Geert Wilders: “De patriottische lente is nog lang niet voorbij. Het is allemaal nog maar net begonnen!”

“Ja, Europa kan gered worden, maar alleen als we de EU afschaffen.”

PVV-leider Geert Wilders heeft een lang interview gegeven aan de internationale website Voice of Europe. In dat interview zegt Wilders onder meer dat de EU moet verdwijnen, dat Europa “ge-deïslamiseerd” moet worden, en dat de nationale soevereiniteit hersteld moet worden. Alleen dan kan ‘Europa’ de crises van tegenwoordig uiteindelijk het hoofd bieden.

Aldus Wilders.

Zoals we gewend van hem zijn zit het interview vol controversiële uitspraken. Hij vliegt er namelijk weer echt in. Een paar voorbeelden:

We worden veroverd door de islam. Niet alleen door daden van terrorisme, maar door een proces van bevolkingsvervanging. Ons eigen volk wordt vervangen en de gevolgen daarvan zullen vreselijk zijn omdat de overgrote meerderheid van de nieuwe immigranten, die de oude Europese volkeren vervangen, islamitisch zijn.”

Wat die uitspraak zo interessant maakt is dat Wilders dus van “de islam” overschakelt op “moslims.” In het verleden zorgde hij ervoor dat hij dat niet deed om te voorkomen dat het OM hem kon vervolgen wegens aanzetten tot haat, discriminatie, of racisme. Blijkbaar is hij over die angst heen en roept hij nu gewoon dat het een groot gevaar is dat er moslims naar Europa komen.

Je ziet het OM zijn messen al bijna slijpen.

Zoals wel vaker scheert Wilders alle islamitische immigranten daarbij over één kam. ‘Ze’ zijn slecht. ‘Ze’ passen zich niet aan. ‘Ze’ zorgen voor problemen. Hij is dus overgeschakeld van ‘de islam’ (met als een terzijde dat er ‘natuurlijk’ heel veel moslims zijn die zich prima gedragen) naar ‘de moslims’ in het algemeen. Zijn fans zullen ongetwijfeld roepen dat dit een geweldige uitspraak is, maar voor mensen die kritischer over hem zijn is dit eens te meer reden om niet op hem of zijn partij te stemmen. Nu niet. Nooit niet.

Na die uitspraak richt Wilders zijn pijlen op de Europese Unie omdat die dit probleem in zijn ogen erger maakt. Of, misschien beter gezegd, er grotendeels de oorzaak van is:

“In plaats van hier iets aan te doen faciliteert de EU het proces van bevolkingsvervanging. Het opengrenzenbeleid dat de EU oplegt aan haar lidstaten zorgt ervoor dat die landen de controle over hun grenzen zijn kwijtgeraakt.”

Kan Europa dan helemaal niet ‘gered’ worden volgens Wilders. Jawel:

“Ja, maar alleen als we de EU afschaffen, de nationale soevereiniteit in ere herstellen en onze maatschappijen de-islamiseren. En dat is precies wat wij [red.: de PVV] van plan zijn.”

Vervolgens zegt Wilders dat “deze generatie” een bijzonder belangrijke taak wacht. “We worden geconfronteerd met een existentiële crisis. Als we niets doen zullen we ophouden te bestaan. Deze generatie wordt ofwel de laatste vrije generatie in Europa, of het is het begin van een nieuwe Europese renaissance. Deze generatie zal beslissen of de generaties die hierna komen nog steeds in een vrij en democratisch Europa leven of dat we in het geïslamiseerde continent Eurabia zullen wonen.”

Alweer zie je dat Wilders sterkere bewoordingen dan ooit gebruikt om zijn punt te maken. Hij was altijd uitgesproken, maar nu heeft hij alle schijn écht laten varen. Hij zit eerder op één lijn met het Front National van Marine Le Pen dan met UKIP van Nigel Farage. Die laatste zou dit soort uitspraken nooit doen, die eerste zeker wel. Wat Le Pen betreft is dat niet verrassend aangezien het Front National back in the day een extreemrechtse partij was, maar van Wilders komt het wel degelijk als een zorgwekkende ontwikkeling.

Ook werd Wilders gevraagd hoe het nou zit met die Patriottische Lente waar hij enkele maanden geleden regelmatig over sprak. Is die al voorbij?

“Ik voorspelde een golf van patriottisme en heb gelijk gekregen. Steeds meer mensen willen hun natie en zijn nationale identiteit, zijn waarden, tradities en vrijheden redden voor hun kinderen en kleinkinderen. In Nederland is de PVV, een partij die nauwelijks bestond tien jaar geleden, uitgegroeid tot de tweede partij van het land. In Frankrijk haalde Marine Le Pen de tweede ronde van de presidentiële verkiezingen, met één op de drie Fransen die op haar stemde. In Oostenrijk werd een patriot bijna president. In het Verenigd Koninkrijk stemde het volk voor Brexit. In Oost-Europa zijn overheden die hun landen willen beschermen tegen de islam immens populair.”

En dan:

“De Patriottische Lente is nog niet voorbij. Die begint nog maar net.”

Tenslotte legt Wilders uit wat zijn doel is voor de PVV de komende jaren:

“Het is ons plan om de partij verder uit te bouwen en het dieper in de Nederlandse samenleving te verankeren. Volgend jaar zullen we meedoen aan de verkiezingen in tientallen gemeenten in het hele land. We hebben nu al een sterke en competente groep in beide Kamers van het Parlement, in alle Provinciale Staten en in het Europees Parlement.”

En als zijn critici dachten dat hij binnenkort met pensioen gaat:

“Ik ben nog lang niet van plan om de politiek te verlaten.”

Het goede nieuws voor zijn tegenstanders: door dit soort uitspraken te doen zorgt Wilders er natuurlijk voor dat hij nooit en te nimmer plaats zal nemen in een regeringscoalitie. De Patriottische Lente waar hij het zo vaak over heeft zal dan dus beperkt blijven tot de oppositie waar hij heel hard kan roepen, maar weinig tot geen invloed uitoefent op het beleid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Boezaardt

  “Wat die uitspraak zo interessant maakt is dat Wilders dus van “de islam” overschakelt op “moslims.”

  Wilders laat zijn masker vallen. Hij sprak altijd hypocriet over de islam maar maakt nu duidelijk dat hij altijd al moslims bedoelde.

  De leugenaar valt door de mand.

  1. buitenbeentje

   Kijk mama, er is een dopper ontsnapt.

   1. Guus Geluk

    Klikspaan.

   2. swetsnek

    hahahahahahaha

  2. Dunu Zithlau

   Als de Islam een virus is, dan is de Moslim toch een drager van dat virus? En die drager moet natuurlijk wel op veilige afstand gehouden worden, dus binnen de eigen quarantaine. En die quarantaine is hun habitat en die is niet Europa. Ik heb weinig illusie dat die achterlijke Islam ooit uit die hoofden van die Moslims te rammen is. Na vele generaties pamperen, voortrekken, de hand boven het hoofd houden etc. zie je bij die Moslims hier in Europa niks wat wijst op integratie. Eerder naarmate ze talrijker in aantal worden steeds meer het Europese domein opeisen. We moeten de lijn op een gegeven moment gewoon gaan leggen op aanpassen of opkrassen. Meer smaken hebben we niet.

   1. Boezaardt

    ” Als de Islam een virus is, dan is de Moslim toch een drager van dat virus?

    Als een kurkentrekker een bazooka is dan is het openen van een fles wijn toch een riskante onderneming?

  3. hans-e-pans

   Ja Boezaardt in de Islam barst het van de Moslims, die men ook soms aanduid als Booslims.

 2. buitenbeentje

  “omdat de overgrote meerderheid van de nieuwe immigranten, die de oude Europese volkeren vervangen, islamitisch zijn.”

