WAT EEN BLAMAGE: Oranje stuntelt maar wat in Parijs, toont zich totaal WK-onwaardig

Dit gaat hem niet meer worden, jongens.

Inpakken, afdruipen en met de staart tussen de benen rennen richting de voorbereidingen voor het EK van 2020. Het WK van volgend jaar in Rusland kunnen we namelijk wel praktisch vergeten na een desastreuze 4-0 nederlaag tegen Frankrijk in Parijs.

Het was een wedstrijd die weinig verstand van voetbal vergt om te kunnen zien dat ‘weggespeeld worden’ hier de juiste term is: Oranje – of wat ervan over is – kreeg niet tot nauwelijk voet aan de grond in Parijs. Slechts luttele kansjes deden zich voor, maar geheel in stijl maakten de heren – in tegenstelling tot de dames deze zomer – daar totaal geen gebruik van. En dat leverde een resultaat op dat het slechtste is sinds 1961:

Wat dat betreft ben ik het eens roerend met de Volkskrant eens: het is maar goed dat dit team niet in Rusland zal mogen aantreden, want dat hebben ze allesbehalve verdiend. Karig genoeg speelden ze het toch klaar om nog optimistisch te zijn na deze historische nederlaag: Zweden had immers ook de wedstrijd tegen Bulgarije verloren, waardoor er theoretisch gezien nog een kansje is om de Zweden in te halen. Bij meer dan theoretisch zal het echter blijven, want die wedstrijden die we in het verschiet hebben zullen ook wel kansloos verspeeld worden. Sterker nog: het zou een schande zijn als wij, en niet Zweden, richting dat WK zouden gaan. Zweden is dan misschien op papier een slechtere ploeg, maar zij spelen al tijden boven hun stand, en wij diep eronder. Zij verdienen het en wij niet, klaar. Zo triest is de stand van zaken inmiddels.

Deze hele avond had eigenlijk slechts één lichtpuntje: Mark Rutte lijkt de avond van zijn leven te hebben gehad, aangezien hij niet door blijkt te hebben gehad wie nou eigenlijk wie was op het veld. Wat een afgang, zowel op sportief als politiek gebied.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Joop Sigaar

  En maar lachen , ze gaan lachend ten onder. stelletje varkens bij elkaar.
  Daarmee beledig ik eigenlijk de VARKENS nog.

  Tijd voor een totale politieke vernieuwing in NL en Europa .

  NEXIT !

 2. RobertMarsman

  Ach heel Nederland moet toch lachen in de huiskamers als ze dit Oranje zien voetballen want het is ook lachwekkend. Rutte doet wat heel Nederland in de huiskamers doet alleen dan met de camera op zijn kop gericht.

 3. K.Dopper

  Gelukkig was Rutte beschikbaar om de gevoelens van woede en frustratie op af te reageren.

  1. Bloem

   Persoonlijk had ik het prettiger gevonden wanneer dhr. Rutte zijn tijd had besteed aan het formeren van een kabinet. Een potje voetbal kijken is nu niet echt de prioriteit lijkt mij.

   1. Marija

    Dat formeren is een wassen neus.
    Allemaal toneel en wachten op het moment dat Merkel zeker van haar overwinning is.
    Dan ploft de zooi hier.

  2. Ni28

   Misschien moeten het de vrouwen overnemen. Dan is er minder aan miljarden aanwezig maar zien wij meer sport. Of zijn de Nederlanders nog onderbetaald? Als het daar aan ligt is het met het sport triest gesteld.
   Misschien kwam het juist door de aanwezigheid van Rutte. Hij klungelt, wij ook!

  3. Guus Geluk

   Het is een prachtige illustratie, K.Dopper, van hoe het er in dit land aan toe gaat. Het parlement is niet goed, de overheid is niet goed, moslims die proberen te integreren zijn niet goed, de economie van ons land is niet goed, ons land op zichzelf is niet goed, de media is niet goed en het is allemaal de schuld van Rutte in hoogsteigen persoon.

   Je vraagt je soms af of de man nog kan werken met al de bagger die men dagelijks over hem uitstort.

   1. Rust

    Guus, uiteraard krijg je bagger over je heen. Verschillende groepen mensen, verschillende idealen. De regering kan nooit iedereen tevreden stellen. Maar het hangt een beetje teveel naar één groep mensen toe. Daarom zijn de andere groepen kwaad. Het is vrij simpel te begrijpen. Probeer het eens, in iemand anders zijn schoenen te staan!

    1. Guus Geluk

     Rust, er is veel goed onderbouwde kritiek. Er is ook veel bagger. Het is voortdurend Rutte dit, Rutte dat. Nooit is het eens een keertje goed. Met name de achterban van de populistische partijen PVV, FvD en DENK schuift de schuld van zo’n beetje alle ellende af op het Torentje.

     1. Bloem

      Beste heer Geluk, dat heet oppositie en maakt onderdeel uit van een democratie. In een democratie mag men zich namelijk tegen het regeringsbeleid uitspreken. In landen als Turkije mag dat inmiddels niet meer. Iedere 4 jaar mogen burgers een stem uitbrengen op een partij waarvan men hoopt dat die partij haar belangen zo goed mogelijk zal behartigen. Gezien de verdeeldheid in het politieke landschap zijn heel veel burgers het niet eens met het regeringsbeleid van de afgelopen jaren en het beleid dat de momenteel onderhandelende partijen voor ogen hebben. Zelfs de partijen die nu hebben besloten een coalitie aan te gaan, hebben momenteel de grootste moeite om er samen uit te komen. Naast PVV, FvD en Denk zijn er nog diverse andere partijen die het ook oneens zijn met het beleid van zowel het demissionaire kabinet als het kabinet in spe. Om nu een deel van de bevolking weg te zetten als de achterban van een stelletje populistische partijen is erg kort door de bocht. Alleen in een directe democratie kunnen er zaken besloten worden waarbij het niet mogelijk is een partij of samenwerkingsverband aan te duiden als schuldige van een bepaald beleid. In dat geval heeft een meerderheid van het volk iets besloten en niet een beperkte club die zogenaamd een deel van het electoraat vertegenwoordigd.
      In een democratie mag iedereen zijn mening uitspreken, gelukkig. Er zijn ook landen waar mensen zoals u opgepakt worden en verdwijnen.
      Volgens mij is dat niet waar we naar streven.

     2. Guus Geluk

      Bloem schreef:
      “dat heet oppositie en maakt onderdeel uit van een democratie. In een democratie mag men zich namelijk tegen het regeringsbeleid uitspreken. In landen als Turkije mag dat inmiddels niet meer. Iedere 4 jaar mogen burgers een stem uitbrengen op een partij waarvan men hoopt dat die partij haar belangen zo goed mogelijk zal behartigen. Gezien de verdeeldheid in het politieke landschap zijn heel veel burgers het niet eens met het regeringsbeleid van de afgelopen jaren en het beleid dat de momenteel onderhandelende partijen voor ogen hebben.”

      Ik onderschrijf de democratie, oppositie en Vrijheid van Meningsuiting van harte. Wat mij betreft mag er in sterke bewoordingen kritiek worden geleverd op het regeringsbeleid van de huidige demissionair minister-president. Ik vind echter dat de kritiek op veel punten is ontaardt in moddergooien. Rutte wordt er bijvoorbeeld stelselmatig van beschuldigd medeverantwoordelijk te zijn aan de aanslagen binnen Europa. Dat soort beweringen zijn mijns inziens ongewenst en het lijkt er dan meer op dat men de woede en frustratie probeert af te reageren op de minister-president.

      “Zelfs de partijen die nu hebben besloten een coalitie aan te gaan, (…) Alleen in een directe democratie kunnen er zaken besloten worden waarbij het niet mogelijk is een partij of samenwerkingsverband aan te duiden als schuldige van een bepaald beleid. In dat geval heeft een meerderheid van het volk iets besloten en niet een beperkte club die zogenaamd een deel van het electoraat vertegenwoordigd…”

      Ik begrijp dat je pleit voor een directe democratie? Zo’n directe democratie zou de huidige representatieve democratie, waarbij in feite alle macht in de handen van de democratisch gekozenen ligt, moeten vervangen. Ik vraag mij sterk af of daar voldoende draagvlak voor te vinden is. Bij het jongste raadgevend referendum (de hele Oekraïne-soap) kwam er een opkomst van 32,2%. Ik weet niet goed wat de kiesdrempel was, 30%? Hoeveel mensen zullen er nog eigenlijk op komen dagen bij het voortdurend houden van referenda om het regeringsbeleid te bepalen?

      Ik ben sterk voor het behoud van onze representatieve democratie. Uiteindelijk hoef je niet per se in een kabinet te zitten om veel invloed te hebben. Stemt Nederland voornamelijk rechts, dan krijgt men voornamelijk rechts beleid. Wetsvoorstellen, moties en amendementen leunen immers op de stemmen binnen de Tweede Kamers. Stemt Nederland in het bijzonder links, dan krijgt men in het bijzonder links beleid.

   2. Bloem

    Gelukkig hebben we de heren Dopper en Geluk nog. Deze heren hebben namelijk de wijsheid in pacht!

