Elk jaar zijn maar liefst 6.000 Nederlanders slachtoffer van mensenhandel, waarvan 132 minderjarige meisjes

Elk jaar zijn maar liefst 6.000 Nederlanders slachtoffer van mensenhandel, waarvan 132 minderjarige meisjes

De mensenhandel is niet alleen een groot probleem in Oost-Europa en Latijns-Amerika, maar ook in Nederland.

Als we het over mensenhandel en uitbuiting hebben richten we ons vaak op Oost-Europa en Latijns-Amerika; twee gebieden waarvan het bekend is dat veel mensen 'opeens' verdwijnen en vervolgens worden gedwongen om te werken als slaaf of als seksslaaf. Zeker in het geval van Europese seksslavinnen gaat dat vaak samen met drugs. Als de vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van mensenhandelaren al niet verslaafd zijn voordat ze in de prostitutie belanden zorgen hun uitbuiters er voor dat ze dat wel zo snel mogelijk worden.

Natuurlijk is dat heel ernstig, maar voor veel mensen voelt dit allemaal toch een beetje als een 'ver van mijn bed-show.' Nou, dat is dus onzin. Volgens de Nationaal Rapporteur Mensenhandel zijn maar liefst 6.000 Nederlanders slachtoffer van mensenhandel -- en dan niet in totaal over de afgelopen tien jaar, maar ieder jaar.

132 van die 6.000 slachtoffers zijn minderjarige meisjes. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen in welke 'sector' die arme meiden 'aan het werk' worden gezet. Dat is allemaal al erg genoeg, maar het meest zorgwekkende is dat die meisjes -- en slachtoffers van mensenhandel in het algemeen -- vaak niet bekend zijn bij hulpverleners. De autoriteiten weten dus niet eens dat die specifieke meisjes het slachtoffer zijn van mensenhandel. Ze zijn opeens gewoon 'verdwenen' of 'aan het werk als prostituee.'

Reden eens te meer om mensenhandel aan te pakken, zowel in Nederland als daarbuiten, én om de hele prostitutie-sector nauwlettend in de gaten te houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer