Elk jaar zijn maar liefst 6.000 Nederlanders slachtoffer van mensenhandel, waarvan 132 minderjarige meisjes

Geen categorieokt 18 2017, 8:00
De mensenhandel is niet alleen een groot probleem in Oost-Europa en Latijns-Amerika, maar ook in Nederland.
Als we het over mensenhandel en uitbuiting hebben richten we ons vaak op Oost-Europa en Latijns-Amerika; twee gebieden waarvan het bekend is dat veel mensen 'opeens' verdwijnen en vervolgens worden gedwongen om te werken als slaaf of als seksslaaf. Zeker in het geval van Europese seksslavinnen gaat dat vaak samen met drugs. Als de vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van mensenhandelaren al niet verslaafd zijn voordat ze in de prostitutie belanden zorgen hun uitbuiters er voor dat ze dat wel zo snel mogelijk worden.
Natuurlijk is dat heel ernstig, maar voor veel mensen voelt dit allemaal toch een beetje als een 'ver van mijn bed-show.' Nou, dat is dus onzin. Volgens de Nationaal Rapporteur Mensenhandel zijn maar liefst 6.000 Nederlanders slachtoffer van mensenhandel -- en dan niet in totaal over de afgelopen tien jaar, maar ieder jaar.
https://twitter.com/Teletekst/status/920516234176876544
132 van die 6.000 slachtoffers zijn minderjarige meisjes. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen in welke 'sector' die arme meiden 'aan het werk' worden gezet. Dat is allemaal al erg genoeg, maar het meest zorgwekkende is dat die meisjes -- en slachtoffers van mensenhandel in het algemeen -- vaak niet bekend zijn bij hulpverleners. De autoriteiten weten dus niet eens dat die specifieke meisjes het slachtoffer zijn van mensenhandel. Ze zijn opeens gewoon 'verdwenen' of 'aan het werk als prostituee.'
Reden eens te meer om mensenhandel aan te pakken, zowel in Nederland als daarbuiten, én om de hele prostitutie-sector nauwlettend in de gaten te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten