Burgemeester Molenbeek: jihadistische wannabe terroristen zijn wel wélkom in Brussel, maar Geert Wilders niet

De burgemeester van Molenbeek laat weten dat zij ‘nooit met extremisten’ praat.

Burgemeester Francoise Schepmans zegt dat PVV-leider Geert Wilders en Vlaams Belang-baasje Filip DeWinter hun plan voor aankomende vrijdag wel kunnen afzeggen. De twee zijn van plan om naar het Brusselse Molenbeek te gaan voor een zogenaamde “islamsafari.” Nou, zegt Schepmans, daar komt niets van in.

Tegen het AD legt Schepmans uit:

“Ik praat nooit met extremisten! En al helemaal niet als ze hier enkel komen om te provoceren. Waarom zou ik daaraan meewerken?”

Gevraagd of ze het niet gevaarlijk vindt dat ze DeWinter en Wilders op deze manier een “makkelijke overwinning” geeft (aldus het AD), antwoordt ze:

“Ze roepen maar. Ik sta altijd open voor discussie. Maar deze heren komen niet voor discussie, die hebben hun eigen agenda.”

En dan maakt mevrouw de burgemeester duidelijk dat zij en die hele politiekcorrecte kliek in Brussel hét grote probleem zijn. Gevraagd over het feit dat drie Parijse aanslagplegers uit Molenbeek kwamen, “net als die op de Thalys en het joods museum” en ga zo maar door, antwoordt ze:

“Zeker, maar voor hetzelfde geld waren ze uit Toulouse, Nice of Marseille gekomen. Je hebt overal wel van die schooiers die in de misdaad belanden en dan via criminele contacten terreurdaden gaan plegen. Wij hadden de pech dat Abaaoud (de organisator van ‘Parijs’ – red.) hier vandaan kwam en hier ook nog eens veel mensen kende. Maar nogmaals: even goed waren ze ergens anders vandaan gekomen.”

Met andere woorden: dat is allemaal pure toeval. Heel ongelukkig. Soms zit het even niet mee. Ze hadden net zo goed uit Surhuisterveen kunnen komen. Ofzo.

Nou nee, dat kan dus niet. De reden dat al die terroristen uit Molenbeek komen is dat Molenbeek een broeinest van terrorisme is. Natuurlijk overdrijft Wilders door het ’t ‘Raqqa’ van Europa te noemen, maar overdrijven is niet hetzelfde als liegen. De onderliggende gedachte klopt namelijk wel degelijk.

Maar ja, dat weigert Schepmans dus in te zien. Deze pc-dame heeft liever dat er onschuldige mensen worden opgeblazen door Molenbeekse terroristen dan dat Wilders en DeWinter even langskomen voor een pr-trip. Het zegt alles over haar én over de prioriteiten van de elite in het algemeen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Ni28

  De EU politici hebben het zo ver laten komen dat er broeinesten van kwaad in steden konden ontstaan. Het is natuurlijk niet alleen Molenbeek maar daarmee is het niet goedgepraat. Natuurlijk wilt Wilders met zijn aanwezigheid provoceren het gaat toch ook ergens over. Alleen kritiek leveren is pijnlijk voor al die onkundige politiek correcte bestuurders en dat kunnen zij niet hebben. Dan maar liever terroristen in de wijk.

  1. RobertMarsman

   Waarom wil Wilders provoceren dan als hij met Filip de Winter daar heen wil om te flyeren? Wat is daar provocerend aan?

   1. Steve Van der Vekens

    Goede vraag, het is maar hoe je het bekijkt.

 2. Ritter

  De aanslagpleger van de aanslag in Parijs kon zich maandenlang schuilhouden in Molenbeek. En hij zat niet de hele tijd in een kelder maar bewoog zich ook over straat.

  Dat kon omdat zijn mede moslims hem niet aangaven bij de politie.

  Veel moslims zijn geen jihadisten die aanslagen plegen maar verleden wel ideologische en logistieke steun aan jihadisten. Dat zegt iets over de sympathie die deze jihadisten hebben onder de lokale bevolking.
  ———————

  “Er zijn te veel jihadisten, salafisten (de ideologische bron van het jihadisme) en de sympathisanten die steun verlenen aan de islamitische terroristen. De voortvluchtige Salah Abdeslam, de enige overlevende jihadist uit de groep van de Parijse aanslagplegers, kon zich ruim vier maanden schuilhouden in België. Maar hij zat niet de hele tijd in een kelder.

  Kennelijk kon hij zich vrijelijk bewegen. Zijn vingerafdrukken werden op verschillende adressen gevonden. Dat is mogelijk wanneer Abdeslam van mensen – die niet op de terreurlijsten staan – hulp en steun heeft kunnen krijgen. Daarom was het moeilijk om iemand wiens foto’s en naam werden verspreid door alle media, aan te houden. Dat hebben we ook al eerder meegemaakt met Nouriddin El Fahtni in de periode na de moord op Theo van Gogh in 2004. Hij was een belangrijk lid van terreurnetwerk de Hofstadgroep. Nouriddin El Fahtni was zwaarbewapend en hield zich een lange tijd schuil in Brussel.”

  http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2016/03/285015-285015/

 3. nietzonderverzet

  Mevr schepmans(de smeerlap) heeft een ‘knopje’ om bij gevaar o te drukken.

  1. Steve Van der Vekens

   Het is een schietstoel waarmee ze zichzelf de ruimte in katapulteerd, veilig van alle gevaar.

 4. Michael

  Ze heeft groot gelijk, die twee komen alleen maar provoceren. “Islamsafari”… hoe verzin je het. Jammer dat ze nu precies hebben bereikt waar ze op uit waren. Ze kunnen weer lekker verongelijkt boos zijn, want dat doet het goed bij de kiezer.

  Verder moet mevrouw niet ontkennen dat er grote problemen zijn in Molenbeek. Het gooien op “toeval” is erg zwak, er moet daadkrachtig beleid ontwikkeld worden om ervoor te zorgen dat dit soort wijken verbeteren en niet verder verloederen. Een “islamsafari” van extreem-rechtse politici is nou niet echt de oplossing lijkt me.

  1. RobertMarsman

   Wat een domme reactie zeg. Dus omdat ze zeggen dat ze op islamsafari gaan mag je niet naar Brussel? Wat een onzin. Zo noem ik Amsterdam een linkse walhalla. Mag ik nu ook niet meer naar Amsterdam omdat je verkondigd wat voor soort mensen er voornamelijk wonen?

   Het is nu eenmaal een feit dat in Molenbeek voornamelijk jihadisten wonen. Dat is net zo’n gegeven dat Amsterdam voornamelijk links is. Oeee erg hoor!!!

  2. nietzonderverzet

   Blablablabla blaat blaat blaat…..

 5. Michael

  Daarnaast is de titel weer bijzonder slecht en insinuerend. Het doet voorkomen alsof de burgemeester dat gezegd heeft, maar is natuurlijk complete onzin. #fakenews

  1. Top

   Zo! en nu weer naar de site van het UWV. Want ik heb het idee, dat “U” iets te veel vrije tijd neemt. Ga eens wat doen, misschien verrijkt het je horizon, want wat ik tot nu toe heb gelezen van “U” is bagger!

   1. Michael

    Helaas, elke cent die ik ooit heb gehad (afgezien van mijn zakgeld vroeger) heb ik eerlijk verdient met hard werken. Nooit een uitkering gehad.

 6. Marija

  Mevr. Schepmans is dan een levensgevaarlijke vrouw voor haar samenleving en in mijn optiek met een domme redenatie.
  Geert Wilders waarschuwt altijd en weer voor de islamisering en hij lijkt daar groot gelijk in te hebben.
  Over 20 jaar krijgt hij dat gelijk wel, let maar op, voor wie het dan mee moet maken.
  Als het kalf verzopen is, dempt men de put.
  Maar oké, inmiddels weten we allemaal wel dat Europa omgevormd moet worden, knuffel en slaap maar lekker verder en doe vooral ogen en oren dichthouden.

  1. Baaz

   Dan wordt Mevr. Schepmans onder ede verhoord en verklaart ze dat ze met de kennis van nu destijds anders besloten zou hebben…

   [X] Ongeschikt
   [_] Geschikt

  2. Zweedse kok

   quote>Geert Wilders waarschuwt altijd en weer voor de islamisering en hij lijkt daar groot gelijk in te hebben.
   .
   Is het u bekend dat waarschuwen in de wijk Molenbeek totaal zinloos is?

   1. Dubbele Komma

    Het is al zo erg geworden dat het gebied terugveroverd moet worden.

    Dit rot en broeit alleen maar verder. En als je de laatste 1400 jaar geschiedenis bekijkt, moeten we dat niet willen met zn allen dhimmie doppertje.

    Het gaat al 1400 jaar zo. De oorspronkelijke bewoners van een land terroriseren en dan het bewind overnemen…

    1400 jaar bewijs. En nu zit het zo diep genesteld in België dat daar wilders en Dewinter niet normaal over straat kunnen zegt genoeg. En dat je met je andere account zegt dat daar nou eenmaal salafisten wonen dus die moeten we maar met rust laten anders worden ze boos, maakt je staatsgevaarlijk dhimmie dopper.

    1400 jaar bloedvergieten.

    1. Kodi

     De Islam is als kanker en dient alzo ook behandeld te moeten worden oftewel verwijderd. New York bewees gisteren andermaal waarom wij allen beter af zijn zonder de Islam.

   2. Kodi

    In dat soort wijken is het Islamitische kanker al zo ver doorgewoekerd dat alleen met militaire herovering dat soort wijken nog terug te nemen zijn.

  3. meijer61200

   Helemaal gelijk! Over een jaar of 10 komen ze met die drogreden : Met de kennis van nu hadden we het anders aangepakt”, en dat soort holle retoriek. Maar de verantwoordelijken zijn dan al lang gevlucht. Dikke Willem heeft niet voor niets alvast een groot nieuw vliegtuig aangeschaft. Kan hij pronken in Nieuw Zeeland met zijn vele medailles op de borst die hij bij elkaar heeft gespaard met Nutella- en Appie zegeltjes. Nederland is verloren door incompetente en corrupte politici. Het is niet anders helaas.

  4. Kodi

   Eén Belgische komt niet meer terug uit New York. Door toedoen van een Moslim. Maar voor landverraadster Schepmans is de Islam kritisch volgen natuurlijk véél erger. Het zou goed zijn als de nabestaanden van het slachtoffer verhaal bij haar komen halen. En in welke vorm maakt mij niet zoveel meer uit. Als ze maar voelt dat ze aan de verkeerde kant staat en daar rekenschap voor moet afleggen. Dat zouden wij hier in ons eigen land ook eens met al die landverraders in onze eigen gelederen moeten doen.

 7. Ni28

  weer een nieuwe Dopper.

 8. Ali Yas

  “Je hebt overal wel van die schooiers die in de misdaad belanden en dan via criminele contacten terreurdaden gaan plegen.”

  Die analyse klopt wel ongeveer: alle terroristen hebben een criminele loopbaan achter de rug. De vraag is dus: waarom pakt de burgemeester die criminaliteit niet aan?

  1. Becker

   “alle terroristen hebben een criminele loopbaan achter de rug.”

   Waarmee onderstreept wordt dat terrorisme weinig met de islam te maken heeft.

   1. F. Domela Nienhuis

    Ik zie overigens een duidelijke link tussen Moslims en criminaliteit. De misdaadstatistieken en de gevangenispopulatie bewijzen dat.

 9. Ni28

  Tegelijk moslims knuffelen en op terroristen jagen is een ondoenlijke taak. Ook in Molenbeek.

  1. F. Domela Nienhuis

   En het Molenbeekse stadsbestuur heeft overduidelijk gekozen voor Moslims knuffelen, dus voor collaboratie met de Islam, zoveel is duidelijk.

 10. Ni28

  Inderdaad Michael, mensen die provoceren moet je niet hebben. Nergens en nooit.

 11. fusilier

  Wilders heeft groot gelijk dat hij daar juist even zijn gezicht laat zien

 12. Parestado4

  Sahoud ha Amalek

 13. Parestado4

  Maar de combinatie Vlaamsblok en Wilders ruikt ook niet fris.hé Wilders:Laat mij zien wie jouw vrienden zijn,da zal ik zeggen wie jij bent!

 14. Kodi

  Zwijgende meerderheid moslims steunt geweld; in Nederland 100.000 moslims bereid geweld te gebruiken

  Ingediend door copywriter op 7 februari, 2015 – 12:55. Gedrag

  Nederland, februari 2015

  Onderzoeker Ruud Koopmans van het Berlijnse Centrum voor Sociaal-Wetenschappelijk Onderzoek stelt dat in Nederland 45% van de moslims fundamentalist is: iemand die vindt dat maar één uitleg van de koran mogelijk is en het geloof belangrijker vindt dan de Nederlandse wet.
  Verreweg de meeste fundamentalisten staan sterk afwijzend tegenover homo’s en Joden. Deze fundamentalisten vormen het z.g. ‘sympathisantenumfeld’ voor terreurorganisaties, die alleen effectief kunnen opereren dank zij dit sympathisantenumfeld. Onder moslims bestaat brede, stilzwijgende steun voor bijvoorbeeld aanvallen op cartoonisten die worden gezien als beledigers van de profeet. Koopmans: ‘De voedingsbodem bevindt zich in het midden van de samenleving.’
  Daarnaast vindt 11% van de Nederlandse moslims het in bepaalde situaties acceptabel om de islam met geweld te verdedigen. Dit betekent dat er gewoon 100 duizend moslims rondlopen die zeggen: ik ben bereid persoonlijk geweld te gebruiken voor mijn geloof.’

  Volkskrant, 7 februari 2015

  Nieuw Religieus Peil
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/5882

  1. Kodi

   WNL Op Zaterdag – 28 oktober 2017 — 16:56

   ‘Steeds meer moslims binnen Nederlandse grenzen bereid aanslag te plegen’

   Een groeiende groep moslims in Nederland radicaliseert en is bereid een aanslag te plegen. Dat zei VVD-Kamerlid Ockje Tellegen vandaag in WNL Op Zaterdag.

   Volgens Tellegen neemt het aantal terugkerende jihadisten uit IS-gebied af, maar zijn binnenlandse radicalen een steeds groter probleem. Het gaat dan om “mensen die Nederland helemaal nooit verlaten maar wel op gegeven moment onder invloed komen te staan van radicaal gedachtegoed, binnen de Nederlandse grenzen radicaliseren en bereid zijn in Nederland een aanslag te plegen”, aldus Tellegen. “Die groep wordt groter, dat zegt ook de terrorismecoördinator.”

   Het vorige kabinet heeft al het nodige gedaan om terugkeerders aan te pakken, maar volgens Tellegen zullen binnenlandse radicalen voor Rutte III belangrijker zijn. Tellegen zei dat het nieuwe kabinet bijvoorbeeld zou optreden tegen de financiering van haatimams en moskeeën “die het niet zo hoog op hebben met onze samenleving.”

   https://wnl.tv/2017/10/28/steeds-meer-moslims-binnen-nederlandse-grenzen-bereid-aanslag-plegen/

 15. Steve Van der Vekens

  Wisten jullie dat jihadisten regelmatig films kijken?

  1. meijer61200

   Weet ik al lang hoor! Osama bin Laden had kasten vol met allerhande porno (iets met beesten en kleine kinderen schat ik zo in) Maar vertel, vanwaar de vraag??

   1. Steve Van der Vekens

    Om nog eens duidelijk te stellen hoe hard die jihadisten achter de Sharia-wetgeving staan. Het is er alleen maar om anderen te onderdrukken.

 16. Steve Van der Vekens

  Niet opgeven Geert! En groot gelijk heeft hij. Ik heb die vrouwelijke (weeral) burgemeester van Brussel op tv horen zeveren over hoe ongepast een ‘islamsafari’ niet is.
  Dat is diezelfde burgemeester die tijdens de rellen van Brussel de politie heeft bevolen om niet op te treden en het crapuul zijn gang te laten gaan. Niet Jan Jambon, maar dat wijf zit erachter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.