Veel boze reacties op de VVD om de drastische afbouw van de hypotheekrenteaftrek: staat als een huis

Veel boze reacties op de VVD om de drastische afbouw van de hypotheekrenteaftrek: staat als een huis

Boosheid op de VVD na een aantal gelekte stukken van de het komende regeerakkoord. Rutte-III wordt een kabinet van 'lastenverlaging'. Tenminste, dat pretenderen de coalitiepartijen te zijn.

Het is vooral een vestzak-broekzak verhaal, waarbij er belastingen verlaagd worden aan de ene kant en de lasten aan de andere kant worden verhoogd. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de overheid geld misloopt of minder geld gaat krijgen. Zo zijn de verlagingen van de winstbelasting voor bedrijven en de inkomstenbelasting een mooie manier om te doen alsof je ondernemen en werken 'echt wil laten lonen'. Huppakee, ook vermogensbelasting omlaag! Dat gaat het pas goed doen voor de bevolking.

Het zou fijn zijn als het daar dan ook bij bleef en de uitgaven van de overheid verlaagd zouden worden om deze 'kosten' van de overheid te dekken. De overheid die geld 'investeert' om belasting te verlagen is natuurlijk van de zotte. Het is ten eerste uw geld, van de burger. Het kan dus niet zo zijn dat de overheid het u 'gunt' of 'investeert in belastingverlaging'.

Toch gaat dat gebeuren, want het lage btw-tarief wordt verhoogd van zes naar negen procent. Nederland is daarmee koploper met betrekking tot dit tarief in Europa. Fijn dat u meer gaat verdienen, maar aan basisbehoeften gaat u ook meer betalen, dus het is eigenlijk helemaal niet het geval dat u meer te besteden heeft.

Naast de verhoging van het btw-tarief wordt ook de hypotheekrenteaftrek drastisch aangepakt. Weet u het nog? Bij de VVD staat de hypotheekrenteaftrek als een huis! Dat schijnt toch niet echt het geval te zijn. Er verandert veel in een aantal jaar. Enfin, het breken van verkiezingsbeloftes is een politicus niet vreemd, dus daar kijken we niet raar van op. Waardoor wel de woede wordt opgewekt bij VVD'ers is dat de verlaging van de aftrek veel sneller tot stand gaat komen. Dit gaat de middeninkomens hard raken en niet zo klein beetje ook. De aftrek is an sich een pervers systeem, dus de afbouw is meer dan gelegitimeerd, maar de mate waarin het komend kabinet het wil gaan doen, is destructief.

Belastingverlaging zei u? Ik denk het niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties