Stupide fopjournalisten en professoren roepen dat er een vlaktaks komt... terwijl het helemaal geen vlaktaks is

Geen categoriesep 11 2017, 12:00
Hoe dom is de zelfverklaarde intellectuele elite eigenlijk in ons land?
Bas Jacobs is professor of economics bij Erasmus. Je zou denken dat zo'n man dus weet waar hij het over heeft. Helaas, niets is minder waar. Ten eerste is meneer namelijk tegenstander van een vlaktaks -- de enige moreel correcte wijze om belasting te heffen -- en ten tweede weet hij niet eens wat een vlaktaks is:
https://twitter.com/_basjacobs/status/907131809200304128
Als de lekken geloofd moeten worden is deze aankomende vlaktaks namelijk.... alles behalve vlak. Er komt één tarief voor lage en middeninkomens -- 35 procent -- maar vervolgens komt er een ander tarief voor zogenaamde topinkomens. Die zouden 45 procent moeten gaan betalen. Nou ben ik natuurlijk geen financiële expert, maar op de één of andere manier lijkt het me een beetje gek om een taks die niet vlak is toch gewoon een vlaktaks te noemen.
Nou ja, het zal wel veel leuker klinken om er toch een 'vlaktaks' van te maken. Met een beetje mazzel trapt het gepeupelte daarin en kun je de vlaktaks voor eens en altijd in diskrediet brengen waarna je het progressieve belastingstelsel, dat je in de tussentijd gewoon in stand hebt gehouden, zogenaamd kan 'herinvoeren.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten