Video! Palestijnse held bij VN-vergadering: ‘Niet Israël, maar de PLO is de vijand van de Palestijnen!’

Zo, dat mag ook eens gezegd worden.

Deze week kwam de meest lachwekkend commissie ter wereld, de VN-mensenrechtenraad, weer eens bijeen. U weet wel: die groep waartoe ook landen als Saoedi-Arabië, Cuba en Venezuela behoren. Écht grote voorbeelden van voorvechters van mensenrechten dus waar je nog een voorbeeld aan kan nemen.

Omdat de rampzalig inefficiënte en ineffectieve VN niet liever doen dan zeuren over de gemene zionisten – Israël heeft meer resoluties tegen zich gekregen dan alle schurkenstaten ter wereld bij elkaar – ging ook deze bijeenkomst weer over het ondragelijke lijden van het Palestijnse volk. Dat die mensen het zwaar hebben ontkent overigens niemand: vooral in Gaza wil je absoluut niet geboren worden. Dat er wat moet verbeteren vindt iedereen, maar wiens schuld het is dát het zo’n miserabele boel daar is, dáárover valt te twisten.

Qatar, Korea, Pakistan, Syrië – waar halen ze het lef vandaan? – Venezuela, Iran, en natuurlijk de Palestijnse Authoriteit (PLO) zelf wisten allemaal te vertellen dat het allemaal de schuld van Israël is. De joden stelen het geld, jatten land en doen alles wat God verboden heeft op Palestijnse bodem. In een overduidelijk anti-Israëlische commissie nam niemand nog de moeite om het tegendeel te bewijzen. Nou ja, niemand?

Jawel. Eén spreker die namens VN-waakhond UN Watch aanwezig was, ging tegen deze lijn in. De man, Hassan Youssef, is nota bene zelf Palestijn en weet als geen ander hoe zwaar mensen het in de ‘Palestijnse gebieden’ kunnen hebben. Hij weet echter wél wie daarvoor verantwoordelijk is. Niet Israël, maar de PLO – Fatah en Hamas dus – hebben dit op hun geweten. En hij kan het weten, want ook hij zat vroeger bij Hamas en weet dus precies hoe die organisatie te werk gaat.

Om een lang verhaal kort te maken: het komt erop neer dat de typisch Arabische schuldcultuur weer eens in de weg zit. Het is simpelweg not done om aan zelfreflectie te doen: wat je ook doet, zorg ervoor dat je iemand anders de schuld van je eigen misère geeft. In dit geval is dat natuurlijk Israël, dat – hoewel Arabieren in Israël daar veel gelukkiger en vrijer zijn dan waar dan ook in het Midden-Oosten – nooit iets goeds weet te doen. Zoals Hassan het perfect verwoordt: “Als Israël niet zou bestaan, zouden jullie niemand hebben om de schuld op af te schuiven. Niet Israël, maar de PLO is de vijand van het Palestijnse volk”.

Hij zegt echter nog veel meer prachtigs dan dat. Zeker de moeite waard om te kijken dus! En als ik een kleine tip mag geven: let vooral goed op de gezichtsuitdrukkingen van de Palestijnse delegatie wanneer Hassan spreekt…

[fvplayer src=”https://www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ”]


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Floris

  Well said!

 2. van Urk

  Ik denk dat Doppertje bij dit horen net zo keek als de Palestijnse delegatie.

  1. van Urk

   O ja en nog wat..Onze Dopper was zo lof met onze Defensie minister Jeanine Hennis: http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/09/hennis-onder-vuur-vanwege-bikkelhard-rapport-mali-545056/

   1. Ni28

    Ja, hij heeft zelfs zijn nickname daardoor veranderd, zo schaamt hij zich nu.

   2. HaZ

    Pinokkio Rutte heeft het handboek “Hoe kom ik ongeschonden van een foute VVD minister af” uit de boekenkast getrokken en ratelt nu hoofdstuk voor hoofdstuk
    af voor de buhne. Die kabinetsonderhandelingen gaan iets uitlopen, vrees ik.

  2. hans-e-pans

   Het is nu 23:01 uur en nog geen commentaar van Dopper gelezen.

   1. Hetzalwelweer

    Hennis en Dopper……misschien was Dopper Hennis, je weet het maar nooit.

    1. corfo

     @ HaZ/Hetzalwelweer.
     De riool=rat Dopper, beweerde zelfs dat “mevrouw” Hennis een “foutloos parcours” had gelopen tijdens haar “ministerschap”. Hierop kreeg Dopje commentaren die er niet om logen, maar de figuur Dopje bleef draaien en liegen. En ziet : het “mens” Hennis heeft enkele doden en zwaargewonden op haar geweten door een “foutloos parcours” te lopen !!
     Die Dopje toch : plots is tie verdwenen, maar onder een andere naam teruggekeerd. Wat een miezerig figuurtje, te stom om mijn tuin te mogen harken !

  3. Guus Geluk

   Ja, hij wordt hier kennelijk zwaar gemist.

   1. swetsnek

    Nee hoor prima zo kan er eindelijk normaal een discussie zijn

    1. Albert Egberts

     Welke inhoudelijke discussie zou iemand die zichzelf Zwetsnek noemt willen voeren?

     1. corfo

      @ swetsnek.
      Laat u zich niet provoceren door iemand die zelfs niet in staat is om uw naam foutloos te schrijven.
      Deze figuur is van het niveau Dopper, Guus G. Neworder enz. Dit niveau is géén inhoudelijke reactie waard.
      Ik zal me niet verlagen tot hun niveau want dan zou ik nu moeten krijsen : “troll alert”, dus dat laat ik maar achterwege.

    2. Guus Geluk

     Zonder Dopper is er nooit sprake van een discussie, swetsnek.

     1. Albert Egberts

      Ik vrees dat na eindeloos gebedel bij de redactie door figuren als Zwetsnek is geband.

     2. IJscoman

      Guus, dat je een smerige holkruiper bent weet iedere DDS-reaguurder. Maar nog niet eerder toonde je dit zo onverholen en schaamteloos als nu. Je bent niet alleen een zachtgekookt ei, maar ook de complete slavenziel.

     3. Guus Geluk

      “Ik vrees dat na eindeloos gebedel bij de redactie door figuren als Zwetsnek is geband.”

      Dopper rook naar rozen, zoals Sarko naar tomaten ruikt. Ik meen dat de rechtspopulistische cafetaria daar allergisch voor is.

     4. Dubbele Komma

      ik heb dhimmie dopper nog nooit kunnen betrappen op goeie argumenten,een discussie is zinloos met een figuur als dopper,ontkent gewoon keiharde feiten,1400 jaar gedocumenteerde geschiedenis. is totaal onwetend,vandaar dijn domme gezwets.

      ik mis hem niet.

     5. Floris

      “Dopper rook naar rozen”
      ———————————
      IJscoman drukte zich nog mild uit met “holkruiper”. Wat een waardeloze voetveeg ben jij toch.

 3. Ritter

  Zo is het inderdaad.

  Hamas is de baas in Gaza en die hebben niets gedaan voor hun eigen bevolking.

  Hamas heeft geen scholen gebouwd; geen infra structuur opgezet; geen ziekenhuizen gebouwd voor de eigen bevolking; enzovoorts.

  Wat Hamas heeft gedaan is het sturen van zelfmoordenaars naar Israël om schoolbussen op te blazen; ze vuren raketten af op burgerdoelen in Israël en graven tunnels om oorlog te voeren met Israël.

  Daarbij heeft de Hamas leiding zich verrijkt ten koste van de eigen bevolking.

  Villa’s met fitnesscentra: zo rijk zijn de Hamas-leiders
  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/news/2014/08/villas-met-fitnesscentra-zo-rijk-zijn-de-hamas-leiders-1581458W/

 4. denk eens na

  Israel land van een hand vol joden ,tussen 100 miljoen moslims . ik vind het niet zo beroerd hoe Israel zich staande houd .

  1. van Urk

   Oud premier Golda Meir stond op het punt zelfmoord te gaan plegen nadat het Israelische volk bijna zijn tweede holocaust zou gaan meemaken : http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/10/isra-l-overleefde-aanval-van-1-miljoen-soldaten/

  2. trampoline

   Ik steun Israel. moreel en financieel als het nodig is. Dat zouden mensen met een hart ook moeten doen.

 5. denk eens na

  kijk ons Nederlanders 17 miljoen vs 5% moslim .zeker in de toekomst kijkend.

  1. Kodi

   De demografische rampspoed die ons te wachten staat als wij het tij van de omvolking niet keren:

   Extinction of the European population
   https://www.youtube.com/watch?v=WzbnARyPMMk&ab_channel=bringbackmydemocracy

   KICK THE ISLAM OUT OF EUROPE NOW!!!

 6. Ni28

  De waarheid komt altijd naar boven al duurt het soms erg lang. Pijnlijk voor vele politiek correcte mensen ook hier onder ons. Maar er zal weer een lullige uitkomst te vinden zijn, he, Dopper?

  1. van Urk

   De haat en het conflict tegen Joden was al voor 1948 toen de staat Israel werd gesticht. Het begon allemaal toen na de prediking op vrijdag 23 augustus in 1929 de Arabieren uit Hebron en de omliggende dorpen de moskee verlieten en valse foto,s te zien kregen van een door de Joden gebombardeerde Omar moskee in Jeruzalem. 67 Joden werden gruwelijk afgeslacht met messen en machetes.

   1. Nico Dorlas

    Nee, de haat tegen de Joden is begonnen met de Evangeliën die bol staan van Jodenhaat. Vervolgens zijn de christenen ermee op de loop gegaan in een traditie van eeuwenlange Jodenvervolging.
    De ellende werd verdiept door de protestantse Kerkleider Luther die schreef: “Rabbijnen zijn vervloekte leugenaars die hun gelovigen vergiftigen. Joden zijn duivelskinderen, die wanneer hun Messias ooit zou komen, hem zevenmaal erger zouden kruisigen en belasteren dan ze met de onze hebben gedaan. (…) Geen wonder dat Luther harde maatregelen wilde nemen tegen de Joden. Eerst moesten Joodse scholen en synagogen in brand worden gestoken. Vervolgens moesten de huizen van de Joden worden verwoest en afgebroken. De Talmud en andere Joodse boeken, waaruit zij hun verafgoding en leugens leerden, moesten worden afgenomen en verbrand. Rabbijnen moesten op straffe des doods worden verboden lessen te geven. Joden zouden zich niet meer op straat mogen begeven. Hun geld, hun sieraden en alles van waarde moest worden afgenomen. Daarna zouden Joden worden opgepakt en tewerkgesteld om in het zweet huns aanzijns hun brood te verdienen.”

    Hitler sloot aan op deze antisemitische traditie die logisch moest uitlopen op de Holocaust.

    Het is wrang dat christenen nu moslims uitkrijten voor het antisemitisme dat ze hen hebben geleerd.

    1. IJscoman

     Jezus Dopper, houd je nu eens op met het aanmaken van nieuwe nicks. Het is wel weer mooi genoeg geweest.

     1. HaZ

      Ook deze nick is ontsproten aan A.F.Th van der Heijden ! Zouden ze niets anders te lezen hebben in die inrichting ?

      Deze bijna-vijftiger, de reclameman Nico Dorlas, verdenkt zijn vriendin Desy van overspel, speurt naar bewijzen, en maakt zichzelf daarmee gek. Hij is al labiel, deze zware alcoholist en cokesnuiver die in het grote middendeel van de raamvertelling Kwaadschiks een etmaal lang door Van der Heijden op zijn huid wordt gezeten, bijna veertienhonderd pagina’s lang. Dorlas is in de greep van zijn stemmingswisselingen, en iedere minieme verandering in het (zelf)vernietigend gedrag van zijn hyperverbale antiheld weet Van der Heijden koel registrerend te vangen. De man heeft al een gewelddadig verleden, gericht tegen vrouwen, en deze wandelende tijdbom vermoordt op zeker moment een agente.

    2. van Urk

     Dopper@ Volgens mij waren het de Romeinen i.p.v. de christenen..maar goed van u is bekend dat u ook graag bepaalde mensen weer in een hokje wil gaan duwen.

 7. PTBLeiden

  Wel er even eerlijk bij vermelden dat hij voor Shin Beth werkt (of heeft gewerkt) nadat is Hamas verliet dus helemaal onpartijdig is ie niet.

  PLO Hamas, kunnen elkaars bloed wel drinken. Geen al te frisse organisaties maar wel degelijk gekozen hoewel zeker Hamas niet veel opheeft met een Westerse democratie. Beiden lijken niet teveel te geven om het lijden van de gewone bevolking.

  Blijft natuurlijk wel een feit dat Israël zelfs de eigen Arabische bevolking op z’n best als tweederangs burgers behandelt.

  Jammere is dat geen van de betrokken partijen veel zin in – en belang bij – het beëindigen van het conflict lijkt te hebben en daar heeft de rest van de wereld ook veel ‘plezier’ van.

  1. Ritter

   PTBLeiden

   Leugen: Israël is een Apartheidsregime en mishandelt Arabieren.

   “Waarheid: Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat GEEN Apartheidsregime heeft. De Arabieren die leven onder Israëlische bestuur zijn de enige Arabieren die kunnen genieten van de vrijheid van meningsuiting en pers, die vrije toegang hebben tot gerechtshoven en via procedures hun belangen kunnen verdedigen, die legale bescherming van hun eigendomsrechten genieten en algemeen stemrecht hebben.

   Israëlische Arabieren hebben een hogere levensstandaard, zowel op het gebied van opvoeding als van gezondsheidszorg, dan gelijk welk ander Arabisch land in het Midden-Oosten.

   Israëlische Arabieren zijn simpelweg de best behandelde politieke minderheid in het Midden-Oosten en worden op sommige terreinen zelfs beter behandeld dan in vele Europese landen. Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat GEEN gebruik maakt van de islamistische terreurmethodes door grootschalige massacres te laten uitvoeren door mensen die in hun midden als terroristen opereren.”

   https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

   1. PTBLeiden

    Dat dat op een of andere website staat wil nog niet zeggen dat jet klopt.

    Ik ben 2 keer in Israël geweest (dus geen expert) maar het was duidelijk dat de Arabische buurt(en) van Tel Aviv een stuk minder goed werden onderhouden dan de andere buurten. Dat vonden mijn Israëlische collega’s ook heel normaal want ‘het waren geen echte Israëliërs’. Als gelijken worden ze zeker niet behandeld of gezien.

    1. Ritter

     PTBLeiden

     De feiten zijn dat in Israël alle inwoners –Joden en Arabieren- gelijke rechten hebben. Israël kent volledige, politieke, religieuze en andere mensenrechten voor de hele bevolking.

     In Israël heeft de Arabische bevolking wettelijk volledig gelijke rechten, van de aanwijzing van het Arabisch als officiële taal tot de erkenning van niet-Joodse religieuze feestdagen.

     1. van Urk

      Sterker nog: Israel is de grootste werkgever voor Arabieren. En ze mogen dienen in het leger en andere overheidsinstellingen.

    2. buitenbeentje

     Ik ben meer dan twee keer in Amsterdam geweest. De westerse wijken zijn daar veel beter door de bewoners leefbaar gehouden als de Arabische. who´s to blame?

 8. Bloem

  Het antisemitisme blijft woekeren in deze wereld. De VN is ooit opgericht om conflicten te voorkomen en op te lossen. Helaas is de VN verworden tot een baantjesparadijs voor allerlei figuren die er zitten om hun zakken te vullen en plaats van werkelijk conflicten op te lossen zich bezig houden met antisemitisme en zwarte pieten

  1. Thjum

   Ja het westerse christelijke antisemitisme heeft school gemaakt in het Midden Oosten. Een akelige erfenis hebben we daar nagelaten.

   1. buitenbeentje

    blablabla

  2. Hetzalwelweer

   @Bloem, Het is de 1%, het is de elite…..niet het antisemitisme.

 9. mening66

  Zo! Dat is eens een ander geluid en dat uit de mond van een Palestijn ongelooflijk.
  Dat kunnen de hele antifa en andere linkSSe gekken in hun zak steken.
  De EU krijgt ook een steek onder de gordel maar die voelen dat niet, Timmerman is al ontmant door Juncker dus die voelt het niet en juncker zelf is zo verdoofd en verrot van de alcohol dat hij alleen nog maar kan genieten van het kussen n strelen van andere EU leiders, zelfs Rutte moest zich af late likken en Frans T was daar een beetje boos over.
  Dus helpt het wat deze zoon van een Hamas leider zegt?
  Ik blijf het hopen en ook hoop ik dat Hassan Youssef naar NL komt en hier de oren uitspuit met de volledige waarheid waar islam voor staat.

 10. Nasrani

  Kijk! Een dappere man. En van onverdachte huize zullen we maar zeggen. Heel de VN is een farce…maar doppertje en guusje zullen wel weer een verklaring hebben.

  1. Hetzalwelweer

   Doppertje en Guusje weten niet wat een farce is….

   1. Guus Geluk

    Jawel, hoor.

 11. HaZ

  Zou A.F.Th. van der Heijden wel weten dat de namen Albert Egberts en Thjum uit zijn boek “De tandeloze tijger”op dit blog misbruikt worden door een notoire provocateur ?

  1. Boezaardt

   Een groot schrijver, dus verdient wel een paar nicknames

   1. HaZ

    Nummer 4 en 5 dus: Boezaardt en Brabantguy. Loopt aardig vol in die bovenkamer van je. Maar ja, geen probleem voor een VOLidioot als jij, er is immers ruimte genoeg.

 12. Kodi

  Yasser Arafat heeft in 1990 de in Koeweit woonachtige Palestijnen ook zo’n goede dienst bewezen met zijn vrijages met Saddam Hussayn, nietwaar? Hoe krijg je het voor elkaar het bij je grootste sponsor (Koeweit) te verbruien?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.