  Daar is geen woord Turks bij, maar ook geen woord van gelogen. Het OM kan hem moeilijk vervolgen om een ware uitspraak. Je kan nog discussiëren over het feit of ze de oude Europese volkeren vervangen, gezien de geboortecijfers op de lange termijn zeker, maar je kunt niet ontkennen dat de meerderheid van de “vluchtelingen” islamitisch is.

  “met als een terzijde dat er ‘natuurlijk’ heel veel moslims zijn die zich prima gedragen”. Opsporing verzocht gemist? definieer “prima gedragen”. Heeeeel veel moslims leven in een parallel maatschappij, de no go areas vermenigvuldigen zich als konijnen. Soms leeft DDS echt in een Baudet bubbel.

  “Steeds meer mensen willen hun natie en zijn nationale identiteit, zijn waarden, tradities en vrijheden redden voor hun kinderen en kleinkinderen”.

  Ik denk dat steeds meer mensen hun “wereld” met haar waarden, tradities en vrijheden willen redden en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Onze moderne westerse wereld hoeft niet terug gedompeld te worden in de donkere middeleeuwen met heksenjachten (trefwoord Gülen) en geloofsfanatici (trefwoord Torquemada). Evolutie is vooruitgang, geen opoffering. Geestelijke superioriteit (IQ verschillen zijn ook niet te loochenen) moet zich niet onderwerpen aan agressie en geweld. Mensen die andere (is)lam schieten voor de lol kunnen we missen als kiespijn.

 3. Ben Zine

  Michael, geef Wilders svp gewoon het respect dat hij na al die jaren verdient. Dit soort “kritische” artikelen zijn ongepast, in die zin dat Wilders echt wel weet wat hij zegt en waar hij over praat. De man heeft een enorme ervaring op politiek gebied en heeft geen behoefte te worden gecorrigeerd door DDS.

  1. brabantguy

   Wat is dit nu? Iemand die gaat huilen als er kritiek op Geert is en DDS mag dat al helemaal niet…..Wat is er mis met gewoon met argumenten? Lachwekkend DDS is altijd voor Geert en mag dan geen kritiek leveren… Dat is niet eerlijk….

    1. Dunu Zithlau

     Moslims sporen niet. Deze bittere conclusie moet ik uit dat filmpje trekken nadat die Moslim zelf de ware aard van de Islam etaleerde.

   1. tomygun

    BBguy , dit is geen kritiek maar worden verdraaien .
    Het word moslim word niet genoemd maar islam .
    De volgers van islam zijn ?
    1 Katoliek .
    2 Christen
    3 Monik
    4 moslim

 4. George van de linden

  Er is slechts een filmpje nodig om te bewijzen dat Wilders gelijk heeft en de Islam een immens groot gevaar voor Europa betekent.
  Kijk ,luister en huiver !!!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=EW_UpHCaFuw

  1. Dunu Zithlau

   Moslims sporen niet. Deze bittere conclusie moet ik uit dat filmpje trekken nadat die Moslim zelf de ware aard van de Islam etaleerde.

 5. Guus Geluk

  “Het goede nieuws voor zijn tegenstanders: door dit soort uitspraken te doen zorgt Wilders er natuurlijk voor dat hij nooit en te nimmer plaats zal nemen in een regeringscoalitie. De Patriottische Lente waar hij het zo vaak over heeft zal dan dus beperkt blijven tot de oppositie waar hij heel hard kan roepen, maar weinig tot geen invloed uitoefent op het beleid.”

  Je slaat de spijker op de kop.

  1. ayreonaut

   Mocht het inderdaad zo zijn dat Wilders nooit en te nimmer plaats zal nemen in een regeringscoalitie (hetgeen niet ondenkbaar is) kunnen we maar één ding hopen, dat Wilders zijn toekomstvisie voor Europa niet de correcte is.

   Mocht zijn toekomstvisie wel de juiste zijn, veel geluk met het zoeken naar je verworven vrijheden die je ooit hebt gehad.

   1. Guus Geluk

    Ik zie de toekomst met Geert in het Torentje eigenlijk niet als rooskleurig.

