Zware aardbeving in Noord-Korea, nadat de gestoorde dictatuur weer een kernproef uitvoert

Chinese seismologen rapporteren een zware beving in het noordelijke gedeelte van de communistische republiek, met een kracht van 6.3 op de schaal van Richter. Vermoedelijk door een kernproef.

Nou jongens, echt verrassend is het niet, maar Noord-Korea lijkt niet van plan om diens nucleaire ambities aan banden te leggen nu het land nieuwe sancties krijgt en bovendien regelmatig boze tweets van President Trump ontvangt. Dat blijkt vanochtend wel nu duidelijk wordt dat Kim Jong Un vermoedelijk een nieuwe kernproef heeft laten doen in het nucleaire testgebied Punggye-ri.

De proef bracht een flinke aardbeving in het gebied, die tot in China gemeten kon worden:

“In het noordoosten van Noord-Korea is een aardbeving gemeten met een kracht van 6.3. De beving duidt er mogelijk op dat Noord-Korea een nieuwe nucleaire proef heeft uitgevoerd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Eerdere bevingen die in het communistische land zijn geconstateerd waren ook het gevolg van kernproeven. De beving had plaats in de buurt van het kernwapentestgebied Punggye-ri. Het zou de zesde kernproef zijn die Noord-Korea heeft uitgevoerd.”

Formeel staat nog niet geheel vast dat de beving veroorzaakt werd door een kernproef, maar gezien het feit dat Noord-Korea de laatste tijd allerlei soorten wapentuig aan het paraderen, testen en afschieten is ligt het wel in de lijn der verwachting. Zeker gezien het gebied waar het epicenter van de beving zich bevond. Volgens deskundigen is daarbij ook een ontploffing geweest.

Schermafbeelding+2017-09-03+om+06.34.23

Alle ogen zullen nu dus echter weer gerecht zijn op de Amerikaanse president Trump. Eerder deze week maakte de man al bekend dat de tijd van praten met Noord-Korea nu voorbij was. Een nieuwe kernproef zorgt voor een uitgelezen kans voor het Witte Huis om te laten zien wat er nu dus wél gaat gebeuren: grijpen de Verenigde Staten in, of is zwijgen het nieuwe praten.

We weten het vermoedelijk binnen enkele uren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Obiwokekenobie

  Een oorlog die niet te winnen is…

 2. Paaldanseres

  Bedankt oboemba… voor al die jaren wegkijken…

 3. buitenbeentje

  Nog langer wachten is ook geen optie, Korea (en Iran) worden alleen maar gevaarlijker. Hopelijk zal China eindelijk eens ingrijpen, bij een oorlog met westelijke landen zal dat ook de nodige schade oplopen.

 4. Ngatimoto

  Gestoord? Geniaal zou ik het willen noemen.
  Want hij doet precies waar hij zin in heeft en de rest van de wereld doet het in de broek.
  De les is ook hier weer, zulke mensen en systemen moet je gelijk als ze de kop boven het maaiveld steken met een zeis bewerken.
  Het is net als met tomaten dieven, de extra groei in oksel van de plant.
  Die moet je gelijk verwijderen anders groeien ze op tot een volwaardige plant die zich te goed doet ten koste van de gastheer.

  1. corfo

   @ Ngatimoto.
   Helemaal korrekt.
   Vermoedelijk is het te laat om in te grijpen aldaar; dat is mede te danken aan Obama en co. Misschien kan Zakkammetje Koenders nog een keer iets héél ferms zeggen tegen die Noord Koreaanse malloot, daar zal die bolle nog wel van schrikken, denk ik.

 5. poldi

  Een duivels dilemma voor Amerika, China, Japan en Zuid Korea.
  Wat kunner zij doen om dit kwaad te beteugelen zonder dat er een oorlog op ongekende schaal uitbreekt?
  Wie het weet mag het zeggen.

  Maar één ding is zeker op een gegeven moment komt de uitbarsting.

 6. Nasrani

  Ik denk dat Frans Timmermans krachtig ingrijpt! Hij zal onze boosheid verwoorden en…en….en …..theedrinken denk ik.

 7. Beukman

  “Eerder deze week maakte de man al bekend dat de tijd van praten met Noord-Korea nu voorbij was.”

  Ik denk eerder dat de tijd van praten nog moet aanbreken.
  Jong-un, die een groot deel van zijn militaire arsenaal 100 tot 200 meter veilig onder de grond heeft zitten, heeft Trump in de tang, en zal Donald vroeg of laat naar de onderhandelingstafel dwingen. Tenzij de laatste rare dingen gaat doen, want de onvoorspelbaarheid van Trump is de grootste onzekere factor.

  1. Punt50

   @ Beukenoot

   Ja hoor, stuur Cohen maar naar Oen met een koppie thee… Wat een rare reactie weer van je 020 zelf-islamiseerder.

   1. Beukman

    Misschien moet je je er eerst eens in verdiepen voordat je wat zegt, @Puntje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.