Shockpeiling: maar liefst 87% van Nederland vertrouwt er niet meer op dat de integratie nog zal slagen

Inwoners van Nederland geloven er met een overweldigende meerderheid niet meer in dat groepen allochtonen nog op een ordentelijke wijze zullen integreren in Nederland. Slechts één op de tien landgenoten is het nog eens met de stelling dat de integratie in ons land kans van slagen heeft.

De Telegraaf publiceerde vanochtend een opzienbarende peiling, uitgevoerd door Kantar Public (voorheen TNS Nipo). Het peilingsbureau onderzocht namelijk hoe Nederlanders denken over de integratie van vreemdelingen in ons land, en de meningen erover blijken niet zo mals. Maar liefst 87% vindt dat de integratie nog zin heeft:

“Nederlanders zijn pessimistisch over de integratie van moslims. Nog maar 13 procent heeft er vertrouwen in dat die vanzelf zal slagen.

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van De Telegraaf. „Dit is een dieptepunt in vertrouwen”, zegt Tim de Beer van Kantar Public (voorheen TNS NIPO), die het onderzoek uitvoerde. De zorgen gaan over jonge moslims uit de derde generatie. „Dit past in een beeld van polarisatie.”

Uit het onderzoek blijkt verder dat een meerderheid van de ondervraagden (55%) vindt dat moslims zich meer moeten uitspreken tegen islamitische terreur.”

Het zijn forse cijfers, maar voor iedereen in Nederland die heeft opgelet de afgelopen tijd mogen ze niet als een verrassing komen. We hebben de afgelopen tijd gezien dat verschillende bevolkingsgroepen zich helemaal hebben afgezonderd van de bredere Nederlandse samenleving en hun eigen mini-enclaves hebben gevormd. Rondom de mislukte coup in Turkije hebben we kunnen zien hoe die mensen in hun eigen wereld binnen onze wereld leven. Terwijl ze al hun hele leven wonen in Nederland, werd er door diverse Turken met Turkse vlaggen gezwaaid en de naam van een omstreden buitenlands staatshoofd gescandeerd alsof hij de wederopstanding van Jezus (of Mohammed?) is. We merken het aan de opkomst van het Arabisch en Turks op straat, en de steeds grotere aanwezigheid van gehoofddoekte vrouwen op straat.

De tijd dat een verblijf in Nederland je vanzelf verwesterde, ligt helaas al tientallen jaren achter ons. En het heeft even geduurd, maar Nederlanders zijn dat nu ook eindelijk gaan inzien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. K.Dopper

  Dat veel Nederlanders, onder invloed van een aanhoudende hetze tegen moslims en de effecten van onze oorlog tegen islamitische landen sceptisch zijn over de integratie van moslims betekent niet dat die integratie niet plaatsvindt. Die verloopt namelijk voor het overgrote deel van de moslims prima.

  1. swetsnek

   Als ik als Nederlander tussen 100 Engelsen woon pas ik mij aan, als daar 10 Nederlanders bij komen zal dat niet zo snel meer gaan .
   Als er 110 Nederlanders zijn moeten de Engelsen zich aan passen .
   Wil er even mee aangeven dat hoe meer buitenlanders van dezelfde groep hier wonen hoe moeilijker het wordt . Jij kunt wel menen de wijsheid in pacht te hebben dopper maar ook jij weet donders goed dat dit niet meer goed gaat komen

  2. Obiwokekenobie

   Beste K. Dopper,

   Integratie van de islam in onmogelijk. De islam is net als het jodendom gebaseerd op wetten. Het Christendom is een religie op basis van geloof.
   Je kan simpelweg niet gedeeltelijk afstand nemen van je heilige boeken zonder afstand te doen van je geloof.
   Dat er moslims en moslima’s meedoen met onze samenleving wil nog niet zeggen dat ze geïntegreerd zijn.

  3. Kodi

   In jouw logica zijn Moslims al geïntegreerd als ze de weg naar het uitkeringsloket weten te vinden.

 2. K.Dopper

  In plaats ons te baseren op de gevoelens is het toch verstandiger ons op de feiten te baseren.

  https://www.cbs.nl/-/media/_pdf/2016/51/column-robin-fransman.pdf

  1. Augustinyak

   Feiten? Je bedoelt de mening van ene Robin Fransman…..

   1. K.Dopper

    Nee, de grondige analyse van de harde feiten door ene Robin Fransman.

    1. Augustinyak

     Misschien eens uit je hoekwoning komen en de straat opgaan trol!

 3. poldi

  @K.Dopper, altijd al geweten dat je onder een hele zware steen leeft en dat je oogkleppen draagt wanneer je die steen verlaat.
  OF……ben je zoals ik en velen allang vermoeden gehuurd om al die pro-islam onzin uit te kramen ?

 4. poldi

  Jan Terlouw onze super deugdmens heeft, ik dacht begin dit jaar een politiek correct praatje gehouden wat natuurlijk door de linkse media uitbundig werd gepromoot.
  Heeft Terlouw het toen gehad over de sluipende islamisering van Nederland (Europa)?
  Heeft Terlouw het toen gehad over de massale (illegale) immigratie en de enorme problemen rond de INTEGRATIE van nieuwkomers die vaak weigeren te integreren en voor allerlei problemen zorgen?
  Heeft Terlouw het toen gehad over de disproportionele crimineel gedrag van vooral Marrokanen?
  Had Terlouw toen niet in de gaten dat een touwtje uit de brievenbus een utopie is?

  Nu horen we dagelijks zijn spotje dat de “vluchtelingen” weer terug willen als hun land weer veilig is en vraagt hij om via giften mee te helpen aan de herbouw.
  Die “vluchtelingen” zullen nu ze de sappige vruchten van onze samenleving geproefd hebb,en NOOIT meer terugkeren.

  Hoe onnozel kan je zijn.

 5. Kodi

  Het gebouw bijstand wordt inmiddels voor 63 % bewoond door niet-Westerse immigranten. Wie heeft er ooit de mythe verspreid dat wij hen nodig hebben? En tel daar dan ook nog de achterlijkheid bij op die ze met zich meebrengen en daar niet achterlaten.

 6. DolleDries

  Maar wat doen we met deze grote meerderheid.

  1. Kodi

   Hadden wij het Australische immigratiemodel dan waren dezen er niet eens ingekomen.

 7. Paaldanseres

  “En het heeft even geduurd, maar Nederlanders zijn dat nu ook eindelijk gaan inzien.”

  Huh, watte?? … #Dream on… Het overgrote deel van deze ruggengraatloze bevolking zien niks in. Anders hadden ze afgelopen Maart 2017, wel anders gestemd.

 8. Ben Zine

  Integratie is een theoretisch concept, ontsproten aan het brein van aanhangers van de linkse kerk, die heilig geloven in de “maakbaarheid” van de maatschappij. In de praktijk van alledag is echter overduidelijk gebleken dat dit concept helemaal niet werkt, om de doodeenvoudige reden dat er sprake is van onverenigbaarheid van culturen. In feite bestaat “integratie” dus helemaal niet. Het is een pseudo-wetenschappelijke benaming voor een volslagen illusie, waar in de afgelopen decennia enorme bedragen aan belastinggeld tegenaan zijn gesmeten om het te laten functioneren. Maar het functioneert gewoon niet. Die conclusie zal de linkse kerk echter nooit accepteren. Zij zullen blijven geloven in hun heilige illusie van multiculturaliteit tot het bittere einde.

 9. IJscoman

  De multiculturele maatschappij is mislukt, de integratie is mislukt, de maakbare samenleving is mislukt, links is mislukt.

  Europa is een geruineerd continent, een dovende vlam, druk doende met zijn ‘vreemde zelfmoord’. Wat kost een enkele reis Chili?

  1. K.Dopper

   En laat me raden, IJscoman, met je persoonlijke leven gaat het ook niet toppie.

   🙂

   1. swetsnek

    doppertje laat zich liever leiden door ene Robin Fransman dat is een stuk veiliger hahahaha droplul

    1. K.Dopper

     Dat ziet onze Zwetsnek goed.

     1. swetsnek

      Mooi zo vooral zo doorgaan dan maar vooral mee blijven huppelen

   2. IJscoman

    Dank je voor je bezorgdheid Dopper. Met mijn persoonlijke leven is alles goed. Ik maak me wel grote zorgen over de (nabije) toekomst van stervend Europa. Dat jij dit niet deelt is waarschijnlijk toe te schrijven aan je autistische beperkingen. Leven met een kokerblik geeft natuurlijk ook weinig overzicht.

 10. henk vintage

  De conclusie is niet zo moeilijk: Geen moslim er meer in en alles op alles zetten op remigratie.

  1. Augustinyak

   Ik zou eerder zeggen deportatie, dat gaat sneller.

   1. Ni28

    Dankzij onze huidige blinde koppige leiders zal er een keer nog van komen ook. Dan hebben wij hier een regime waar wij niet om gevraagd hebben en zullen wij nog met heimwee aan Fortuyn of Wilders denken die het allemaal wilden voorkomen.

 11. nogmaals

  In elk land, waar ook ter wereld, dat in de afgelopen eeuwen een islaminvasie heeft meegemaakt, is de integratie uiteindelijk “geslaagd”. Alle oorspronkelijke bewoners zijn thans moslim, want ze kregen de keus, met een bebloed kromzwaard in de nek, om de islam te verkiezen boven hun oorspronkelijke (on)geloof.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Oplossingen
  (en dat gaat alleen lukken wanneer de menagerie van lemmingen, struisvogels en schapen (Kaaskoppen genoemd) op de PVV of Thierry gaat stemmen)

  * denaturaliseren criminelen
  * actief remigratiebeleid (de wortel)
  * migratie via puntensysteem en alleen uit compatibele culturen
  * ontmantelen zieligheidsindustrie
  * ontmantelen Staatsmedia
  * luisteren naar Japan en O-Europa

  De Westerse leiders hebben besloten zelfmoord te plegen. West-Europa was een unicum in de geschiedenis van Homo sapiens.
  En dat moet en zal kapot.
  Het bloed moet en zal door de rivieren stromen

  Het verraad van de elite
  &
  En het verraad van deze generatie burgers naar hun kinderen en kleinkinderen toe.

  1. van Urk

   Integratie gelukt? Ze lopen, praten en gedragen er net zo bij van waar zij oorspronkelijk vandaan komen en hun religieuze tradities kun je tegenwoordig vinden in de Hollandse supermarkt, school of zwembad. Altijd gedacht dat zij uit hun benauwde fundamentele islamitische land naar hier toe zijn gekomen vanwege onze vrije tolerante westerse en democratische manier van leven maar ze nemen gewoon hun cultuur en intolerante gebruiken mee waar het gastland continu rekening voor moet gaan houden .

   1. K.Dopper

    Als van Urk meent dat de integratie pas gelukt is als allochtonen hun geloof afzweren, hun kleding aanpassen en Hollandse pot met varkensvlees gaan eten kun je nog lang blijven roepen dat dit niet zo is. Dat is echter geen integratie maar assimilatie onder dwang en dat is in strijd met onze rechtsstaat.

    1. Ni28

     De rechtstaat houdt met iedereen rekening mee behalve met eigen inwoners. De rechtstaat van u behandeld niet iedereen gelijk sinds de opkomst van de islam. De islam mag alles en de rest past zich aan, dat is de huidige situatie. Als dit uw veelgeprezen rechtstaat is dan is deze behoorlijk krom en daar maak ik afstand van.

    2. van Urk

     K.Dopper@ De Nederlanders in Canada zijn nog steeds op zoek naar hun gewilde zoute haring in de Canadese schappen. Maar voor de moeslim is gelukkig hier wel halal Frikandellen te krijgen. Je kunt ook moslim zijn bij het dragen van een bikini of een spijkerbroek. Maar hier lopen ze gewoon bij of het Kootwijkerzand vanuit de Veluwe uitgebreid is.

     1. Guus Geluk

      “Je kunt ook moslim zijn bij het dragen van een bikini of een spijkerbroek.”

      Dat klopt, een groot gedeelte moslims lijkt te verwesteren. Het schoolvoorbeeldje van een verwesterde moslim(a) is de Syrische president Assad en diens echtgenote.

    3. Kodi

     Aanpassen of opkrassen. Wat begrijp je daar niet aan? Ze hoeven hier niet te zijn. Als onze samenleving en levensstijl hen niet aanstaat, wat let hen ons land te mijden of te verlaten? Zoek een ander land, zou ik zeggen.

     1. Rosasolis

      @ Kodi Ik hoop dat onze nieuwe regering zal spoedig een nieuwe wet lanceren:
      geen dubbele passporten meer.

 13. fusilier

  K Dopper het word tijd dat jij je na laat kijken met je gesteggel. Een moslim accepteert geen andere Godsdienst ,zij zetten zich steeds meer af tegen onze manier van leven. Een westerse vrouw luchtig gekleed in de zomer ,is voor hun een doorn in het oog. Ze zullen nooit en te nimmer zich aanpassen aan onze manier van leven.

  1. K.Dopper

   Verdiep je nou gewoon eens in de feiten, beste man, in plaats je te laten leiden door irrationele angstgevoelens. Je gaat je dan echt een stuk beter voelen.

   https://www.cbs.nl/-/media/_pdf/2016/51/column-robin-fransman.pdf

   1. van Urk

    K.Dopper@ Dat zijn feiten op papier maar in de praktijk ligt dat anders! Men weet niet eens hoeveel moslims exact in ons land wonen omdat dat namelijk niet geregistreeerd wordt en de CBS verschillende schattingsberekening methodes moet gaan gebruiken. http://www.polderislam.nl/achtergronden/hoeveel-moslims-wonen-er-in-nederland

    1. K.Dopper

     Nee, van Urk, dat zijn geen papieren feiten, dat is een adequate beschrijving van wat er feitelijk gaande is en met boerenverstand ook te voorspellen was.

     Dat deze feiten u niet uitkomen lijkt me uw probleem.

  2. Kodi

   De Koran Soera 5:57 zegt:
   Maak geen vrienden met Joden, Christenen of Ongelovigen

   1. Rosasolis

    @ Kodi Uw korte zin beschrijft de redenen dat integratie van moslims zo moeilijk gaat. Zij hebben een hekel aan onze Westerse manier van leven.
    Wij maken vorderingen in alle vakken—naar zij stagneren en leven nog steeds
    in de midden-eeuwen. Ik heb de koran jaren geleden in het Engels gelezen…na de 9 – 11 ramp in America. Ik was nieuwsgierig om te weten: WAAROM terrorisme tegen onschuldige, gewone mensen. Sinds 9 -11, de jihad is gegroeid en veel erger geworden door heel Europa. Ik weet niet meer waar de hoofd doel van de Islam staat in de koran maar ik was geschrokken deze doelen te lezen:
    1. Wereld heerschappij. 2. Er is alleen een religie: de Islam. Alle “Infidels” (ongelovigen) moeten bekeren tot de Islam of worden vernietigd!
    3. Wanneer dit is voltooid, dan worden er kalifaten opgericht met de Sharia wetten.

 14. nogmaals

  De discussie op DDS wordt weer eens verpest door doppertrol, de pathologische leugenaar die in zijn geblindeerde kelderkast 24/7 probeert wat bij te verdienen door uitsluitend policor media te lezen en te bekijken, en vervolgens dat alles hier te proberen alsof het gezworen waarheden zijn.
  Hij komt nooit buiten in de echte wereld en weet dus niets af van de desastreuze impact van de mosliminvasie op ons ooit zo mooie nederland.

 15. Ni28

  Moslims zij hier niet gekomen om te integreren. Een molsim zal nooit in een christelijke gezelschap integreren. Hij is hier om zijn eigen leven te leiden zoals ie gewend was. Dat het problemen oplevert interesseert hem niet want hij gaat vanuit dat men hem gaat respecteren terwijl hij de gastland niet respecteert. In Europa geldt of beter gold de scheiding tussen kerk en staat. Voor de moslim bestaat alleen de kerk en zal dus de door de staat opgelegde wetten altijd op tweede plaats zetten. De druk vanuit islamitische samenleving op de christelijke wordt steeds groter en Europa tolereert dit door christelijke elementen en cultuur achter te stellen. Politici, instanties, scholen en winkeliers zijn hier allemaal aan schuldig. Politieke correctheid of geld schuiven alle principes opzij. De instanties en zeker de scholen horen een volkomen neutrale onderwijs te geven zonder enige sporen van godsdienst. Die beoefen je thuis. Alleen een volledige wederzijdse respect en zich aan de wetten in eerste instantie houden kan een hechte samenleving opleveren. De huidige gemodder maakt parallelle samenlevingen mogelijk met alle gevolgen van dien. De vraag is of de moslim in staat is om zich aan de wetten van het land zich onderwerpen. Ik vrees van niet want hun cultuur laat het niet toe en de onze accepteren zij niet. Eigenlijk kunt je als moslim in christelijke omgeving nooit gelukkig zijn en andersom ook niet. Godsdienst is een vreselijke uitvinding.

  1. Nasrani

   En wanneer een moslim zich bekeert tot het Christendom wordt hij of zij zelfs hier in Nederland bedreigt! Meegemaakt, de persoon moest onderduiken. Te gek voor woorden.

   1. Ni28

    Zo is dat, zij worden vanuit hun land totaal beheerst en dus ook onze samenleving.

 16. Laaghlandt

  Integratie is blanke genocide. Dus maar goed ook dat het niet werkt! Want die migranten maken veel meer kinderen.

  Dan is er nog de meest achterhaalde redenering van: ‘ze spreken onze Nederlandse taal niet goed.’.
  En dat is maar goed ook! Stel je voor dat ze wel Nederlands gaan praten! Dan maken ze die taal ook kapot. Een schande voor onze mooie unieke Germaanse taal!

  1. van Urk

   K. Dopper kan roepen wat ie wil met zijn Linkse statistieken dat de integratie op een schijnlijke manier gelukt is maar in de praktijk roepen werknemers, docenten en zelfs politici dat integratie mislukt is.

 17. Ni28

  Dopper leeft tussen de moslims, die kan het weten. Daarom komt hij met statistiekjes en brave verhaaltjes van zijn idolen in zijn dolle blindheid.

 18. Nasrani

  Met een 13 % van de bevolking zoals doppertje en guusje kunnen we spreken van een ‘harde kern’ waar we nog jaren last van zullen hebben voordat we de islam eens echt kunnen gaan aanpakken.

  1. van Urk

   Weet nog dat Nederlandse werknemers van Rusch kranenbouwer pas een klus in Mekka konden gaan afronden als zij een snel cursus bekering tot de islam zouden gaan doen. “Je prevelt het zinnetje: Allah is groot en Mohammed is zijn boodschapper en klaar ben je.”

  2. Kodi

   Wie de Islam wil stoppen, moet eerst links uit de macht ontzetten

   Oriana Fallaci herkende al vroeg het verwoestende potentieel van de islam op Europa. De beroemde Italiaanse journaliste en schrijfster Oriana Fallaci was een van de bekendste islamcritici van Italië en waarschuwde al vroegtijdig – al jaren voor het ontwaken van de wereldwijde islamkritiek – voor het beschavingsontwrichtende en wereldveroverende karakter van de islam.

   “Moslims nemen de macht in onze landen over. Ze ontwrichten onze waarden, onze wetten en onze culturen” – Oriana Fallaci.

   Net als alle islamcritici werd ook zij – die als 10-jarig meisje in de ondergrondse tegen Mussolini vocht – door de linkse voorstanders van de islamisering belasterd en met processen wegens zogenaamd racisme en belediging overstelpt. Ze wendde zich van haar geliefde Italië af en leefde tot haar dood in september 2006 teruggetrokken in New York, waar ze de aanslag op de Twin Towers op 9/11 meemaakte.

   De linksen zijn de primaire infectie en het eigenlijke gevaar

   Wat ze destijds nog niet duidelijk herkende zoals we nu weten, is, dat de islamisering van Europa niet zonder de handelwijze en het actieve toedoen van de Europese linksen kon beginnen. Hun hegemonie in de media, de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen en in de politiek, hun haat tegen de Europese nationale staten, tegen de christelijk-Joodse wortels van Europa en de Europese burgerstaat is de eigenlijke ziekte, waar ons continent en al die landen aan lijden, die men over het algemeen onder het begrip “westerse wereld” schaart.

   De linksen van nu zijn de eigenlijke primaire infectie van de westerse staatslichamen, als men dit oeroude maatschappijbegrip wil gebruiken. Zij, de linksen, die het Westen niet op de knieën konden krijgen door verwoestende wereldoorlogen of verkiezingen, proberen dit tegenwoordig door de grootste bevolkingsuitwisseling te ensceneren die de geschiedenis ooit heeft gezien.

   Ze proberen hun oorspronkelijke bevolkingen door het binnenhalen van een onvoorstelbaar groot aantal wat betreft cultuur, beschaving en religie niet met het Avondland te verenigen immigranten zo ver “uit te dunnen” (citaat van Joschka Fischer), totdat deze minderheden in hun eigen land geworden zijn en daarmee via verkiezingen door de immigrantenmeerderheid van de macht beroofd kunnen worden. Deze tactiek van de linksen is ook de verklaring voor de wereldwijde collaboratie met de islam.

   In deze schandalige collaboratie hebben de linksen een bondgenootschap met de duivel zelf gesloten. De islam haalt immers alles overhoop wat de kern van de linkse ideologie uitmaakt: gelijkheid van alle mensen, gelijkheid van man en vrouw, gelijkheid van alle geslachtelijke oriënteringen, afschaffing van de uitbuiting van de mensen door de mensen – dit alles wordt door de islam bestreden. En desondanks collaboreren linksen met hun ergste vijanden om met hun hulp hun eigen droom van een communistische wereldstaat te realiseren, die ze noch door hun 150-jarige overtuigingsarbeid noch door talloze grote en kleine oorlogen konden bereiken.

   De islam is slechts de secundaire infectie

   Daarmee is de islamisering van het Westen een door de linksen bewerkstelligde, potentieel dodelijke secundaire infectie, waarachter ze zich heel lang doeltreffend wisten te verbergen. Meer nog: Tegen de terechte kritiek op de islam konden ze zich lange tijd voordoen als schijnbare voorvechters van mensenrechten en beschermers van “religieuze minderheden” en stelden zich beschermend voor mensenrechtenschendingen op, die ze zelf gecreëerd hebben. Erger nog: Schijnheilig gebruikten ze hun misdaden, die voor de opkomst van de islam in de westerse landen nooit in die mate voorkwamen (zoals eermoorden, gedwongen huwelijken, extreme immigrantencriminaliteit) en schoven deze misdaden in de schoenen van de oorspronkelijke Europeanen met het argument dat deze te weinig zouden doen voor de integratie van de hier naartoe gehaalde moslims en dat ze deze zouden buitensluiten uit de samenleving. Maar het was precies omgekeerd: De islam verbiedt iedere vorm van integratie in niet-islamitische landen. De bewijzen daarvoor zijn verpletterend.

   Dit infame spelletje is nu afgelopen. De linksen zijn ontmaskerd als de eigenlijke vernietigers van onze liberale en democratische samenleving. Des te erger woeden ze nu in hun media en vanuit de parlementen tegen alle islamcritici, demoniseren deze als nazi´s en islamhaters – en vergeten daarbij dat Marx zelf een van de grootste islamcritici was. Hij vatte deze politieke religie op typische marxistische wijze samen:

   “De koran en de op hem stoelende islamitische wetgeving reduceren geografie en etnografie van de verschillende volkeren tot de simpele en gemakkelijke tweedeling in gelovigen en ongelovigen. De ongelovige is ´harby´, d.w.z. de vijand. De islam veracht de natie van de ongelovigen en schept een toestand van permanente vijandigheid tussen moslims en ongelovigen” – KARL MARX

   Linksen werken op westerse staatslichamen als HIV-virussen: Ze verzakken hun immuunsysteem

   Linksen werken als HIV-virussen op westerse staatslichamen. Het is hun taak het immuunsysteem van het lichaam via de besmetting van een dodelijke indringer te misleiden en het afweermechanisme niet op deze indringer, maar op zichzelf te richten.
   Deze vergelijking zou vermoedelijk ook de Romeinse politicus Cicero gekozen hebben, mits het bestaan van virussen en die van het lichaamseigen afweersysteem in zijn tijd bekend geweest zouden zijn. Want ook hij was zich meer dan bewust van het vernietigende effect van het “verraad van binnenuit”- zoals hij het noemde – op het voortbestaan van een natie. Hij noemde deze interne verraders terecht “de ware pest”:

   “Een natie kan zijn narren overleven – en zelfs haar meest ambitieuze burgers. Maar ze kan het verraad van binnenuit niet overleven. Een vijand voor de poorten is minder gevaarlijk, want hij is bekend en draagt voor iedereen zichtbaar zijn vlaggen.

   Maar de verrader beweegt zich vrij binnen de stadmuren, zijn achterbakse gefluister ruist door alle straatjes en wordt zelfs gehoord in de ruimtes van de regering. Want de verrader treedt niet als zodanig in verschijning: hij spreekt de vertrouwde taal, hij heeft een vertrouwd gezicht, hij maakt gebruik van vertrouwde argumenten en hij appelleert aan de gemeenheid, die diep verborgen in de harten van alle mensen rust.

   Hij werkt er naartoe dat de ziel een natie vervuilt. Hij gaat ´s nachts zijn gang – stiekem en anoniem – totdat de pijlers van de natie ondermijnd zijn. Hij infecteert de het publieke lichaam van de natie dusdanig, totdat deze zijn verdedigingskrachten is kwijtgeraakt. Wees niet zo bang voor de moordenaar, wees bang voor de verrader. Hij is de ware pest!”

   De linksen hebben handig van de islam gebruik gemaaktom de aandacht van zichzelf af te leiden. Ook wij islamcritici zijn een tijdlang in hun verstopspel gestonken en hebben onze kritiek in het begin uitsluitend tegen de islam gericht – waarbij opgemerkt dient te worden, dat niets van datgene waarvan wij deze patriarchale en totalitaire ideologie met een genocidale oriëntatie beschuldigingen, ook maar een beetje moet worden teruggenomen.

   De linksen hebben zich handig achter de islam verstopt,wiens aanhangers zichzelf in de orde van grootte van 55 miljoen (55.000.000) immigranten Europa binnengesluisd hadden.

   De linksen hebben heel handig al diegenen aangevallendie deze toestanden bekritiseerden ( zoals eermoorden, gedwongen huwelijken, de invloed van de sharia in de samenleving, extreem hoge immigrantencriminaliteit, Duitserhaat van de kant van islamitische immigranten, etc.), die pas bewerkstelligd werden door deze linksen.

   Gemeen schoven ze de door de islam in de westerse landen gecreëerde burgeroorlogachtige toestanden diegenen in de schoenen die deze bekritiseren en leiden daarbij de aandacht af van diegenen die hiervoor eigenlijk verantwoordelijk zijn: zijzelf.

   Overduidelijk wordt dit linkse afleidingsspel aan de hand van de huidige discussie in de door de linksen beheerste media en bij linkse politici m.b.t. het thema van de Mohammed-video uit de Verenigde Staten. Linkse commentatoren en “terreurdeskundigen” beweren immers allemaal serieus, dat diegenen, die zich opstellen tegenover de islamitische terreur, net zo erg zouden zijn als zij, die de terreur in naam van Allah uitoefenen. Daarmee draaien ze oorzaak en gevolg om en maken slachtoffers van daders en daders van slachtoffers.

   Precies zo functioneert het HIV-virus. We weten wat er aan het einde van een HIV-infectie staat: de dood van de patiënt. Daarom:

   Wie de islamisering wil stoppen, moet eerst links uit de macht ontzetten.

   http://michael-mannheimer.info/2012/09/23/wer-den-islam-entmachten-will-muss-zuerst-die-linken-entmachten/#more-15215

   1. Ben Zine

    @Kodi
    Uitstekend artikel. De oorzaak van het probleem is niet de islam, die is slechts het gevolg. De OORZAAK van het probleem is de linkse kerk. Als links niet uit de macht wordt ontzet, zal de afbraak van het mooie oude Europa gewoon gestaag doorgaan. Een cultuur die zich in 1500 jaar niet of nauwelijks heeft ontwikkeld is nu eenmaal niet compatibel met een cultuur die dat wel heeft gedaan. Het is ook zo’n belediging aan het adres van al die grote denkers als Descartes, Spinoza, Rousseau en Voltaire. Op hun graf wordt gepist door de linkse kerk, die al die intellectuele en filosofische verworvenheden die door de eeuwen heen met bloed, zweet en tranen zijn bevochten, gewoon achteloos in de uitverkoop zet. Van de Verlichting in de 17e eeuw terug naar sharia wetgeving in de 21e eeuw. Je verzint het gewoon niet… Links is het kwaadaardige gezwel dat bezig is zich uit te zaaien over onze zieke maatschappij en zal net zolang doorwoekeren tot de dood intreedt.

    1. K.Dopper

     “De oorzaak van het probleem is niet de islam, die is slechts het gevolg. De OORZAAK van het probleem is de linkse kerk. ”

     Weinigen weten ook dat Karl Marx een oproerkraaier was uit de 5e eeuw in Egypte.

     1. nogmaals

      De pathologische leugenaar doppertrol geeft weer eens een hem kenmerkende reactie: leeg gebrabbel en veel raaskallerij.
      Het is wel duidelijk dat hij uitsluitend reageert om den brode. Deze week zijn quotum nog niet gehaald of zo ?

     2. Floris

      Van pure radeloosheid vervalt Dopper in een mislukte poging tot ridiculisering.

      Het demasqué van een autistische trol.

   2. Ecoshaarlem

    Geheel juist weergegeven, maar de bevolking is nog niet wakker, alhoewel het decimeren van de PvdA geeft een beetje hoop.

 19. Fred Schuit

  Het doel van de islam in Europa en de rest van de wereld is niet integreren maar infiltreren en vervolgens de volledige islamitische overheersing van de wereld. Dat is gestart in Iran, het uitroepen van een islamitische staat, vervolgens het exporteren van moslims over de hele wereld, de vijfde colonne. Vervolgen hebben in 1975 de West-Europese “leiders” uit angst voor energie schaarste de “resolutie van Straatsburg 1975 (Google en lezen)ondertekend. Gelukkig zijn er de MOE landen die nog tegengas geven en de invasie van nog meer vijfde colonne terroristen proberen te stoppen.

  1. Kodi

   Hoe een religie de democratie gijzelt !!!

   Door je religie dominant te maken,

   infiltreer je in iedere vorm van bijzonder onderwijs, in de dienstensector, in de bestuurslagen en eist dan met luide stem, dat je religie dit of dat van je eist en je beroept je dan op de vrijheid van religie, hopsa zo leg je alles en iedereen met een minimale inspanning een maximaal resultaat op, namelijk dat je religie OVERAL zichtbaar aanwezig is.

   Vroeger zouden we het annexeren noemen of infiltreren van een vijandig gezinde organisatie, maar vanwege het religieuze sausje is het ineens toegestaan, sterker nog men propageert het, want we zijn tolerant tot de dood erop volgt.

 20. poldi

  Plagiaat
  ———–
  Wat de Islam en Moslims betreft draait de politiek als een kat om de hete brei heen.
  Men onderkent de gevaren, men kent de ellende die de Islam in Europa en vér daar buiten veroorzaakt, maar de politiek pakt de ellende- veroorzakers niet aan; hoeveel méér aanslagen en terreur kunnen wij nog verwerken?
  Hoe lang blijven wij in Europa nog doorgaan met de import van Islamieten? Weten we inmiddels dan nóg niet dat deze ideologie zich niet verenigt met onze westerse cultuur? Hebben wij dan nóg niet geleerd dat Islamieten zich beroepen en conformeren met de Koran? Dat de Koran oproept om alle ongelovigen (alle niet-moslims) te vernietigen? Zijn wij dan als burgers van WestEuropa zó stom om politici als Juncker en Timmermans, Rutte, Buma, pechtold en Seegers als ònze leiders te accepteren? Zijn het niet een stel onvoorstelbare naïeve koekenbakkers?

  Wordt het niet hoogtij dat het roer wordt omgezet en dat wij leiders krijgen zonder oogkleppen op en zonder oordoppen?

  Als het zo doorgaat zoals nu aan de orde is zal Europa ten prooi vallen aan lieden als Erdogan en erger. Dan zal Europa binnen 20 jaar één groot Moslim-kalifaat zijn, zullen ook onze vrouwen en dochters de straat opgaan met een hoofddoek om en zijn moskeeen te vinden op élke hoek van de straat!

  Wij hebben een stel verraders aan het roer staan, verraders van onze Westerse cultuur!

 21. Fred Schuit

  En de West-Europese en EU “leiders”, met dubbele agenda, faciliteren deze hele invasie. Als je tegen deze culturele genocide, en in de toekomst fysieke genocide bent, zijn titels als, xenofoob, racist, fascist en rechts extreem je deel. En dat alleen omdat men opkomt voor eigen land, cultuur en huis en haard.

 22. Ritter

  De meeste moslims zullen niet integreren omdat de islam niet compatibel is met de westerse normen/waarden/levenswijze.

  Ik zie het in mijn directe omgeving. Ieder jaar meer hoofddoeken; zelfs bij meisjes van 3 jaar. Vroeger zag je dat niet.

  Hoe meer moslims in een land , des te meer deze moslims op de “islamitische” manier zullen leven. Dus er ontstaat een parallelle islamitische wereld in het Westen waarin moslims op de islamitische wijze leven. En die parallelle wereld word met het jaar groter door geboorte en (illegale) massa immigratie.

  Ook mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran luid de noodklok.

  Ze zegt o.a in het interview dat mensen in het Westen het gevaar onderschatten:
  ———-
  Safai: “Een hoofddoek is iets religieus. In religie spreekt men niet over rechten en keuzes, maar over plichten. Vergeet niet: de filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw. We zeggen altijd dat er een vrijheid van keuze is, maar we vergeten dat de sociale druk ook een heel belangrijke rol speelt. En als je ziet hoe meisjes behandeld worden die geen hoofddoek dragen in bepaalde gemeenschappen, dan weet je hoe moeilijk het voor die meisjes is.’

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/09/shockpeiling-maar-liefst-87-van-nederland-vertrouwt-er-niet-meer-op-dat-de-integratie-nog-zal-slagen/?t=1504356557926

  1. Ritter

   Juiste link van het interview met mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran:

   http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 23. Ecoshaarlem

  De bevolking is wakker geworden helaas wat te laat.
  Maar de lijdende leiders in de EEG en in Nederland zijn ziende blind en horende doof!

 24. A3aan

  ” Maar liefst 87% vindt dat de integratie nog zin heeft:”

  Naar mijn mening moet het ” Maar liefst 87% vindt dat de integratie géén zin heeft:” zijn.

  Islam is nu eenmaal niet compatible met de westerse manier van leven. Zoals ik mij aanpas aan mijn woonland, zo moeilijk is dat niet, zo te meer vertikt de moslim zich aan te passen. Soms vraag ik in mijn woonland of men rekening met mij wil houden, de moslim eist medewerking.

  Hier hoef ik niet te zeggen, ik niet begrijp, je spreekt de taal anders heb je pech gehad. In Nederland wordt alles voor de niet Nederlander vertaalt, uit welke vreemde taal dan ook. Dacht u echt dat in Frankrijk of Spanje alle documenten die u nodig zou hebben voor u in het Nederlands worden gegeven, mooi niet, het is Frans of Spaans.

  Het is niet de vraag of integratie al dan niet zin heeft, de vraag is wil de allochtoon integreren. Dat zou voor de een ja kunnen zijn, voor de moslim is dat per definitie neen.

 25. HaZ

  “maar liefst 87% van Nederland vertrouwt er niet meer op dat de integratie nog zal slagen” en 13 % heeft er vertrouwen in dat die vanzelf zal slagen.”
  Er van uitgaande dat 87 % de Nederlanders betreft en 13 % de overige buitenlandse gasten kijk ik er niet van op. Eigenlijk totaal 99,99 % dus, de 0,01 % bestaat uit Trollen alhier aanwezig !

 26. marco1

  Aan de reacties te lezen is het prima gelukt met de integratie en de multiculturele samenleving en zit er maar 1 rot appeltje tussen genaamd islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.