PvdA heeft een vervanger voor Spekman: een vrouw die bijna niemand kent

Geen categorieokt 06 2017, 15:00
Onze geliefde Hans Spekman gaat verdwijnen als voorzitter van de PvdA. We kennen hem allemaal wel, een activistische man met altijd een trui. De PvdA moet nu een ander boegbeeld hebben om de PvdA uit het slop te trekken en die heeft de partij gevonden: Nelleke Vedelaar.
Pardon? Wie? Als u zichzelf dit afvraagt, dan zal u niet de enige zijn. Vedelaar is sinds 2012 wethouder van de PvdA in Zwolle. Zij moet er voor zorgen dat de PvdA weer gaat groeien naar ongekende hoogtes. Of dat gaat lukken, is natuurlijk maar de vraag. De context staat er niet naar. De sociaal-democratie is in heel Europa bezig met een geleidelijke val naar de vergetelheid. De sociaal-democratie is niet meer hip en happening.
Dat is niet iets waar de PvdA echt iets aan kan doen, maar waar kan de partij wel iets aan doen? Het gezicht van de partij goed vormgeven. We hebben in Nederland nu Lodewijk Asscher als fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer. Met alle respect voor zijn functie en het proberen, maar echt charisma heeft hij gewoon niet. Hij is een echte bestuurder, niet een partij-ideoloog. Die moet je gewoon hebben om weer kleur te krijgen.
Dan had je altijd nog Hans Spekman met de rode veren van de partij. Het oude rode bloed en zijn trui! Neen, of u het wel of niet met Spekman eens bent, een saai figuur is hij niet. Nu hij weggaat wordt hij vervangen door iemand waar bijna niemand van heeft gehoord en op het eerste gezicht ook niet het langverwachte gezicht is van de partij.
Echt proberen doet de PvdA het dus niet. Nu Forum voor Democratie de PvdA ook voorbij gegaan is, moeten we concluderen dat er geen terugweg meer is voor de sociaal-democraten. Tot ziens!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten