Daar gaan we weer: huilmoslima klaagt politie aan omdat ze als agente geen hoofddoek mag dragen

Moeten we nu steeds regelmatiger gaan zitten uitleggen waarom hoofddoekjes bij de politie absoluut uit den boze zijn?

Daar gaan we weer hoor. Slechts enkele maanden nadat een Amsterdamse agente doodleuk over straat ging met een hoofddoek – terwijl de politie haar dat nadrukkelijk verboden had – is er weer een provocerende moslima, deze keer een Rotterdamse, opgestaan die onze veiligheidsbewaarders wil islamiseren. Daarbij bewandelt ze echter een veel laffer pad dan haar Amsterdamse collega destijds deed: ze stapt naar het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht, om af te dwingen dat de politie haar het dragen van zo’n ding toestaat. Want discriminatie, zielig, et cetera.

En dat terwijl dat tegen alles waar dit land voor staat, ingaat.

Hoewel er begin dit jaar ook al genoeg islamiserende elementen binnen de Nationale Politie waren die niet negatief tegenover het idee stonden, moest men uiteindelijk toch zonder twijfel concluderen dat dit onverenigbaar was met de principes van onze politie. Daarbij was één motief leidend: als je tegenover een agent staat, sta je tegenover ons rechtssysteem. Je staat niet tegenover een christen, jood, moslim, homoseksueel, VVD’er of wat dan ook: de persoonlijke opvattingen van de persoon achter dat uniform doen er niet toe. Enkel het wetboek telt, en zo hoort het. De politie was altijd neutraal, is dat, en moet dat ook blijven.

De gevolgen van een tegenovergesteld beleid zouden rampzalig zijn. Ik zie het al helemaal voor me: als hoofddoekjes immers toegestaan worden, moeten andere religieuze symbolen dat ook zijn. Als geweld tegen hulpdiensten nu al de pan uit rijst, stel je dan eens voor hoe dat zou zijn als er agenten met kepeltjes zouden rondlopen: die zouden in ‘zekere buurten’ van ons land letterlijk niet over straat kunnen. Laat staan dat Marokkaanse probleemmakers ook maar voor een seconde naar hen zouden luisteren, voor zover ze dat nu al doen. Hetzelfde geldt voor christenen, die zelfs in ons land stevig moeten uitkomen tegenwoordig. Het gevolg moge duidelijk zijn: in de praktijk zullen alleen moslimagenten het aandurven om hun geloof uit te dragen op hun werkvloer die Nederland heet. En dat noemen wij, inderdaad: islamisering. Nóg meer.

Het lijkt wel een echte Nederlandse traditie te worden: telkens maar weer dezelfde maatschappelijke discussie beginnen in de hoop dat dat debat ooit eens zal eindigen met een uitspraak die jou bevalt. Het erge: dat gebeurt meestal ook. Zwarte Piet is daarvan natuurlijk het beste voorbeeld. Jarenlang is erover gediscussieerd, en jarenlang veranderde er – gelukkig – niets. Wanneer de kwestie echter voor de duizendste keer oplaait, heeft dit land simpelweg geen zin meer om zich er wéér tegen te verweren, waardoor uiteindelijk uit moeheid maar wordt toegegeven. En mark my words: zo zal het met dit onderwerp ook gaan. Agentes met hoofddoekjes zullen over enkele jaren de normaalste zaak van de wereld zijn. Allemaal omdat we eigenlijk maar slappe takken zonder principes zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. DolleDries

  Die dames hebben het zwaar, ze mogen van Simons ook al geen tampon dragen

  1. corfo

   @ D.D.
   Is dat wáár D.Dries ?
   Óók niet in hun handtasje ?

 2. HaZ

  UNIFORM = Een uniform (soms tenue genoemd) is werkkleding waarmee een persoon zich onderscheidt als lid van een organisatie of als functionaris. Het woord uniform betekent EENVORMIG en daarmee wordt al uitgedrukt dat ALLE leden van de organisatie DEZELFDE KLEDING dragen.

  1. hans-e-pans

   Je zou dit gedrag natuurlijk ook uit kunnen leggen als uitlokking.

  2. Rosasolis

   De politie kiezen hun uniformen voor mannelijk en vrouwelijk agenten. Dit keuze is nooit
   op welke religie dan ook bepalend. Er moeten geen enkele onderscheid zijn onder agenten in het politie systeem. Hoe gek moet dit worden? Moeten wij klederdracht
   van buitenlandse bevolkingen onze politie toelaten? Bijv. vrouwelijke agenten die behoren tot de Hindoe gemeenschap, toelaten om een sari te dragen, en een rode
   “derde oog” op hun voorhoofd? Chadistisch Joodse mannelijke agenten, een kepeltje
   onder hun politie hoed te dragen, met ook een aantal lange krullen op ieder kant van
   hun hoofd? En moeten Salafistisch moslim mannen ook een hoge kepeltje kunnen dragen onder hun politie hoed, en mogen zij rond lopen met een lange baard? Mag
   katholiek agenten een kruis en een rozenkrans dragen op hun uniform? Sinds wanneer
   moet religieuze kleding en gedrag ons politie gaan beheersen?

 3. Ritter

  Dit is precies wat Geert Wilders bedoelt. Moslims zullen hun levenswijze en gebruiken blijven doordrukken. En naarmate er meer moslims komen zal dat steeds meer gebeuren.

  Religie is privé en moet gescheiden worden van het werk.

  Een hoofddoek is niet alleen een stukje textiel…………maar staat voor een wereldbeeld dat niet compatibel is met onze westerse normen en waarden.

  Waar staat nu een hoofddoek voor?
  ——-
  “Safai: “Een hoofddoek is iets religieus. In religie spreekt men niet over rechten en keuzes, maar over plichten. Vergeet niet: de filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw. We zeggen altijd dat er een vrijheid van keuze is, maar we vergeten dat de sociale druk ook een heel belangrijke rol speelt. En als je ziet hoe meisjes behandeld worden die geen hoofddoek dragen in bepaalde gemeenschappen, dan weet je hoe moeilijk het voor die meisjes is.’

  Vergeet niet: De filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw”

  https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

  Als een moslima onze scheiding van kerk en staat niet accepteert is ze zeker niet geschikt als politieagent.

 4. Florissa

  Gelijk ontslaan,aandacht van dat wijf,ze kiest voor een baan ,uniform ,en nu is het haar plots te veel ,ze zijn alleen maar op geld uit ,zonder uitkering en wachtgeld op straat zetten ,we zijn hier in nederland ,en niet aanpassen is oprotten ,ga lekker lekker politie worden in marokko .

 5. poison

  Niet aan toegeven want dan gaan ze nog in een boerka patrouilleren.

 6. Jan van Kampen

  Inderdaad, waar wij tolerant zijn : is de uitkomst zij eisen tolerantie!
  Ik hekel het woord tolerantie, wat ze is van een gunst tot een norm is gemaakt.
  Door de linkse-kant in de samenleving en degene die daar belang bij hebben.
  Hellendvlak! Hof voor Rechten van de Mens, ook zo’n instituut van eisende tolerantie!

 7. Henk-Jansen

  Ja en mijn religie vereist dat ik in tovernaarskostuum over straat loop… Mag ik dan ook in mijn kostuum als agent aan het werk?

  1. poison

   Er is ook nog zo’n sekte waar ze een fluitketel op hun hoofd hebben, zouden die ook agent willen worden?

   1. denk eens na

    Je bedoelt een vliegend spagettimonster.

    1. poison

     O ja. Bedankt nu weet ik het weer het is een vergiet, ook maf. Hahaha.

     1. poison

      Dat met een fluitketel was Andre van Duin.

 8. Dam

  En gevaarlijk, want petten verliezen ze in een gevecht, maar zo’n soort wat strakker ski materiaal hoofdlap wordt zo over hun hoofd naar beneden over hun gezicht getrokken.

 9. Punt50

  Meteen ontslaan dat booslima wicht. Dat gevalletje heeft niet begrepen dat we niks van die pislam moeten hebben hier.

 10. Peter Loosduinen

  Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius heeft minister Blok van Veiligheid en Justitie gevraagd een uitzondering te maken en het 5-jarige uitgeprocedeerde jongetje Zuzu niet uit te zetten.

  Ook Bolsius leert het nooit !
  Howick en Lily enz enz enz,
  UITGEPROCEDEERD = UITGEPROCEDEERD !!

  1. Gilbert Schroeten

   Het betreft een klein jongetje met het Down-syndroom. Ik vind het nogal wat om zo’n kind naar Afghanistan te sturen.

   1. dark hole

    je bedoelt TERUGsturen

 11. Nasrani

  Ze benutten alle ruimte die wij ze bieden! Dus, alleen als we de islam als ideologie benoemen en bestrijden zullen we de vrije westerse cultuur kunnen handhaven. We zien de opkomst en ondergang van onze cultuur voor onze ogen gebeuren.

 12. denk eens na

  Mijn idee is om een soort proef op te stellen,dat er een boerka gedragen MOET worden door elke agent maar dan alleen in tropische temperaturen .

 13. Dunu Zithlau

  Wij kennen slechts één hoofddeksel bij de politie en dat is de politiepet.

 14. Peter Loosduinen

  Stuur allen een mail aan info@art1mn.nl !!!!

  WIJ willen Zwarte PIET !!!!

  Utrechts Pieten Pact wil zwarte piet uit het straatbeeld
  De initiatiefgroep Inclusief Sinterklaasfeest roept maatschappelijke organisaties, schoolbesturen, ouders en kinderdagverblijven op om het Utrechts Pieten Pact te ondertekenen. De actiegroep wil dat de zwarte piet uit het Utrechtse straatbeeld verdwijnt. Aanjager van het pact is Art.1 Midden-Nederland.

 15. buitenbeentje

  Uitspraken van het college voor de rechten van de mens zijn niet bindend.

  Waarom gaat deze mevrouw niet naar de rechter? O wacht, omdat er jurisprudentie ligt die haar ongelijk geeft.

  Verder heeft het Europees hof geoordeeld dat een werkgever het recht heeft het dragen van een hoofddoek te verbieden. Volgens de uitspraak mogen bedrijven hun personeel opdragen om neutrale kleding te dragen, mits dat in een bedrijfsreglement is vastgelegd.

  De politie is zo goed in het wegtreiteren van ongewenste collega´s. kom op jongens.

  Mocht het toch ooit zo ver komen, dan stel ik voor dat iedere agent een kruisje op zijn pet borduurt.

 16. Ruth

  Ik vind sowieso dat we het niet moeten toestaan, bij alle overheidsbanen rijksoverheid en lokale overheden geen hoofddoek punt uit.
  Het is te gek voor woorden altijd maar de zin willen doordrijven onder het mom van discriminatie!

  1. Tineke Doldersum

   Dat betekent dan dat moslima’s nooit als ambtenaar kunnen werken. Dat is natuurijk onzin.

   1. Kodi

    Impliciet stel je dus dat het kopvod verplichte kleding is voor Moslima’s en dat het kopvod dus voor Islamitische dramdwang staat.

   2. kapitein

    Tineke, duidelijker kun je niet zijn. als er islam moet worden uitgedragen doen ze dat maar in de moskee.we zijn hier niet in het MO. al die grapjurken en jassen die nu lopen te schreeuwen van discriminatie hebben ook lopen te gillen over een kruisje wat ze aanstoot gevend vonden. Wel een lijn houden anders is het zeker onderscheid maken naar geloof en dat mag nog steeds niet van ons veel geroemde art 1 vd grondwet.

 17. Ruud562

  In één regel: opzouten met dat wijf!!
  Want het geeft al aan wat voor soort dit is, een soort die w i j hier niet willen!

  Gezien de vele, té vele islamgerelateerde ellende w e r e l dwijd, zou een normaal denkend mens het niet in zijn/haar hoofd halen om publiekelijk met islamkenmerken te gaan rondlopen, ergo, die zou het volkomen afzweren!

 18. J.C.

  Als deze mevrouw zich niet aan de kledingvoorschriften van haar werkgever wil houden zoekt ze toch gewoon ander werk. Dat geldt voor iedere Nederlander, dus ook voor deze mevrouw, die kennelijk zwelgt in haar zelfmedelijden…………..

  1. Kodi

   Mag het ook een ander land zijn?

  2. sjun

   Is er geen naam en toenaam bij opdat elke werkgever vast gewaarschuwd kan zijn en haar dramdwingende in je gezicht actie geen mensen benadeelt die zich hier gewoon in en aanpassen?

 19. Vit

  Ik zie het helemaal voor me dat een man met een keppeltje wordt bekeurd door een gehoofddoekte agente, wegens wildplassen of zeau.

  Zelf zou ik niet weten hoe ik daarop zal reageren, niet vriendelijk in ieder geval, nou heb ik al moeite met een gehoofddoekte kassière bij Appie. Ik wil helemaal niet met uitingen van die haatreligie geconfronteerd worden.

 20. Kodi

  “De hoofddoek is de vlag van de islamitische kruistocht. Deze islamitische kruisvaarders zijn de fascisten van de 21e eeuw”.

  – Alice Schwarzer (Duits feministe)

 21. Christina

  Ten eerste is het al te triest voor woorden dat dit individu bij de politie mag, en ten tweede ik zal nooit maar dan ook nooit luisteren naar een kopvod, ook niet in uniform.
  Ik hoop dat ze ongelijk krijgt, maar je weet het hier maar nooit, het zijn wat dat betreft allemaal landverraders!

 22. Domtoren52

  Ik zal die moslima’s vast meegeven dat ik geen smeris met een hoofddoek accepteer tegenover mij. Ga het verkeer maar regelen in jullie zandbak

  1. Rust

   Inderdaad het straalt ook gewoon uit dat je een dom wicht bent die graag behandelt wilt worden als oud vuil. Daar kan je ook gewoon niet serieus naar luisteren.

 23. EllyD19

  Ik wil niet door iemand met een hoofddoekje op geholpen worden.

 24. Peter Loosduinen

  Jihadist wilde aanslag op ’Hollanders’

  ROTTERDAM – De Rotterdammer Jaouad A. sprak in het geheim over het plegen van een aanslag op ’Hollanders’. Hij had alles in huis voor zo’n bloedbad. „Er is veel ellende voorkomen met zijn aanhouding”, aldus justitie. „Hij was volledig voorbereid op een aanslag.”

  LANG LEVE DE ISLAM ??????

  Inpakken en wegwezen met dit geloof !!

 25. nienke

  En maar dwingen en eisen het houdt niet op met deze woestijnratten.
  Wanneer houdt deze waanzin eens op?
  Je past je aan of je dondert op, moslimlanden genoeg waar je in boerka politieagentje kan spelen.

 26. Parestado4

  Dit land maakt zich rijp voor het oordeel.De ondergang van Nederland laat op zich wachten.

 27. Parestado4

  Een tipje van de sluier/djikab/bourka:Ik ben liever in Jerusalem aan de Schelde;als in Mekka aan de maas!ha ha!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.