Column Jan Roos: Straks heeft het ondemocratische moloch Brussel z’n eigen stormtroepen

Stelt u eens uzelf de eerlijke vraag of u zich veilig voelt in ons land. Als uw antwoord ja is kan ik alleen maar melden dat ik jaloers op u bent. Het zou me heerlijk lijken om me veilig te voelen. Maar ik voel het me niet. Of liever gezegd, we zijn het niet.

Het Hennis-debat gaf precies weer wat al heel lang het probleem is. Iedereen in de Tweede Kamer heeft een grote waffel over het ondeugdelijke materiaal waar we “onze jongens” de wereld mee rondsturen, terwijl er nauwelijks partijen in Den Haag zijn die niet op het leger hebben bezuinigd of in hun partijprogramma hebben staan dat defensie verder uitgekleed moet worden. Het toneelstukje van Thierry Baudet in een waardeloos legerpakje kon rekenen op hoon van het partijkartel. En natuurlijk doet Baudet dit ook voor de show, voor het effectbejag, maar dat is ook politiek. Nederland wil internationaal meedoen met de grote jongens, maar onze commando’s moeten hun eigen schoenen kopen omdat we ze rotzooi geven. Is dat een schande? Ja, natuurlijk. Is het exemplarisch voor de deplorabele staat van het leger en de politiek. Jazeker. Zegt het iets over onze veilig? Ja, alles.

Het leger bestaat nog maar uit 52.000 personen, waarvan 24% uit burgerpersoneel. Het aantal militairen is nog geen halve Kuip vol. Een half stadion met mensen die over ons en onze democratie moeten waken. Het zou om te lachen zijn als het niet zo intens verdrietig was. Dan hebben we ook nog eens kapotte wapens, geen oefenmunitie, zijn F16’s en Apaches aan het eind van hun Latijn door alle missies, is vrijwel geen voertuig nog te gebruiken en hebben we de rest voor een schijntje verpatst. We kunnen wel stellen dat we geen defensie meer hebben, want het is simpelweg niet in staat onze verdediging, het defensieve aspect, behoorlijk uit te voeren.

“Ja, maar het wordt toch geen oorlog?” Zo roepen partijen als SP, PvdA en GroenLinks dan uit. Dat riepen ze in 1939 ook.

Daarbij hebben we nu ook nog eens een miljoen moslims in ons land wonen die vanuit religieus en cultureel oogpunt weinig met onze Westerse waarden hebben en, en dat is misschien nog wel het gevaarlijkste, heeft de EU laten zien weinig problemen te hebben met geweld tegen ongehoorzame burgers, zoals in Catalonië. Ze hebben het mensenrechtenschendende politieoptreden nauwelijks veroordeeld omdat een mogelijke afscheiding van de Catalanen een probleem zou veroorzaken voor hun project, het Groot Europeesch Rijk. Noem me een aluhoedje, maar ik denk dat het niet voor niks is dat we nauwelijks nog een leger hebben. Want als we ons straks onveilig genoeg voelen gaan we vanzelf hunkeren naar een EU-leger. Dan heeft het ondemocratische moloch Brussel z’n eigen stormtroepen. Moet je eens kijken wat er dan gebeurt als een volk zich wil afscheiden, een referendum wil houden, of uit de EU wil stappen. Ik moet er niet aan denken, maar het voelt allesbehalve veilig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. trampoline

  Een stiekeme overgang naar de EUSSR met een eigen Sovjet leger; niet om burgers te beschermen maar om lastige lidstaten onder de duim te houden.

  Wie nog pro EU is, is oliedom of masochist!

  1. corfo

   @ trampoline.
   ++++++ !!
   Timmermans zal nu wel de pest aan u hebben ! Hij vindt het schandalige optreden van de Spaanse politie in Catalonië zelfs min of meer : geweldig ! Een gluiperd van de ergste soort, hij kruipt die Korsakov Juncker dagelijks in diens hol, wát een pervers zooitje daar in Brussel, of is ’t vandaag weer in Straatsburg ?

 2. Top

  Er zijn stukken te vinden, waar in staat, dat als er iets in een EU land gebeurt wat niet in de hand gehouden kan worden door eigen politiemacht, er een beroep gedaan kan worden op een buurland, om versterking aan te vullen. Dus? Het is al lang een uitgemaakte zaak, dat we genaaid zijn met de broek aan!

 3. van Urk

  Het afscheidingsvirus gaat rond: Op 22 oktober stemt Venetie over onafhankelijkheid.

 4. Marija

  Als je nu nóg niet kotsmisselijk bent geworden van die EU-bedriegers-zwetsers en lamzakken en baantjesjagers, verdien je de naam Nederlander niet meer.

 5. Parestado4

  Nederlandse verkiezingstelsel is volksverlakkerij en stamt uit de 19de eeuw en is ondemocratisch en dat moet op de schop!

 6. Ruud562

  Ja Jan, je hebt weer volkomen gelijk.
  Jaren geregeerd door PvdA, CDA, D66 en VVD hebben ons bezorgd van wat we nu hebben:
  Gezondheidszorg door marktwerking te duur en onbeheersbaar wat ten koste gaat van degene die daar afhankelijk van is.
  Politie ligt functioneel door bezuinigingen en politiek correctheid op zijn gat, idem in hun handelen, wordt teveel teruggefloten en berispt door het gerecht waardoor criminelen de overhand hebben.
  Inlichtingendiensten kunnen ook door bezuinigingen en daardoor wegvloeien van bekwaam personeel het werk niet aan, worden ook nog net als de politie door politiek correct gedachtegoed in hun werk belemmerd (onder andere privacywet).
  Voedings- en wareninspectie holt achter de feiten aan, mochten ze die al boven tafel krijgen, waardoor miljoenen hier zijn blootgesteld aan levensbedreigende stoffen (denk alleen al aan de recente gifeiercrisis, de microcopisch kleine plasticdeeltjes in water én voedsel, zaken die op de langere termijn voor terminale ziektes zorgen).
  En Defensie, inderdaad.

  Maar wél grenzen openhouden voor parasieten (mét familie) uit de gehele wereld, lui die wij burgers levenslang moeten onderhouden. Lui die onze leefwijze afwijzen en die die van hun ons opleggen (met steun van eerder genoemde partijen en manipulerende media). Lui die op basis van leugens hier gekomen zijn en niet terug kunnen omdat er verdragen zijn getekend, door …..eerder genoemde partijen.

  Maar wél in de gehele wereld voor Sinterklaas spelen, zo komen onze uitkeringen, van bijstand tot kinderbijslag zelfs in India terecht. En hoe die toewijzingen gecontroleerd worden en fraude aangepakt??? Niet dus!

  En dan de europolitiek van genoemde partijen: inleveren van gelden, waarborgen (pensioen), soevereiniteit, cultuur, de volksverlakkerij om maar één groot rijk te krijgen.

  Ja Jan, maar enkele feiten zijn hier genoemd, desondanks vonden velen dat genoemde partijen, behoudens één dan, weer aan de bak mochten. Arm Nederland!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.