   3. swetsnek

    BLIJKBAAR wel guuske want die zeikstraal is er nog steeds het is hardnekkig onkruid

 4. Peter Selie

  Arrogante jonge multi-miljonairs gooien wederom wéér hun kont tegen de krib, gaan af als een gieter, Dick Advocaat die net zoals zijn illustere voorgangers eveneens faalt en dan dat zooitje wegkijkers en andere Bobo’s op de foto geven de werkelijke staat aan van waarin Niedrichland zich bevindt.

 5. fusilier

  Mag ik even Uw aandacht . Die beste Trump klopt 1 miljoen uit zijn eigen kontzak voor HOUSTON , zo doe je dat , als medemens.

  1. Marija

   Als ieder naar vermogen dat doet, (hulde voor Trump) zou mooi zijn.

 6. Blue monday

  rare reacties hier….om bij het topic te blijven;

  we zijn jarenlang verwend met goede voetballers…..die tijd is over, de talenten zijn oud en de jonkies onervaren of niet goed genoeg.

  Dit is normaal, maar er is zoveel media-aandacht voor voetbal dat het net lijkt of
  Nederland nog steeds een ge-wel-dig voetballand is.
  Het volk slikt dat voor zoete koek en laat zich voor veel te dure kaartjes afschepen in de stadions met een partij zomer-avond voetbal.

  Wen er nu aan, de organisatie is slecht, de opleiding is onder de maat, de talenten zijn al weg voordat het goede voetballers zijn en verpieteren op de bank in het buitenland.

  Nederland is net als in de begin jaren 80 een team met allemaal “Benny Wijnstekers” en “Michel van de Korputs”….. helaas maar waar, ze kunnen niet beter.

  1. RobertMarsman

   Die vergelijking met de jaren 80 wordt inderdaad gemaakt maar die vergelijking is niet terecht. Zo kon je in de jaren 80 duidelijk zien dat er een generatie voetballers aankwamen die zich met de top konden meten. In 88 werd dat ook realiteit door Europees kampioen te worden. Die kwaliteit die we in de jaren 80 wel konden zien die zien we nu dus helemaal niet. Ik zie de toekomst voor het Nederlands elftal erg somber in momenteel.

   Nederland miste dan wel het WK van 86 doordat het door België uitgeschakeld werd maar Nederland deed niet onder van België. Uiteindelijk haalde België de halve finale die Nederland op dat toernooi ook had kunnen halen als ze zich hadden gekwalificeerd.

   En het EK van 84 werd gemist door die dubieuze wedstrijd van Spanje tegen Malta die ze wisten te winnen met 12-1 waar gewoon een stinkluchtje aan hing.

   1. Blue monday

    helemaal gelijk, het is nog veel erger.

  2. swetsnek

   JA tis net regeren he hahahaaha

 7. sjun

  Het was al even tijd om door te selecteren. Danny Blind deed daartoe een poging maar had de resultaten niet mee. Na het echec van gisteravond lijkt de eerste opdracht aan de bondscoach om hier werk van te maken. De Lage Landen worden door België zeker niet slecht vertegenwoordigd in Rusland.

 8. Blue monday

  Wellicht moet Rutte een miljoen storten na deze enorme ramp, daar krijgt hij alle DDS-klagers zo mee om

  1. van Urk

   Ach, Je moet de Franse leider tevree gaan houden als mogelijke kruiwagen, dacht Rutte.

   1. Blue monday

    Bij Rutte speelt die gedachte vast en zeker mee…..

    Nog 4 jaar premier (zucht, piep en kraak) en daarna zijn oude dag in Brussel slijten.
    Kan hij zo het stokje van Timmerfrans overnemen.

 9. Bes Tolen

  Nederland moet zich uit het Europese voetbal terug trekken.
  Er moeten ook geen TV gelden meer internationaal worden afgedragen voor diverse sporten waaronder dus ook atletiek, tennis en basketbal. Want daar gaan ook heel grote bedragen naar toe. Steeds meer. Namelijk ook nog eens op andere manieren. Over veel wordt internationaal geheimzinnig beslist en het geld van velen (vaak belastinggeld) gaat allemaal op de grote hoop waarvan weinigen profiteren. Kappen met die rotzooi, moet het parool zijn.

 10. EllyD19

  En maar vriendjes maken en het lachertje van de match zijn.

 11. Babaji538

  Het toilet.
  De toilet is volks.
  Een wc is neutraal.

  Petra Hermans

  1. Zout

   Je neus reinigen op het toilet?

   https://i.imgur.com/iBb37C5.jpg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.