PvdA heeft een vervanger voor Spekman: een vrouw die bijna niemand kent

PvdA heeft een vervanger voor Spekman: een vrouw die bijna niemand kent

Onze geliefde Hans Spekman gaat verdwijnen als voorzitter van de PvdA. We kennen hem allemaal wel, een activistische man met altijd een trui. De PvdA moet nu een ander boegbeeld hebben om de PvdA uit het slop te trekken en die heeft de partij gevonden: Nelleke Vedelaar.

Pardon? Wie? Als u zichzelf dit afvraagt, dan zal u niet de enige zijn. Vedelaar is sinds 2012 wethouder van de PvdA in Zwolle. Zij moet er voor zorgen dat de PvdA weer gaat groeien naar ongekende hoogtes. Of dat gaat lukken, is natuurlijk maar de vraag. De context staat er niet naar. De sociaal-democratie is in heel Europa bezig met een geleidelijke val naar de vergetelheid. De sociaal-democratie is niet meer hip en happening.

Dat is niet iets waar de PvdA echt iets aan kan doen, maar waar kan de partij wel iets aan doen? Het gezicht van de partij goed vormgeven. We hebben in Nederland nu Lodewijk Asscher als fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer. Met alle respect voor zijn functie en het proberen, maar echt charisma heeft hij gewoon niet. Hij is een echte bestuurder, niet een partij-ideoloog. Die moet je gewoon hebben om weer kleur te krijgen.

Dan had je altijd nog Hans Spekman met de rode veren van de partij. Het oude rode bloed en zijn trui! Neen, of u het wel of niet met Spekman eens bent, een saai figuur is hij niet. Nu hij weggaat wordt hij vervangen door iemand waar bijna niemand van heeft gehoord en op het eerste gezicht ook niet het langverwachte gezicht is van de partij.

Echt proberen doet de PvdA het dus niet. Nu Forum voor Democratie de PvdA ook voorbij gegaan is, moeten we concluderen dat er geen terugweg meer is voor de sociaal-democraten. Tot ziens!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties