VIDEO Erik Mouthaan: ‘Dat je het niet eens bent met iemand, maakt die persoon nog niet achterlijk.’

Bij RTL, een private partij op televisie, blijkt intelligentie meer aanwezig te zijn dan bij het publiek gefinancierde NPO. We wisten al dat Roderick Veelo veel goede uitspraken doet en laat blijken dat die echt neutraal is, maar vandaag gooit Amerika-verslaggever Erick Mouthaan ook een aantal goede uitspraken in het publieke debat.

In een video vertelt Mouthaan dat er in de Verenigde Staten er in de media veel gesproken wordt over een geestesziekte bij Donald Trump. Vooral aan de linkerzijde van het politieke spectrum. In de video analyseert Mouthaan op een geweldige wijze de retoriek en de argumentatie vanuit alle kanten over de status van Trump als president.

Hij moet constateren dat het heel toevallig altijd bij Republikeinse presidenten voorkomt dat er gesproken wordt over incapabiliteit en geestelijke beperktheid:

‘Maar de beschuldiging van domheid is vaak weinig meer dan het maskeren van minachting voor hoe iemand praat of denkt.’

Enfin, bekijkt u zelf de video maar!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Ritter

  Hij heeft talloze artikelen geschreven over Trump die bol stonden van persoonlijke aanvallen op Trump en leugens over Trump.

  Dat hij nu een keer wat realistischer over Trump praat en een min of meer objectief verslag doet maakt de vele negatieve artikelen die hij heeft geschreven over Trump en de leugens die hij heeft verspreid over Trump niet goed.

  RTL over het algemeen is zeer politiek correct ; misschien nog linkser en politiek correcter dan de NPO.

 2. K.Dopper

  Mouthaan doet een poging om op dit tricky onderwerp objectief te blijven maar kan ook niet om de feiten heen: Trump is emotioneel labiel, grillig, narcistisch, wispelturig en slecht geïnformeerd. De kans dat hij lijdt aan beginnende Alzheimer wordt door veel deskundige waarnemers groot geacht.

  Trump is een onbekwame president maar vooral een groot veiligheidsrisico.

  1. Obiwokekenobie

   Ik denk nog steeds dat hij in betere gezondheid dan HRC. Dat hij ziek in zn kop is ben ik het mee eens… normale mensen laten hun dochter niet trouwen met een Sabbatean.

  2. Janna47

   Ik snap wel hoor Dopper dat u het niet begrijpt, wat Trump allemaal doet…
   geeft niet. Dat is ook alleen voor mensen met flink wat hersens te begrijpen.
   Er valt n.l. heel wat te repareren in dat land en hij doet dat heel goed!

   1. K.Dopper

    @Janna,

    Uit je bijdrage blijkt flink wat hersens hoor.

    🙂

    1. Bloem

     Beste heer Dopper dit is een typisch voorbeeld van uw neiging om andersdenkenden voor achterlijk uit te maken. Nergens voor nodig en doet afbreuk aan uw standpunten

  3. Ritter

   K.Dopper

   Heeft u ook inhoudelijke argumenten tegen Trump in plaats van persoonlijke aanvallen op Trump?

   1. K.Dopper

    Ja, die gaf ik, uit het optreden van Trump blijkt wispelturigheid, narcisme, een zeer gebrekkige dossierkennis en een infantiele haatdragendheid tegen iedereen die in zijn verbeelding zijn ego schendt.

    Uit niets blijkt dat deze man geschikt is voor dit ambt. Dat wordt niet alleen door zijn politieke tegenstanders maar in toenemende mate ook door mensen uit zijn eigen partij geconstateerd.

    1. Nasrani

     He, narcisme? Voor wie gebruik ik dat woord ookal weer? Oh ja, duidelijk.

  4. Bloem

   Beste heer Dopper, misschien dat u troost en kracht kunt putten uit deze wijze woorden. ‘Dat je het niet eens bent met iemand, maakt die persoon nog niet achterlijk.’ er is geen ander op dit forum aan te wijzen waarmee de forumleden het zo vaak en zo krachtig mee oneens zij als met u. Daartegenover classificeerd u die forumleden meer dan eens als achterlijk.

   1. K.Dopper

    Ik herinner me niet dat ik forumleden hier ooit achterlijk noemde, Bloem, en dat zal ik zeker niet doen als het andersdenkenden betreft die hun mening beargumenteerd en beschaafd verwoorden.

    1. Bloem

     Beste heer Dopper, u heeft het zelf misschien niet door, echter heb ik u reeds diverse malen geattendeerd op het gebruik van vergelijkbare classificeringen. Dialoog begint bij respect voor elkaar doch slaat dood bij het ontbreken van respect.

 3. DolleDries

  Trump is emotioneel labiel, grillig, narcistisch, wispelturig en slecht geïnformeerd.
  Roept hier een toetsenbord idioot over een man die een miljarden imperium heeft opbouwt. Dan moet je toch wel achterlijk zijn om zoiets te beweren.

 4. Marius Feenstra

  Wie de schoen past trekken hem aan Erik Mouthaan.

 5. marco1

  Mensen met een andere mening hoeven idd niet achterlijk te zijn. Zelf niet als ze van je verwachten er afstand van te nemen hoe een tv-zender zijn programma’s maakt.

 6. fusilier

  Erik mouthaan is gewoon een loopjongen van de media . En denkt dat hij interessant is .Laat de heer Trump maar schuiven. Als je miljardair bent heb je topmensen om je heen . Hij weet wat hij doet.

 7. Paaldanseres

  Wat een randdebiel… verder geen woorden voor.

 8. swetsnek

  doppertje Mag altijd graag denigrerend beginnen an dan …………………… blablablablabla
  En dat was het dan wel weer

 9. Babaji538

  Een volk dat voor niks heeft geleefd,
  werkt niet bepaald inspirerend.
  Het is, niet wat je écht zou mogen noemen,
  om van naar huis, te mogen schrijven.
  Petra Hermans

 10. Babaji538

  De man getuigt van een hoge mate
  aan zelfkennis!

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.