RTL Late Night keihard onderuit: maar 392.000 kijkers

Humberto Tan heeft een levensgroot probleem.

RTL Late Night blijft kwakkelen. Waar Humberto Tans programma op RTL 4 jarenlang een miljoenenpubliek trok zijn de cijfers tegenwoordig beduidend minder indrukwekkend. Sterker nog, hij heeft nog minder dan de helft over.

Minder dan de helft? Ja. Gisteravond trok RTL Late Night namelijk slechts 392.000 kijkers. Daardoor staat het programma niet in de top 25 van Stichting Kijkonderzoek.

Het goede nieuws voor Humberto? Hij deed het wel beter dan Angela Groothuizen, zijn RTL-collega die maar 335.000 kijkers trok met Spreekrecht. Humberto is tegenwoordig dus een kijkcijferloser pur sang, maar het kan nóg erger. Da’s dan toch nog iets, nietwaar?

Natuurlijk bewijst Humberto hiermee wel het gelijk van Johan Derksen. De voetbalanalist is op dit moment persona non grata bij RTL omdat hij de euvele moed had bepaalde waarheden hardop te zeggen, maar hij heeft natuurlijk wel degelijk gelijk: het loopt niet goed bij RTL, en dat komt grotendeels doordat de programmadirecteur van RTL4 maar blijft inzetten op dezelfde mensen, dezelfde gezichten, in licht verschillende formats.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Dat eeuwig politiek correct geëmmer van die zalvende pastoor. Vermoeiend. RTL is exact hetzelfde als de Orwelliaanse Staatsmedia. Inteelt tot aan het kruin, zelfingenomen kwaliteitsloze BN’rs die andere zelfgenoegzame BN’rs-zonder-kwaliteiten veren in de reet pluggen, virtue signalling ahoi ! en dat allemaal overgoten met een deprimerende saus van het schraalhans merk : Hè Kijk ons eens ontzettend Deugen !
  Allemaal hebben ze dezelfde mening, allemaal trommelen ze op dezelfde ondraaglijk rechtschapen trom, uitgekauwd tot in het merg van hun knekels, stuk voor stuk de zwaarte van een helium ballon en de diepgang van een overspoelende wc.

  En de zalvende pastoor maar zalven en zalven.

 2. Ngatimoto

  Laatst schreef ik een bericht naar de dames en heren daar. Het ging over overbodige toevoegingen bij sommige programma’s. Voorbeeld: Er is een video en er wordt engels gesproken. Dit wordt middels ondertiteling vertaald. Nu is het mode geworden daar ook nog eens nederlands gesproken commentaar over heen te gooien. Hoogst irritant en totaal overbodig gedoe.
  Krijg ik gelijk van RTL en SBS? Nee, natuurlijk niet want zij hebben moverende redenen om dit te doen. Wat ik als kijker er van denk doet er niet toe.
  AAN alle ADVERTEERDERS…goede raad, laat al die kijkcijfers eens goed controleren. U gooit bakken met geld weg aan vermeende kijkers die er niet zijn. Die TV staat wel aan maar mensen kijken niet. Wij zitten met de remote in de hand en als er reclame komt gaat minimaal het geluid uit. Dan gaan we 10 minuten het huis schoonmaken, koffie zetten, een nummertje doen en na die tijd kan het geluid weer aan als het programma door gaat.

 3. Rex Gildo

  De mensen worden uiteindelijk praatprogramma-moe.
  Er wordt zowel via de NPO als RTL iedere avond Matthijs, Jeroen en Tan op de kijkers afgestuurd met steeds weer dezelfde onderwerpen en gasten en dat in een sfeer zoals vroeger bij Sonja; als je het niet met ons eens bent, wordt je voor gek verklaard.
  Een griezelige sociaal-democratische partij- en media-kadaverdiscipline.
  Geen plaats voor andersdenkenden en negeren van de stem des volks.

 4. Tinneke

  Deze linkse betweters zijn de opvolgers van priesters: de moderne zielzorger die zorgt dat de kudde op de juiste manier denkt en gelooft. En de kudde betaalt ze en houdt zo de kerk van het grote geklets in stand.

 5. Top

  Je I.Q. moet toch wel erg laag zijn, als je naar dit soort programma’s kijkt. Geldt ook voor die kwal Pauw of huppelkontje Jinek.

 6. hans-e-pans

  Humberto Tan schijnt ook een tijd diep in die omroepster van de NPO, Dionne S. gezeten. Eerst diep in Dionne S. en dan nu diep in de shit. Het kan verkeren.

  1. brabantguy

   In welke ggz instelling ben jij patient hans-e-pans.. Een reactie van het niveau Story maar eigenlijk daar nog onder…

   1. Top

    In ieder geval is het beter, dan een brabandgay die reageert! Waar maak jij je druk om?

    1. corfo

     @ Top.
     Een nieuwe komiek is opgestaan !! “brabantgay” is de naam.
     Geef de figuur enige ruimte zodat wij ons kunnen gaan vermaken met z’n kolderieke “verzinseltjes”!!

   2. swetsnek

    wim hutten flikker op

   3. hans-e-pans

    Heerlijk die woordspelletjes, mag dat wel. Soort van satire.

 7. swetsnek

  mmmmm laat een homo het presenteren hahahaahahaah
  Je kunt niet zappen of er is wel een homo in beeld die zorgen goed voor elkaar hoor

 8. fusilier

  Was sowieso de laatste tijd geen Fan van deze vreemd ganger. Een man die niet trots was op zijn eigen gezin. Wat hij ook altijd een beetje afzijdig hield. Nodigde altijd mensen uit wat hem voor gekauwd werd. Geen fijne jongen?

 9. Peter Loosduinen

  Zwarte Piet moet weer gewoon terugkeren bij de RTL.
  Dan zal het wel weer beter gaan

 10. jowyajax

  En terecht zijn uitgesproken extreem linkse mening wordt steeds door veel mensen niet op prijs gesteld, ook zijn mening betreft Zwarte PIET wordt niet gewaardeerd, zo zie je dat de mensen het indoctrineren van dat soort mensen niet accepteert, En terecht.

 11. Verlazques

  Ik kijk uit principe niet naar zwartjoekels, het wordt steeds erger. Op het journaal als er iets aan de hand is worden er altijd zwartjoekels geïntervieuwd. De reclame, zeer veel zwartjoekels tegenwoordig. Het schijnt dat blank Nederland niet meer bestaat. Als ik apen wil zien ga ik naar Artis en als ik Negers wil zien ga ik wel naar Afrika. ik hoef ze hier niet te zien.

 12. Babaji538

  Hansworst, leverworst of paté.
  Als het maar half om half is, goed gekruid
  en lekker smeuïg.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.