Rutte III staat nu echt voor de deur: "We zitten in de laatste fase" aldus formateurs

Geen categoriesep 22 2017, 21:00
Mark Rutte zal zichzelf naar alle waarschijnlijkheid zeer snel kunnen gaan aflossen als premier.
Maak je borst maar nat Nederland, want de heerlijke tijd waarin het demissionair kabinet weinig tot niets verandert - en het dus best goed gaat met het land - is bijna ten einde. Na een historisch lange formatie hebben de formateurs namelijk bevestigd dat het er bijna op zit. Hoewel ze alle vier doorgaans erg weinig loslieten over de voortgang van de politieke koehandel en zich al helemaal niet wilden branden aan voorspellingen, meldden vrijdag opeens zowel Gert Jan Segers als Sybrand Buma dat het er bijna op zit. Gert Jan Segers:

We zitten wel in de laatste ronde ja.

(als antwoord op de vraag of het volgende week klaar zal zijn): Dat weet ik niet, maar we zitten wel echt in de laatste fase.

Zo ook CDA-voorman Buma:

Ik ben heel voorzichtig met tijdsaanduidingen, maar het schiet nu echt wel op.

Het lijkt er dus op dat we misschien al over een week of twee (minister?) Alexander Pechtold op de trappen zullen zien staan bij het aanvaarden van zijn regeringsverantwoordelijkheden. Het is een lange zit geweest waarbij door allerlei politieke intriges - het uitsluiten van de tweede partij van Nederland, de PVV, bijvoorbeeld - uiteindelijk dit bijeengeraapte zooitje nu over ons land zal regeren. De plannen die tot nu toe naar buiten zijn gekomen beloven daarvoor weinig goeds, maar zoals altijd is het maar huiveren tot het regeerakkoord voor onze neus ligt. Ik houd mijn hart vast, nu dat de kans op mislukken van deze onderhandelingen miniem is geworden.
Oftewel: Rutte II ligt op sterven. Lang leve Rutte III!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten