, politie erbij”

Stuur de rekening maar naar Groningen. UPDATE: Sushi-restaurant zegt dat er niets van klopt.

Dat de corpsballen van Vindicat zich maar zelden kunnen gedragen wisten we al. Maar nu maken deze hoogopgeleide tokkies het wel héél bont. De ranzige tokkies zijn onlangs namelijk helemaal losgegaan in een sushi-restaurant. Er werd, aldus de website Sikkom.nl, tegen de muur gepist, gordijnen werden naar beneden getrokken, glazen werden kapot gegooid op de grond, flessen wijn werden gejat, het personeel werd uitgescholden, en een wc-deur werd ingetrapt. Uiteindelijk moest de politie erbij komen om de corpsgekken te laten aftaaien.

De ballen hielden onlangs een “soort van hospiteeravond in de Sushi-gigant bij het Sontplein in Stad. Alle tafels zijn best door corpsleden. Behalve eentje. Daar zitten een paar Groningers een verjaardag van een vriend te vieren. Ze weten niet wat ze meemaken. Het is een teringbende en allesbehalve een fijne avond.”

Eén van de normale Groningers legt uit:

“Het was vrij lawaaierig en door de enorme drukte duurde het erg lang voordat we eten of drinken kregen, maar dat was niet zo erg. We vonden het vooral sneu voor het personeel. Dat werd bespot, omver gedwud, uitgelachen als ze iets lieten vallen, en compleet over de voet gelopen door de studenten.”

En dat was nog maar het begin:

“Naarmate de avond vorderde werd het steeds bizarder. Dingen werden stukgegooid. Op een gegeven moment lag het hele restaurant onder kapot glas. Gordijnroeden werden van de muur getrokken, in één van de wc-deuren was een gat getrapt en in de wc-ruimte stond een student tegen de muur te pissen.”

Dat is al erg genoeg, maar de corpstokkies waren nog lang niet klaar:

“De helft liep met meerdere volle flessen wijn naar huis, die zijn volgens mij nooit betaald.”

Het podium werd bestormd aldus de berichtgeving, serveerders “met volle dienbladen” werden omver geduwd, alles werd stukgemaakt “en ze weigerden om te vertrekken.” Uiteindelijk was het zo erg dat de politie erbij moest komen die, samen met medewerkers van het restaurant, de ballen dwongen om het restaurant te verlaten.

Ironisch genoeg mocht Vindicat-rector Stijn Derksen onlangs zijn corpsbalvereniging verdedigen bij het Dagblad van het Noorden. Daar vertelde hij vol trots dat de studentenvereniging zijn leven gebeterd had na de rel over seksisme. Vindicat had, zei hij, daar hartstikke veel van geleerd. Jawel, tegenwoordig gedragen Vindicat-tokkies zich véél beter. Het is echt geen vergelijk met de oude cultuur. Niet meer.

Nou, dat zien we Stijn. Goed bezig hoor, jongen. Wees vooral heel trots op die strontorganisatie van je.

Oh, en een tip voor het sushi-restaurant in kwestie:

UPDATE 11 september
Het Sushi-restaurant in kwestie heeft gereageerd op de nieuwsberichten en stelt dat het niet klopt dat de corpsballen grote schade hebben aangericht. Er zou geluidsoverlast geweest zijn ja, maar er “dat de leden van Vindicat schade hebben aangebracht of personeel onjuist zouden hebben bejegend klopt helemaal niet.”

“Ik weet niet hoe deze verhalen in de wereld zijn gekomen. Er klopt helemaal niets van,” aldus de woordvoerder van het restaurant. Er was geluidsoverlast, “maar verder was er niet zoveel aan de hand.”

Ook Vindicat zelf heeft gereageerd:

“We zijn direct een onderzoek gestart. Uit gesprekken met meerdere bedrijfsleiders (van het restaurant, red.) komt niet naar voren dat de gasten zich ernstig hebben misdragen.”

Natuurlijk is het nogal hilarisch dat “geluidsoverlast” met de mantel der liefde bedekt wordt, maar ja, in het geval van Vindicat is dat soort overlast inderdaad een verademing — zeker als we het vergelijken met het ‘incident’ waarbij een lid tijdens een ontgroening op het hoofd van een aspirant-lid ging staan en de publicatie van de “bangalijst” waarop vrouwelijke studentes een cijfer kregen op basis van hun verrichtingen in bed.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Floris

  Dit soort corpsballen zijn zwijnen. Hebben nergens respect voor.

  1. K.Dopper

   Het zijn waarschijnlijk moslims.

   🙂

  2. Neworder

   Zijn dat nu de hoogopgeleide PVV stemmers ?

   1. poison

    @Neworder

    Neen, het waren hoogopgeleide D66 stemmers.

   2. K.Dopper

    Links zullen ze in elk geval niet zijn.

    1. Bloem

     Neemt u de lijst met ex leden van deze ballenbende maar eens goed door. Groningen is van oudsher een links broeinest. De tentakels van vindicat reiken van SP, via Groenlinks en D66 tot PVDA. U zult vermoddelijk geen PVV-ers op de lijst ontdekken

     1. K.Dopper

      Nee, PVV-ers zullen we er niet aantreffen, die bereiken de universiteit zelden en als ze die wel bereiken komen ze in de regel tot het inzicht dat je wel oliedom moet zijn om op de PVV te stemmen.

    2. poison

     Links of rechts maakt in dit geval niets uit. Het zijn armzalige klootzakken die met hun bezopen kop niet beseffen wat zij hebben aangericht. Oppakken die lullen en de schade laten betalen en een enorme boete daar boven op. Hopelijk denken zij dan 100 keer na voordat zij zich weer gaan misdragen.

     1. poison

      @K.Dopper

      Is het dan intelligent om een sushi-restaurant te “verbouwen”?

    3. Bloem

     De opositie onderschatten kent slechts zelden een goede afloop heer Dopper. Ook onder de PVV stemmers bevinden zich weldenkende en goed opgeleide mensen. PVV-ers wegzetten als en bende laaggeletterde tokkies, zegt meer over u dan hen

    4. marco1

     ook geen PVV-stemmers gezien de opleiding. Toch?

 2. marco1

  Ja als er nog geen gender neutrale wc is dan is tegen de muur natuurlijk een begrijpelijk alternatief.

 3. Neworder

  Krijg het niet uit mijn hoofd, Baudet en Vindicat.

  1. toetssteen

   @Neworder
   Zet het maar uit uw hoofd. Baudet was geen lid van om het even welke studentenclub.

  2. K.Dopper

   Geloof niet dat het klopt maar bij de imaginatie van een corpsbal-lullo krijg je wel snel een Teddy Boudoir in beeld.

   1. toetssteen

    Dopper
    Kom dan met bewijs!

 4. Floris

  Buma was lid van Vindicat. Daar heeft ie ook echt de kop voor.

  En hier iemand anders, tweede van links op de foto. Wie is dat toch met die arrogante blik?

  https://punt.avans.nl/wp-content/uploads/2017/03/MarkRutteJOVD-658×532.jpg

  1. Marija

   Mr.Big grijns superlul?

   1. Floris

    Hij heeft maar een heel kleintje, hoor

 5. Nasrani

  Moslims raken geen wijn aan, dus een beetje een domme suggestie.
  Christenen voelen zich meer thuis bij Ichtus, Navigators of een andere Christelijke studentenvereniging. Dus,

  Ik denk blanke mannen van rond de twintig die zich politiek aangetrokken voelen tot de VVD of D66. En dat zijn in ieder geval twee partijen die waarschijnlijk in ons komende kabinet zitten.

 6. Ikbenhetbeu

  Ik hoop toch wel dat Vindicat voor de volledige kosten opdraait en afschaffen deze Vindicat.
  @Neworder, hoogstwaarschijnlijke exreem linke stemmers.

  1. Neworder

   Vindicat en links.
   Het moet niet gekker worden.

 7. Guus Geluk

  Tuig van de richel.

 8. Ni28

  De studenten verenigingen gedragen zich als maffiaclubs. Waarschijnlijk kinderen van rijke pappies die zich alles denken te kunnen permitteren. Doen de Engelse clubs na, denk ik, daar is zelfs een film van gemaakt waarbij zelfs een dode viel, de eigenaar van het restaurant. Als je dat gezien hebt krijg je een ander beeld van de studenten verenigingen.

 9. Ni28

  Dopper lijkt mij geschikt voor zo clubje nietsnutten.

  1. Ni28

   Leuke koppel zo bij elkaar.

 10. Ni28

  Neworder en Dopper legen op een vroege ochtend hun walnoten hersentjes.

 11. Rex Gildo

  De Groningse studentencorpsvereniging Vindicat atque Polit (Beschermt alsmede Beschaaft – hoe is ’t mogelijk) is reeds lange tijd in opspraak.
  Er is ooit een dodelijk slachtoffer gevallen bij een ontgroeningsritueel.
  Een adspirant-lid had zoveel jenever gedronken dat hij een alcoholvergiftiging opliep met fatale afloop en onlangs raakte een jonge student zwaar gewond aan zijn hoofd na weer een uit de hand gelopen ballengrap.
  De asociale gebeurtenissen in het Sushirestaurant staan derhalve niet op zichzelf.
  In dezelfde week is melding gemaakt van exorbitant wangedrag op zowel de rugby- als de voetbalafdeling van deze rijkeluiclub.
  Het komt mij echter nogal opvallend voor, dat de politie in deze gevallen uitermate coulant is geweest.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Toekomstige D’66’rs en VVD’rs
  Vanuit deze miezerigheid kon een oorlogshitser als Hans van Baalen gedijen.
  Maidan, vocthige strakke pantalon, vadsige vuistjes op en neer pompend.

 13. Parestado4

  Als niets meer strafbaar is,kun je lekker je gang gaan!Bedankt heren rechters en justitie!!

 14. Parestado4

  Ha,jongens de justitie?Die is klasse!!!

 15. Domtoren52

  Die omhooggevallen hufters gewoon opknopen aan hun stropdas

 16. Babaji538

  Lafhartigheid kent geen grenzen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.