Vlog Jan Roos: "De EU is niet Europa en Europa is niet de EU"

Vlog Jan Roos: "De EU is niet Europa en Europa is niet de EU"

Het partijkartel en het mediakartel noemen de EU bewust Europa. Ze spelen een spelletje met ons.

DDS-columnist en onafhankelijke vlogger Jan Roos heeft het helemaal gehad met de leden van het partijkartel en het mediakartel die continu "Europa" zeggen als ze eigenlijk de "Europese Unie" bedoelen. De reden dat dit hem frustreert is dat dit geen 'foutje' van hun kant is.

"De mainstream media, zeg maar de slippendragers van de huidige machthebbers en hun hobby's, noemen, net als hun broodheren, de Europese Unie 'Europa.' Dat is niet een foutje of een ezelsbruggetje, dat is expres een verdraaiing van de feiten. Europa is namelijk ons prachtige continent met verschillende landen, met verschillende soorten culturen, talen en volkeren. Europa is een vaststaand feit. Ik bedoel: er kunnen niet meer landen bij of landen van af. Europa is Europa."

En dat is natuurlijk precies waarom de elite "Europa" en de "Europese Unie" als synoniemen behandelen. Ze willen kiezers immers de indruk geven dat de Europese Unie net zo onomkeerbaar is als het Europese continent. Het bestaat. Het is niet anders. Deal with it.

"Door de ondemocratische organisatie EU 'Europa' te noemen proberen de technocraten in Brussen een geheel te smeden dat nooit een geheel zal worden. De Europese Unie moet dus ook een vaststaand feit worden, en dus noemen ze het naar ons continent, wat eigenlijk gewoon ordinaire oplichting is -- net als de Nederlandse deelname aan een Europees Openbaar Ministerie. Pure oplichting want we hebben namelijk met een meerderheid van stemmen in de Tweede Kamer besloten om dat niet te doen. En nu doen we dat toch."

De VVD, het CDA én de ChristenUnie waren tot voor kort mordicus tegen zo'n Europees OM omdat ze dat zagen als een grove schending van onze nationale soevereiniteit. Maar ja, toen kwamen de onderhandelingen. Blijkbaar is het belangrijker voor die partijen om een paar ministers te leveren dan om onze nationale soevereiniteit te waarborgen. Zoals Jan zegt:

"Alles om D66 te pleasen, de partij die steeds meer op de vijfde colonne van het Grote Europese Rijk begint te lijken."

In het verleden, zegt Jan terecht, zijn mensen voor minder in de gevangenis belandt. Maar ja. Tegenwoordig leven we in tijden waarin "landverraad geen probleem [meer] is als je jezelf Europeaan noemt, wat tegenwoordig betekent dat je blind achter Juncker en Timmermans aan marcheert, niet dat je uit het continent Europa komt."

Vervolgens gaat Jan in op uitspraken van de voorzitter van de Europese Commissie, de Luxemburgse dronkelap Jean-Claude Juncker. Die liet onlangs weten dat hij het Catalaanse volk nooit en te nimmer kan steunen omdat dit zou betekenen dat er mogelijk een lidstaat bij de EU zou komen. En het is allemaal al lastig genoeg met het aantal lidstaten dat er nu zijn.

Tja, vraagt Jan zich af, sinds wanneer zijn we geïnteresseerd in de mening van Juncker? Wat doet zijn opvatting er toe. Nou:

"Nou, sinds de Europese Unie duidelijk heeft gemaakt dat wij, de Europese bevolking, wat we ook willen de EU niet naar ons zal luisteren. Geweld is geen probleem meer. Politieke gevangenen zijn geen probleem meer. Mensenrechtenschendingen zijn geen probleem meer. De democratie beperken is geen probleem meer. De Europese Unie begint zich steeds meer te gedragen als de Sovjet-Unie; als een totalitaire staat waarbij tegenspraak levensgevaarlijk is.

"Maar er is één voordeel: we weten hoe het met de Sovjet-Unie is afgelopen."

Kijk de vlog!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties