Aanhoudende Pieter Omtzigt zorgt voor opstappen corrupte Europese plutocraat Agramunt

Je ziet ze niet veel, maar er zijn zeker politici die hun baan serieus nemen en hun controlerende functie goed uit oefenen. Pieter Omtzigt staat bij veel mensen bekend als een betrouwbare politicus die  niet voor niets zo veel voorkeursstemmen heeft gekregen afgelopen twee verkiezingen. Nu heeft hij er ook voor gezorgd dat de voorzitter van de Raad van Europa, Pedro Agramunt, vanwege corruptie is opgestapt.

De Raad van Europa is een groepering van landen die samenwerken om mensenrechten en democratie te bevorderen en te verdedigen. Zo zorgt de Raad van Europa er voor dat mensenrechten in de lidstaten niet geschonden worden. Laat de naam u niet misleiden, het is een organisatie die ouder is dan de Europese Unie en landen als Rusland en Turkije als leden heeft. De Raad heeft een soort parlement met 318 leden. De leden zijn verschillende afgevaardigden van de lidstaten die zelf ook in het thuisland parlementariërs zijn.

Waarom is dit zulk groot nieuws? Agramunt heeft zich onder andere afzijdig gehouden van corruptie binnen de organisatie. Hij heeft dubieuze banden met Azerbaijan en toen bekend werd dat parlementsleden waren omgekocht door dat land, zoals de Italiaanse Luca Volonte, deed hij niets om er wat aan te doen. Alleen de voorzitter van de Raad kan een onderzoek instellen en dat weigerde hij te doen. Samen met 130 leden heeft Omtzigt toen een onderzoek geëist en die wens werd na zes maanden (ja zo lang) pas ingewilligd.

Nadat hij ook nog met een aantal andere mensen een bezoek bracht aan Assad, terwijl de Raad Assad meerdere keren had veroordeeld, kwamen er nog meer vraagtekens omhoog. Hij moest met de billen bloot en Omtzigt heeft toen met meer dan honderd andere leden een motie van wantrouwen opgesteld. Voordat het ingediend kon worden, heeft Agramunt zijn functie neergelegd.

Het is natuurlijk een blamage dat er zulke corruptie is binnen zo een organisatie die corruptie en transparantie zo hoog in het vaandel heeft staan. Gelukkig zijn er ook politici zoals Pieter Omtzigt die hun controlerende taak serieus nemen en de corruptie hard tegen gaan. We hebben meer van dat soort politici nodig die dit soort kartelpraktijken tegenwerken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ben Zine

  Omtzigt zou ook gebruik moeten maken van de overstapservice naar het FvD. Hij zou daar goed bij passen, in plaats van die linkse gristenmeuk bij het CDA.

  1. hans-e-pans

   Wie zegt nu dat er geen gristenen bij FvD zitten?

 2. Top

  Dan mag deze CDAer wel op gaan passen en vaak over zijn schouders kijken, want hij wordt gevaarlijk voor de EU-minions.
  Er is ooit een politieke stroming geweest in het EU parlement, onder leiding van een zekere van Buitenen, maar dat was snel voorbij. Nooit iets kunnen bereiken en weggepromoveerd met een grote zal geld. Ik heb in die tijd op hem gestemd en nog lang gevolgd. De man was bij het begin, al totaal kansloos!

 3. netniet

  Fijn clubje, Raad van Europa, men moest eens notie nemen van resolutie 1743 die er onder leiderschap van Turkije is doorgerommeld. Dan begrijpt men ook de hele pro-islamwind die door Europa waait en door deze resolutie blijft waaien.

  1. Top

   Ik kan dit niet vaak genoeg hier plaatsen.

   EU Brussels is hoogverraad aan geheel Europa!

   Resolutie 1743 Raad van Europa!
   Hier in het kort zwart op wit:
   1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
   1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
   1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
   1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
   1743-11: De islam is een religie van vrede.
   1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
   1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
   1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
   1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
   1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
   1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
   1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten.
   Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.
   Fijn he!??

 4. Ecoshaarlem

  Een normen waardering voor dhr. Pieter Omtzicht, en er lopen nog veel van die hele foute leiders (lijders) daar in Brussel rond van onze centen, hoe lang nog?

 5. Peter Loosduinen

  Hulde voor Pieter !!
  Een hardwerkend Kamerlid die het goede voorbeeld geeft.

 6. Parestado4

  Heeft dat iets agrarisch?Nooit van gehoord!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.