Ziek! Gestoorde gek misbruikt meisje tijdens proefverlof, krijgt maar 6 jaar cel

Geen categorieokt 18 2017, 9:00
Zij is de rest van haar leven getraumatiseerd, maar meneer de misbruiker komt na zes jaar alweer vrij. En al na vier jaar als hij zich enigszins gedraagt in de gevangenis.
Een 48-jarige gek uit Tilburg is gisteren veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf nadat hij in hoger beroep wederom schuldig werd bevonden aan het seksueel misbruik van een 10-jarig meisje. Dat is al erg genoeg, maar wat dit verhaal zo mogelijk nog erger maakt is dat deze malloot het meisje misbruikte tijdens zijn proefverlof.
Proefverlof waarvoor? Vraag je je dan natuurlijk af. Nou, het antwoord liegt er niet om: in 2011 werd hij veroordeeld tot een magere vier jaar gevangenisstraf wegens het seksueel misbruiken van zijn twee nichtjes. Oh ja, en daarnaast had hij nog eens 3.000 afbeeldingen van kinderporno 'in zijn bezit.'
Aangezien Nederland knettergek omgaat met dit soort psychopaten kwam de man al in 2013 vrij voor proefverlof. Hij mocht bij kennissen blijven slapen. Helaas verbleef het 10-jarige meisje dat hij later verkrachtte ook regelmatig bij die kennissen. Toen hij zijn kans zag sloeg hij wéér toe. In zijn veroordeling legt het Hof uit:

"Hij misbruikte het meisje zeer ernstig, maakte daarvan bovendien foto's, zond die foto’s naar andere personen en bood haar zelfs voor seksueel misbruik aan bij die anderen."

In een normaal land wordt zo'n gestoorde idioot natuurlijk tot levenslang veroordeeld, maar niet in Nederland. Nee, in ons landje komt hij er met zes jaar vanaf. Zijn arm slachtoffertje heeft de rest van haar leven een enorm trauma, maar meneer moet een paar jaar brommen en dat is het dan. Het enige positieve aan de uitspraak is dat hij ook veroordeeld is tot tbs, wat ervoor kán zorgen dat hij uiteindelijk toch nog voor redelijk lange tijd van de straat verdwijnt, maar dat is wel een kwestie van hopen.
Overigens werd de man er ook van verdacht dat hij het 10-jarige meisje voordien al misbruikte. Het Hof vond dat er "sterke aanwijzingen" waren dat dit het geval was, maar sprak hem op dit punt uiteindelijk toch vrij omdat de verklaringen van getuigen niet altijd met elkaar overeen kwamen.
Met andere woorden, voor de wet is hij wat eerder misbruik betreft onschuldig, maar de kans is groot dat hij het 10-jarige meisje ook al misbruikte toen zij (veel) jonger was.
Het is onbegrijpelijk dat dit soort gekken er met zulke lichte straffen vanaf komen én toestemming krijgen om met proefverlof te gaan. Dat er nog geen minister van Justitie is afgetreden vanwege dit soort zaken is zo mogelijk nóg bespottelijker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten