WAT EEN BLAMAGE: Oranje stuntelt maar wat in Parijs, toont zich totaal WK-onwaardig

Geen categoriesep 01 2017, 8:00
Dit gaat hem niet meer worden, jongens.
Inpakken, afdruipen en met de staart tussen de benen rennen richting de voorbereidingen voor het EK van 2020. Het WK van volgend jaar in Rusland kunnen we namelijk wel praktisch vergeten na een desastreuze 4-0 nederlaag tegen Frankrijk in Parijs.
Het was een wedstrijd die weinig verstand van voetbal vergt om te kunnen zien dat 'weggespeeld worden' hier de juiste term is: Oranje - of wat ervan over is - kreeg niet tot nauwelijk voet aan de grond in Parijs. Slechts luttele kansjes deden zich voor, maar geheel in stijl maakten de heren - in tegenstelling tot de dames deze zomer - daar totaal geen gebruik van. En dat leverde een resultaat op dat het slechtste is sinds 1961:
Wat dat betreft ben ik het eens roerend met de Volkskrant eens: het is maar goed dat dit team niet in Rusland zal mogen aantreden, want dat hebben ze allesbehalve verdiend. Karig genoeg speelden ze het toch klaar om nog optimistisch te zijn na deze historische nederlaag: Zweden had immers ook de wedstrijd tegen Bulgarije verloren, waardoor er theoretisch gezien nog een kansje is om de Zweden in te halen. Bij meer dan theoretisch zal het echter blijven, want die wedstrijden die we in het verschiet hebben zullen ook wel kansloos verspeeld worden. Sterker nog: het zou een schande zijn als wij, en niet Zweden, richting dat WK zouden gaan. Zweden is dan misschien op papier een slechtere ploeg, maar zij spelen al tijden boven hun stand, en wij diep eronder. Zij verdienen het en wij niet, klaar. Zo triest is de stand van zaken inmiddels.
Deze hele avond had eigenlijk slechts één lichtpuntje: Mark Rutte lijkt de avond van zijn leven te hebben gehad, aangezien hij niet door blijkt te hebben gehad wie nou eigenlijk wie was op het veld. Wat een afgang, zowel op sportief als politiek gebied.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten