Vier EU-landen willen EU-plan om internetbedrijven meer te belasten, want ‘eerlijker’

Belastingen verhogen omdat het dan ‘eerlijker’ is. Tja, er zijn wel raardere dingen gezegd, maar dit is wel echt een groot probleem binnen de politiek. Zeker als het gaat om supranationale organisaties als de EU. Frankrijk heeft een plan tentoongesteld waarbij internetbedrijven belastingen moeten betalen over hun omzet, en niet alleen over hun winst.

Het klinkt zo nobel, bedrijven als Google zullen dan ‘eerlijker’ belasting betalen, maar dat betekent wel uiteindelijk dat zulke bedrijven wegblijven. Daarnaast is er altijd een keuze hoe zulke bedrijven te behandelen. Willen we een bedrijfsvriendelijk milieu waar groei is en economische kansen of een milieu binnen de Europese Unie waarin we bedrijven wegtaxeren. Met Trump in de Verenigde Staten die een bedrijfsvriendelijke milieu wil creëren, is er serieuze concurrentie voor de Europese Unie.

We kunnen met valse moraliteit overal de belasting gaan verhogen, maar daardoor gaat dit probleem niet opgelost worden. We moeten een eerlijk systeem creëren waarbij er een balans gevonden wordt tussen bedrijfsvriendelijk en een rechtvaardig systeem. Daar ligt belastingverlaging ook voor een groot deel aan ten grondslag.

Willen we echt een institutie als de EU de macht geven om dit soort dingen te regelen? Macht die we weggeven krijgen we nooit meer op een normale manier terug, dat is een zekerheid.Elke belastingverhoging is een voorwendsel voor een andere belastingverhoging.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. DutchDropveter

    Weet je wat ook eerlijker is? Die watermolen in brussel die enkel zijn water kan halen in het noorden en vertrouwen koopt met dat geld in het zuiden. Dàt zou ook eerlijker kunnen.

    Het feit dat er netto en bruto landen zijn met een dusdanig groot verschil zegt eigenlijk al dat er van een Unie totaal geen sprake is.

    Het is gewoon een verhulde welvaarts verdeling en als je er iets van vind ben je gek of zul je het wel wel niet snappen.

    Oplossing is in deze heel simpel; Naheffing? waarvoor? wij ontvangen minder dan we krijgen klaar over einde. Maar dat zal die Dijsselbloem wel niet durven net zoals Dijsselbloem niet durft te wijzen op het chronisch te kort aan geld bij de Franse begroting. man man man wat een farce.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.