Geert Wilders: "De patriottische lente is nog lang niet voorbij. Het is allemaal nog maar net begonnen!"

Geen categorieokt 18 2017, 14:00
"Ja, Europa kan gered worden, maar alleen als we de EU afschaffen."
PVV-leider Geert Wilders heeft een lang interview gegeven aan de internationale website Voice of Europe. In dat interview zegt Wilders onder meer dat de EU moet verdwijnen, dat Europa "ge-deïslamiseerd" moet worden, en dat de nationale soevereiniteit hersteld moet worden. Alleen dan kan 'Europa' de crises van tegenwoordig uiteindelijk het hoofd bieden.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/919957888638095360
Zoals we gewend van hem zijn zit het interview vol controversiële uitspraken. Hij vliegt er namelijk weer echt in. Een paar voorbeelden:

"We worden veroverd door de islam. Niet alleen door daden van terrorisme, maar door een proces van bevolkingsvervanging. Ons eigen volk wordt vervangen en de gevolgen daarvan zullen vreselijk zijn omdat de overgrote meerderheid van de nieuwe immigranten, die de oude Europese volkeren vervangen, islamitisch zijn."

Wat die uitspraak zo interessant maakt is dat Wilders dus van "de islam" overschakelt op "moslims." In het verleden zorgde hij ervoor dat hij dat niet deed om te voorkomen dat het OM hem kon vervolgen wegens aanzetten tot haat, discriminatie, of racisme. Blijkbaar is hij over die angst heen en roept hij nu gewoon dat het een groot gevaar is dat er moslims naar Europa komen.
Je ziet het OM zijn messen al bijna slijpen.
Zoals wel vaker scheert Wilders alle islamitische immigranten daarbij over één kam. 'Ze' zijn slecht. 'Ze' passen zich niet aan. 'Ze' zorgen voor problemen. Hij is dus overgeschakeld van 'de islam' (met als een terzijde dat er 'natuurlijk' heel veel moslims zijn die zich prima gedragen) naar 'de moslims' in het algemeen. Zijn fans zullen ongetwijfeld roepen dat dit een geweldige uitspraak is, maar voor mensen die kritischer over hem zijn is dit eens te meer reden om niet op hem of zijn partij te stemmen. Nu niet. Nooit niet.
Na die uitspraak richt Wilders zijn pijlen op de Europese Unie omdat die dit probleem in zijn ogen erger maakt. Of, misschien beter gezegd, er grotendeels de oorzaak van is:

"In plaats van hier iets aan te doen faciliteert de EU het proces van bevolkingsvervanging. Het opengrenzenbeleid dat de EU oplegt aan haar lidstaten zorgt ervoor dat die landen de controle over hun grenzen zijn kwijtgeraakt."

Kan Europa dan helemaal niet 'gered' worden volgens Wilders. Jawel:

"Ja, maar alleen als we de EU afschaffen, de nationale soevereiniteit in ere herstellen en onze maatschappijen de-islamiseren. En dat is precies wat wij [red.: de PVV] van plan zijn."

Vervolgens zegt Wilders dat "deze generatie" een bijzonder belangrijke taak wacht. "We worden geconfronteerd met een existentiële crisis. Als we niets doen zullen we ophouden te bestaan. Deze generatie wordt ofwel de laatste vrije generatie in Europa, of het is het begin van een nieuwe Europese renaissance. Deze generatie zal beslissen of de generaties die hierna komen nog steeds in een vrij en democratisch Europa leven of dat we in het geïslamiseerde continent Eurabia zullen wonen."
Alweer zie je dat Wilders sterkere bewoordingen dan ooit gebruikt om zijn punt te maken. Hij was altijd uitgesproken, maar nu heeft hij alle schijn écht laten varen. Hij zit eerder op één lijn met het Front National van Marine Le Pen dan met UKIP van Nigel Farage. Die laatste zou dit soort uitspraken nooit doen, die eerste zeker wel. Wat Le Pen betreft is dat niet verrassend aangezien het Front National back in the day een extreemrechtse partij was, maar van Wilders komt het wel degelijk als een zorgwekkende ontwikkeling.
Ook werd Wilders gevraagd hoe het nou zit met die Patriottische Lente waar hij enkele maanden geleden regelmatig over sprak. Is die al voorbij?

"Ik voorspelde een golf van patriottisme en heb gelijk gekregen. Steeds meer mensen willen hun natie en zijn nationale identiteit, zijn waarden, tradities en vrijheden redden voor hun kinderen en kleinkinderen. In Nederland is de PVV, een partij die nauwelijks bestond tien jaar geleden, uitgegroeid tot de tweede partij van het land. In Frankrijk haalde Marine Le Pen de tweede ronde van de presidentiële verkiezingen, met één op de drie Fransen die op haar stemde. In Oostenrijk werd een patriot bijna president. In het Verenigd Koninkrijk stemde het volk voor Brexit. In Oost-Europa zijn overheden die hun landen willen beschermen tegen de islam immens populair."

En dan:

"De Patriottische Lente is nog niet voorbij. Die begint nog maar net."

Tenslotte legt Wilders uit wat zijn doel is voor de PVV de komende jaren:

"Het is ons plan om de partij verder uit te bouwen en het dieper in de Nederlandse samenleving te verankeren. Volgend jaar zullen we meedoen aan de verkiezingen in tientallen gemeenten in het hele land. We hebben nu al een sterke en competente groep in beide Kamers van het Parlement, in alle Provinciale Staten en in het Europees Parlement."

En als zijn critici dachten dat hij binnenkort met pensioen gaat:

"Ik ben nog lang niet van plan om de politiek te verlaten."

Het goede nieuws voor zijn tegenstanders: door dit soort uitspraken te doen zorgt Wilders er natuurlijk voor dat hij nooit en te nimmer plaats zal nemen in een regeringscoalitie. De Patriottische Lente waar hij het zo vaak over heeft zal dan dus beperkt blijven tot de oppositie waar hij heel hard kan roepen, maar weinig tot geen invloed uitoefent op het beleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten