Complotknurften gaan nu al aan de haal met Anne Faber: ‘Ze is ritueel geofferd op festival voor de elite!’

Slechts een dag of twee is het lichaam van de vermoorde Anne Faber teruggevonden. Maar geen tragedie zo groot, of een stel losgeslagen complotdebielen gaat al compleet los op de situatie. Volgens enkelen van hen zou Anne niet door een verkrachtingsbeluste geweldenaar zijn omgebracht, maar ritueel geslacht op een elitair “Harvest festival”.

De schokkende dood van de 25-jarige Anne Faber heeft vele Nederlanders gechoqueerd, geëmotioneerd of intens kwaadgemaakt. Terwijl haar familie rouwt, woeden maatschappelijke discussies over al te zachtzinnige straffen, tbs-behandelingen en de gebrekkige staat waarin behandelklinieken zich kennelijk bevinden. Dat is allemaal heel begrijpelijk: verdriet voert de boventoon, maar we moeten natuurlijk als de wiedeweerga zorgen dat zoiets verschrikkelijks niet nogmaals gebeurt. Ik denk dat bijna iedereen zich daar wel in kan vinden.

Maar dan heb je echter ook nog het type mensen dat handenwringend achter de computer gaat zitten bij de bekendmaking van dit type droevige nieuws. Zij zijn een vermoorde jonge vrouw als een kans een absurde complottheorie te pushen. Ik ga de link naar de website in kwestie niet geven (zak er maar in, misbaksels), maar op een zekere ongure webstek die populair is bij de complotdenkers van Nederland schept men er genoegen in de dood van Anne Faber in verband te brengen met satanische offerrituelen die door een verder anonieme ‘elite’ zouden zijn uitgevoerd:

“Is [Anne Faber] opgepakt en meegenomen door handlangers van de elite terwijl ze onder het ecoduct stond te schuilen? Is ze misschien geofferd op hetzelfde Harvest festival als de slachtoffers in Las Vegas, enkele dagen na haar ontvoering op 1 oktober? Is ze daarna in alle rust begraven/neergelegd in het gebied bij Zeewolde waar op dit moment geen enkele aandacht voor was, zodat ze te zijner tijd kon worden gevonden?

Is hier sprake van een situatie zoals zo vaak met de elite, waar het mes weer aan meerdere kanten snijdt? De elite krijgt haar slachtoffer, voert haar Harvest festival uit en gebruikt dit alles tegelijkertijd om zo de wetgeving aan te kunnen scherpen waardoor mensen nog veel sneller, effectiever en misschien wel voor altijd kunnen verdwijnen achter de hermetisch gesloten deuren van een kliniek.”

Een hoop misselijkmakende en insinuerende vragen, maar het antwoord is natuurlijk: ‘nee’. Dit is namelijk niet één of andere perverse horrorfilm. Dit is de realiteit, waarin er – helaas waar – gekken rondlopen die naar willekeur vrouwen verkrachten en ze vervolgens ombrengen. Zijn zij handlangers van een geheimzinnige elite die zelf schone handen kan houden in een soort perfect crime? Echt? Nog even los van de volstrekte fictie van bloeddorstige “harvest festivals” – welke hyperintelligente en succesvolle elite stelt er in vredesnaam haar vertrouwen in een verslaafde psychiatrische patiënt om hun klusjes op te knappen? Dat is echt volstrekte kolder.

En het erge is: dat weten de opstellers van deze perfide theorie ook wel. Ze schrijven nog: “Uiteraard kunnen we niet bewijzen dat het zo is gegaan.” En zo is het: men kwaakt maar een eind raak, waarbij zelfs horrorfantasieën over een vermoord meisje geen enkel taboe vormen.

Wie er dus achter deze smerige rotzooi zit (de website laat auteursnamen achterwege): je weet hopelijk zelf wie je bent. Ga je diep schamen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Kiliaan Noppen

  Er bestaat op het internet inderdaad een netwerk van idiote complotgekkies die standaard elk officieel verhaal omdraaien tot een bizar complot.

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12322:wat-is-er-werkelijk-gebeurd-met-anne-faber&catid=9:binnenland&Itemid=22

   1. Top

    Blablabla, bal, bah!

   2. Dubbele Komma

    Hey. Dhimmie doppertje

    Volgens mij wat die Micha kat beweert, dat demmink pedo is, heeft hij een iets grotere kans om gelijk te hebben dan een imbiciel die zegt dat islam vredig is,

    NA 1400 JAAR BEWIJS…

    WHAHAHAHA. Wat een gekkie ben je toch he…. HAHAHA.

  1. Dubbele Komma

   Hahaha. Ga jij over Micha kat beginnen…hahaha….

   Vergeleken bij jou is Micha kat hoogbegaafd.

   De grootste onzin kraai jij nog steeds uit dhimmie dopper. Die kat praat onzin,

   Maar jij kan er helemaal wat van.

   BWAHAHAHAHAHA…

 2. Bloem

  Ze is in ieder geval slachtoffer van de rechterlijke elite en het OM.

  1. Kodi

   +++++

 3. Ruud562

  Inderdaad Bloem, inderdaad! En hoevelen zullen haar nog volgen voordat men tot de juiste inzichten komt? Hoeveel nog?

  1. Kodi

   +++++

 4. A3aan

  Een zeer trieste gebeurtenis waar een jonge vrouw op brute wijze haar leven is ontnomen.

  Terecht Tim, dat je geen link’s plaatst van lugubere site’s mede uit piëteit naar de nabestaanden. Helaas blijven er sukkels die menen zich daar niets van aan te hoeven trekken en link’s van die ongewenste sites op het net plempen.

 5. Peter Selie

  Niet heel Holland bakt, maar bij de linkse 3e generatie doorgeslagen feministische idioten hebben nu alle mannen de schuld, de ware schuldigen aan dit falend beleid is de politieke onwil en tegen beter weten in boterzachte straffen uitdelende rechterlijke macht. Keer op keer het zwaar belegen uitgesproken woord ‘geschokt’ van onze volksvertegenwoordigers hebben de slachtoffers van dit soort ernstige seksuele misdaden niets.

 6. Ecoshaarlem

  Onbegrijpelijk dat dit soort mensen bestaan, met een ziekelijke geest!
  De ouders met hun enorm verdriet mogen toch niet met dit tuig geconfronteerd te worden!
  Dit zou strafbaar moeten zijn!

  1. Rosasolis

   @Ecoshaarlem. Ik ben met je eens. Ik heb de Petitie Anne Faber getekend, samen met bijna 400,000 anderen via Petities 24.com. Justitie heeft gefaald. Om het mogelijk
   te maken dat een zwaar gestoorde psychische patient mocht vrij rond lopen.
   Maar nu gaat al die ellende verder, omdat de goedkope bladjes maken een onzinnig sensatie verhaal ervan, zonder enige respect te tonen voor Anne en haar droevige familie!
   Zulke rotzooi artikelen moeten voorboden worden!

   1. corfo

    @ Rosasolis.
    Niet alléén Justitie faalt in dit landje !
    Óók Defensie, Financiën, Zorg, Onderwijs falen op grove wijze.
    Omdat het hele zooitje faalt roept “den Haag” dagelijks : “Oh oh, wat gaat het toch goed in dit landje !” Ze roepen dat niet voor niks natuurlijk, want als hun roep waarheid zou zijn hoefden ze het niet dagelijks “over ons uit te strooien” !
    Wij leven in rotte maatschappij !

 7. Rosasolis

  De rechts systeem heeft gefaald in dit hele vreselijke gebeurtenis. Hoe is het mogelijk
  dat een eerder veroordeelde psychische patient, mocht vrij rondlopen buiten het tbs
  kliniek, zonder begeleiding van een mannelijk verpleegkundige, of zonder een enkelband?
  Er is hier geen sprake van een “harvest festival complot”, waarbij Anne werd gekozen
  as slachtoffer. Dit verhaal is onzin, en behoort alleen in die goedkope sensatie tijdschriften. Of in sensatie bewust internet sites. Ik vrees dat er meer trash zal los
  barsten over 2 weken, rond Halloween. Laat ons hopen voor geen slachtoffers!
  Velen zijn geshockt en verdrietig over het lot van Anne. Mag zij nu rusten in vrede.

  1. Kodi

   Kijken wij hier nog van op?
   https://t.co/8WgUHjTVK1

 8. Ni28

  Je hebt geen sekte nodig met onze overheid.

 9. PMG

  Bron: http://www.krapuul.nl

  We need to talk about Michael Rob Bloemkolk 15 okt 2017

  De rechtsorde is geschokt. Een familie is getroffen door een moord op een jonge, onschuldige vrouw. Woede en verdriet zoeken een uitweg en dus schuimbekt het op sociale media over doodstraf, lijfstraffen en ons falende ‘linkse’ rechtssysteem. Want als het faalt is het namelijk links, anno 2017. En dan is er het verdriet, soms eloquent verwoord zoals door schrijver Tommy Wieringa maar meestal rauw, onbeholpen of ronduit ontroostbaar. Dus nemen we elkaar allemaal de maat. Ik ook, want ik ben geen haar beter dan de eerste de beste schuimbekkende toetsenbordridder. Zo gaat dat bij een massaal beleefde, ongrijpbare tragedie. En daarom moeten we het eigenlijk over Michael hebben.

  Maar eerst even over Youp. Nationaal hofnar Youp van ’t Hek schrijft al sinds het stenen tijdperk een column voor het NRC waarin hij mensen die zich in de media manifesteren de maat neemt. Soms is dat geestig, soms is dat verrassend en soms gaat dat even mis. Afgelopen zaterdag gaat het even mis. In zijn beproefde stijl veegt hij drie recent spraakmakende wetsovertreders in een column bij elkaar. Sneuneus Frank Masmeijer die het avondje Avro voortaan vanuit een Belgisch cachot gaat volgen, zzp’er Robin Linschoten die geheel in liberale traditie over zijn bonnetjes uitglijdt en lustmoordenaar Michael P.

  Van ’t Hek maakt zich kwaad over de Officier van Justitie die in 2012 in hoger beroep gaat tegen de 16 jaar gevangenisstraf waartoe Michael P. wordt veroordeeld. Voor een in het NOS-Journaal vrij overbodig omschreven ‘gruwelijke dubbele verkrachting’. Alsof niet iedere verkrachting gruwelijk is, maar we hebben uiteraard allemaal recht op ons eigen, kleine schuimbekmomentje, ook bij de NOS.

  In een woedend betoog veegt Youp de vloer aan met het in zijn ogen belachelijke beroep en verwijst een ieder die daaraan meegewerkt heeft voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. Welja. Laten we nog even verbaal de bijl zetten aan ons achterlijke rechtssysteem. Als we dan toch Wilhelmus-zingend dienen terug te keren naar de gefabuleerde jaren vijftig, dan kunnen de strafrechthervormingen van de laatste vijftig jaar ook wel op de brandstapel. Hoe populistisch wilt u het hebben?

  Hoewel Van ’t Hek in een bijzin vermeldt dat de dader ten tijde van dit misdrijf ‘nog een jongen was’, leert een eenvoudige rekensom dat Michael ten tijde van zijn veroordeling pas zestien jaar is. Zestien en naar eigen zeggen ‘trots op zijn daad’. En natuurlijk heeft hij een TBS-behandeling geweigerd. Dat heeft Michael niet zelf uitgedokterd, zestienjarige serieverkrachters zijn doorgaans geen juristen, dat is hem geadviseerd door zijn advocaat die daarmee zijn plicht vervult door de belangen van zijn cliënt zo goed mogelijk te behartigen. Ook dat is in het Nederlandse recht verankerd en Van ’t Hek heeft genoeg biertjes gehesen met advocaten om te weten hoe het werkt. Het is nergens voor nodig om in een column het simpele mavo-vier brein uit te hangen.

  We moeten het dus echt over Michael hebben. Want dat is de vraag die bij mij bovenkomt. Hoe kan een zestienjarige tot een dergelijke daad komen en geen spoortje berouw tonen? Daar heeft die Officier van Justitie ook mee geworsteld. En deze dienaar van onze rechtsstaat heeft bedacht dat een gevangenisstraf, net zo lang als het leven van de veroordeelde destijds, niet zou bijdragen aan een mogelijke resocialisatie. Een zestienjarige tot zestien jaar cel veroordelen, ik kan me de twijfel en de zorgen voor de toekomst van deze Officier voorstellen. Niet alleen voor Michael maar ook voor onze samenleving. Met hoeveel misplaatste haat en woede stuur je iemand een half leven later weer de straat op?

  En: wie wil er niet proberen een totaal ontspoorde zestienjarige weer op het rechte pad te krijgen? Zijn we dat niet verplicht als samenleving? Hebben we ons daar niet in regels en wetten aan verbonden? Michael P. heeft elf jaar gevangenisstraf uitgezeten en werd voorbereid op reïntegratie en resocialisatie. Zo werkt dat in Nederland. En het is gruwelijk misgegaan deze keer. En dus moeten we over Michael praten. Waar is deze jongen vandaan gekomen? Wat heeft hem misvormd tot de misdadiger die hij uiteindelijk is geworden?

  Als we dan toch massaal deze tragedie willen doorgronden en verwerken, zullen we dan eens beginnen gezamenlijk de verantwoordelijkheid te nemen voor de dood van Anne Faber? Zullen we dan helemaal in de geest van ons nieuw hervonden nationalisme ons rond de driekleur scharen, het Wilhelmus aanheffen en vervolgens vaststellen dat ons fiere landje met de regelmaat van de klok monsters baart? En dat we daar over moeten praten? Over Michael. En waar hij vandaan komt? Waar dat in onze samenleving misgaat? Voordat we ons rechtssysteem op de schop nemen.

  1. sjun

   Een mooi verhaal. Misschien moet er voor sommige gedragingen maar een spuitje voorgeschreven worden in plaats dat het systeem met cumulerende rekeningen en de maatschappij met extra slachtoffers wordt opgezadeld. Aangezien hier geen publiek debat over gehouden wordt en ook al niet over wordt gestemd leven we nu met de aan ons opgedrongen cultuur waarin vast met de beste bedoelingen van daders zo vlot mogelijk slachtoffers worden gemaakt.

   Met dolle honden leef je niet samen. Wat te doen met dolle mensen nu de budgetten niet onbeperkt zijn en een deel van de wereld hier eveneens de persoonlijke problemen tracht te parkeren en te laten bekostigen?
   Of mag ik dat niet vragen?

   1. PMG

    Deze dolle honden dienen voorgoed van ons gescheiden te blijven. Naar buitenlands voorbeeld de strafmaat verhogen zodat zelfs meerdere malen levenslang kan worden opgelegd ter voorkoming terugkeer in maatschappij. Verder geen woorden aan vuilmaken. Naar hun slachtoffers wordt ook niet omgekeken!

   2. Jan van Dunteren

    Ik zie dat hier de doodstraf wordt bepleit. Ik zal maar niet ingaan op de primitieve onderbouwing van dit voorstel maar wijs op de grondwetswijziging die daartoe vereist is. Als sjun de procedure daartoe zou kennen weet hij ook dat zijn barbaarse pleidooi niet tot enig gevolg kan leiden en derhalve niet meer betekent dan het blaffen naar de maan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.