Stupide fopjournalisten en professoren roepen dat er een vlaktaks komt… terwijl het helemaal geen vlaktaks is

Hoe dom is de zelfverklaarde intellectuele elite eigenlijk in ons land?

Bas Jacobs is professor of economics bij Erasmus. Je zou denken dat zo’n man dus weet waar hij het over heeft. Helaas, niets is minder waar. Ten eerste is meneer namelijk tegenstander van een vlaktaks — de enige moreel correcte wijze om belasting te heffen — en ten tweede weet hij niet eens wat een vlaktaks is:

Als de lekken geloofd moeten worden is deze aankomende vlaktaks namelijk…. alles behalve vlak. Er komt één tarief voor lage en middeninkomens — 35 procent — maar vervolgens komt er een ander tarief voor zogenaamde topinkomens. Die zouden 45 procent moeten gaan betalen. Nou ben ik natuurlijk geen financiële expert, maar op de één of andere manier lijkt het me een beetje gek om een taks die niet vlak is toch gewoon een vlaktaks te noemen.

Nou ja, het zal wel veel leuker klinken om er toch een ‘vlaktaks’ van te maken. Met een beetje mazzel trapt het gepeupelte daarin en kun je de vlaktaks voor eens en altijd in diskrediet brengen waarna je het progressieve belastingstelsel, dat je in de tussentijd gewoon in stand hebt gehouden, zogenaamd kan ‘herinvoeren.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ben Zine

  Waarom geen belastingvrije voet voor inkomens tot 25 mille ? Voor inkomens van 25 mille tot een ton 25% en inkomens vanaf een ton de helft. Dan ben je er toch ? Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Kunnen er een hoop belastingambtenaren naar huis en ook al die belastingadvies- en accountantsbureaus kunnen dan worden opgedoekt. Gaat allemaal nergens over, alleen maar rondpompen van geld. Een vorm van verborgen werkloosheid. Al die belastingambtenaren, belastingadviseurs en registeraccountants worden op deze wijze kunstmatig aan het werk gehouden.

 2. Ben Zine

  En uiteraard ter vereenvoudiging geen aftrekposten meer. Dat moge duidelijk zijn.

 3. Henk-Jansen

  Ik ben geen voorstander. De rijken krijgen zo een veel grotere belastingverlaging dan de armen die vervolgens ook nog eens allerlei toeslagen verliezen. Ik zou een belastingvrije voet van €10.000 instellen, daarboven een tarief van 20% tot 25.000, tot €100.000 35% en boven de €100.000 50%.

 4. Ni28

  Zoals gebruikelijk moet de middengroep het meeste ophoesten. Zo wordt op den duur de middengroep steeds kleiner. Een belastingvrijevoet zou pas echt eerlijk zijn nu ook de kleine inkomens gelijk aan de 35% zitten. Dat is maar 10% minder dan de alle rijksten en dat is nogal bezopen. Maar wat kan het hun schelen?

 5. Punt50

  Totale vlaktaks dan? Is dat wel eerlijk??

 6. Parestado4

  Vlaktax:Wat is dat?Moet je daar een gommetje bij gebruiken?

 7. Parestado4

  Ik bedoel:Weg gommen /uitvlakken!

 8. Parestado4

  Hé geaffecteerd oreerende commandoballen en grachtegordel wijven:Blijf met je poten van het MKB af,want dit is de motor waar de economie op draait.Minder yuppen en accademici en meer ondernemers in de politiek,dan maken we de boel weer gezond!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.