De wereld op zijn kop: Mugabe wordt benoemd tot VN-ambassadeur

Mensenrechtenorganisatie zijn woedend om de benoeming van Robert Mugabe als VN-ambassadeur met betrekking tot gezondheid. Een ‘goodwill’ ambassadeur van de World Health Organization (WHO). 

Het is ook beschamend dat dit blijkbaar gewoon kan gebeuren. Er is geen argumentatie om dit goed te praten. Mugabe is president van Zimbabwe en wordt gezien als een dictator. Niemand begrijpt dan ook dat dit kan gebeuren. Dat het gaat om smerige dealtjes valt niet uit te sluiten. Een andere verklaring bestaat immers niet.

De waakhond van de VN, UN Watch, begrijpt er ook helemaal niets van:

De waakhond van de Verenigde Naties, UN Watch is ook kritisch over de nieuwe functie van Mugabe. “De regering van Robert Mugabe heeft voorvechters van mensenrechten vreselijk behandeld, democratische tegenstanders tegengewerkt.”

De waakhond noemt het “walgelijk” dat de VN Mugabe een “supporter van goede gezondheid” noemt. Daarbij maakten ze ook duidelijk dat Mugabe dit jaar al drie keer richting Singapore is gegaan voor een medische behandeling in plaats van een behandeling in zijn eigen land.

Als er een reden aangewezen moet worden waarom mensen supranationale organisaties niet vertrouwen, is dit er een van. Saudi-Arabië als voorzitter van de mensenrechtentak van de VN is een ander voorbeeld. Dat valt ook niet te verdedigen. Laten we maar bevestigen dat het niet gaat om het hoger goed, maar om een politieke uitruil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. PMG

  Ik begin langzaam het idee te krijgen … tsja wat voor idee eigenlijk?

  1. hans-e-pans

   Ja denk het maar, ik ook.

 2. Ritter

  Mugabe is de langst zittende dictator van Afrika en heeft talrijke mensenrechten schendingen op zijn naam. Ook het uithongeren van zijn bevolking staat op zijn naam.

  Maar ja, wat wil je. Van een organisatie die Iran hoofd maakt van de commissie vrouwenrechten (2015) hoef je niet veel te verwachten.
  ————————

  De VN van kwaad tot erger: Iran leidt voortaan UN Woman inzake vrouwenrechten

  “De keuze om het Iraanse regime UN Woman inzake vrouwenrechten te laten leiden, is zoals het aanstellen van een pyromaan tot brandweercommandant van de stad. Het besluit van de Verenigde Naties is een belediging voor alle vrouwen van Iran en voor alle activisten voor vrouwenrechten in de hele wereld.”

  https://brabosh.com/2015/04/16/pqpct-au5/

 3. leeuwvanvlaanderen

  Ratten; verdelg ze!

 4. DolleDries

  De Verenigde Nazi’s.

 5. Floris

  De VN is totaal ongeloofwaardig geworden. Een lachertje.

 6. Ruud562

  “Mugabe is president van Zimbabwe en wordt gezien als een dictator.”
  Gezien Lars??

  Hij i s een dictator, naast talloze moorden en onderdrukking onder andere verantwoordelijk dat de hele Afrikaanse graanschuur leeg is! Waardoor er daar op vele plekken, dus ook in zijn land, naast chaos hongersnood heerst.

  Maar dat heerschap is zo zwart als roet (al lijkt hij totaal niet op Zwarte Piet) en aangezien in de VN waarschijnlijk teveel blanken zitten, moet zo’n zwarte erbij, aldus de politiekcorrecte tendens van deze tijd.

 7. Nasrani

  Ach, wie neemt de VN nog serieus dan?

  1. buitenbeentje

   Dopper!

   1. swetsnek

    Ja die wel maar ach die nemen we toch al lang niet meer serieus dat scheelt

 8. Punt50

  Dit toont aan dat die hele VN failliet is en dus weg moet.

 9. Florissa

  Zijn bijna allemaal afkomstig met een Islam achtergrond, de hele VN is een lachertje,
  afschaffen , kost klauwen vol met Geld allemaal vriendjes,en brengt alleen Maar narigheid.

 10. Farn

  Mugabe kan met zijn privé vermogen de hele staatsschuld aflossen. Hoe komt iemand aan zoveel geld? Met zoveel geld kun je natuurlijk veel kopen.

  1. corfo

   @ Farn.
   Ik durf het bijna niet te zeggen, nou, vooruit dan : ik denk, nogmaals : ik denk het alleen maar hoor, ik denk dat Dicta Mugabe dat geld heeft achterover gedrukt van de miljarden z.g. Ontwikkelingshulp die hem zijn toegeschoven door o.a. ónze onvolprezen
   “minister” Ploumen ! U kent haar vast wel : ze knipoogt tegen de hele wereld !

 11. Parestado4

  Verenigde Nonsens zullen we het maar noemen!

 12. Babaji538

  Conform het Europees Parlement.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.