    1. ayreonaut

     Hier de rooskleurige toekomst van Europa

     https://www.youtube.com/watch?v=35eEljsSQfc

     1. Guus Geluk

      Nee, ik was werkelijk opgelucht toen de VVD op 15 maart 2017 de parlememtsverkiezingen won. Het mollen van de rechtsstaat, het verminken van de grondwet, het creëeren van politieke instabiliteit en het voeren van een eventueel economisch wanbeleid, was voorlopig van de baan.

      Rutte heeft gewaarschuwd voor een verkeerd soort populisme. Hij had gelijk.

     2. Dunu Zithlau

      Hier collaboreert Guus Geschift mee.

     3. ayreonaut

      Guus toch, het mollen van de rechtsstaat, het verminken van de grondwet, het creëren van politieke instabiliteit en het voeren van een eventueel economische wanbeleid. Prachtige statements die op dit moment daadwerkelijk plaatsvinden. Hiervoor heb je Geert niet nodig, dit kan je rustig aan Rutte overlaten

  2. 905264

   Grappig, zeker als je weet wat Dhr Wilders al heeft betekent voor ons land. Kijk de ruk naar rechts door de populisten van CDA&VVD

  3. swetsnek

   Heb je het filmpje bekeken Guus ???

   1. Guus Geluk

    Neen, jij?

    1. swetsnek

     Ja ik wel en ik wordt er niet vrolijk van laat ik het zo zeggen effe kijken dan

 6. Ritter

  “zit het interview vol controversiële uitspraken.”

  Sinds wanneer zijn feitelijke uitspraken controversieel?

  Als je naar de grote steden in Noord/West Europa kijkt kan je het gelijk van Geert Wilders niet ontkennen.

  Over pakweg 20/30 jaar zullen veel steden (of veel delen van steden) in Noord/West Europa een islamitische meerderheid hebben. En dat heeft natuurlijk invloed op het beleid.

  Als je het niet van Geert Wilders aanneemt dat de invloed van de islam ieder jaar sterk toeneemt lees dan het interview van een Iraanse mensenrecht activiste. Die zegt in essentie hetzelfde alleen in andere bewoordingen.
  —————-
  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’
  https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme
  ——————

 7. Ritter

  “met als een terzijde dat er ‘natuurlijk’ heel veel moslims zijn die zich prima gedragen”

  Ongetwijfeld zullen er veel moslims zijn die zich prima gedragen en zich aan de wet houden maar dat neemt niet weg dat ook deze moslims bijdragen aan de islamisering.

  Het punt is dat moslims (of ze zich nu goed of slecht gedragen) bijdragen tot de islamisering van Europa. Want ook deze moslims leven op de islamitische wijze en zullen dus hun bijdrage leveren aan de islamisering van Europa.

  Verreweg de meeste moslims zullen niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag. Ook de tweede en derde generatie. Dat tonen de feiten aan na 50 jaar massa immigratie uit de islamitische landen.

  Dat betekend in de praktijk zoals we zien meer eerwraak gevallen; meer kinderhuwelijken en meer vrouwenbesnijdenissen; meer moskeeën en meer islamitische scholen en zelfs Sharia rechtbanken voor burgerlijke rechtszaken.

  Kortom , meer islam.

 8. Bloem

  Wat een tendentieus artikel. Volgens mij roept hij geen andere zaken dan dat hij altijd al gedaan heeft. Het grote verschil met FVD is dat Wilders niet confirmeert en zijn eigen weg blijft gaan. Thierry zal uiteindelijk teveel toe gaan geven aan de wensen en eisen van het door hem als “Partijkartel” betitelde clubje in den Haag, om maar mee te mogen doen met de grote jongens. Het enige echte middel om verandering te forceren is de PVV. Niet door ze aan de macht te helpen, echter door te zorgen dat de anderen hun best moeten doen voor de gunst van de burger

  1. Boezaardt

   Dit is wel degelijk een duidelijke koerswijziging c.q. escalatie van zijn standpunten, Bloem.

   https://www.trouw.nl/home/wilders-niet-moslims-maar-islam-is-probleem~a8ecb1db/

   Op zichzelf is het ook een verheldering van zijn racistische standpunten: het is niet mogelijk de islam te discrimineren, te vervolgen of van burgerrechten te beroven. Dat kan wel met moslims en die zogenaamde kritiek op de islam was feitelijk ook tegen mensen gericht die het slachtoffer moesten worden van zie zogenaamde islamkritiek.

   1. RobertMarsman

    Is islam een ras dan? Is moslim een ras dan? Waar heb je het nu over? racisme sinds wanneer is dat? De islam is ook het probleem. Daarmee niet zeggend dat elke moslim een probleem is. Maar het feit blijft dat die islam onverenigbaar is met de westerse samenleving en de democratie.

    Die moslim is inderdaad niet probleem maar wel de religie die hij aanhangt.

    1. Ben Zine

     Het is allemaal pseudo-intellectueel theoretisch juridisch vierkante millimeter zeiken over de vorm, niet over de inhoud. We weten ALLEMAAL wat Geert bedoelt, daar hoeven we echt niet zo ingewikkeld over te doen. Dus, zoals ze in de VS zeggen: “Cut The Crap” ! Praat over het probleem, niet over de vraag of de woordkeuze wel zuiver is. Het is ook een tactiek van links om de aandacht af te leiden van waar het werkelijk om gaat.

     1. RobertMarsman

      Ja een manier om te proberen je mond te snoeren. Als je het over de islam hebt dan proberen ze gelijk de discussie te verleggen naar de moslim. Alsof je de moslim aanspreekt als je dus kritiek hebt op hun religie. Maar dat is natuurlijk grote onzin. Zo kan je bv kritiek uiten op het feminisme maar dat wil je niet zeggen dat je dan ook kritiek uit op de vrouw. Je kan kritiek uiten op bv homoseksualiteit. Maar dat wil niet zeggen dat je dan ook homoseksuelen bedoelt.

      Alleen mensen gooien die twee zaken gewoon voor het gemak op elkaar. Kritiek op islam=kritiek om moslims=racisme…

     2. Jan van Dunteren

      “Zo kan je bv kritiek uiten op het feminisme maar dat wil je niet zeggen dat je dan ook kritiek uit op de vrouw.”

      Maar dat is wel precies wat Wilders doet met de islam en de moslims: de islam deugt niet, dus deugen alle moslims in zijn ogen niet.

   2. PMG

    @ Wat sta jij lekker voor lul joh, je weet niet eens wat racisme is, niet meer mee bemoeien!

 9. Ritter

  Onderstaande video laat zien wat de regeringen hebben toegelaten tot de EU.

  Een moslims die eerlijk verteld hoe hij denkt. En zo zijn er velen die Europa binnenkomen. Klaar om te “ontploffen”.

  https://youtu.be/EW_UpHCaFuw

 10. Ni28

  Moslims en islam horen toch bij elkaar.

  1. Dunu Zithlau

   De Islam is het virus en de Moslim is de drager. Of de Islam is het crack en de Moslim is de verslaafde.

 11. RobertMarsman

  Met patriottische lente bedoelt Wilders niet alleen Nederland maar geheel of eigenlijk het westen. Wilders heeft namelijk gelijk. Het begon allemaal met de overwinning van Trump. Daarna kwamen de verkiezingen in Nederland waar we Wilders zagen groeien. Toen In Frankrijk waar we Marine Le Pen groter zagen worden. Toen kwam de mega overwinning van AFD in Duitsland, gevolgd door Kurz in Oostenrijk.

  En dat is de trant die we zien. We zien namelijk de partijen die pro nationalistisch zijn groter worden en groeien, we zien ze macht overnemen van de traditionele partijen die internationalisme promoten wat ten koste gaat van onze soevereiniteit . Die groei is pas begonnen en zal ook niet meer te stuiten zijn. Steeds vaker zullen we dat soort partijen zien groeien en de macht zien grijpen.

  Ook In Nederland zal dat uiteindelijk gaan gebeuren. Die opmars is niet meer te stoppen. Wilders mag dan nu de verkiezingen niet hebben gewonnen, maar hij is we de winnaar van de verkiezingen en het is dan ook een kwestie van tijd eer de PVV inderdaad de grootste wordt.

  De toekomst zal hem gelijk geven. De waarheid staat aan de kant van partijen zoals de PVV. ondanks zijn tegenstanders anders hopen.

  1. 905264

   Fout! Het begon met Wilders.

   https://youtu.be/ZTaHMlJfVGc

 12. Knopper

  Ja misschien heb ik me verslapen ,dus er bestaan islamieten die geen moslim zijn !?

 13. Knopper

  Onze Geert samen met Thierry en Theo en Pieter omtzigt in het torentje ,zo mooi word ons land dan ,problemen aanpakken niks omzeilen ,heerlijk de burger word weer serieus genomen, Nederland oh neder—land word wakker ,laat je horen oprutten.

 14. Knopper

  Trump doet het zo goed ,hulde hulde aan Donald respect voor die man ,laat zich niet de mond snoeren en omgeeft zich door fatsoenlijke mensen,geen linkse ratten gevoerd door belastinggeld maar professionals zoiemand is bij uitstek geschikt om de puinhopen van zijn voorgangers op te ruimen ,en Monica maakt geen kans

 15. Nasrani

  Een dappere man die het helemaal goed ziet! De islam is op dit moment de wortel van heel veel geweld. Moslims die in een land wonen waar ze nog in de minderheid zijn kijken wel uit al te grote uitspraken te doen. Wanneer ze echter in de meerderheid zijn komt de ware aard boven. Er zijn geen moslimlanden waar Christenen dezelfde rechten hebben.
  Kortom, ik haat de islam uit de grond van mijn hart, ik verafschuw die idiote ideologie en ik wil wonen in een land waar we de aanhangers van deze ideologie bekijken en behandelen op dezelfde manier als we dat vroeger( en nu) deden met nazies!

  1. Guus Geluk

   “ik wil wonen in een land waar we de aanhangers van deze ideologie bekijken en behandelen op dezelfde manier als we dat vroeger( en nu) deden met nazies!”

   Wat goed dat zulke extre***tische ideeën slechts worden beleden door de kleinst mogelijke minderheid in deze samenleving.

   1. Boezaardt

    Het is inderdaad schokkend dat veel reageerders hier beweren dat ons rechtssysteem niet deugt en vervolgens komen met voorstellen die gebruikelijk waren in het rechtssysteem van ISIS.

    Nasrani is een krankzinnige gek en loopt vrij rond. Ik vind dat verontrustend.

    1. Guus Geluk

     Ja, het is buitengewoon zorgwekkend dat dit soort absurde ideeën hier schering en inslag zijn.

    2. ayreonaut

     Komt door de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg, ook de schuld van Geert

   2. Nasrani

    Maak je niet zo druk. Je weet dat die kleine minderheid in feite veel groter is dan je wil toegeven. Wanneer er in Nederland een referendum zou worden gehouden mbt de islam zou de uitkomst uiterst negatief zijn. En, zoals we in landen om ons heen zien, dus niet alleen in Nederland. En dat is verheugend! Ik hoop dat we nog niet te laat zijn met het bestrijden van de islam zoals we in het verleden te laat waren met het bestrijden van het nazisme.

    1. Boezaardt

     Een referendum over de islam zou in strijd met de Grondwet zijn. Kan dus niet, maar weet Nasrani veel.

     1. IJscoman

      Nasrani heeft het over een hypothetisch referendum Grondwetfetsjist. En wat de uitslag betreft zit hij helemaal goed, dat bewijzen de enquetes wel die hierover zijn gehouden.

     2. Nasrani

      Wat ijscoman schrijft klopt.

    2. Guus Geluk

     Nee, je bracht het argument dat we een bevolkingsgroep moeten behandelen als de Nazi’s. Dat is heel wat anders.

     1. Dunu Zithlau

      Nazi’s zijn geen bevolkingsgroep, maar volgelingen van een totalitaire ideologie, net zoals Moslims volgelingen van een totalitaire ideologie (te weten de Islam) zijn. Wat snap je niet?

     2. Guus Geluk

      Kodi D. Zithlau Godwint nog even een bevolkingsgroep. Nee, dit maakt je punt niet sterker.

   3. Dunu Zithlau

    Helaas zijn de Moslims al lang niet meer de kleinst mogelijke minderheid. Met hoe minder ze zijn, hoe beter, want met hoe meer ze zijn, hoe meer ellende. Dus laat die Moslims vooral een zo klein mogelijke minderheid blijven vormen. Bij 6 % zoals in Nederland brengen ze al onevenredig veel ellende teveel. Eigenlijk is 1 à 2 % zo’n beetje wat al aan het maximale percentage van ons absorberend vermogen grenst. Voorbij dat percentage gaat het al fout.

    Hoe meer Moslims, hoe meer gekkigheid.

    De Islam als veroveringsideologie:
    http://antivenin.blogspot.nl/2008/03/de-islam-als-veroveringsideologie.html

    Begint het nou een beetje in jouw botte kop te dagen waarom het verder toelaten van omvolking van de Europese bevolking suïcidaal is?

 16. DolleDries

  In een ongebruikelijke toespraak tot het publiek zei de chef van de Britse inlichtingendienst MI5, Andrew Parker, dat de dreiging van extremisten “multidimensionaal, snelgroeiend is, en tot op zekere hoogte nog nooit eerder is gezien.”
  Behalve de vele islamitische terroristische aanslagen die zijn uitgevoerd, variërend van mesaanvallen, doodrijden van voetgangers, zelfmoordterroristen die jeugdigen op concerten vermoorden, heeft de inlichtingendienst in samenwerking met de politie nog veel meer geplande aanslagen in de afgelopen vier jaar gestopt.
  MI5 baas Andrew Parker zei in zijn toespraak gisteren dat er tijdens dit jaar een dramatische toename is geweest. “Het is meer dan ooit dan ik tijdens mijn 34-jarige carrière heb meegemaakt,” zei Parker. Er komen steeds meer terroristen en ze zijn moeilijker te detecteren.
  Parker constateert dat het onmogelijk is voor M15 om elke terreuraanval te stoppen, en dat de veiligheidsdienst voortdurend nieuwe bedreigingen ontdekt.
  – Het is dit jaar duidelijk geworden dat we zijn blootgesteld aan een intense bedreiging van islamistische extremisten.
  – Het aantal arrestaties in terreurgerelateerde misdaden heeft alle records gebroken: 379 in het tot nu toe afgelopen jaar.
  Parker zei ook dat meer dan 500 onderzoeken bezig zijn met ongeveer 3.000 mensen die bekend staan voor betrokkenheid bij extremistische activiteiten. Bovendien zijn meer dan 20.000 mensen  in de afgelopen jaren onderzocht voor mogelijke banden met terroristen, maar er is geen twijfel over dat er nog veel meer “gewelddadige extremisten” zijn die nog niet zijn ontdekt door de veiligheidsdiensten.
  – De terroristische aanvallen zullen doorgaan omdat we in een vrije samenleving leven, een democratie, en we kunnen niet alle personen de hele tijd bewaken. En we willen ook niet in een samenleving leven die dat doet.
  Bron:
  https://www.standard.co.uk/news/uk/head-of-mi5-andrew-parker-britain-is-facing-worst-terror-threat-ive-ever-seen-in-34-years-a3661276.html

 17. Sprripk

  Zoals wel vaker scheert Wilders alle islamitische immigranten daarbij over één kam. ‘Ze’ zijn slecht. ‘Ze’ passen zich niet aan. ‘Ze’ zorgen voor problemen. ?…Echt waar?….wat een onzin!…ha,ha…Op welke planeet leef je Michael Van Der Galien?…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.