Alles gaat kapot: 15 ziekenhuizen hebben grote financiële problemen, 2 staan nu al op het punt van omvallen

Alles gaat kapot: 15 ziekenhuizen hebben grote financiële problemen, 2 staan nu al op het punt van omvallen

De zorg wordt bijzonder vakkundig kapotgemaakt door de hoge dames en heren in Den Haag.

Uit cijfers die De Telegraaf (jawel, ze doen daar zo nu en dan aan onderzoeksjournalistiek die daadwerkelijk van nut is voor de gewone Nederlander) heeft opgevraagd bij het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ) blijkt dat er maar liefst vijftien ziekenhuizen in Nederland zijn die met heel serieuze financiële problemen te kampen hebben. Twee ziekenhuizen staan zelfs op het punt om bankroet te gaan. Dit houdt dus in dat zij mogelijk verdwijnen en dat de burger -- jij en ik -- verder moet reizen voor noodzakelijke medische behandelingen.

WFZ-directeur Herman Bellers legt uit:

"Wij zouden niet verbaasd zijn als we op een gegeven moment bericht krijgen dat de stekker eruit is getrokken."

De accountants- en adviesorganisatie BDO maakte gisteren al bekend dat één op de vier ziekenhuizen tot de nek in de problemen zit. Ook het Centraal Planbureau waarschuwde eerder al dat de kwaliteit en kwantiteit van de zorg onder druk staan.

De politiek heeft dus al genoeg signalen gekregen dat het misgaat in de zorg, maar geen enkel lid van het abominabele partijkartel met de moed om daar echt iets aan te doen. Want stel je voor dat je problemen aanpakt. Dat moet je niet willen als establishment zijnde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties