Hilarische Partij voor de Dieren wil alleen nog maar 'biologisch eten in gemeentelijke kantine.' Maar er is een probleem

Hilarische Partij voor de Dieren wil alleen nog maar 'biologisch eten in gemeentelijke kantine.' Maar er is een probleem

Oh ja, en er moet minstens één vlees- en visloze dag komen.

De Partij voor de Dieren in Leeuwarden heeft een heel leuk, creatief idee. De gemeentelijke kantine moet helemaal anders. Vanaf nu zou er alleen nog maar biologisch eten geserveerd moeten worden... en zou er elke week minstens één vlees- en visloze dag moeten komen.

Als je een radicale milieuactivist bent klinkt dat ongetwijfeld als een heel goed plan. Yay, alleen maar biologisch voedsel! Yay, minder vlees en vis! Ge-wel-dig! Eindelijk een plan van aanpak waardoor er minder dieren 'vermoord' worden én de natuur ontzien wordt (want: biologisch).

Ja. Helaas is er wel één klein probleem. CDA Tweede Kamerlid Harry van der Molen, die uit Leeuwarden komt en er jaren wethouder was, legt uit:

Er is dus helemaal geen kantine om te 'hervormen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties